Daklem, pitanje za strucnjake glede MP3a - premjestio sam MP3 kolekciju sa starog racunala na novo i imam problem s listama. Naime, na starom racunalu kolekcija
je bila na dva diska - pocetni dio adrese jednog dijela MP3ca je bio D:\Multimedia\Music a drugog dijela kolekcija H:\Music (ostali subfolderi su ostali nepromijenjeni).
Zna li netko (savjet, trik, program...) kako automatski, a da se liste ne pobrkaju, zamijeniti taj dio u .m3u listama novim dijelom adrese (npr. da umjesto gorenavedenih
dijelova adrese bude Z:\Music\) a da sve radi?
Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa, odi u Z:\Music , napravi dva foldera i prvi dio mp3-ca prebaci u prvi folder, a drugi dio u drugi folder..
Da li si imao samo dvije liste ili imas za svaki pojedini folder (pretpostavljam album) listu?
Ja bih oznacio sve foldere koje zelim i ubacio ih u winamp te spremio novu listu.
Mislim da automatski to nije moguce, jer lista pamti "put" do odredene pjesme.
A tebi su vjerovatno druga slova particija na novom kompu i vjerovatno druga imena foldera u koje si preselio muziku.
ako sam te dobro shvatio, imao si mjuze u "D:\Multimedia\Music" i u "H:\Music" a to si sve zajedno prebacio u "Z:\Music\"?
i sad trebaš promijeniti stringove u .m3u datotekama, "D:\Multimedia\Music" i "H:\Music" u "Z:\Music\"
dakle trebaš iz više fileova zamijeniti 2 stringa u 1 drugi string? jel tako?
znao bi ti napraviti skriptu sa sed-om ali samo za jedan po jedan file, tako da niš od toga... skokni do Programiranja, pa da ti neko ko zna perl (ili neš slično) napravi skriptu za to...
ili potraži neki napredniji .m3u editor na netu
sretno
Daklem, pitanje za strucnjake glede MP3a - premjestio sam MP3 kolekciju sa starog racunala na novo i imam problem s listama. Naime, na starom racunalu kolekcija
je bila na dva diska - pocetni dio adrese jednog dijela MP3ca je bio D:\Multimedia\Music a drugog dijela kolekcija H:\Music (ostali subfolderi su ostali nepromijenjeni).
Zna li netko (savjet, trik, program...) kako automatski, a da se liste ne pobrkaju, zamijeniti taj dio u .m3u listama novim dijelom adrese (npr. da umjesto gorenavedenih
dijelova adrese bude Z:\Music\) a da sve radi?
Hvala

Playlistu otvori s notepad-om ili necim tebi drazim, Ctrl+F -> Replace -> ...
To sam vec pokusao - i na starom racunalu koje ima XP i na novom, koje ima Vistu i evo kako notepad vidi .m3u listu:
#EXTM3U
#EXTINF:299,no artist - AudioTrack 06
\Users\Vorkalloner\Music\Heavy Metal 1981 Soundtrack\MP3\06-Heavy Metal (Takin' a Ride).mp3
#EXTINF:308,no artist - AudioTrack 07
\Users\Vorkalloner\Music\Heavy Metal 1981 Soundtrack\MP3\07-True Companion.mp3
#EXTINF:207,no artist - AudioTrack 08
\Users\Vorkalloner\Music\Heavy Metal 1981 Soundtrack\MP3\08-Crazy (A Suitable Case for Treatment).mp3
Sto ce reci, nema onog dijela koji bi trebao biti zamijenjen.