Auto pojačalo ?

poruka: 2
|
čitano: 1.816
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Auto pojačalo ?

pozz .izvinjam se zbog nove teme ak vec ima postojeća nisam imao vremena traziti ..zanima me jel se isplati uzeti ovo pojačalo za auto  za 400 kn http://www.limundo.com/kupovina/Panasonic-auto-pojacalo-/4692979   plus za jos 200 kn dobijem woofer  specifikacija

WOOFER:
Princip 30cm bandpass subwoofer
Maksimalna snaga 500 W
Snaga RMS 150 W
Impedancija 4 Ohm
Osjetljivost 90 dB
Frekvencijski raspon 23 - 500 Hz
Dimenzije (Š x V x D) 380 x 390 x 400/340 mm 

imam 4 zvucnika u autu odozada imam visokotonce po 3 ohma sprijeda imam dva zvucnika malo jace snage 20w rms , sad me zanima jel hoce li ih moci spojiti na to pojačalo i hoce li ih moci pojačat , kolko je kvalitetno to pojačalo ,i dali se isplati uzeti za tu cijenu ..Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Auto pojačalo ?

Ovo je četverokanalno pojačalo dakle imaš izbor ili 2x stereo zvučnici (dakle prednji i stražnji) ili 1x stereo (npr. naprijed) + 1x subwoofer u bridgeu.

Da imam takvu sitaciju kao ti spojio bih prednje na to pojačalo i dodao sub, a stražnji nek ostanu na radiju.

Da, razlika bi se itekako trebala primjetiti, pogotovo u kvaliteti (ako radio ima ok izlaze) ali 20W nije puno pa polako sa pojačavanjem. Obavezno staviti HP filter na prednje ako su tako slabi (na nekih 80Hz), sub će popuniti bas.

Nije loše pojačalo ako su te specifikacije istinite, mislim da se isplati. Vjerujem da će zvučati sasvim ok.

Btw, imaju li prednji zvučnici visokotonac? Ako ne onda ti je bolje i stražnje visokotonce staviti naprijed pa sve zajeedno na pojačalo (samo skretnicu trebaš imati za visokotonce, ali ionako bi je morao imati) jer zvuk iz čistih visokotonaca je ionako užas, a naprijed ti fali visokih tonova.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 11:50 (Vido).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice