Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 672.659
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Da ne listam svih 47 stranica. 

Trebam neki lagani program za rotiranje videa sa mobitela. ekstenzije .mov.  Što mi možete preporučiti? Pokušala sam u W Media Maker ali nisam uspjela. Da li ne znanje ili nešto drugo.. Zahvaljujem na savjetu!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Freemake Video konverter

Kad uneseš video, stisnu škarice, ostalo će ti biti jasno

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori

Ovako ljudi ima jedan film tj više videozapisa koji imaju mogučnost da odaberem zvuk koji govori na

HINDI 

ili 

ENGLISH 

Kako mogu podesiti da bude default na english ako je podešeno na hindi ili obrnuto  da nemoram svaki put iznova podešavati u playeru nego da odma podesim na tom videofileu. 

15 godina

DVD Shrink može lijepo i jednostavno to odraditi a i mozes sa njime maknuti iz filma još koješta!

Izabereš si samo "main movie file" i eng.audio file a ostalo ne.

Mozda ces se iznenaditi koliko toga jos dolazi zalijepljenog sa filmom i koliko ces prostora ustediti!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

mozes li malo pomoči,

instalirao taj program, nigdje nemogu nači opcije da otvorim video ko da nema tu mogučnost. 

Jesam li skinuo krivu verziju ? skinuo sam verziju 3.2 

15 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

hvala ali je i dalje problem, jer filmovi itd nisu na dvd-u nego su pohranjeni na hardisku tj na mojem externom hardisku, odavno sam dvd poslao u mirovinu iako ga jos imam izgleda da mi je tu samo kao dekorativni predmet :D 

dvd shrink nema mogučnost tj neda da odaberem film koji je na hardisku nego samo da odaberem putanju do optičkog pogona. 

15 godina
Markić7 kaže...

mozes li malo pomoči,

instalirao taj program, nigdje nemogu nači opcije da otvorim video ko da nema tu mogučnost. 

Jesam li skinuo krivu verziju ? skinuo sam verziju 3.2 

1.Da li je film na običnom DVD-u u obliku VOB,IFO i BUP datoteka u VISEO_TS folderu?

-ako da, onda ne bi trebao imati nikakvih problema osim ako je film pod nekom snažnijom "zaštitom" koju DVD Shrink ne može razbiti i trebat češ upotrijebiti neki Ripper koji ima mogučnost dekriptiranja te specifične zaštite kao npr.DVDFab HD ili AnyDVD HD!

2.Da li je film na HDD-u i ako jest u kojem formatu?

-ako je u bilo kojem drugom osim VOB,IFO,BUP koji se nalaze u VIDEO_TS folderu  onda nečeš moći očitati te datoteke, morat češ ih prvo konvertirat u DVD Video format ( VOB,IFO I BUP )!

EDIT: sad sam vidio tvoj post...U KOJEM FORMATU SU TI FILMOVI?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:24 (andi.cro).
15 godina
Markić7 kaže...

...Kako mogu podesiti da bude default na english ako je podešeno na hindi ili obrnuto  da nemoram svaki put iznova podešavati u playeru nego da odma podesim na tom videofileu. 

Jel misliš na linijski DVD Player ili na softwerski kao što je VLC ili Windows Media Player?

Da li te filmove želiš zapržiti na DVD ili ih gledati na PC-u?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:28 (andi.cro).
11 godina
neaktivan

riječ je o filmu u .mkv formatu, ali radje bih nasao drugi program koji to podrzava nego da to konvertiram u dvd format

gle nemam namjeru gledati preko dvd tj pržiti 

imam vlc player ali večinom gledam preko gom playera jer vlc mi nesto radi probleme.  samo u postavkama odaberem drugi zvuk jer su ponuđena dva ponekad. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:40 (Markić7).
15 godina

Te podatke si odmah trebao navesti pa ne bi bilo zbrke!

Ovako, predlažem ti "Handbrake" i sve ostavi kao i što ti je i orginal video samo promjeni ovu postavku (SLIKA) za odabir "audio streama"!

Moj PC  
0 2 hvala 1
15 godina

Imam ja jedno pitanje u vezi Avidemux-a

Zašto on kada extraktiram audio iz videa taj sejvani audio fajl ostavlja bez extenzije???

Nije problem samo ju nadopisati i to onda radi ali zanima me jel to neki bug ili ja negdje griješim?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 13:09 (andi.cro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koristim Adobe Premiere Pro CC i sa ovim posljednjim update-om mi je prilično usporeno exportovanje videa. Ima li neko sličan problem?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Snimam gameplay s bandicamom H264 (cuda) i idem prebaciti taj fajl u sony vegas i nece mi ga primiti. Čime da snimam x264 da bi ga mogao editirati u vegasu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 1:36 (GTXGamer).
15 godina
GTXGamer kaže...

Snimam gameplay s bandicamom H264 (cuda) i idem prebaciti taj fajl u sony vegas i nece mi ga primiti. Čime da snimam x264 da bi ga mogao editirati u vegasu?

Odi u Format Settings - Presets pa odaberi "Sony Vegas/Premiere/Pinnacle" i to bi trebalo biti to {#}

Ako je H264 i dalje prisutan a siguran si da je u njemu problem, onda probaj sa XVID ili MPEG-1 codec-om!

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 4:44 (andi.cro).
11 godina
protjeran

Jesi siguran da ce tu biti savrsena kvaliteta kao u H264?

12 godina

jedno pitanje, ubacujem u film titlove sa xilisoft converterom, konvertira iz mp4 u mp4 samo su dodatak titlovi, ne mijenjam nikakve postavke i na kraju dobijem jako lošu verziju koja je sva "skockana" i još lagano trza

u čemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GTXGamer kaže...

Jesi siguran da ce tu biti savrsena kvaliteta kao u H264?

Pa ako Vegas ne prima H264 ( u što čisto sumljam ) onda nemaš izbora,jel da!

Probaj resetirat Bandicam (ako ima tu opciju ) pa odabrat samo ono što sam ti prvo napisao i ništa drugo ne diraj pa vidi jel će biti sve ok!

11 godina
protjeran

Nisam probao, nisam gledao na službenoj stranici trebam prebaciti u neki format stvoren za sony vegas uglavnom sve je ok, ali sada imam drugi problem. Kada snimam trebam snimati audio da zvuk iz igre i mikrofona budu u jednom fajlu jer ako nisu onda se cuje onaj pozadinski šum koji sam pokušao maknuti na sve načine, ali nisam uspio. Sada, kada stavim video u sony vegas i dole mi automatski ima i zvuk tj mix zvuka iz igre i moga mikrofona. Kako da ja pojačam svoj zvuk jer se slabo čuje?

15 godina

Volio bih ti brzo i iz prve ruke pomoći ali ne koristim Vegas niti Bandicam pa mi se ne da posebno istraživat (što možeš i sam ako se malo potrudiš) ali znam da u svakom video editoru možeš odvojiti zvuk od videa a i ubaciti audio iz drugih izvora na "timeline" i podesiti glasnoću, možeš i očistit zvuk od šumova (meni je najdraži Audacity za to) ali i Vegas sigurno ima nešto takvo u sebi.

Ne znam zašto ti nitko drugi (stručniji od mene) ne pomogne, pričekaj malo, valjda će se netko smilovat i biti ti od pomoći {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ljudi imam nVida geforce ti 4200 i prije sam preko nje mogo presnimavati videozapis sa kamere na računalo al nakon ponovne instalacije windowsa više ne mogu, drivere sam skinuo sa nvida stranice, znali tko u ćemu je problem? hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Premalo informacija da bi ti mogli pomoći {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav! :D

Ovako, imam Vegas Pro 12 i zanima me kako napraviti nešto tipa prelaz sa jednog dijela videa na drugi, mislim na ono kada se pojavi na trenutak kao snijeg na TV-u kada nestane slike i zvuk opadne.

Npr. neko u videu sanja ili mašta, pa se ta radnja naglo zaustavi i počne surova realnost..

Sad da li ste me razumjeli to ne znam, nadam se da jeste :D

0 0 hvala 0
16 godina

-tranzicija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Može i tranzicijom ali sumnjam da će dobiti efekat koji očekuje. U Vegasu neka koristi Video FX za taj posao.

Postupak je jednostavan. Napravi novu video traku (1). Dio na kojem želiš dobiti efekat izreži (ostavi ga u izvornoj video traci 2.) ali ga kopiraj u ovu novonapravljenu traku 3.. Odaberi Video FX (4) i efekat koji želiš (na slici je neki NewsPrint) samo prevuci u ovaj izrezani dio (5).  Novoj traci dodijeli  fade offset (6) i Opacity (7). Zeleni okvir pokazuje efekt koji si dodao.

To je to.

0 0 hvala 0
15 godina
FelipeMassa kaže...

Pozdrav! :D

Ovako, imam Vegas Pro 12 i zanima me kako napraviti nešto tipa prelaz sa jednog dijela videa na drugi, mislim na ono kada se pojavi na trenutak kao snijeg na TV-u kada nestane slike i zvuk opadne.

Npr. neko u videu sanja ili mašta, pa se ta radnja naglo zaustavi i počne surova realnost..

Sad da li ste me razumjeli to ne znam, nadam se da jeste :D

Have Fun  {#}

11 godina
neaktivan

Hvala puno, uspio sam ;)

0 0 hvala 0
12 godina

Bok, zadnjih 2 mj koristim corel studio video pro x6. Dignuo sam nov OS windows 8.1 pro instalirao corel i radio je...zbog osobnih razloga sam ponovo dignuo sustav cijeli isti i opet instalirao corel i sad kad ga otvorim jako mi sporo radi za svaki pritisak na neku tipku u programu moram čekat da on obradi oko 1 minutu... ako netko zna u cemu je problem nek mi pomogne.

Interesira me da mi napisete par programa slicnih corel video studiu bez da mi spominjete sony vegas,wmm,pinnavle... NAPOMENA imam 2GB rama samo.

zviznemte
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...

..Interesira me da mi napisete par programa slicnih corel video studiu bez da mi spominjete sony vegas,wmm,pinnavle... NAPOMENA imam 2GB rama samo.

-to je 'nemoguće' jer:

-jer je stari Video Studio (Ulead) bio osnova (pod licencom) za Pinnacle. Nedavno Corel kupuje Ulead, Sony kupuje Pinnacle. Pošto zakoni brane više 'konkurentskih' proizvoda, Sony koristi od prije svoj Avid u novom Pinnacleu, dok Corel VS. Tako da je to sve povezano. Tom trojcu dodaj Adobe (Premiere) i MSov MediaMaker i imaš sve 'obične' video app. Specijalizirane app imaju specifične requirementse, nije za tvoj HW.

-imaš premalo RAMa za današnje standarde. OS nije poseban problem (osim licence), možeš birati XP-Seven-Osam, najvažnije je tvoje potrebe tj aplikacija, prema tom kriteriju trebaš odabrati OS kao i 32-ili-64 bita. Starije verzije app npr Studio-6.. će glatko raditi na takvom hardwareu ali nema npr HD ili je manje opcija od današnjih standarda, dok novi soft obično traži više (+ licence).

Dobar razlog za npr korištenje nove verzije applikacije je podrška za GPU (hw render RT preview). Može i mix, starija app za edit-montažu, dok s nekim novijim kodrerom-transkoderom kao FreeMake ili MediaCoder prebaciš u npr mpeg4... to mi se čini optimalnije za slabiji HW.

Nakon samog OSa potrebni su i svi driveri, codeci.. to može biti dobar razlog korištenja starijeg OSa umjesto 8.1 (jer je manja šansa da imaš sve 'prave' drivere...

Ako ostaješ na 8.1, trebaš isključiti više sys.automatiziranih sitnica npr defrag, update.. i to obavljati ručno po potrebi, uz instaliranje što manje (nepotrebnih) dodataka ili podešavanje da se ne pali sve kao skype i sl. s OSom. Nije toliki problem sam OS, nego sve što je s OSom povezano, počevši od BIOSa do utilsa. Nije uvjek najnovije najoptimalnije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
ihush kaže...
zviznemte kaže...

..Interesira me da mi napisete par programa slicnih corel video studiu bez da mi spominjete sony vegas,wmm,pinnavle... NAPOMENA imam 2GB rama samo.

-to je 'nemoguće' jer:

-jer je stari Video Studio (Ulead) bio osnova (pod licencom) za Pinnacle. Nedavno Corel kupuje Ulead, Sony kupuje Pinnacle. Pošto zakoni brane više 'konkurentskih' proizvoda, Sony koristi od prije svoj Avid u novom Pinnacleu, dok Corel VS. Tako da je to sve povezano. Tom trojcu dodaj Adobe (Premiere) i MSov MediaMaker i imaš sve 'obične' video app. Specijalizirane app imaju specifične requirementse, nije za tvoj HW.

-imaš premalo RAMa za današnje standarde. OS nije poseban problem (osim licence), možeš birati XP-Seven-Osam, najvažnije je tvoje potrebe tj aplikacija, prema tom kriteriju trebaš odabrati OS kao i 32-ili-64 bita. Starije verzije app npr Studio-6.. će glatko raditi na takvom hardwareu ali nema npr HD ili je manje opcija od današnjih standarda, dok novi soft obično traži više (+ licence).

Dobar razlog za npr korištenje nove verzije applikacije je podrška za GPU (hw render RT preview). Može i mix, starija app za edit-montažu, dok s nekim novijim kodrerom-transkoderom kao FreeMake ili MediaCoder prebaciš u npr mpeg4... to mi se čini optimalnije za slabiji HW.

Nakon samog OSa potrebni su i svi driveri, codeci.. to može biti dobar razlog korištenja starijeg OSa umjesto 8.1 (jer je manja šansa da imaš sve 'prave' drivere...

Ako ostaješ na 8.1, trebaš isključiti više sys.automatiziranih sitnica npr defrag, update.. i to obavljati ručno po potrebi, uz instaliranje što manje (nepotrebnih) dodataka ili podešavanje da se ne pali sve kao skype i sl. s OSom. Nije toliki problem sam OS, nego sve što je s OSom povezano, počevši od BIOSa do utilsa. Nije uvjek najnovije najoptimalnije.

huh trebalo je ovo procitati...ma nije meni problem nikakvi driveri niti OS itd..meni sve glatko radi i brzo ne steka mi nista..jedino taj corel....pa sam pitao za neki drugi program...jer mi treba samo da video u .mpg formatu izrezem par scena i do sve stavim u .avi. Jedino za to koristim corel.

zviznemte
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice