CRT televizor nema zvuka

poruka: 16
|
čitano: 18.124
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
CRT televizor nema zvuka

Imam u sobi jedan CRT Schneider tv 82 cm, kupljen je koliko se sjećam prije 4 godine i nikad nije bilo problema sa njim, sve do neki dan.

Odjednom je nestalo zvuka na TV-u, sve radi, gledam TV ali nemam zvuka, sada me zanima dali postoje možda kakvi zvučnici koji bi se mogli spojiti na njega, jer ga ne želim nositi na popravak.

Znači mislim na zvučnike koji bi se mogli spojiti na njega u ona 3 utora koje ima sa strane (crveni, bijeli i žuti utor).

Poštujem svakoga al' se nikoga se bojim !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: CRT televizor nema zvuka
speedfreak18 kaže...

Imam u sobi jedan CRT Schneider tv 82 cm, kupljen je koliko se sjećam prije 4 godine i nikad nije bilo problema sa njim, sve do neki dan.

Odjednom je nestalo zvuka na TV-u, sve radi, gledam TV ali nemam zvuka, sada me zanima dali postoje možda kakvi zvučnici koji bi se mogli spojiti na njega, jer ga ne želim nositi na popravak.

Znači mislim na zvučnike koji bi se mogli spojiti na njega u ona 3 utora koje ima sa strane (crveni, bijeli i žuti utor).

Mislim da prvo moraju ići na neko pojačalo. Dakle, probaj TV preko tih chincheva spojiti na neku liniju ili slično...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
15 godina
neaktivan
speedfreak18 kaže...

To su ulazi a ne izlazi.

Ali ono što možeš je iskoristiti izlaz iz DVB-T uređaja koji se, pretpostavljam, sa TV-om spaja putem SCART kabela. Za audio su na SCART konektoru dodjeljeni posebni pinovi, s time bi se nešto moglo iskemijati...

http://pinouts.ws/scart-pinout.html

http://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtml

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
14 godina
neaktivan

Stvarno ne razumijem ovu shemu, da, DVB-t uređaj je spojen preko scarta sa TV-om, ali kako i što dalje ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 19:32 (speedfreak18).
15 godina
rustweaver kaže...
speedfreak18 kaže...

To su ulazi a ne izlazi.

Ali ono što možeš je iskoristiti izlaz iz DVB-T uređaja koji se, pretpostavljam, sa TV-om spaja putem SCART kabela. Za audio su na SCART konektoru dodjeljeni posebni pinovi, s time bi se nešto moglo iskemijati...

http://pinouts.ws/scart-pinout.html

http://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtml

Good point...nije mi palo na pamet da su možda ulazi {#} Ali nije bed...sigurno ima scart. Pa se onda kupi onaj kabel sa scartom na jednoj strani, a chinchevima ili što ti već treba na drugoj (scart ima i ulaze i izlaze)...

Naravno, ovo je sve hipotetski. Ako je na TV-u krepalo nešto u tonskom dijelu, može se slikati...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
14 godina
neaktivan
CRT televizor nema zvuka

Ne mora se slikati, on spoji samo žuti chinch na televizor (video), a ove 2 na liniju. Autore malo mrdni scart da vidiš možda samo kontakt nije dobar.

PS. Ja se sjećam kad nisam imao zvuka, bila je utakmica na tv-u sam imao sliku, a za komentatora sam upalio radio jer je i tamo bio prijenos, samo što je ovaj na radiju vikao gooool 5 sek prije :)

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
speedfreak18 kaže...

Stvarno ne razumijem ovu shemu, da, DVB-t uređaj je spojen preko scarta sa TV-om, ali kako i što dalje ?

Audio out right, audio out left, audio ground. Audio ground upariš sa right i left audio izlazom, tako da dobiješ po dvije žice za svaki kanal.

Dakle audio out right + audio ground čine desni audio kanal (izlaz za desni zvučnik), dok audio out left + audio ground čine lijevi audio kanal (izlaz za lijevi zvučnik). Što dalje? Vjerojatno bi to trebalo ići kroz nekakvo pojačalo, i ja sam također laik za te stvari, ali fala bogu na ovom forumu stručnjaka ne nedostaje.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
14 godina
neaktivan
CRT televizor nema zvuka

Autore jel imaš kakvu hifi liniju ili neko pojačalo ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
CRT televizor nema zvuka

nabavi scart-chinch kabel

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
speedfreak18 kaže...

Kupi scart to chinch kabel i snjime poveže pojačalo ili liniju.

Nenad
17 godina
odjavljen
CRT televizor nema zvuka

To bi trebalo biti ovako nesto...ako ti nije previse hitno ja ti ga sutra posaljem...gratis. Meni ne treba a stoji vec dugo u kutiji sa gooomilom kabela pa bi se volio rijesiti tolike gomile . 

Javi u pp ako hoces 

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Imao sam, više nemam
14 godina
neaktivan

Mislim da imam to, moram potražiti, javim ako mi zatreba {#}

15 godina
neaktivan
CRT televizor nema zvuka

Jesi li siguran da je problem u TV-u? Možda je DVB-T receiver neispravan.

Probaj spojiti nešto drugo na TV, a receiver na neki drugi TV.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 13:16 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
CRT televizor nema zvuka

Ja imam strong  srt 8100 i scart opće ne drži jer je preširoka rupa, znao je pasti van sam od sebe. Sad sam ga zaljepio pa je bolje. Svakako probaj staviti drugi prijemnik ili drugi televizor.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
CRT televizor nema zvuka

Evo momci problem riješen, puno vam hvala na odgovorima, ispada da je scart kabel bio neispravan, stavio sam novi scart i sada sve radi, i ja sam se iznenadio ali sve radi.

Hvala još jednom svima na odgovorima. {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice