Pojacalo za genius sw-hf 5005

poruka: 49
|
čitano: 10.690
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Pojacalo za genius sw-hf 5005
ekrem jevric kaže...

e hvala! ima mozda neka formula kako se izracunava najbolji omjer snage zvucnika za odreden broj kvadrata?

Ne postoji takva formula jer ima još prilična hrpa drugih bitnih faktora, od osjetljivosti zvučnika do akustike sobe itd.

14 godina
neaktivan
ekrem jevric kaže...

kada bih spajao jos jedan woofer zar ne bi doslo do nekakve pomutnje? trenutno imam zvucnu c media pci audio 5.1. ako bih spajao jos jedan onda kupim neku sa 2 ulaza za woofer, ovo normalno kako treba i to je to ili?

ne treba ti dodatna audio kartica... jednostavni 3.5mm ili RCA spliter koji košta od 10kn... pa na dalje

kad bi imao dva woofera .... imas bass volume control na svakome i uskladiš ih po želji

što se tiće prostora....

jako puno faktora je u igri... ukratko za dobru akustiku trebaš uzet u obzir kvadraturu sobe, vrstu zidova (knauf/cigla), visinu stropa, namještaj, i ono najvažnije: razmještaj zvučnika u odnosu slušaoca,

i neizostavno pitanje: koliko si spreman dati {#}?

14 godina
neaktivan

kuzim sada! spreman sam dati do 1500, htjeo sam logitech z5500, ali jebiga...financije

v-spec-respect!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

molim preporuku koji da kupim woofer do 1500 kn??

v-spec-respect!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 16:06 (ekrem jevric).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sto mislite o ovome: http://www.audiocinema-art.hr/akcije/jamo-subwooferi/ ovaj zadnji, jamo sub 250, da ga uzmem?

v-spec-respect!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vjerujem da bi bio dobar. A sa kakvim ćeš ga još zvučnicima uparit? Šta sa receiverom itd.?

17 godina

Prvi je i vise nego dovoljan za kucnu uporabu.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa sa genius sw hf 5005, 5.1. kakav receiver sad opet, enloz je napisao da mi je potreban samo rca splitter i ubodem ga u zvucnu i spojim ta 2 woofera. s vremenom namjerav kupiti i receiver i zvucnike druge.

v-spec-respect!
15 godina
neaktivan
ekrem jevric kaže...

pa sa genius sw hf 5005, 5.1. kakav receiver sad opet, enloz je napisao da mi je potreban samo rca splitter i ubodem ga u zvucnu i spojim ta 2 woofera. s vremenom namjerav kupiti i receiver i zvucnike druge.

U zvučnu? Zar imaš RCA izlaze na zvučnoj?

Kako god, ja ne bih preporučio spajanje dva različita woofera, to bi ti moglo više pokvariti zvuk ovog novog nego koristi donijeti, no ja volim takve stvari da budu perfektne, tebi možda neće smetati to previše.

14 godina
neaktivan

pa to sam i ja mislio, da ce kvaliteta biti losija. nece smetati previse!? takoder preferiram kvalitetu.

znaci nista od ovoga.......

v-spec-respect!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ekrem jevric kaže...

pa to sam i ja mislio, da ce kvaliteta biti losija. nece smetati previse!? takoder preferiram kvalitetu.

znaci nista od ovoga.......

Ja bih podesio, ako možeš to složiti u driverima, da su ti zvučnici 5.1 i da ti se zvuk ispod 80-120 Hz reže i šalje na woofer. Onda bih 3.5 mm izlaz na matičnoj za centralni i woofer razdvojio na 2xRCA, ovaj za sub bih spojio na Jama, a ovaj drugi da ide dalje za centralni normalno. Tako bi trebao dobiti da ti woofer sa Geniusa uopće ne svira, a sve ostalo svira kao i inače. Sad, ako ti se da to kombinirati, samo naprijed.

Koliko smeta, ne znam, ali vjerujem da bi moglo jer bi se preklapali tako da bi ti dio basa vjerojatno bio malo prenaglašen. Ali bi ti također se kolorirao malo zvuk, još ako nedajbože imaju zbog konstrukcije malo drugačije delayeve itd. mogli bi i svirati u nekakvom malenom razmaku, reda veličine do desetinke sekunde, ali to bi se moglo primjetiti kod sviranja. Možda malo i pretjerujem, pa me možeš slobodno ignorirati ;) Ali možda bolje da složiš kako sam gore napisao, ne bi trebalo biti preteško.

14 godina
neaktivan

u pravu si, ali opet dati 1000 kn za nesto sto ce MOZDA biti? nekako mi se ne isplati bas. pa zar ne?

v-spec-respect!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

racimo da kupim taj woofer, zatim  ove zvucnike http://www.audiocinema-art.hr/UserFiles/File/akcije/quintet685.jpg

jel onda spojim te zvucnike na woofer i woofer i struju, oce svirat? ili moram i receiver uzet?? to ni nije jos jsano kod pasivnih. jel se mora uzeti i receiver? u biti ako su pasivni nemogu ni ici u struju, pa se mora uzeti i receiver jel tako?

v-spec-respect!

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

treba ti i receiver za njih

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
ekrem jevric kaže...

racimo da kupim taj woofer, zatim  ove zvucnike http://www.audiocinema-art.hr/UserFiles/File/akcije/quintet685.jpg

jel onda spojim te zvucnike na woofer i woofer i struju, oce svirat? ili moram i receiver uzet?? to ni nije jos jsano kod pasivnih. jel se mora uzeti i receiver? u biti ako su pasivni nemogu ni ici u struju, pa se mora uzeti i receiver jel tako?

Kako misliš spojiš ih na woofer? Misliš na Jama? Očito te zbunjuje to što woofer ima pojačalo. On ima samo 1-kanalno pojačalo za woofer, i na njega ne možeš ništa drugo spojiti, za zvučnike moraš odvojeno uzeti receiver ili nekakvo drugo pojačalo.

Jedna stvar koju možeš napraviti je da kupiš sad sub i receiver i na njega spojiš onog gore Jama i zvučnike od Geniusa (ako se spajaju običnim zvučničkim žicama onda ne bi trebalo biti nikakvog problema), a kasnije taj sustav nadogradiš nekim boljim zvučnicima.

Naravno, logično je da ti postavim pitanje za što ti sve ovo slažeš i koliko ti želiš tj. tražiš od zvuka jer ima ljudi kojima je tako svejedno slušaju li zvučnike sa laptopa ili sustav od 10000 kn, a ima ih koji bi zaista dali bogatstvo za audio-sustav. Jer ako se u ovo upustiš ne gine ti nekoliko tisuća kuna za zvuk, pa preporučam da prvo odeš u neki od dućana sa audio-opremom ili ako imaš nekog prijatelja sa dobrim sustavom, poslušaš kako to zvuči i uvidiš imaš li zaista potrebu (ili želju, dođe na isto {#}) za time.

14 godina
neaktivan

e hvala puno!! koliko imam para, toliko muzike!

v-spec-respect!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema na čemu. Ako te još nešto zanima, samo pitaj.

14 godina
neaktivan

e trebam pomoc! ovako zelim spojiti liniju na pc, znam da je moguce ali cuo sam od jednog lika da kad se spoji da se nemoze linija pojacati tj. da se moze samo preko pc-a.

ja mislim da je to glupost, ali da se uvjerim samo, jel to istina?

v-spec-respect!

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, normalno pojačavaš na liniji ali linija treba imati ulaze jer inace moraš modati liniju.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice