Većinom BOXEE za video, ponekad VLC koji koristim i za muziku. Za slike ovaj iz Windowsa 7 na Windowsima i Preview na OS Xu.
Picassa - slike
iTunes - glazba (organizacija library)
Vlc - sve ostalo
glazba - MediaMonkey
video - GOM player
slike - IrfanView
Filmovi-KMplayer
Muzika-AIMP3
Video - CCCP (bazni player je MPC-HC, vrti sve, a prebacio sam se prvenstveno sa MPC-HC na njega jer može vrtit 10-bitni video)
Audio - Foobar2000 sa jednim pluginom Channel Mixer koji "pretvara" 2.0 u 5.1 zvuk zbog čega ga i koristim. Dodao sam još i plugin za FLAC i AAC.
Za video bilo koje vrste tu je Media Player Clasic Home Cinema boljeg nema brz otvara svaki video nema instalaciju i smeca sa sobom ne trebaju mu kodeci a sve to u 7mb besplatan treba jos kaj dodati kralj video reprodukcije kad se uzme sve u obzir!!!
imam MPHC i razmišljam da ga zamjenim s VLC-om koji otvara rmbv file, dok MPHC to ne može, tj. otvori ga ali nema tona a i kvaliteta slike i upravljivost takvim fileom je katastrofalna u usporedbi s VLC-om. jedina prednost MPHC pred VLC-om što kad takneš touchpad na lapu slika stane, dok kod VLC moraš pogodit space tipku što je malo dalje jer kad ležim u krevetu i gledam film na lapu svaki mi je cm bitan, a i touchpad je veći lakši za pogodit. i još samo jedna prednost za MPHC: ne moram učitava ni jedan file u player on ih sam niže kad gledam više filmova ili kratkih dokumentaraca, epizoda neke serije. dok kod VLC-a moraš prvo učitat što želiš gledat da bi mogao listat epizode svoje omiljene serije.
inače kvaliteta zvuka na VLC-u, pa čak i kvaliteta slike kod recimo mkv fileova je bolja nego na MPHC.
za glazbu koristim winamp lite (4,5 MB). sjajan mali player, meni sasma dovoljan ima sve funkcije koje mogu zamislit.
ajme boze dragi kakve gluposti si sad nadrobio
sve me sram te ispravljat najbolje da ti to sve dobro dobro provjeris i napises post ispocetka
Video: KMPlayer
Audio: Foobar2000
Slike: IrfanView
Video: MPC-HC + MadVR
Glazba: foobar2000
VIDEO: BS Player
AUDIO: BS Player
SLIKE: Windows Photo Viewer
imam MPHC i razmišljam da ga zamjenim s VLC-om koji otvara rmbv file, dok MPHC to ne može, tj. otvori ga ali nema tona a i kvaliteta slike i upravljivost takvim fileom je katastrofalna u usporedbi s VLC-om. jedina prednost MPHC pred VLC-om što kad takneš touchpad na lapu slika stane, dok kod VLC moraš pogodit space tipku što je malo dalje jer kad ležim u krevetu i gledam film na lapu svaki mi je cm bitan, a i touchpad je veći lakši za pogodit. i još samo jedna prednost za MPHC: ne moram učitava ni jedan file u player on ih sam niže kad gledam više filmova ili kratkih dokumentaraca, epizoda neke serije. dok kod VLC-a moraš prvo učitat što želiš gledat da bi mogao listat epizode svoje omiljene serije.
inače kvaliteta zvuka na VLC-u, pa čak i kvaliteta slike kod recimo mkv fileova je bolja nego na MPHC.
za glazbu koristim winamp lite (4,5 MB). sjajan mali player, meni sasma dovoljan ima sve funkcije koje mogu zamislit.
http://screenshotcomparison.com/comparison/79530
Kao sto se iz prilozenoga moze vidjeti, izgleda da vlc kod mene voli stvarati apstraktnu umjetnost umjesto normalne slike...
I da nebi bilo da sam podvalio 10 bit sadrzaj, on je 8 bit.
Krades moj comparison jeli
Krades moj comparison jeli
Ti kradeš moj, tko je prije postao?
Ja sam
Odaješ top secret sadržaj!!!
Ja sam
Odaješ top secret sadržaj!!!
Ne brini, confidential sadrzaj je maskiran
Audio:iTunes
Video:MPC-HC
Korisim VLC MEDIA PLAYER (THE BEST ONE)
nope
Kao sto se iz prilozenoga moze vidjeti, izgleda da vlc kod mene voli stvarati apstraktnu umjetnost umjesto normalne slike...
I da nebi bilo da sam podvalio 10 bit sadrzaj, on je 8 bit.
Audio:iTunes
Video:MPC-HC
Vidio sam ja da si napisao VLC!!! You can't trick me ideš na crnu listu!
Šta si ono reka?
Glazba: MediaMonkey
Video: Kombinacija VLC i GOM
Jedino što MMu fale tabovi i ponešto lakše i preglednije sučelje. Songbird sam probao (nadobudno) i aj ok prvih 5 minuta, ljep koncept ali nije ni blizu MM-u.
Itunese sam koristio neko vrijeme al malo mi je presporo i preslabo u odnosu na MM.
Glazba:WMP 12
Filmovi:BS Player
Slike:ACDSee
Glazba: JetAudio, iTunes
Filmovi: BsPlayer
slike - built in winsov 7 preglednik
glazba - aimp
video - MPC-HC sa coreavc dekoderom te isprobavam novijeg fancy igrača, mirilisov splash
Muzika: MediaMonkey
Video: MPC HC (bez internih codec-a)
Slike: Windows Live Photo Gallery
Sve skupa: MediaPortal 1.2.0.0 RC
Glazba: MediaMonkey
Video: Kombinacija VLC i GOM
Jedino što MMu fale tabovi i ponešto lakše i preglednije sučelje. Songbird sam probao (nadobudno) i aj ok prvih 5 minuta, ljep koncept ali nije ni blizu MM-u.
Itunese sam koristio neko vrijeme al malo mi je presporo i preslabo u odnosu na MM.
Probaj MM verzija 4. Još je beta ali ima tabove i sasvim je stabilan. I puno ljepše izgleda već pri defaultnom skinu.