Muke po gramofonu

poruka: 12
|
čitano: 7.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Muke po gramofonu

Dakle, imam gramofon Sony PS-LX45 i uz njega i par problema:

Puknula je igla, ali sam našao zamjensku na internetu. http://www.amazon.co.uk/Stylus-for-Audio-Technica-ATN-3601/dp/B000WGRQ54

Tipka Stop ne radi, dakle čim upalim gramofon se ploča krene vrtiti.

"Ruka" je odvojena od gramofona, ali je i dalje spojena sa njim žicama, pretpostavljam da bi trebalo raditi. slika1 slika2.

Što da radim sa tipkom Stop? Da dam u nekakav servis ili? Jer mi se ne kupuje novi gramofon, ovaj je sasvim dobro radio do prije koju godinu otkad nije korišten jer je pukla igla (neznam kako je "ruka" pukla, ne sjećam se).

Hvala svima na odgovorima, svaki je dobrodošao! {#}

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 19:11 (Unix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Muke po gramofonu
Unix kaže...

Dakle, imam gramofon Sony PS-LX45 i uz njega i par problema:

Puknula je igla, ali sam našao zamjensku na internetu. http://www.amazon.co.uk/Stylus-for-Audio-Technica-ATN-3601/dp/B000WGRQ54

Tipka Stop ne radi, dakle čim upalim gramofon se ploča krene vrtiti.

"Ruka" je odvojena od gramofona, ali je i dalje spojena sa njim žicama, pretpostavljam da bi trebalo raditi. slika1 slika2.

Što da radim sa tipkom Stop? Da dam u nekakav servis ili? Jer mi se ne kupuje novi gramofon, ovaj je sasvim dobro radio do prije koju godinu otkad nije korišten jer je pukla igla (neznam kako je "ruka" pukla, ne sjećam se).

Hvala svima na odgovorima, svaki je dobrodošao! {#}

Sinko, vidim prema slici br 1 i 2. to ti je zapravo pukao, zalijepi sa superlijepilom i drži oko 2 min i riješen stvar!

Sam svoj majstor. :)
13 godina
neaktivan
Nello kaže...
Unix kaže...

Sinko, vidim prema slici br 1 i 2. to ti je zapravo pukao, zalijepi sa superlijepilom i drži oko 2 min i riješen stvar!

Hvala, budem to napravio, a što se tiče tipke Stop?

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
14 godina
neaktivan
Muke po gramofonu

Probaj ga rastaviti nije problema pa pogledaj možda se da srediti nešto, možda je nešto puklo, izlizalo se ili tako nešto.

Prodajem MDPC-X Sleevse ----http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-mdpc-x-sleevsi/142080.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Unix kaže...
Nello kaže...
Unix kaže...

Hvala, budem to napravio, a što se tiče tipke Stop?

Nisam siguran dali je povezan rukom do "STOP" pa ako nije lomio,  najprije zalijepi i ostavi oko sat vremena da se očvrsti i probaj dali funkcionira, ako radi stop onda ok.  A stop mislim da ima polugica koji je povezan oko motorića jer tam ima kontakt  i kad pokrene stop i on zaustavlja. Samo ako je stajao puno godina pa nekad zna zahrđe ulovi.

Imao sam ja gramofone i lako se da popravit.

I naravno ako se neda zezat jer se gramofone popravlja u TV servisu.

Sam svoj majstor. :)
13 godina
neaktivan
Muke po gramofonu

U svakom slučaju, igla je došla jučer, monitrao sam je, prikopčao vanjsko pojačalo ( a pojačalo na novu HiFi liniju) i radi :)

Evo jedne slike {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Unix kaže...

U svakom slučaju, igla je došla jučer, monitrao sam je, prikopčao vanjsko pojačalo ( a pojačalo na novu HiFi liniju) i radi :)

Evo jedne slike {#}

Bravo! Svaka čast, postao si  pravi "Sam svoj majstor". {#}{#}

16 godina
neaktivan
Muke po gramofonu

Pozdrav gospodo,da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje.
Naime imam neki stari (10g?) noname gramofon koji je došao sa linijom, trebao bih iglu za njega a možda i zvučnicu, pošto se ne kužim u gramofone jel ima kakve veze kakva igla i zvučnica se stave gore ili pak sve pašu na svaki gramofon?

Hvala :D

Samo da dodam,ne treba mi za nikakvi super kvalitetni sustav,bio bih zadovoljan i s najjeftinijom iglom samo da preslušam neke stare ploče :D

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Naime imam neki stari (10g?) noname gramofon koji je došao sa linijom, trebao bih iglu za njega a možda i zvučnicu, pošto se ne kužim u gramofone jel ima kakve veze kakva igla i zvučnica se stave gore ili pak sve pašu na svaki gramofon?

Samo da dodam,ne treba mi za nikakvi super kvalitetni sustav,bio bih zadovoljan i s najjeftinijom iglom samo da preslušam neke stare ploče :D

Probaj naći model gramofona i postaj tu, u principu dosta igala paše na više gramofona tako da ne bi trebao biti problem.

I've been dragging around from the end of your coat for two weeks
16 godina
neaktivan
Unix kaže...
zerocool12 kaže...

Probaj naći model gramofona i postaj tu, u principu dosta igala paše na više gramofona tako da ne bi trebao biti problem.

Samsung pl9100s :/ E sad ni ne znam jel ima zvučnicu ili ne budem kasnije poslikao pa se može malo bolje procjenit :/

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Samsung pl9100s :/ E sad ni ne znam jel ima zvučnicu ili ne budem kasnije poslikao pa se može malo bolje procjenit :/

U svakom slučaju, iglu možeš naručiti ovdje: http://www.ebay.com/itm/DIAMOND-STYLUS-for-Samsung-PL9100S-SCM6100-SCM7700L-/321343478712

Skupa sa poštarinom oko 70 kuna. {#}

I've been dragging around from the end of your coat for two weeks
16 godina
Muke po gramofonu

sry što dižem temu iz mrtvih i što nema veze s mojim pitanjem, al nisam htio otvarati novu..ugl, imam jedan dosta stari hi-fi sustav, radi se o Schaub-Lorenz SRX 75 hi-fi professional..ugl, malo je uništen izvana al to ga nije omelo u njegovom radu, radio je do nedavno normalno i sve super, stvarno nikad nikakvih problema s njim, osim što su znali osigurači pregarat svakih par mjeseci, ali to sam lako mijenjao..sad, eto, radi, upalim ga, sve super, ali zvuk iz njega jednostavno ne izlazi van na zvučnike, čak ni šum kako inače bude kad se pojača bilo koje pojačalo.., osigurače sam promijenio, ništa nije izgorilo, kondenzatori su na mjestu i ne "cure", nije mi jasno u čemu je problem, pa ako netko možda nešto zna na što da obratim pažnju pa da pokušam.. dosta je star i zbog toga ga ne bih vozio kod majstora jer se ne isplati, a i studiram elektrotehniku pa se dosta razumijem u elektroniku što mi i je posao, dosta sam več linija popravio u životu, ali ovo me muči več par dana i ne znam stvarno u čemu je problem

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice