Spajanje LAPTOP - TV !PROBLEM!

poruka: 6
|
čitano: 5.710
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam laptop i na njemu samo VGA i HDMI izlaze!
Imam TV i na njemu samo SCART i ČINČ ulaze!
Kupio sam kabel VGA to SCART te kad ga spojim sa TV-om na laptopu mi u Catalystu detektira TV ali na TV-u nema slike na tom izlazu di sam spojio SCART niti na jednom drugom??
Imam laptop toshiba satellite a665d-s5172 koji ima grafičku Ati Radeon Mobility HD 4200!

Prov pitanje je zašto mi nema slike kad spojim sa VGA - SCART kebelom, a drugo pitanje je dali postoji još koji način da spojim taj laptom sa TV-om??
HVALA!!

0 0 hvala 0
15 godina

sad ću ja riskirati da ispadnem smješan jer nisam baš stručnjak

ali nebi li trebao stisnuti nei gumb na laptopu da ti prebaci sliku na vanjski izlaz. ja kad sam spajao laptop wga kablom na telku morao sam stisnuti Fn + F10

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spajanje LAPTOP - TV !PROBLEM!
one111 kaže...

..Prov pitanje je zašto mi nema slike kad spojim sa VGA - SCART kebelom, a drugo pitanje je dali postoji još koji način da spojim taj laptom sa TV-om??
HVALA!!

-zbog standarda, tj razlike između monitora i TVa (iz doba CRTova, PALa ...) sad te razlike više nema na novim LCDima (DVI-HDMI...).

-direktno ne. Konverter da. Neisplativo, nepraktično, nekvalitetno, radije kupi neki media player.. pa čak i jeftiniji TV s HDMIom (jer konverteri koštaju 400-700 i više kn, jeftikaneri su smeće)

-razlika između kabla (adaptera) i konvertera je što konverter pretvara jedan signal u drugi. Analogni TV može primiti samo PAL (i NTSC) signal, dok je tip kabla sporedan (scart, cinch, VGA..) jer je kabel samo žica, konektor je samo konektor.

HDMI je digitalni, VGA je analogni ali za PC, TV ne prepoznaje taj signal, u najboljem slučaju neku nižu rezoluciju 640 i niži refesh 50-60 (jer TV radi na 50Hz). itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Ma ne radi tako eto bas sam bio probat iako mi je i tako zvučalo smiješno al ok.

Uglavnom ne radi!

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 17:38 (one111).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo šta mi bude na laptopu: http://postimage.org/image/eoqlxaa4j/

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 17:39 (one111).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spajanje LAPTOP - TV !PROBLEM!

-zbog standarda, tj razlike između monitora i TVa (iz doba CRTova, PALa ...) sad te razlike više nema na novim LCDima (DVI-HDMI...).

-direktno ne. Konverter da. Neisplativo, nepraktično, nekvalitetno, radije kupi neki media player.. pa čak i jeftiniji TV s HDMIom (jer konverteri koštaju 400-700 i više kn, jeftikaneri su smeće)

-razlika između kabla (adaptera) i konvertera je što konverter pretvara jedan signal u drugi. Analogni TV može primiti samo PAL (i NTSC) signal, dok je tip kabla sporedan (scart, cinch, VGA..) jer je kabel samo žica, konektor je samo konektor.

HDMI je digitalni, VGA je analogni ali za PC, TV ne prepoznaje taj signal, u najboljem slučaju neku nižu rezoluciju 640 i niži refesh 50-60 (jer TV radi na 50Hz). itd.

Znači ništa bez convertera... :( A dobro hvala svejedno!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice