Reprodukcija wav dts datoteke

poruka: 14
|
čitano: 3.215
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Pozdrav ljudi!

Imam jedan album koji nikako ne mogu reproducirati onako kako bih htio. U najboljem slučaju dobijem stereo zvuk a to mi totalno ide na živce. Probao sam sa winamp, foobar, mpc, wmp, powerdvd... Imam instaliran k lite codec pack (zadnji dostupan). Inače mi sve što je ac3 ili dts ide direktno na zvučnike (z5500) i nemam nikakvih problema ali ovo neće. Dakle - ili bude stereo ili bude dts (tako piše na displeju od zvučnika) ali čuje se samo šum u trajanji od par desetinki. Isprobao sam sve i svašta i apsolutno ništa nisam uspio. Nekako sam sa ac3 filterom uspio postići da zvuk bude 5.1 ali radilo se zapravo o on the fly konverziji dts-a u ac3 i to je totalno idiotski s obzirom da mi zvučnici znaju reproducirati dts sadržaj. Komp mi je sa zvučnicima spojen optičkim kabelom i još jednom napominjem sav video sadržaj koji ima ac3 ili dts zvuk radi posve normalno! Što sam previdio? {#}

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Reprodukcija wav dts datoteke

Najjednostavnije ti je s vlc-om, on to vari direktno. A trebalo bi funkcionirati i s ffdshowom. On ima onaj libdts dekoder, samo mu moraš označiti u setupu da traži dts u wavu, a na 'uncompressed' mu stavi da su svi dekoderi podržani. I trebalo bi raditi iz bilo kojeg playera.

15 godina

pa albumi se snimaju u stereu zašto ih želiš slušati na više kanala ?

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
odjavljen
bed kaže...

Najjednostavnije ti je s vlc-om, on to vari direktno. A trebalo bi funkcionirati i s ffdshowom. On ima onaj libdts dekoder, samo mu moraš označiti u setupu da traži dts u wavu, a na 'uncompressed' mu stavi da su svi dekoderi podržani. I trebalo bi raditi iz bilo kojeg playera.

Probao i VLC (Zaboravio sam ga spomenuti) ista stvar - ili stereo ili dts šum. Probao sam i ovo što si napisao sa ffdshow-om. P*zdim već laganini...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan

Nemam ideju šta te muči. Probao skinuti s neta wav dts i u vlc-u mi radi bez problema. On ima neki svoj libvlc i meni normalno radi..

17 godina

meni sve dts albume vrti kmplayer. neki albumi su u wav formatu. probao sam i druge playere koje spominjes, no po meni nijedan nije kao kmplayer. poz

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
17 godina
neaktivan

1.foobar

2.MPC-HC

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
@blackalbum: Mislio sam da bi netko tko ima glazbe koliko ti trebao znati za DTS Music Disc, proguglaj ako ne znas. Relativno su rijetki, ja sam samo 2-3 komada imao. A sto se tice inace stereo muzike na vise kanala, procitaj ponesto o Dolby Pro Logicu II Music, ako mene pitas, zvuci potpuno prirodno i bolje je nego cisti stereo.

@Friday: Ako nikako nece iz wav-a, probaj ga, barem virtualno, sprziti na CD, mozda ga tako uspijes pokrenuti. Ako ne slozis skoro, probat cu kad dodjem doma i nadjem neki DTS Disc, pa ti mozda uspijem nesto pametno reci.
17 godina
odjavljen
Verbatim kaže...

1.foobar

2.MPC-HC

Uopće nemam u dsp manageru taj dsp ali mislim da mi to zapravo ni ne treba. Ja bih htio da mi foobar radi čisti passthrough na optički izlaz a onda da z5500 dekodiraju signal.

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran
Mirko935 kaže...
@blackalbum: Mislio sam da bi netko tko ima glazbe koliko ti trebao znati za DTS Music Disc, proguglaj ako ne znas. Relativno su rijetki, ja sam samo 2-3 komada imao. A sto se tice inace stereo muzike na vise kanala, procitaj ponesto o Dolby Pro Logicu II Music, ako mene pitas, zvuci potpuno prirodno i bolje je nego cisti stereo.

surround i dolby s novim izvedenicama su odavno poznate stvari, no čovjek ti je htio reći da se glazba snima stereo L-R a druga je stvar što postoje konverteri na 5.1 6.1 7.1 ma može i 100.1 {#}

sve je stvar ukusa.

nekom je ljepše slušati na 2 zvučnika s malo surrounda, netko voli nešto drugo, stvar ukusa.

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
16 godina
neaktivan

Vjerojatno neka zbunjola tip/spliter/dekodr jer ti playeri ne prepoznaju da to nije wav već dts datoteka. Nemam novu ideju u tom pogledu obzirom da si većinu probao, ali možeš recimo pretvoriti taj wav-dts u čisti dts i onda nećeš imati problema. To možeš napraviti dtsparserom jednostavno. Znači nema kodiranja, već je promjena formata/kontejnera..

17 godina
neaktivan
Friday kaže...
Verbatim kaže...

1.foobar

2.MPC-HC

Uopće nemam u dsp manageru taj dsp ali mislim da mi to zapravo ni ne treba. Ja bih htio da mi foobar radi čisti passthrough na optički izlaz a onda da z5500 dekodiraju signal.

DTS decoder

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
odjavljen
bed kaže...

Vjerojatno neka zbunjola tip/spliter/dekodr jer ti playeri ne prepoznaju da to nije wav već dts datoteka. Nemam novu ideju u tom pogledu obzirom da si većinu probao, ali možeš recimo pretvoriti taj wav-dts u čisti dts i onda nećeš imati problema. To možeš napraviti dtsparserom jednostavno. Znači nema kodiranja, već je promjena formata/kontejnera..

Ma totalno mi je sve nešto zbrkano. Ali nevjerojatno mi je da filmovi rade posve normalno. Probao sam napraviti čisti dts sa ovim parserom ali neće ni tako. Dobijem zvuk užasno isprekidan i tih. Mislim da bi mogla nova instalacija windowsa biti ključ {#}

Hvala vam svima na pomoći - ako uspijem odgonetnuti u čemu je problem obavijestiti ću vas {#}

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

Ispravka, uspio sam ipak.

Opet sam instalirao k lite 6.8, stavio pass-through na dts i ac3 i isključio sam mixer (to sam bio danas već 10 puta napravio ali valjda se nešto syebalo). Bitno je napomenuti da sve funkcionira samo kad pokrenem čisti dts koji napravljen sa parserom i ISKLJUČIVO sa mpc-om...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 18:09 (Friday).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice