HDMI sound

poruka: 10
|
čitano: 6.598
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
dvi-hdmi
pitanje

Pozdrav.

Imam LCD LG 32" LG5600... Spojio sam ga na komp sa dvi-hdmi kablem i slika je vrhunska...full hd... e sad... problem je u tome što nema zvuka... spoji sam sa kablom za zvuk... "banana" u zvučnu i dva cincha u tv.... i kad stavim input signal na tv-u kao rgb zvuka ima ali nema slike..a kad je na input signal na hdmi, ima samo slike. Čitao sam po forumima da ATI grafičke imaju čip za hdmi sound ugrađen pa ima i slike i zvuka preko dvi-hdmi kabla... a ja imam nvidia-u... XFX 9800gt... i nema taj spdif....  da li netko zna kako još mogu spojiti da dobijem zvuk.. i sa čime....  imam spdif in\out na matičnoj... da li je to riješenje jedino preostalo... ili mijenjat  grafičku....?!?!?

Hvala svima unaprijed...! 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: dvi-hdmi

Da, Ati ima poseban realtekov čip na kartici za zvuk i onda sve ide preko hdmi-a, tako je hdmi i zamišljen. Izgleda da ti tv nemože primiti zvuk sa jednog ulaza, a sliku sa drugog, što i nije baš čudno. Koliko sam shvatio, spojio si hdmi za sliku, a činčeve za zvuk. Nebih rekao da će ići. Osim ako ti tv ima neki posebni ulaz samo za zvuk. s/pdif jest izlaz za zvuk, digitalni, ali to moraš negdje spojit. s/pdif ide na a/v receiver koji ima takav ulaz ili nešto slično. Ako tv nema ulaz, ništa od tog.

Sve će morati ići istom šemom. Ili samo hdmi, ili samo činčevi (tj. činčevi i s-video ili koju već kombinaciju imaš).

17 godina
neaktivan
HDMI sound

Meni 8800GT podržava DVI zvuk a dobio sam i adapter DVI/HDMI tako da bi to trebalo raditi

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: dvi-hdmi
prihvaćeno rješenje

ja sam također spojio lcd tv philips 32" s kompom i SADA mi sve RADI! E ja u kompu imam GAINWARD ATI HD 4850 "GS" koja ima 2 dvi izlaza koji su "kao" hdmi kompatibilni, ali ja tu kompatibilnost baš i nisam uočio jer kad sam tv i komp spojio s hdmi/dvi kablom na kompu mi je izbacio poruku da ću na tv imati sliku ali ne i zvuk, ako želim i zvuk da ga moram spojiti s posebnim kablovima! Prebacim ja na hdmi  1 ulaz gdje sam komp spojio i stavrno ima slike nema tona :) zatim sam kupio činč kabal s 2 činča ne onaj standrdni rgb s 3 činča nego baš s 2 činča crveni i crni i utaknuo u tv na onaj standardni ulaz za zvuk (audio L I R gdje činčevi normalno i idu, nemaš ih gdje drugdje utaknuti :) ) e a na drugom kraju kabla (na kojem su također 2 činča crveni i crni) sam kupio adapter/redukciju 2 činča na onu 1 mini-jack bananicu, dakle 2 činča crveni i crni utakneš u taj adapter iz kojeg izlazi jedan mini jack i njega uštekaš u komp u onaj osnovni izlaz za zvuk zelene je boje u koji uštekavaš zvučnike ili slušalice i SVE RADI, nemoraš ništa štelovati po driverima ni po tv, radi kao da su ga oni tako napravili :) e sada, pošto s s time zauzeo jedan jedini izlaz za zvuk iz kompa, ako imaš i neke zvučnike na kompu kao i ja, i želiš da ti i oni rade u isto vrijeme, tj. da nemoraš stalno iskopčavati jedno a ukopčavati drugo, kupiš si još jedan adapter/redukciju samo što je ovaj 2 mini-jack na jedan mini-jack, i sada onaj kabal iz tv s onim adapterom/redukcijom uštekaš u jedan ulaz na ovom adapteru/redukciji dakle jedan ulaz ti je još slobodan, a u drugi ulaz uštekaš zvučnike/slušalice i sad samo taj novi adapter/redukciju uštekaš u onaj zeleni izlaz za zvuk na kompu i riješio si problem, JA TO IMAM TAKO SPOJENO I RADI SAVRŠENO NEMA KAŠNJENJA SLIKE ZA ZVUKOM ILI GUBITAKA U KAVLITETI ZVUKA!

nadam se da sam ti dovoljno detaljno objasnio di šta kako e sad ako ti nešto nebude jasno javi se na mejl pa ti mogu poslati i sliku da vidiš kako to izgleda! e a ovi adapteri ti dođu par kuna možda 2-3-5kn nisu više tako da nije neka velika investicija a radi super!

17 godina
neaktivan
HDMI sound

mislim da ako želiš koristiti puni potencijal hdmi-a kod nvidaine grafičke trebaš ju spojit u kučištu na interni konektor zvučne kartice i spojit ga s samom grafom,   ati nema tih problema jer on vuče zvuk preko svog pci-e utora

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HDMI sound
brezonja kaže...

mislim da ako želiš koristiti puni potencijal hdmi-a kod nvidaine grafičke trebaš ju spojit u kučištu na interni konektor zvučne kartice i spojit ga s samom grafom,   ati nema tih problema jer on vuče zvuk preko svog pci-e utora

Ne bi trebala ni nVidia imati tih problema
nVidia nVidia
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
neaktivan
HDMI sound

Koliko je meni poznato DVI izlaz nema podršku za zvuk, prema tome ako se upotrebljava DVI-HDMI kabel mislim da ne postoji mogućnost dobivanja zvuka na TV-u preko tog jednog kabela. Jedino da se vuće još jedan kabel za zvuk, i ukoliko zelite da zvuk bude 5.1, e sad koliko je to praktično. Najjednostanije bi bilo nabaviti karticu s HDMI izlazom i problem je riješen.

Cool

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivex kaže...

Koliko je meni poznato DVI izlaz nema podršku za zvuk, prema tome ako se upotrebljava DVI-HDMI kabel mislim da ne postoji mogućnost dobivanja zvuka na TV-u preko tog jednog kabela. Jedino da se vuće još jedan kabel za zvuk, i ukoliko zelite da zvuk bude 5.1, e sad koliko je to praktično. Najjednostanije bi bilo nabaviti karticu s HDMI izlazom i problem je riješen.

Cool

Teoretski nebi trebao ići zvuk preko dvi-a ali sam ja ga jednom ima na 4870 sa hotfix 8.10 driverima (dvi->hdmi adapter pa na tv hdmi kabelom). Kasnije verzije drivera nisu to omogućile bez obzira što sam instalirao drivere za zvuk od realteka za atijeve grafičke.
17 godina
neaktivan
Electric kaže...
ivex kaže...

Cool

Teoretski nebi trebao ići zvuk preko dvi-a ali sam ja ga jednom ima na 4870 sa hotfix 8.10 driverima (dvi->hdmi adapter pa na tv hdmi kabelom). Kasnije verzije drivera nisu to omogućile bez obzira što sam instalirao drivere za zvuk od realteka za atijeve grafičke.
 Ide zvuk preko DVI, ali morate imati tzv. inteligent HDMI to DVI adapter. Ne možete staviti bilo koji adapter niti DVI-HDMI kabel jer u tom slučaju ima slike,ali nema zvuka. To vrijedi za ATI kartice. Kod Nvidie morati spojiti grafičku i matičnu s onim SPDIF ili kako se već zove taj kabel i onda imate zvuk preko bilo kakvog adaptera.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 19:23 (Igor).
17 godina
HDMI sound

A to ste radili na xp-u svi?

Za xp je potrebno skinuti s interneta još i "ATI HDMI AUDIO DRIVER" te "Microsoft UAA HDMI Audio Class Driver for English", za vistu netreba jer ona ima integrirane drivere u sebi.

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx  ->optional downloads->windows xp 32-bit/64-bit -> i downloadat.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice