Program za podešavanje zvuka (bass-mid-treble)

poruka: 33
|
čitano: 31.085
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Program za podešavanje zvuk

pozdrav..

jedno pitanje.

treba mi neki program ili sl.za stelanje zvuka,visoki,srednji,bas itd...

jel postoji šta dobro za to???

nesto slicno kao što ima  autoradio???

pozz

0 0 hvala 0
17 godina
Program za zvuk

Winamp, ukljuci equalizer i stelaj do mile volje.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Program za podešavanje zvuk
rodryguez kaže...

pozdrav..

jedno pitanje.

treba mi neki program ili sl.za stelanje zvuka,visoki,srednji,bas itd...

jel postoji šta dobro za to???

nesto slicno kao što ima  autoradio???

pozz

A jest ti pitanje. NA cemu, kompu? Koji os? Koja zvucna? Kakvi zvucnici? Daj detalja ili zovi vidovitog milana ;)

15 godina
neaktivan

Ja ti mogu preporučiti dfx audio enhancer, jer popravlja zvuk strava, više ništa ner slušam bez tog plugina jer kad ga iskključim zvuk je jako mutan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovisno koju zvučnu imaš, možda i u postavkama zvučne u Control Panelu imaš Equalizer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

stvarno, napiši bar nešto o MBO

IBM ( I Blame Microsoft)
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 16:16 (micho0305).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Program za podešavanje zvuka (bass-mid-treble

laptop- HP probook 4710s

os-windows 7

zvucnici neki logitecovi od cca 200 kn ;)  dva stolna sa subom...nista posebno,

ali i onako imam namjere kupit nove tj.ove mi frend dao dok ne kupim neke dobre ali se dvoumim koje.

p.s.

hvala za DFX,stvarno mi je brutalno poboljsao zvuk,i to pogotovo ona plus verzija.

moze odmah i koji savjet za zvucnike ako nije bed do cca 700 kn.

ne gamerske,trebaju mi za muziku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 17:01 (rodryguez).
15 godina
neaktivan

Evo, ovi mi se čine dobri:  Logitech Z523. Ako znaš engleski baci oko na recenziju tih zvučnika.

17 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

ali on je htio striktno za glazbu zvučnike, a 5.1 nisu baš dobri za to.

Edit: kako si me. Ja tek sad vidio kolko koštaju

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 20:06 (Cevi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U svemu su bolji od ovih sto ti preporuci. Vjeruj mi imam ih ;)

Upravo slusam vivaldija na njima i to je da se najezis. Naravno u stereo x2 modu bez filtera.

15 godina
neaktivan
Cevi kaže...

ali on je htio striktno za glazbu zvučnike, a 5.1 nisu baš dobri za to.

Edit: kako si me. Ja tek sad vidio kolko koštaju

Jesi kad cuo za Dolby Pro Logic II(x) Music? Odlicna stvar za slusat muziku na 5.1 (ili 7.1, ako je IIx) sustavu, nije napadan kao neki DSP efekti, nego stvarno prirodno i ugodno zvuci. Samo nisam siguran moze li se kako upogonit na PC-u. Mislim da ga PowerDVD podrzava
17 godina
neaktivan

Ovi moji imaju dolby digital prologic II, THX i dts sertifikat ;)

Ne treba ti power dvd. To radi sa moje nokije 5800 ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ovi moji imaju dolby digital prologic II, THX i dts sertifikat ;)

Ne treba ti power dvd. To radi sa moje nokije 5800 ;)

Inace, jedino je THX od toga certifikat. DTS je format a DPLII bi se mogao zvat DSP modom :p A i taj certifikat ne znaci nesto pretjerano, imaju ga i moji Gigaworksi S750; ali ajde. Lijepo je vidit tu ikonicu :) Btw, ima li odvojeno DPLII Movie i Music mod? I ima li dodatne opcije za te modove, Center Width, Panorama (ima ih jos par ali se ne mogu sjetit sad)?
17 godina
neaktivan

imaju oba moda odovojeno.

Music mode ima podesavanje:

- panorama on/off

- dimension

- center width

- surround delay

Movie mod ima:

- surround delay

Pored toga imaju jos i stereo i stere0 x2(kloniraju zvuk sa prednjih na zadnje zvucnike. Centralni ne radi.

Imaju 3 stereo ulaza ili 5.1 analogni ulaz (prekidacem biras sta je), s opticka ulaza i stereo izlaz. Daljinski za sve to naravno. Posebno podesavanje jacine suba, center i surround. direktno biranje ulaza. volume, mute. I sve to na daljinskom

15 godina
neaktivan
logic kaže...

imaju oba moda odovojeno.

Music mode ima podesavanje:

- panorama on/off

- dimension

- center width

- surround delay

Movie mod ima:

- surround delay

Pored toga imaju jos i stereo i stere0 x2(kloniraju zvuk sa prednjih na zadnje zvucnike. Centralni ne radi.

Imaju 3 stereo ulaza ili 5.1 analogni ulaz (prekidacem biras sta je), s opticka ulaza i stereo izlaz. Daljinski za sve to naravno. Posebno podesavanje jacine suba, center i surround. direktno biranje ulaza. volume, mute. I sve to na daljinskom

Fino, fino... Mislio sam da manje opcija imaju, ovo nije uopce lose, dapace. Ali svejedno je moja kombinacija Denona i Gigaworksa jaca :P Nego, zasto ne koristis DPLII Music za slusanje muzike? Meni je taj mod puno bolji, ugodniji i prirodniji za slusat od jednostavnog kopiranja signala na straznje zvucnike i slicnih efekata. Ako nisi, probaj malo duze tako slusat. Mislim da se neces vise vracat na druge modove
17 godina
neaktivan

Ma ne slusam ja muziko nesto puno i tada je bas u music modu

Al veceras presnimavao vivaldija prekoh da cujem kako to zvuci.

Ma Z-5500 su No1 u svijetu kompjuterskih zvucnika ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 21:19 (logic).
16 godina
neaktivan

Probaj sa SRS Audio Sandbox.Odlican program.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

U svemu su bolji od ovih sto ti preporuci. Vjeruj mi imam ih ;)

Upravo slusam vivaldija na njima i to je da se najezis. Naravno u stereo x2 modu bez filtera.

Gledaj, čovjek je pitao zvučnike za max 700 kn, a ovi tvoji koštaju 3000, pa kako možeš uopće stavljati u isti koš te tvoje 5.1 i zvučnike od 650 kn?

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ma Z-5500 su No1 u svijetu kompjuterskih zvucnika ;)

Ne, ne, S750 su No1 Cool Po kvaliteti zvuka barem. Ako uračunamo to da Z-5500 imaju dodatne digitalne konektore i ostale điđe-miđe, onda bi se mogli smatrati boljom investicijom Belji se

17 godina
neaktivan

A razliku cuju ti i sismisi ;)

I to vjerovatno prikopcani an eki posten izvor zvuka a ne integrisanu zvucnu ;)

15 godina
neaktivan

Oni sigurno čuju Osmijeh

Integrisana zvučna bi bila grijeh. Moji su oduvijek na poštenom izvoru. Nekad su bili na X-Fi Platinum a danas su na Denona HDMI kablom spojeni.

17 godina
neaktivan

Ma premalo ja slusam muziku da kupim neku postenu zvucnu pa je za sada na integrisanoj ;)

Grehota znam al jbg. ;)

17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Oni sigurno čuju Osmijeh

Integrisana zvučna bi bila grijeh. Moji su oduvijek na poštenom izvoru. Nekad su bili na X-Fi Platinum a danas su na Denona HDMI kablom spojeni.

to je stara priča kao kod analognog: šta više filtera to veće odstupanje od prvobitnog zapisa signala (tj od onoga šta je pjesnik(producent) htio reći)

IBM ( I Blame Microsoft)
15 godina
neaktivan

Proteklih tjedan dana trazim pravu mjeru za z5500. Nebi vjerovali kakav zvuk sam uspio postici. Imam g35 (sluske) i cak ni one sa 7.1 nemaju takav zvuk kao z5500. Kupi njih i dobio si ulozeno/dobiveno zauvijek. Mogu biti 2.1, 5.1, prakticki sto zelis  Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
micho0305 kaže...

to je stara priča kao kod analognog: šta više filtera to veće odstupanje od prvobitnog zapisa signala (tj od onoga šta je pjesnik(producent) htio reći)

S750 se i spajaju analogno, imaju samo 3.5mm konektore. Ali sad ne koristim njihovo pojačalo osim za woofer, sateliti su spojeni na receiver. I stvarno je primjetna razlika između njihovog pojačala i pojačala u receiveru. I znam za filtre, zato ne volim ni filtre, DSP efekte (kao SRS i slične stvari), čak se i bass-treble postavki užasavam jer ih obično ljudi koriste ne da izravnaju frekvencijski odziv nego da pojačaju bas za jedno 10 dB i onda to zvuči smiješno. Pogotovo oni šta stave woofer u auto, imam jednog frenda koji ima u autu woofer i bas mu je doslovno jedno 20-30 dB glasniji od ostatka muzike. Muzika se jedva čuje a od basa se trese cijeli auto. I svaki put kad se vozim s njim u autu me uho boli 2-3 dana. Ma genijalno...

17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
micho0305 kaže...

S750 se i spajaju analogno

ne govorim o spajanju nego o signalu (analogni a ne digitalni), sori- nisam bio jasan- moja greška

IBM ( I Blame Microsoft)
15 godina

kad imaš KVALITETNE zvučnike ne trebaš štelati ništa,ja na svom pojačalu imam postavke na nulu,a dok sam imao stare zvučnike Dali stalno sam morao štelati,nije problem u mp3 problem ti je u zvučnicima,neki daju 3000 kn za komjuterske zvučnike za te pare se mogu kupiti monitor audio br 2 i yamaha ax 397 ,po meni to daje pet puta bolji zvuk od bilo kojih kompjuterskih,samo što su stereo

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 12:46 (blackalbum).
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

kad imaš KVALITETNE zvučnike ne trebaš  štelati ništa,ja na svom pojačalu imam postavke na nulu,a dok sam imao stare zvučnike Dali stalno sam morao štelati,nije problem u mp3 problem ti je u zvučnicima,neki daju 3000 kn za komjuterske zvučnike za te pare se mogu kupiti monitor audio br 2 i yamaha ax 397 ,po meni to daje pet puta bolji zvuk od bilo kojih kompjuterskih,samo što su stereo

Slazem se da treba manje stelati kvalitetne zvucnike, ali ja bih sa bilo kojim zvucnicima morao koristit Audyssey za Room Correction jer mi je dobar dio zidova nepokriven tako da mi je soba akusticka katastrofa. A nemam trenutno para za akusticke panele i slicne stvari. I slazem se ovo za kompjuterske zvucnike, da sad kupujem bih sigurno kupio neke stereo zvucnike od Monitor Audia, Wharfedalea ili nekog drugog ozbiljnog proizvodjaca zvucnika, a surround bih onda malo po malo slagao. Al' jbg, kad sam kupovao ove Gigaworkse jos nisam znao toliko o akustici, zvucnicima itd., tako da sluze svrsi dok ne kupim nesto, vjerojatno Diamond 9.6
15 godina
Mirko935 kaže...
blackalbum kaže...

kad imaš KVALITETNE zvučnike ne trebaš štelati ništa,ja na svom pojačalu imam postavke na nulu,a dok sam imao stare zvučnike Dali stalno sam morao štelati,nije problem u mp3 problem ti je u zvučnicima,neki daju 3000 kn za komjuterske zvučnike za te pare se mogu kupiti monitor audio br 2 i yamaha ax 397 ,po meni to daje pet puta bolji zvuk od bilo kojih kompjuterskih,samo što su stereo

Slazem se da treba manje stelati kvalitetne zvucnike, ali ja bih sa bilo kojim zvucnicima morao koristit Audyssey za Room Correction jer mi je dobar dio zidova nepokriven tako da mi je soba akusticka katastrofa. A nemam trenutno para za akusticke panele i slicne stvari. I slazem se ovo za kompjuterske zvucnike, da sad kupujem bih sigurno kupio neke stereo zvucnike od Monitor Audia, Wharfedalea ili nekog drugog ozbiljnog proizvodjaca zvucnika, a surround bih onda malo po malo slagao. Al' jbg, kad sam kupovao ove Gigaworkse jos nisam znao toliko o akustici, zvucnicima itd., tako da sluze svrsi dok ne kupim nesto, vjerojatno Diamond 9.6

slažem se da je sobna akustika važna i to jako,meni treba punoooooooo vremena da zvučnike kvalitetno postavim u prostoru,ali ja bih uvijek nekom predložio kvalitetan stereo nego loš višekanalni sustav,za puno manje para dobiješ bolje rezultate,problem je što i sistemi od 1000 i 100 000 kuna imaju na sebi logotipe dts i dolby pa to buni ljude

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice