DVD Player za kućno kino do 1000 kn

poruka: 10
|
čitano: 3.644
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Posjedujem ovaj 5.1 sustav kućnog kina: http://www.welectronics.com/stereo/SONYDAVS880.Shtml

Sistem je vrlo dobar ali rijetko kada sam ga koristio jer DVD player reproducira samo DVD filmove. Sad bi htio umjesto ovog playera uzeti novi za kojeg mi je bitno da ima izlaze za 5.1 zvuk, hdmi priključak, da podržava naše znakove u titlovima (srt, sub, txt), 1080p, mkv, xvid, divx, mp3, flac, wav, jpeg itd... Bilo bi dobro da podržava reprodukciju svih tih formata sa usb sticka ili externog hdd.

Ima li uopće do 1000 kn takav player da bi se uklopio u sustav koji imam? I moram li još paziti na neku kompaktibilnost s mojim sustavom, pošto je to Sony i dosta je skup koliko vidim, možda bi trebao tražiti Sonyev player s nekim određenim specifikacijama?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 23:10 (makimakimaki).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

tebi mozda treba media player?mozda ovo?bilo je u bugu 208 test takvih playera

kako si mislio preniti film na taj dvd player?dvd dl ili hard disk?

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: DVD Player za kućno kino do 1000 kn

To je odlično samo nisam siguran što se kvalitete tiče, koja je razlika između DVD playera i media playera? I može li se spojiti na 5.1 sistem?

EDIT: Nabavio sam taj bug i pogledao malo temu i ovaj uređaj je dobio titulu naš izbor, jest da je skuplji ali s novim firmwareom prikazuje sve živo.

Samo me zanima mogu li ja spojiti ovaj svoj 5.1 sistem iz prvog posta na njega i hoće li biti lošiji/bolji zvuk nego sa starim dvd playerom? I općenito, kakva je razlika u kvaliteti prikaza preko ovakvih uređaja i preko dvd/blu-ray playera?

I sad sam vidio ovo:

Video Codec Supported: MKV, H264, DVD (VOB - IFO - ISO), DIVX, XVID, DAT, AVI, MPEG, HD MPEG-2, TS, HD MPEG-4, SP, ASP, AVCD (H.264), MTS, M2ts, WMV9, FLV, VC-1, Real Networks (RM/RMVB) 8/9/10, up to 720p

To znači da ne prikazuje 1080p?? Kako je mogao dobiti titulu naš izbor u bug-u onda? Ili se radi o tome da ovo posljednje od nabrojanoga može prikazati samo do 720p?

Zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 5:16 (makimakimaki).
17 godina
neaktivan

Osim ocite razlike da DVD player cita dvde i cd medije dok su media players orijentirani na download formate preko hardova usbova mreze.Ovisi o izvedbi.Ima par iznimaka top popcorn od 3000kn ima utor za blueray ili dvd rom i lgove blueray playeri su ujedno i media playeri sa podrskom za mreze diskove mkvove itd....Odluka ti jednostavna ako imas medije CDe DVDe onda standalone dvd player (po mom iskustvu pioneer nemaju problema sa xvidovima visokog bitrate.Tih i izdrzljivi.Modeli oko 1000kn imaju i sacd podrsku ako ti to treba).Ako pak imas namjeru gledati filmove sa hardova ili usba onda media player.Imat ces normalno 5.1 zvuk.Jedino obrati paznju jer neki tipa wd playera moras imati reciver jer jedino mozes dekodirati dts preko receivera prek digitale sa ac3  nema problema.  Eh da onaj link koji si poslo lijepo pise 1080p na ronisovom sajtu

Kvaliteta prikaza ce ovisiti o kvaliteti videa koji gledas (bitrate rezolucija nacin kodiranja itd.).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Super, a zanima me za ovaj mede8er jel potrebno njega spajat na reciver ili se odma na njega može spojiti 5.1 sistem? I može li se snimati TV program na njega ako se ugradi hard?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tu imas opsezniji reviewhttp://hdtelevizija.com/2009/12/12/recenzija-media-centar-mede8er-med500x-video/8/  po napisano dekodira dts ili sam ili moze na reciver i jedno i drugo.Sto se snimanja programa tice nema dvb-t pa bi reko da nemoze.Dal je moguce spojit dvb-t pa onda snimat sumnjam ali proguglaj .Za toti je potreban media player sa dvb-t ili dvb-t sa multimedia reprodukcijom kao sto je infinity 8000http://www.hdtehnika.com/zemaljski-receiveri/infinity-dvb-t-obitelj-malen-manji-najmanji.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:09 (Tcherot).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A sr*nja nemogu vjerovat, ugradim u njega hard od 2 tera i nemogu snimat program. Kvragu sad neznam šta ću.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 0:10 (makimakimaki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.autronic.hr/cms/Detaljno.aspx?sifraProizvod=3258&sifraKategorija=132

ovaj ti ima dvb-t u sebi sam je osjetno skuplji.

Ili mega jeftino rjesenje infinity 8000 dvb-t prijemnik kaj moze mkvove playat 380knhttp://www.antene.com/antene/index.php?option=com_content&view=article&id=218:stie-infinity-8000hd-mpeg4-&catid=3

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Imas i ovakva rjesenja 

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 21:12 (Toni93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: DVD Player za kućno kino do 1000 kn
makimakimaki kaže...

Super, a zanima me za ovaj mede8er jel potrebno njega spajat na reciver ili se odma na njega može spojiti 5.1 sistem? I može li se snimati TV program na njega ako se ugradi hard?

Koliko sam ja skužio ti tvoji 5.1 zvučnici nemaju digitalni ulaz i nemaju dijeljenje zvuka, već vjerojatno imaju samo 5.1 analogni ulaz putem cincheva.

Ja sam vidio stvarno veliki broj tih media playera, i niti jedan nisam vidio sa 5.1 analognim izlazom za zvuk, već svaki ima optički/hdmi/coaxialni izlaz za reciever pa onda na 5.1 zvučnike.

Direktnim analognim putem ćeš moći eventualno stereo zvuk slušati i to iz dva razloga. 

1. Jer većina tih playera, što se tiče analognih izlaza, ima samo stereo analogni izlaz.

2. Jer većina tih playera može direktno dekodirati DTS zvuk, samo u stereo izlaz, za dekodiranje 5.1 ti treba reciever.

I rather like the restless nights
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice