Kako izbaciti dio iz VOB datoteke

poruka: 14
|
čitano: 1.701
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

S jednog DVD-a želim s jedne .VOB datoteke izbaciti jedan dio u trajanju od nekih 30 sekundi.

Zanima me je li moguće s nekim editorom označiti željeni dio te ga izbrisati, a da sve ostalo samo spremim i da nakon toga DVD normalno radi.

Pokušao sam s Avidemux 2.6 - 64bits i s njim imam mogućnost da izrežem dio koji ne želim u tom dvd-u no onda moram ono što je ostalo spremiti u .avi format te mi se nakon konverzije izgubi kvaliteta.

Postoji li neki alat s kojim ne treba raditi konverziju nego jednostavno da samo izbrišem neki dio u .VOB fajlu?

Nadam se da sam ovo razumljivo napisao i da će mi netko moći pomoći

0 0 hvala 0
17 godina

VideoReDo

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako izbaciti dio iz VOB datoteke

Hvala!

Isjeko sam ih. Ali sad su mi u mpg formatu.

Orginalni DVD izgleda ovako:

U VIDEO_TS folderu se nalaze sljedeći fajlovi (slika u prilogu)

Ja sam editirao sljedeće DVD VOB fajlove (.VOB):

VTS_01_1

VTS_01_2

VTS_01_3

i dobio 3 fajla koja su sad u mpg formatu.

Kako da sad te dobivene fajlove vratim natrag u .VOB format, pa sve skupa u DVD koji će raditi?

Sve ostalo ne bi dirao, samo sam trebao isjeći dijelove iz ova 3 fajla.

17 godina

Samo ih preimenuj u .VOB kada spremas. Znaci odaberes drugi folder gdje nije original i save as i umjesto VTS_01_1 nadopises .VOB , znaci VTS_01_1.VOB

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 20:50 (spaljeni).

1 0 hvala 1
16 godina

Uradio tako, vratio ih u VIDEO_TS folder,

Uvodni meni mi otvori normalno no kad izaberem npr Scenu 2 (ili bilo koju drugu), pravi mi problem, neće da ga pokrene u većini slučajeva.

A kad ga uspije pokrenuti onda pokazivač vremena samo stoji na istom mjestu i kad pokušam ubrzati ili prebaciti vrijeme npr (15. minutu) blokira mi MPC-HC ili VLC.

Šta bi to moglo biti?

Pojedinačno fajlovi rade normalno ali kad ga pokrenem kao DVD onda pravi problem.

A izludi me ovo, cijeli dan se zezam s ovim. 

16 godina

Ne možeš to tako "pljuni pa priljepi" kako je kolega gore napisao...VOB je kontejner koji sadrži i .mpg, ali DVD kontent sadrži osnovne informacije u IFO fajlu. Zato ti ne radi kao DVD format jer si to poremetio. Provaj s ovim programom opet kreirati DVD. Nije free, ali imaš trial, mislim da je funkcionalan 30 dana. DVD-Lab Pro

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Pitanje: kakav to deo od 30 sekundi želiš da izbaciš? Neku reklamu, ono "zabranjeno blablabla..."?

Ako je to to, a da zadržiš kompletan DVD onako kako jeste, onda je odgovor VOB Blanker.

Ukoliko zatreba pomoć, pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 19:04 (svaštojed).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mmmnnn kaže...

Pokušao sam s Avidemux 2.6 - 64bits i s njim imam mogućnost da izrežem dio koji ne želim u tom dvd-u no onda moram ono što je ostalo spremiti u .avi format te mi se nakon konverzije izgubi kvaliteta. 

Kvaliteta ti se neće izgubiti ako ćeš malo paziti što radiš. Kod rekodiranja za Output format odabereš MP4v2 Muxer umjesto AVI, za video kodek odabereš MPEG4 AVC (x264), a za audio AAC. I onda još samo trebaš podesiti bitrate/kvalitetu videa - ako ništa drugo, pod General > Encoding Mode odabereš Average Bitrate (Two Pass) pa upišeš recimo 4000 za Average Bitrate - time bi ti izlazna datoteka trebala zauzimati manje mjesta (ili u najgorem slučaju jednako mjesta kao DVD), a kvaliteta ne bi trebala patiti.

Ono što ti želim reći je da nije problem u AviDemuxu, nego u postavkama kodiranja koje si odabrao. S AviDemuxom, zahvaljujući kodeku H.264, možeš završiti s dosta manjom veličinom datoteke, a bez gubitka kvalitete u odnosu na DVD.

17 godina
neaktivan

Da, ali tada gubi izbornik (menu) iz DVDa. Korektno mu je sugerirano da s programom VideoReDo učita DVD i izbaci dio kojeg želi. Time dobije .mpg fajlove koje potom opet učita u isti program i kreira svoj DVD.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 20:49 (Jura iz druge galaksije).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator

DVD je mrtav format.  Vrijeme je da se zaboravi na tu sramotu. Oćeš gledati izbornike ili film? 

17 godina
neaktivan

Slažem se. Ali čovjek je pitao pa da mu odgovorimo korektno što i kako dobija i gubi. A i predloženi bitrate je dosta visok za ovaj kodec. Prepolovi, staće više na medij.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jura iz druge galaksije kaže...

Slažem se. Ali čovjek je pitao pa da mu odgovorimo korektno što i kako dobija i gubi. A i predloženi bitrate je dosta visok za ovaj kodec. Prepolovi, staće više na medij.

Da, može i 2000 kBit/s - napisao sam 4000 jer ga kvaliteta opterećuje, a s 4000 sigurno ne bi imao nikakav gubitak kvalitete.

16 godina

Nije precizirao gdje će to vrtiti, da li mu DVD player podržava koji drugi format, odgovoreno je isključivo na ono što je forumaš tražio, mada postoje puno bolja rješenja, kako Mario kaže. I dalje tvrdim da je program koji sam gore naveo potpuno opremljen za sve radnje oko DVD-a...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bez rekompresije i izmene bilo čega drugog VobBlankerom se može izbaciti višak...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 4:46 (svaštojed).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice