Pomoć pri odabiru stereo linije.

poruka: 16
|
čitano: 4.524
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Trebam pomoć pri odabiru stereo linije za sestru. Vidio sam na sonyevoj web stranici neke linije al ćine mi se jeftine. Vidio sam ovu. Čini mi se jeftina s obzirom da piše da ima 260w rms snage. Dođe samo oko 1200 kn. Zanima jel jel stavrno ima 260w rms snage ili to samo tako piše. Ako je netko ima jel može nešto napisati o njoj. Ja imam jednu staru (oko 10 god) sony liniju na kojoj piše da ima 110w rms. I stavio sam druge zvućnike i stvarno je dosta glasna. Znam da Sony nije više što je prije bio.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomoć pri odabiru stereo linije.

Imao sam neki sličan model linije pred par godina; snaga je naravno pretjerana, ali možda u nekim impulsima i daje toliko; uglavnom možeš računati da ima nekih stotinjak vati snage, ali to bi trebalo biti sasvim dovoljno.

Kvaliteta je već druga priča; mene je Sony razočarao po tom pitanju...

KaeR
17 godina
neaktivan

Ova Sony linija mi traje već  14 godina i radi bez greške. Ako ove nove linije rade u pola toliko dugo ja sam zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 22:07 (vedrann).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stigla  ova linija. I moram reć da sam razočaran. Baš me zanima kako sony računa wate. Kako ova moja sony linija može od 110 wata može biti jaća (glasnija) od te nove.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ma SONY je u ***** vec desetak godina... Imam ja njihovu liniju. Doduse od nekoristenja je odjednom odlucila da nece svirati originalne CD-e, ali 'piratske' zeli. Pa sam morao za sve nasnimati kopije da mogu slusati.

TV koji sam imao je nakon 3 godine krepucnuo. I da ne nabrajam dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imao sam priliku raditi sa sonyem i njihovim raznim modelima sam upoznat

što se kvalitete samog aparata tu ne možeš  pogriješiti ali.....

Sonyev program MINI LINIJA  se ne može pohvaliti sa velikom kvalitetom zvuka

one imaju jak bas i snagu samog zvuka ali imalo bolji audiofil će primjetiti da im fali srednjeg tona

ali ne zato što ga nema već ga unaprijed isprogramirani ekvilajzer sa dubokim tonovima jednostavno uguši a visoki tonovi su doslovce pre visoki

zato si pogledaj program SONYEVIH MIKRO LINIJA za njih mogu reći da su PREDOBRE nemoj da te zavara veličina samih aparata

ali  je zato kod  SONYEVE MIKRO LINIJA zvuk za sve pohvale

naravno i njih ima više modela pa ti sama cijena diktira snagu,jačinu i kvalitetu zvuka

dnl
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:13 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sljedeća što ću kupit kad budem kupovao neće biti linija  nego yamaha,onky ili denon 5.1 reciver. Ova linija i onako nije bila za mene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:30 (vedrann).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne palite se na naljepnice tipa 1000 watt ovo-ono. Običan marketinški trik za naivne kupce.

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Imao sam neki sličan model linije pred par godina; snaga je naravno pretjerana, ali možda u nekim impulsima i daje toliko; uglavnom možeš računati da ima nekih stotinjak vati snage, ali to bi trebalo biti sasvim dovoljno.

Pobrkao si RMS i osjetljivost zvucnika, jedno s drugim nemaju veze...

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:54 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Ne palite se na naljepnice tipa 1000 watt ovo-ono. Običan marketinški trik za naivne kupce.

Nisam ja ni mislio da ona ima toliko rms wata mislio sam da ima barem 80 posto od toliko koliko piše.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:55 (vedrann).
17 godina
vedrann kaže...

Stigla  ova linija. I moram reć da sam razočaran. Baš me zanima kako sony računa wate. Kako ova moja sony linija može od 110 wata može biti jaća (glasnija) od te nove.

Osjetljivost je također bitna, neki zvučnici mogu puno glasnije svirati od nekih drugih na istoj snazi. A isto tako ovisi i na kojoj frekvenciji se mjeri snaga te kakve su ti postavke na liniji i kakav je izvor zvuka (ako je sa kompa, CD-a i sl.) :)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
15 godina

ljepo sam ti reko da si malo i druge modele mikro linija pogledaš jer je zvuk neusporedivo boljiBelji se

dnl
17 godina
neaktivan
roki kaže...

ljepo sam ti reko da si malo i druge modele mikro linija pogledaš jer je zvuk neusporedivo boljiBelji se

Prijatelj mi dao jednu mikro liniju kenwood ms-5l.  Njemu nije trebala htjeo ju je bacit. Al ćudno je to što se uopće ne spominje na internetu taj kenwood model.

16 godina
neaktivan

Ja sam uzeo ovu:

http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=329,

slična je kao ova druga koju spominješ, malo slabija. Izašla me 1800 kn. Zadovoljan sam, isplati se dati par sto kuna više za liniju sa zasebnim basom, puno je ljepši zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

imam iskustva sa sony linijama ove mini linije su im šrot nisu ni 5 % kvalitete od onih koje su se proizvodile prije 8-9 godina,mikro linije su im puno kvalitetnije ali su preskupe za ono što nude,od siupljih su ti kvalitetne denon,kenwood,yamaha,marantz,imam jednu sony mini liniju staru 10 godina dan danas radi jako dobro samo se kazetofon malo shebo,imam i dvije mikro linije jednu sam platio 1800 kn,jako je dobra samo preskupa

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
protjeran
vedrann kaže...

Sljedeća što ću kupit kad budem kupovao neće biti linija  nego yamaha,onky ili denon 5.1 reciver. Ova linija i onako nije bila za mene.

s obzirom na tvoj awatar, jasno mi je što gledaš kod odabira linije...

nebi vjerovao koliko današnje mikro linije mogu dat bolji zvuk nego većina mini formata...pa čak i tih 5.1 resivera koje spominješ. imam Filipsovu MCM 700 i po kvaliteti u steru je bolja od resivera Pionira koji imam ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice