Media centar - koji? Wireless kako?

poruka: 44
|
čitano: 11.467
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znači imam slijedeći problem. Htio bi na TV-u (Pioneer, plazma, 42" Full HD) koji se nalazi u dnevnom boravku gledati filmove koje imam na PC-u koji se nalazi u "radnoj sobi" Udaljenost je cca 15m. Malo sam čitao po forumima izgleda da je najbolje rješenje nekakav media centar (player i sl) tipa WD TV live ili IAMM NTR 83 (meni se osobno najviše sviđa). Ono što bi ja htio je da ne moram provlačiti nikakve dodatne kablove po kući već da uz pomoć wireless-a bez ikakvih problema (trzaja , gubljenja na kvaliteti prikaza i sl.)mogu gledati filmove na svom tv-u, sa PC-a. Router (adsl, max tv) se nalazi kraj PC. Koliko sam pročitao to je izvedivo, ali nije moguće reproducirati full hd (1080) ili blu r. filmove preko takve mreže. Isto tako sam čitao da bi to možda bilo i moguće kad bi promjenio postojeći router (T-com, Simens) te nabavio router koji ima oznaku "n" jer je "mreža" preko tog routera navodno "propusnija" ako sam dobro to razumio. Uz to bi pretpostavljam trebao i  wireless "adapter" koji bi spojio na USb ulaz na "medij centru", pretpostavljam da bi i taj adapter trebao imati tu oznaku "n".  Molio bih odgovor, da li se to može napraviti, kako to funkcionira u realnosti, kao i savjet kako to napraviti, te što mi predlažete od uređaja (koji media centar, koji router i sl.) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

HD ce ti ici preko N-a a i to je upitno...

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Media centar - koji? Wireless kako?

Pa zato i pitam da li je to uopće moguće izvesti, i ako je, kako, pregledao sam razne forume neki tvrde da to funkcionira, a neki opet da nema šanse da to radi bez problema, pa me zanimaju iskustva bug-ovih forumaša.

17 godina
gigopz kaže...

Pa zato i pitam da li je to uopće moguće izvesti, i ako je, kako, pregledao sam razne forume neki tvrde da to funkcionira, a neki opet da nema šanse da to radi bez problema, pa me zanimaju iskustva bug-ovih forumaša.

Radije provuci kabel.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
16 godina
neaktivan

Ma to mi je jasno, ali mene zanim da li postoji opcija bez kabela

17 godina
gigopz kaže...

Ma to mi je jasno, ali mene zanim da li postoji opcija bez kabela

Postoji. Ovisi i ima li ti media centar mogucnost wifija?

16 godina
neaktivan

Pa dobro pošto još nisam kupio media centar, koji bi mi ti preporučio, i što još trebam napraviti da bi to funkcioniralo

16 godina
neaktivan

Najbolje je kupiti Media center/player koji ima ugrađen ili mogućnost ugradnje hdd-a. Ali ,mislim ko i tnakir ,najbolja opcija je ipak kabel.

U Bugu 208 je bio usporedni test takvih playera ,svi imaju lan priključak ,a wlan opcija je rijetkost ,pogotovo kod nas!

D-Link

Freecom

Usput ,obadva su Out of stock i nemaju zamjene!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 12:45 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

I to je jedna od varijanti o kojima sam razmišljao, ali to znači da kad bi htio snimiti neke nove filmove na taj hard, da bi isti morao odspojiti, odnesti do pc-a tamo spojiti prebaciti željeni materijal, te ponovo hard spojiti na media centar. Mislim nije to neki veliki problem, ali me baš zanima wireless varijanta. 

16 godina
neaktivan

Zato postoji žica! {#}

Malo zaj{#}je ,da(kako za koga) ,ali ,kad ju postaviš i sakriješ ,možeš na TV-u gledat i slušat sve šta imaš na PC-u , plus ,disk u playeru se može podijeliti i jedan dio služiti i kao mrežni storage za backup za sve PCije u kući.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 15:59 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Taj dio mi je jasan, ali me jako, jako zanima da li postoji wireless opcija, iskreno ne da mi se vući kabel kroz cijelu kuću, taman sam stavio nove podove, okrečio, sredio sve i sad bi mi taj kabel jednostavno bio viška, pa zato ljudi ako ima tko kakavo drugo rješenje biti ću mu jako zahvalan 

15 godina
odjavljen

Mozsa ovo:

Asus O!Play Air
Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavi onda i Link!

Iako ,očiti problem svih tih playera (i to ne samo wirelles nego i wired) je nedostupnost na našem tržištu!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 17:31 (kizo2703).
17 godina

imaš WD TV Live HD, ima mogućnost žičnog, a za bežično spajanje možeš kupiti i wireless adapter (mora ga podržavati, imaš popis podržanih na stranici)... da li radi glatko - ne znam

imaš ga nabaviti kod nas, kakav je uređaj također ne znam

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 17:17 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bobica257 kaže...

Mozsa ovo:

Asus O!Play Air

kizo2703 kaže...

Stavi onda i Link!

Iako ,očiti problem svih tih playera (i to ne samo wirelles nego i wired) je nedostupnost na našem tržištu!

Evo ga kod Protisa.

Razmisli još i o ovome. Uz njega još kupiš USB za wireless i to je to.

Ja doma imam ASUS O!Play Media Player HDP-R1 i vrlo sam zadovoljan kako radi. On inače nema wireless već je spojen žično na router koji ima wireless. Bez problema sam vrtio .mkv filmove u full HD s laptopa koji je bio povezan na mrežu bežično.

16 godina
neaktivan

Da li to znači da nebi trebao mijenjati router u neki koji na sebi ima i oznaku "n"

15 godina

Kod mene doma je Siemens Gigaset SX763, prema specifikacijama ne podržava n.

Moraš paziti da i uređaj koji će reproducirati sadržaj podržava standard tvog routera.

16 godina
gigopz kaže...

Da li to znači da nebi trebao mijenjati router u neki koji na sebi ima i oznaku "n"

-pametnije je odabrati player koji ima HDD i neku NAS funkcionalnost (većina ima..) wireless se može koristiti za obično kopiranje -upload, ne mora biti za direktno streemanje jer i 'n' modeli imaju dosta problema s povremenim prekidima i sl.

Tako se eliminira žica i potreba za prenašanjem diska, istovremeno eliminira se sporost wirelessa ili potrebu za kupnjom dodatne kartice, routera itd. itd...

-samo se treba malo snaći. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Znači uzmem media centar, recimo IAMM NTR 83 (meni se osobno najviše sviđa, ali ako smatrate da ima boljih slobodno predložite) u njega ugradim hard od recimo 500 GB ili 1 TB, stavim Wireless adapter (USB) i umrežim ga sa računalom. Onda bi mogao uz pomoć wirelessa "prebacitvati" datoteke (filmove ) na taj novi hard, te ih gledati s njega uz pomioć media centra. Pretpostavljam da tu onda ne bi trebalo biti problema s gledanjem filmova u blu.r odnosno 1080p?

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
gigopz kaže...

-pametnije je odabrati player koji ima HDD i neku NAS funkcionalnost (većina ima..) wireless se može koristiti za obično kopiranje -upload, ne mora biti za direktno streemanje jer i 'n' modeli imaju dosta problema s povremenim prekidima i sl.

Tako se eliminira žica i potreba za prenašanjem diska, istovremeno eliminira se sporost wirelessa ili potrebu za kupnjom dodatne kartice, routera itd. itd...

-samo se treba malo snaći. :)

Možeš li mi molim te malo pojasniti ovo "NAS funkcionalnost"

16 godina
neaktivan

Ima li još tko kavih prijedloga, koji media centar uzeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

LG MS450h ti je odličan za to!!

Damn I'm Good
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 8:40 (thomilla05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ima zvucnike koji imaju digitalne ulaze.

:)
17 godina

Kenjajte vi sto hocete al ja cu si ubost jedan polovan MacMini kao HTPC... racunao sam i nema sanse da bi dobio toliko dobro, malo i tiho racunalo za te novce.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Daljinski?

17 godina
logic kaže...

Daljinski?

Iskemijat cu nesto. Gledao sam dobit MacMini @ 2GHz, 80GB HDD, 1GB rama za 2000 kn. Na to nafrljim windowse. Daljinski cu morat izmislit nesto preko USB-a. Audio izlaz imam opticki, video HDMI. Stavim nekakav vanjski disk od par terabajta i to je to.

17 godina
neaktivan

Ja imam daljinski MS-ov od media centra. Stoji mi u ladici besposlan ;)

Ide na usb ;)

Koje zvucnike imas?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 9:37 (logic).
17 godina
logic kaže...

Ja imam daljinski MS-ov od media centra. Stoji mi u ladici besposlan ;)

Ide na usb ;)

Koje zvucnike imas?

Nemam jos nista, budem uzeo nekakav 5.1 sustav.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 9:43 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Ja imam Lg blue-ray bd570 sa n wi-fi-jem, a na drugoj strani g router i 720p ide bez problema dok 1080p trza nakon 2 min reprodukcije, isto me zanima ima li tko uparen sa n routerom i da li radi sa 1080p bez problema?

17 godina
steeleye kaže...

Ja imam Lg blue-ray bd570 sa n wi-fi-jem, a na drugoj strani g router i 720p ide bez problema dok 1080p trza nakon 2 min reprodukcije, isto me zanima ima li tko uparen sa n routerom i da li radi sa 1080p bez problema?

Da, to i jest problem sto 1080p ne moze proci kroz G kanal. N standard je jos malo buggav tako da neznam tocno kako bi to radilo. Za koji dan cu dobit N ruter pa cu ti reci koje su mi brzine prijenosa izmedju njega (WAG160N) i Linksys-ove wireless kartice. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice