Program za rezanje videa

poruka: 17
|
čitano: 9.902
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Program za rezanje videa

Naime snimio sam par dobrih "demo-a" iz CoD4 pa pravim mali FRAG...Da li netko mozda zna neki program sa kojim mogu "izrezati" komad dijela od nekog videa?U mom slučaju onda kada sam bio mrtav...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Program za rezanje videa
ray_OGF kaže...

Naime snimio sam par dobrih "demo-a" iz CoD4 pa pravim mali FRAG...Da li netko mozda zna neki program sa kojim mogu "izrezati" komad dijela od nekog videa?U mom slučaju onda kada sam bio mrtav...

Trebao si samo malo potraziti po forumu i nasao bi vjerojatno nekoliko tema o obradi videa.

Probaj neki od ovih Power Director, Edius, Adobe premier... ima ih hrpa... Osmijeh

http://tinychat.com/bug - Chat za sve Bug forumaše
16 godina
Program za rezanje videa

a može i moviemakerSmijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
ray_OGF kaže...

Koja vrsta datoteke je u pitanju - koji nastavak ima? Ako je AVI, mozes izrezat bez rekompresije pomocu program VirtualDub/VirtualDubMod. I Free Video Dub to moze. Ili pomocu programa AviDemux - on podrza veci broj vrsta datoteka.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ray_OGF kaže...

Koja vrsta datoteke je u pitanju - koji nastavak ima? Ako je AVI, mozes izrezat bez rekompresije pomocu program VirtualDub/VirtualDubMod. I Free Video Dub to moze. Ili pomocu programa AviDemux - on podrza veci broj vrsta datoteka.

Baš sam tražio ovakav program kao AviDemux. Stvarno je super. Nego mene zanima kako spremiti video kao .avi? Da li trebam svaki puta napisati naziv videa + .avi ili mogu kao kod VirtualDuba da mi on napiše sam naziv, a ja samo kliknem spremi?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 15:06 (Razer_Copperhead).
17 godina
moderator
Razer_Copperhead kaže...

Baš sam tražio ovakav program kao AviDemux. Stvarno je super. Nego mene zanima kako spremiti video kao .avi? Da li trebam svaki puta napisati naziv videa + .avi ili mogu kao kod VirtualDuba da mi on napiše sam naziv, a ja samo kliknem spremi?

Da, trebas svaki put napisati i nastavak .avi. Ili mozes naknadno promijeniti nastavak u .avi. Eto, ni meni nije jasno kako to da program sam ne stavi nastavak .avi - autori su malo glupi u tom pogledu. Umjesto da dodaju tih par linija koda, oni stavljaju ovo na svoj wiki:

When I save a file with Avidemux, my player/file manager does not recognize the filename extension
Avidemux does not add filename extensions automatically. When you want to save an AVI file called "myvideo", save it as "myvideo.avi". If you already saved it as "myvideo", just rename it to "myvideo.avi" in your file manager. A complete list of the extensions to be used with each output format is available in the Supported output formats section.

17 godina
neaktivan
Program za rezanje videa

VirtualDub mi reže video od nekog [K] do [K]. Mogu li ga postaviti da mi reže kao AviDemux tj. da mi reže od-do kako ga ja točno postavim?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 8:53 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Razer_Copperhead kaže...

VirtualDub mi reže video od nekog [K] do [K]. Mogu li ga postaviti da mi reže kao AviDemux tj. da mi reže od - do kako ga ja točno postavim?

Ne znam za do (kod VirtualDubModa kraj isjecka ne mora biti [K]), ali da - VirtualDub reze od [K]. [K] je oznaka za key-frame ("kljucnu slicicu"). Naime, videozapisi su strukture da imaju jedan keyframe, koji je cijela/kompletna slika, nakon cega slijedi niz p-frameova (djelomicnih slicica) koji sadrze samo ono sto je razlicito u odnosu na proslu slicicu. Stoga je jasno da, ako ne pocnes keyframea, odnosno ako pocnes od p-framea, da ce prve slicice izrezanog videozapisa imati artefakte, sve do sljedeceg key-framea.

Po key-frameovima se inace seces tako da drzist tipku Shift pa se onda seces lijevo-desno ili pomices klizac.

Stoga posve podrzavam to da kod VirtualDuba prvi frame moze biti samo key-frame jer tako ne dobijes videozapis s artefaktima. Ako hoces rezati na mjestu na kojem nije keyframe, onda rekodiraj videozapis.

17 godina
neaktivan
Program za rezanje videa

Zašto kod Avidemuxa kad obradim .wmv video i spremim ga s nastavkom .avi film bude ubrzan? Na wikipediji pod Supported input formats stoji WMV 2 za AviDemux. Također ne znam u što moram rekodirat video da bih ga mogao sjeći na mjestu na kojem nije keyframe u VirtualDubu. Pokušao sam, ali bez uspjeha.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 9:25 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Razer_Copperhead kaže...

Zašto kod Avidemuxa kad obradim .wmv video i spremim ga s nastavkom .avi film bude ubrzan?

Ne znam. Mozda neki bug? Avidemux mozda stavi krivi framerate? Mozda se WMV streamovi ne mogu normalno vrtjeti unutar AVI kontejnera? Mozda WMV ima varijabilni framerate (ne znam dal bas WMV to podrzava, znam da neke vrste videodatoteka to podrzavaju)? Koji ti je framerate WMV videa, a koji AVI datoteke? VirtualDubModom inače možeš promijeniti framerate AVI datoteke (Video > Frame Rate), mislim da ne moras rekodirati za to (Video > Direct Stream Copy).

Razer_Copperhead kaže...

Također ne znam u što moram rekodirat video da bih ga mogao sjeći na mjestu na kojem nije keyframe u VirtualDubu. Pokušao sam, ali bez uspjeha.

U bilo sto. Pogrijesio si kod pokusavanja. Evo ja sam sad malo prije postavio da mi prekodira dijelic BugTV-a, tek toliko da probam, od framea 70 (prvi keyframe je naravno 0, drugi keyframe je 300), i VirtualDub je to bezpogovorno napravio. Zakodirao video kodekom XviD. Jedina objasnjenja koje imam za tvoj slucaj su:

• pocetak selekcije nisi postavio tamo gdje si htio odrezati videozapis, nego na prvom sljedecem ili prethodnom keyframeu (zaboravio si Edit > Set selection start)
  • nisi rekodirao video (odaberi Video > Full processing mode).

Hm, hm, hm... Ovo mi vec polako pocinje liciti na zonu sumraka. Nesto sto je meni posve normalno i sto radi svaki put, drugi "ne mogu". Neki se cak kunu da su tocno, do u korak, slijedili moje upute i da nisu uspjeli (stavljanje titlova pomocu AviDemuxa recimo)... Mozda cu napraviti koji filmic gdje cu pokazati ti stvari...

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Stoga je jasno da, ako ne pocnes keyframea, odnosno ako pocnes od p-framea, da ce prve slicice izrezanog videozapisa imati artefakte, sve do sljedeceg key-framea.

Ne znam koju verziju koristiš vduba, meni pri direct stream copy jednostavno 'skoči' na najbliži key frame, pa ne mogu niti dobiti rez gdje nije key frame.

mbaksa kaže...

Hm, hm, hm... Ovo mi vec polako pocinje liciti na zonu sumraka. Nesto sto je meni posve normalno i sto radi svaki put, drugi "ne mogu".

Nije zona sumraka, radi i meni, kad rekodiram bez problema režem po frame-u.

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Stoga je jasno da, ako ne pocnes keyframea, odnosno ako pocnes od p-framea, da ce prve slicice izrezanog videozapisa imati artefakte, sve do sljedeceg key-framea.

Ne znam koju verziju koristiš vduba, meni pri direct stream copy jednostavno 'skoči' na najbliži key frame, pa ne mogu niti dobiti rez gdje nije key frame.

Taj dio komentara se ne odnosi na VirtualDub nego na AviDemux.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Zašto kod Avidemuxa kad obradim .wmv video i spremim ga s nastavkom .avi film bude ubrzan?

Ne znam. Mozda neki bug? Avidemux mozda stavi krivi framerate? Mozda se WMV streamovi ne mogu normalno vrtjeti unutar AVI kontejnera? Mozda WMV ima varijabilni framerate (ne znam dal bas WMV to podrzava, znam da neke vrste videodatoteka to podrzavaju)? Koji ti je framerate WMV videa, a koji AVI datoteke? VirtualDubModom inače možeš promijeniti framerate AVI datoteke (Video > Frame Rate), mislim da ne moras rekodirati za to (Video > Direct Stream Copy).

Uspio sam da mi video ne bude ubrzan. Pod video sam odabrao ''MPEG-4 ASP (Xvid)'', pod audio ''MP3 (lame)'', a za format ostavio ''AVI''.

Razer_Copperhead
17 godina
moderator
Razer_Copperhead kaže...
mbaksa kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Uspio sam da mi video ne bude ubrzan. Pod video sam odabrao ''MPEG-4 ASP (Xvid)'', pod audio ''MP3 (lame)'', a za format ostavio ''AVI''.

Znaci, rekodirao si videodatoteku. Nisam sam probao, ali eto, moguce je da se WMV video streamovi ne mogu normalno reproducirati iz AVI-ja... Ili je jednostavno program krivo zapisao framerate.

14 godina
neaktivan
Program za rezanje videa

skinula sam par epizoda jedne serije,sad bih ja htijela od toga napraviti svoj video,pa me zanima sa kojim programom to mogu napraviti

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Program za rezanje videa
pikacu kaže...

skinula sam par epizoda jedne serije,sad bih ja htijela od toga napraviti svoj video,pa me zanima sa kojim programom to mogu napraviti

Movie maker?

WP
14 godina
neaktivan
Re: Program za rezanje videa
ray_OGF kaže...

omg ako igras cod4 barem bi trebo znati lol lijepo to snimis sa frapsom pa stavis u sony vegas, intro neki malo efekata, syncas neku glazbu i lijepo na wipido i linkas nam u topic :D

Potpis
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice