Koji player za filmove u mp4 formatu?

poruka: 17
|
čitano: 8.232
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

imam jedan film u mp4 formatu a drugi u mkv formatu.. kad gledam to preko VLC il BS playera slika mi je jako usporena

jel postoji neki player koji podržava baš ta dva formata ili neki plugin.. odnosno bilo šta da mogu normalno pogledat ta dva filma na kompu?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Koji player za filmove u mp4 formatu?

Instaliraj K-lite codec pack ako nisi ili nešto slično jer ne mora biti baš taj K-lite codec pack ili konvertiraj te filmove u drugi format.

17 godina
neaktivan

http://mpc-hc.sourceforge.net/

ukoliko imaš iole noviju grafičku karticu instaliraj MPC-HC sa gornjeg linka i gledat ćeš te filmove bez problema

rather sniffin glue instead of private networks
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

GOM player najbolji

17 godina
neaktivan
shiver. kaže...

imam jedan film u mp4 formatu a drugi u mkv formatu.. kad gledam to preko VLC il BS playera slika mi je jako usporena

jel postoji neki player koji podržava baš ta dva formata ili neki plugin.. odnosno bilo šta da mogu normalno pogledat ta dva filma na kompu?

Napiši koju konfiguraciju imaš. možda ako je film u HD-u ti šteka je ti je preslab komp

Vama sam na raspolaganju. Ako me trebate nešto pitati,tražite pomoć itd. tu sam za vas. PP me!
14 godina
neaktivan

da instalirala sam  K-lite codec Gom player i još je sporo.. može bit da mi je komp preslab, grafa je isto starija. a ništa probat ću ih konvertat u avi format

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shiver. kaže...

da instalirala sam  K-lite codec Gom player i još je sporo.. može bit da mi je komp preslab, grafa je isto starija. a ništa probat ću ih konvertat u avi format

pa napiši koji komp imaš

komponente

Vama sam na raspolaganju. Ako me trebate nešto pitati,tražite pomoć itd. tu sam za vas. PP me!
15 godina
neaktivan

Vrlo vjerojatno je u pitanju slabiji procesor i video visoke rezolucije komprimiran H.264 codecom. Ako ces konvertirati u .avi onda pazi da konvertiras u xvid, tako ce ti raditi i na slabijem procesoru.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
17 godina
neaktivan

sva sranja od odgovora si poslušala jedino nisi instalirala s linka koji sam postavio, grafa može biti jedna od Radeon HD xxxx ili nvidia GF 8xxx, 9xxx, 1xx, 2xx, 3xx, 4xx, 5xx... istina neke od navedenih kartica mnogi bi ovdje nazvali prastarima {#}, pa ukoliko nisi sigurna probaj sa linkom koji sam postavio, brži player nećeš naći

EDIT: uh k-lite instalira i MPC-HC, sorry, posipam se pepelom... i idem leć {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 19:10 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

sva sranja od odgovora si poslušala jedino nisi instalirala s linka koji sam postavio, grafa može biti jedna od Radeon HD xxxx ili nvidia GF 8xxx, 9xxx, 1xx, 2xx, 3xx, 4xx, 5xx... istina neke od navedenih kartica mnogi bi ovdje nazvali prastarima {#}, pa ukoliko nisi sigurna probaj sa linkom koji sam postavio, brži player nećeš naći

Lega, gledaj. H.264 je procesorski zahtjevan komad softvera, VLC, MPC-HC i GOM player svi koriste ffdshow dekoder integrirano te K-Lite dolazi s njime kao codecom.

Ffdshow (baziran na ffmpegu) slovi kao jedan od od najoptimiziranijih softverskih dekodera uopce tako da je posve svejedno sto je od svega ovog instalirala, na kraju svi koriste isti dekoder. A ako joj unatoc ffdhow-u film ide lose, onda nema dovoljno procesorske snage i tu moze pomoci samo jaci procesor ili GPU dekoder, a ne promijena playera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 19:17 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Lega, gledaj. H.264 je procesorski zahtjevan komad softvera, VLC, MPC-HC i GOM player svi koriste ffdshow dekoder integrirano te K-Lite dolazi s njime kao codecom.

Ffdshow (baziran na ffmpegu) slovi kao jedan od od najoptimiziranijih softverskih dekodera uopce tako da je posve svejedno sto je od svega ovog instalirala, na kraju svi koriste isti dekoder. A ako joj film ide lose, onda ide lose tu niti jedan player nece pomoci (osim mozda GPU dekoder).

inače nabrajanje kartica koje mogu hardverski dekodirati H.264 sam upisivao bez veze?, nemoj me dodatno vuć po blatu već sam se posuo pepelom {#}

14 godina
neaktivan

sizgoreo.. nisam klikala na tvoj link jer si spominjao noviju grafičku a ova je starija al evo sad sam instalirala i vidi se razlika, malo je brže al još je uvijek slika spora, mogo bi se pogledat film al nije to ona normalna brzina

ne koristim baš ovaj komp, stariji je malo tak da ne znam sad konfiguraciju, znam da je grafička Sis 330 Xabre a za ostalo bi trebala skinuti aida pa vidjet šta sve imam

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 19:23 (shiver.).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Valjda smijem ovdje pitati vezano za taj MPc-HC...

zašto mi se u njemu slabije čuje zvuk nego u GOM-u, a isto je pojačano na najjače...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

inače nabrajanje kartica koje mogu hardverski dekodirati H.264 sam upisivao bez veze?, nemoj me dodatno vuć po blatu već sam se posuo pepelom {#}

Nije mi uopce cilj vuci te po blatu, nego sam ti objasnjavao jer mi se ucinilo da ne razumijes da svi oni zapravo koriste jedan te isti dekoder ;)

Ako sam bio grub ispricavam se.

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Nije mi uopce cilj vuci te po blatu, nego sam ti objasnjavao jer mi se ucinilo da ne razumijes da svi oni zapravo koriste jedan te isti dekoder ;)

Ako sam bio grub ispricavam se.

probaj se uputiti na ovaj link te uočiti sljedeću rečenicu:

The MPC-HC Video decoder must be connected directly to the renderer. That means no intermediate filters such as DirectVobSub or ffdshow can be inserted between the decoder and the video renderer.

...ukoliko se žele iskoristiti DXVA mogućnosti odnosno dekoder grafičke... ffdshow barata DXVAom tek negdje od početka ove godine čini mi se i to nisam siguran što je sa DXVA 1.0 pa neću dalje gnojiti i ulaziti u teme kod kojih nisam doma... 

shiver. kaže...

sizgoreo.. nisam klikala na tvoj link jer si spominjao noviju grafičku a ova je starija al evo sad sam instalirala i vidi se razlika, malo je brže al još je uvijek slika spora, mogo bi se pogledat film al nije to ona normalna brzina

ne koristim baš ovaj komp, stariji je malo tak da ne znam sad konfiguraciju, znam da je grafička Sis 330 Xabre a za ostalo bi trebala skinuti aida pa vidjet šta sve imam

ta grafa je prestara za bilo kakav akcelerirani HD sadržaj, a sudeći po njenoj starosti niti procesor nije nešto, pa prijeđi na gore već opisana rješenja i sorry što sam te muvao okolo bezveze {#}

xDinichx kaže...

Valjda smijem ovdje pitati vezano za taj MPc-HC...

zašto mi se u njemu slabije čuje zvuk nego u GOM-u, a isto je pojačano na najjače...

možda je bug, probaj s nekim od novijih beta buildova ovdje, jedan od posljednjih rješava krckanje u PCM streamu npr.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 20:05 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

probaj se uputiti na ovaj link te uočiti sljedeću rečenicu:

The MPC-HC Video decoder must be connected directly to the renderer. That means no intermediate filters such as DirectVobSub or ffdshow can be inserted between the decoder and the video renderer.

...ukoliko se žele iskoristiti DXVA mogućnosti odnosno dekoder grafičke... ffdshow barata DXVAom tek negdje od početka ove godine čini mi se i to nisam siguran što je sa DXVA 1.0 pa neću dalje gnojiti i ulaziti u teme kod kojih nisam doma... 

Sad se ja moram posipati pepelom, nisam bio svjestan da MPC raspolaze sa jos jednim dekoderom. {#}

A sto se ffdshow i DXVA tice, to vecinu vremena ne radi kako treba nego sto radi. A i sam DXVA nije koristen u tolikoj mjeri, no optimistican sam. Vidjet cemo sto buducnost nosi...

U svakom slucaju mozemo se sloziti da konfiguracije kojima doista i treba hardverska pomoc pri dekodiranju, posjeduju slabe/prastare graficke kartice koje ionako nisu adekvatne za DXVA te cine malu ili nikakvu razliku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 20:55 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

Jesam vam rekao da ima preslab komp!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice