Bok, imam gore navedeni combo uređaj sad već nekoliko godina.
Nakon nekih godinu dana počeo se žaliti na medije (originale, snimljene, DVD, DivX... - uglavnom ne bira) da ih ne prepoznaje. Restartam uređaj par puta pa sve radi normalno (medije držim jako čistima). Sa snimanjem na prazne medije nemam nikakvih problema, sve ih iz prve prepoznaje.
Kad očistim leću (otvorim uređaj i profesionalno očistim - nije mi prvi uređaj koji tako održavam), par dana radi dobro te opet počinje štekat.
- Pokušavam pronaći neki Firmware za uređaj koji bi mi mogao pomoći s tim problemom no nikako da mi ispadne nešto pametno.
- Također gledam da li bi možda neki "normalni" PC LG DVD player/rekorder mogao staviti unutra, a da radi. DVD uređaj u RC197 je Full size.
Pronašao sam ovo:
GSA-H10N with firmware jl12 and jumper master works great on rc197,reads and writes.
The inside of the h10 fits perfectly in the original case of rc197.
The old one was HL-DT-ST DVDRRW GDA-4164L sl40.bin
Skinuto s: http://techtings.com/?p=112
To mi ukazuje na mogućnost da bi se nešto dalo napraviti, pa me zanimaju vaša iskustva ako je netko već radio tako neke preinake na navedenom ili sličnom LG uređaju.
Srećom imam u PC-ju jedan stariji LG DVD player/recorder pa bih vjerojatno i njega mogao iskoristiti za probu, ali mi se ne da raskapati stroj bez da imam malo konkretnijih informacija.
Trenutno nisam kod kuće da provjerim koji model imam u stolnom kompu, te koji mi je u RC197, ali ću pogledati čim dođem posla.
Hvala unaprijed svakom tko će dati neku konstruktivnu kritiku.