Stereo hifi sustav

poruka: 37
|
čitano: 9.929
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Stereo hifi sustav

moze, woofer se normalno spoji ili na izlaz na zvucnike ili na sam zvucnik

ali ponavljam, zvucnik s 6.5" wooferom rusi kuce i lomi prozore

null
14 godina
Fico14 kaže...

Pozdrav

Bi li se do nekih 3000kn mogao slozit stero sustav, znaci reciver i zvucnici. Trebali bi biti sto kvalitetnije, ali sposobni svirati dosta dubok i jak bas. Primarna funkcija bi bila glazba ( dubstep, rege, ska , punk, rock, metal / -ne tim redom) onda filmovi i na kraju igre. Imam u planu uzet i zvucnu karticu, tako da to nece biti neki problem. Sada koristim mini hifi liniju, navodno ima 35w po izlazu. Cak ni nije tako los zvuk na pola, ali sve iznad 25/40 je dosta losije, pogotovo bass. A i ima neke frenkvencije koje jednostavno zuje, neznam kako da opisem zvuk, jednostavno nije "cist".

Unaprijed hvala na pomoci !

Ad1; sa ovim novcima, ne možeš pošteno kupiti/imati, NIŠTA, nažalost, ali to je surova istina i.

Ad2; "PRAVI" stereo sustav, 2.1 čine najčešće pojačalo, predpojačalo, deck (kazeta ranije, CD sada, BlueRay SACD sutra), dva zvučnika, kabeli (uvjetno rečeno, što kraći, to bolji), zamjena u sili, integrirano pojačalo ako se nema za pojačalo i predpojačalo, radio tuner i gramofoni su za pozitivne ekstreme.

Ad3; što kvalitetnije svirati bas, hmmmmmmmmm, pa to ti je do svih elemenata u sustavu, ali ti je bitno da su zvučnici dovoljno jaki da izdrže napon koji izlazi iz izvora, otkuda imaš prijem ili reprodukciju, 

Ad4; iskreno, dubstep/rege/ska vs punk/rock/metal nikako ti neće proći jer je pojam, poanta, smisao stereo sustava skorom "ciljan" za pojedinu vrstu muzike, čisto iz razloga   snage koju se potražuje kroz sviranje te vrste muzike,

Ad5; koju mini liniju konkretno koristiš, AKAI, TEAC, YAMAHA, DENON, MARANTZ, SONY, TECHNICS, ONKYO, NAKAMITCHI, PHILIPS, ... ,

Ad6; ono što "navodno" isporučuju je jednostavno čisto  {#}, a tebi trebaju zvučnici, bez obzira na veličinu i cijenu, ALI koji imaju impedanciju minimalno 85 Ohma, 90 je već vrlo dobro, a sve preko 93 je idealno, ali to i košta. Za pravi punk i metal, neka ti ne padana pamet uzimati zvučnike smanje od 93 Ohma impedancije i barem 25% većom snagom od izlazne, pa što to bilo!!!!

Kažeš kako imaš u planu uzeti zvučnu karticu, što je u redu, ali to onda nema veze sa stereo sustavom, barem ne sa onim što taj pojam predstavlja, osim ako ne pričaš o nečemu u kućištu svog PC-a, ali to je nešto sasvim deseto, ali nije onda stereo sustav. Ah da, igre i stereo sustav, malo moram biti i cinik, s najboljom namjerom, ovdje su pomješani lončići 200 na sat, jer povezati stereo sustav i igrice, je kao da koristiš BMW M5 za vući kola puna sijena ili stajskog gnjoja, eto tako to izgleda.

Nadam se da se nisi našao uvrijeđen ili ljut na mojkomentar, ali, ukratko rečeno, ili pametno uloži svoje novce, ili razmisli malobolje što ti treba ili što u stvari ti želiš imati {#}!

ATJ Lučko
17 godina

Boze dragi al ga nalupa.... Zvucnici imaju 4, 8 ili 16 (rijetko) Ohm impedanciju. Kakve veze uopce ima impedancija s glazbom koju ce zvucnik reproducirati??? Na koje pojacalo ces prikljuciti zvucnike od 90 Ohma????

SACD sutra???? Pa na trzistu je barem 10 godina!

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
17 godina
Sale_ds kaže...
Mi se tu kuzimo, ne treba nam wikipedija ;)

Vidim. Toliko gluposti nalupano u par dana da me bole oci! {#}

14 godina
neaktivan
Na ovih 90ohm'a sam i ja blenuo. :/

Mislim da slusalice imaju vecu ohmazu ak se ne varam?
The best way to be boring is to leave nothing out.
17 godina

Da, slusalice imaju vecu impedanciju, ali mi i dalje nije jasno kakve veze ima impedancija s kvalitetom zvuka???? To je cisto tehnicki parametar u konstrukciji zvucne kutije ili slusalica, i apsolutno nema nikakve veze s kvalitetom zvuka!!

16 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Ne ljutim se niti nista, da znam nebi pitao.. Na kraju sam odlucio jos stedjet i onda vidjet sta se nudi.. Linija je lg, 1k kn u ktc-u.. Upoznao sam jednog likca koj se razumije u te stvari, i on mi je preporucio da skupljam jos pare ako hocu biti miran jedno vrijeme dok kupim sistem. Usput sam cuo njegov sistem, mogu rec samo sex :D Sad komponente neznam napamet, ali znam da je 5,1 i sve je od yamahe, cjena je nekih 25 000 kn ako se dobro sjecam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice