Digitalno povezivanje TV-a , kucnog kina i PC-a

poruka: 4
|
čitano: 4.006
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Najjednostavniji nacin povezivanja KAKO ?

Pozdrav , imam par nedoumica  i molim eksperte da mi daju savjet  .

Kroz koji dan mi stize sistem kucnog kina koji ce imati digitalni opticki ulaz i HDMI bez ARC funkcije .

TV ima opticki izlaz , i tu mi je sve jasno . Kada stigne, spojit cu ga s kk optickim kabelom , prebaciti audioizlaz TV-a sa TV zvucnika na vanjski zvucnik (optical) i sav zvuk s TV-a ( mreza , usb , tv program itd ) ce se reproducirati na zvucnicima od kk  (ako grijesim , ispravite me ).

Ali , u kombinaciju ulazi i PC  kojeg isto zelim digitalno spojiti s kk.  PC je trenutno spojen  sa  TV-om preko HDMI kabela i zvuk s njega se zasad reproducira na zvucnicima od TV-a .

Pitao sam se da li je izvodivo kada spojim TV i kk optikom , audioizlaz na TV-u sa TV zvucnik prebacim na vanjski zvucnik  (optical ), da  dobijem zvuk  i sa kompa  posto TV vec dobija sliku i zvuk i na taj nacin ga samo prosljedim dalje i zavrsim stvar s jednim optickim kabelom ?

Dakle , samo mjenjam audioizlaz TVa i umjesto TVzvucnika (na kojem se audio signal s kompa poslan HDMI-em uredno reproducira),  i reprodukciju zvuka prepustim drugom audioizlazu - vanjskom zvucniku (optical ) .

Po nekoj logici bi ovo moglo raditi , jel neko mozda probao ?  Ili cu ipak morati kupiti jos jedan opticki kabel i iz zvucne kartice preko njenog SPDIF opt . izlaza poslati zvuk na kk ?  Nadam se da ste razumjelii sta sam htio reci ,i da nisam previse zakomplicirao . Unaprijed hvala na odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 2:28 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

S obzirom da je zvuk koji šalje HDMI s računala na TV isto digitalni, mislim da bi trebalo raditi. Ako baš ne želi, još jedan optički kabel s SPDIF izlaza računala na receiver (nadam se da ima dva optička ulaza) i problem riješen. U slučaju da nema dva, možeš koristi i koaksijalni izlaz.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Digitalno povezivanje TV-a , kucnog kina i PC-

Da raditi će, ali ćeš morati imati prebačen kanal na taj hdmi ulaz na koji si spojio pc, npr imaš 4 komada hdmi, i na 2 ti je spojen pc, ako želiš zvuk morati će ti tv raditi i biti prebačen na hdmi 2.

Problem za sve navedeno je u tome što ti optički izlaz iz TV-a, nije pass thru, nego običan stereo(bar iz mog dosadašnjeg iskustva a probao sam dosta toga), te se onda događa da av recever (ili kućno kino), ne dobija raw signal nego dekodirani u stereo, te onda av recever simulira 5.1 što nije niti blizu kao onda kada dobije čisti signal. Iz tog razloga ja na taj način niti ne spajam.

Moj savjet ti je još jedan optički kabal, jer većina novih zvučnih, makar i integriranih na ploči, ima opciju pass thru, tako da av recever/kućno kino dobije raw signal, i kao takav ga rasporedi u 5.1/7.1,

pozz

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 11:52 (Zoki B).
13 godina

hvala svima{#}

Da javim ako koga zanima , a i za ubuduce  ,ako bi neko imao slicnu nedoumicu .

Stiglo je danas kino , spojio sam ga jednim opt. kabelom kako sam gore i naveo i sve radi uredno . Probacu i ovu kombinaciju s drugim kabelom sto je kolega naveo iznad, direktno iz PC-a kad ga kupim ,  i vidjeti kako to sve zvuci. Posto kino ima jedan opt. ulaz , a trebam dovesti dva signala , googlajuci naletio sam na ovo . Jel neko mozda imao iskustva s ovim , i jel to ono sto mi treba ?

EDIT :

Malo sam isprobavao , i uvjerio se u ovo sto je kolega zoki rekao gore  . Pustio sam isti film preko DLNA mreze gdje zvuk ide direktno iz TV-a u receiver i sa PCa koji je premosten preko HDMIa na optiku i dosao do zakljucka da je ovaj prvi puno kvalitetniji i jaci , i razlika je veca nego sto sam mislio . Ovom drugom jednostavno fali " soka " i dosta je tisi i slabiji . Zoki , sto se tice passthrougha sto si pominjao , jel to ovo na slici , i ako jeste jel treba biti uklucena ili ne ? .

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 2:41 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice