Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 667.377
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: Software za video obradu - pitanja&odgovori
logic kaže...

Nisi jedini. S tim da ja zname u cemu je nejgov problem al odpocetka mu nisam zelio reci jer mi idu na jetru ovi sto se regaju ovdje da bi nesto pitali i cim dobiju odgovor odmagle. Cesto ni hvala ne kazu. edan mi je na pP rekao da mu prevedem nesto a kad mu rekoh da iskoristi google translate on mi kaze da on zna engleski ali mu se neda!!!!

Samo da znaš uvijek sam spreman pomoći ali ne volim kad me zanemare kao što si onda ti to napravio, ako već znaš u čemu je problem. Ja ću se sad lijepo ispričati za svoja nedjela pa vi ako ste toliko tvrdoglavi ne morate prihvatiti ali eto nov sam pa ne želim stvarati neugodne situacije kad mogu pomoći dosta ljudi ode na mnogo područja.

17 godina
neaktivan

Ajd da ti vjerujem na rijec. Problem je u tvom softwareu za screencapture. Pokusaj sa camstudio ili camtasia studio. tvoj soft ne hvata sadrzaj overlaya i zato imas crnu povrsinu umjesto videa.

:)
14 godina
neaktivan
logic kaže...

Ajd da ti vjerujem na rijec. Problem je u tvom softwareu za screencapture. Pokusaj sa camstudio ili camtasia studio. tvoj soft ne hvata sadrzaj overlaya i zato imas crnu povrsinu umjesto videa.

Hvala, a baš mi se sviđa ovaj program...šteta. Napravio sam jedan video već s njime i sve super ali ovaj screen capture mi je bitan. Možda ga budem koristio za neke druge stvari. 

14 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Evo upravo sam probao Camtasiu 6 ali ima isti problem i uz to mi još ne želi zvuk reproducitrati jer mi ne da upaliti upciju record sound coming from speakers only. Mislim da bi u frapsu moglo raditi...probati ću. Da i još jedno pitanje je li Sony Vegas ima screen capture ili on služi samo za obradu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemam pojma iskreno. JA koristim adobeove programe i nikad nisam radio ovo sto ti pokusavas ali ako se javi problem crne slike to obicno upucuje na problem sa overlayom. Evo vidim da preporucuju playclaw pa pokusaj sa njim.

http://www.playclaw.com/

14 godina
protjeran

sve sam napravio kao ti a na kraju kad pustim snimku prvo prođe video a kad završi onda pjesma koju sam odabrao,umijesto da pjesma ide preko videa

17 godina
protjeran

Evo jedna dobra vijest za sve korisnike Ashampoo softwarea!Namigiva

Pratite ovaj link dobio sam na e-mail newsletter na koji sam pretplaćen kod ashampoo.com

I unesite ovaj coupon code: ASH-444LW1

Tako piše da proslijedim e-mail.

Koga zanima neka si downloada software po potrebi. Ima 5 free programa.

Ja sam stavio Ashampoo Burning Studio 2010 Advanced novi program za prženje medija i

Ashampoo Winoptimizer 6 utility za windows optimizaciju.

enjoy

trash bin can:S
Moj PC  
0 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
a kakva je to ashoomp firma.. imaju kak bi se reklo od igle do lokomotive.. jesu kvalitetini... nekužim programi nisu pretjerano skupi a imaju za sve svrhe i namjene? u čemu je fora!?
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Srednja zalost. Tesko da jedna firma moze biti odlicna na svim poljima. Imaju svega i sve ti je manje vise dobro. Recimo svi hvala burning studio i ja ga skinem. Medjutim lici mi na nero expres i cdburnerxp mi izgleda i radi puno bolje. Stvar ukusa.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Srednja zalost. Tesko da jedna firma moze biti odlicna na svim poljima. Imaju svega i sve ti je manje vise dobro. Recimo svi hvala burning studio i ja ga skinem. Medjutim lici mi na nero expres i cdburnerxp mi izgleda i radi puno bolje. Stvar ukusa.

a meni se ne čine baš nešto loši.. taj burning studio mi je pree dobra nero pre glomazan cdburner xp .. nekak jadan.. ovo taman.. izgleda da oni možda postanu i nešto dobro?!

17 godina
neaktivan

cdburnxp pre jadan????

Po cemu? Moze sve sto i burning studio a zauzece prostora burning studio 76,4 a cdburnerxp 16,4 plus sto je cdburningxp pregledniji i jednostavnije za koristiti.

15 godina
neaktivan

to je sad subjektivno.... meni je izgled sučelja na cdburnxp, nekako pre "jadan" odnosno nije kako bi reko nov zabavan.. onako više.. klasičan... dok mi je ovaj baš onako taman.. :D kažem subjektivno mišljenje kako kome

17 godina
neaktivan

Sta ima zabavno u narezivanju dvd-a?????????????

Ili mislis na animacije u burning studiu ;)

Hehehehhehehe

Cuj zabavno ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Hehehehhehehe

Cuj zabavno ;)

haha .. ja ipak volim da to izgleda ljepo kad otvorim... mogu ja pržit i dvd e s nečim što se otvara u cmd-u..xD :D ovako fora.. 

17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
logic kaže...

Hehehehhehehe

Cuj zabavno ;)

haha .. ja ipak volim da to izgleda ljepo kad otvorim... mogu ja pržit i dvd e s nečim što se otvara u cmd-u..xD :D ovako fora.. 

ALi sta ima lijepo u burnng studiu? Isto kao nero expresu. Moras file po file dodvati ako nisu u istom folderu i sve to postaje zamorno ako ima puno fileova. CDburnerxp puno funkcionalniji sa explorer interface-om. Al ok.

15 godina
neaktivan

nez.. kako ti.. al ja pržim dvd... jednom u mjesecu..tako da mi je ta opcija beskorisan.. je da dobro je to .. što ožeš iz svega uzet šta ti treba a ne 1 po 1! sve .. koristim na usb-u, hdd,u tako da mi je pržilica može se reč beskorisan... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za jednom mjesecno ti ne treba nista. Dovoljan je i explorer.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Za jednom mjesecno ti ne treba nista. Dovoljan je i explorer.

pa i da :DNevinašce

14 godina
neaktivan

kako se u zoom player 7 unesu titlovi i sto je sve potrebno za prikaz titlova

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaki video player ma prikaz titlova. Preimenuj fil i titl da se isto zovu i ako ih ne ucita automatski deinstaliraj to sr..e i stavi neki posten player tipa media player classic home cinema.

I off topic si ovde,

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 22:49 (logic).
14 godina
neaktivan

a zasto bi zoom bio sranje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

..."ako ih ne ucita automatski deinstaliraj to sr..e".

Video player koji ne ucita automatski titlove iz istog foldera i sa istim imenom kao i film je to sto sam rekao jer to podrazva svaki iole pristojan video player vec jedno 15 godina. Eto zato.

14 godina
neaktivan

dobro kuzim preimenovao sam titlove kako si rekao i ucitao ih je automatski.

a sto mi za AV preporucujes logic

17 godina

Može li netko nabaciti par screenshotova kako je stavio postavke u Sony Vegasu za renderiraje videa.

Imam video oko 4,5 minuta i u renderiranju u  AVI mi ispadne 11GB, pa bih htio da stavim što kvalitetnije postavke a da video ne ispadne baš monstruozno veliki.

Video bi trebao uploadati na YouTube.

Radio, ne radio, svira radio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uh, 11GB je debelo previše.. To je valjda nekomprimirani video? Ne koristim baš Vegas, ali princip je je isti; moraš komprimirati video nekim od codec-a. Postavke naravno ovise o kodeku i veličini slike. Koliko vidim preferiraju mpeg4, pa izaberi taj kontejner. Evo postavki kako sam ja radio neki filmić za yuotube i klip od 1:45 je cca 8 MB. Kvaliteta bolja od većine filmića na youtubeu. Ovisno o veličini slike namještaš bitrate. Radiš višeprolazno kodiranje s VBR i za veću kvalitetu povećavaš bitrate i to je to. Ne znam koje je rezolucije film, ali ove veličine koje sam dao primjer, s max kvalitetom, film od 4,5 min nema razloga prelaziti 30-40 MB.

17 godina
bed kaže...

Uh, 11GB je debelo previše.. To je valjda nekomprimirani video? Ne koristim baš Vegas, ali princip je je isti; moraš komprimirati video nekim od codec-a. Postavke naravno ovise o kodeku i veličini slike. Koliko vidim preferiraju mpeg4, pa izaberi taj kontejner. Evo postavki kako sam ja radio neki filmić za yuotube i klip od 1:45 je cca 8 MB. Kvaliteta bolja od većine filmića na youtubeu. Ovisno o veličini slike namještaš bitrate. Radiš višeprolazno kodiranje s VBR i za veću kvalitetu povećavaš bitrate i to je to. Ne znam koje je rezolucije film, ali ove veličine koje sam dao primjer, s max kvalitetom, film od 4,5 min nema razloga prelaziti 30-40 MB.

Probao sam u WMV i ispadne oko 200 MB, 6 Mbit bitrate, rezolucija 1280x720.

Pokušta ću staviti manji bitrate i još neke postavke.

16 godina

- matematika kaže da si koristio uncompressed-10bit 1280 x 720/24p 4:2:0 ... (146/60)*4.5=10.95 GB

- potreban ti je neki od std. kopmresora, divix, mpg4... za HD se podrazumijeva mpg4, ali za upload na YT je logičnije napravit divix s nižom rezolucijom (kao DVD-pal).

- matematika, std. postavke za mpg4 će biti cca 0,5GB, dok na nižoj rez. 320-512... cca <50MB uz napomenu, nemoj zaboraviti zvuk također podesiti...stereo/mono?? jer u tim slučajevima bi audio mogao biti veći od videa.

- eksperimentiraj malo s postavkama i dobivenim rezultatom, par minutni video nije teško probati....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina

Malo sam se poigrao sa postavkama i pronašao sam sebi odgovarajuće postavke bez većeg degradiranja kvalitete.

Malo zvuk i bitrate na 3 Mbit i dođe oko 80-90 MB što mi je prihvatljivo, a video je i dalje dobre kvalitete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebam program koji podržava kodiranje u mpeg-2 i vc-1 ali da podržava sto vise opcija tj. mjenjanje bit rate i ostalih parametara

Hvala Namigiva

Nije valjda da nitko ne zna?Iznenađen

Grješiti je ljudski, ali je za potpuni kaos potreban kompjuter
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 16:24 (zoooomm).

0 0 hvala 0
16 godina

Ja trebam jedan program s kojim mogu Hardcodat titlove na mkv u HD-u

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice