Jel netko pokusao s nekim toolom promjeniti rezoluciju H264 streama a da nije radio re-encode doticnog?
npr. 1920x800 na 1920x1080
jel se ko koristio H264info?
fala....
Jel netko pokusao s nekim toolom promjeniti rezoluciju H264 streama a da nije radio re-encode doticnog?
npr. 1920x800 na 1920x1080
jel se ko koristio H264info?
fala....
Možeš promijeniti 'display size' informaciju u headeru, da bude veća nego 'frame size'. I dobiti ćeš ponovo crne crte koje je netko cropao + pojednini playeri će se zbuniti kod takvog filea. Ali to nije promjena rezolucije, bez kodiranja nema promjene. Možeš kasapiti postojeće informacije sa upitnim rezultatom. A što će ti to?
a kak i s cim da to napravim?
treba mi jer mi se neda reencodirati file da ga sprzim ko blu ray....
neki blu ray playeri kad skuze da citaju blu ray disk (s BD strukturom), uđu u "dummy" mode i rasire sliku preko cijelog ekrana. bez obzira na postavke za aspect ratio.
a kad skuze blu ray kao data disk (spaljen mkv na blu ray madij, bez BD strukture) onda se "opamete" pa citaju normalno.....
Nisam baš siguran da postoji 'dummy' mode koji spominješ. BDMV se silom trude napraviti nečitljivim na bd-r disku, već samo BDAV. Pa dosta playera BDMV na bd-r ne čita (ne zato što ne bi mogli, nego politika). Elem, vjerojatno ima alata koje je neki entuzijast pisao (znam za mpeg) za promjenu tih podataka, ali pitanje je što ćeš dobiti. Alati koji rade authoring bluraya obično parsiraju svaki file, i ne možeš ih prevariti na taj način, barem oni koje sam probao. Možeš probati recimo s mkvtoolnix - mkvmerge napraviti novu mkv datoteku s izmjenjenim postavkama. Vidi sl..