Jel neko zna kak da natjeram Gom player da koristi coreavc posto njegov interni codec jako lose prikazuje HD video rezolucije 720p i vise. Media player classic, wmp i ostali pustaju dobro al nemaju podrsku dobru za titlove(nemreju se namjestat vremenski i sve druge razne opcije) za razliku od gom playera.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Malo sam se poigrao i nasao dva nacina za to - ides u postavke (F5):
1) s lijeve strane Others > kartica Codec - maknes kvacicu s H.264 - nakon toga GomPlayer bi trebao koristiti sistemski dekoder
2) s lijeve strane Filter > kartica Advanced Settings > kliknes na gumb Add Filter i dodas CoreAVC Video Decoder (ili ffdshow ili koji vec hoces - kako se pise na Netu, ffdshow je najkvalitetniji dekoder, a glede mogucnosti pre/postprocesiranja - tu nema apsolutno nikakvu konkurenciju) i Condition mu stavis na Highest. Naravno, ako mislis koristit ffdshow, u njegovom konfiguracijskom dijalogu u kategoriji Codecs za format H.264/AVC moras odabrati libavcodec.
Koji se kodek trenutno upotrebljava mozes vidjet tako da kliknes desnom tipkom misa na glavnom prozoru GomPlayera i oznacis Filter.
Hvala na pomoci rijesio sam problem sad hd radi bez problema. A ovo kaj kazes da je ffdshow najbolji za reprodukciju, mozda je za obicne sadrzaje al za HD barem u gomu je grozan, al isto tak ovaj CoreAvc je komercijalan program decoder tak da bi i trebo bit bolji od besplatnog.
ffdshow je za reprodukciju hd videa u gom playeru jako spor i steka, zvuk ide brze od slike i takvi problemi, no za reprodukciju normalnog sadrzaja je odlican. Kaj mislis pod rezoniranje?
ffdshow je za reprodukciju hd videa u gom playeru jako spor i steka, zvuk ide brze od slike i takvi problemi, no za reprodukciju normalnog sadrzaja je odlican.
Kaj mislis pod rezoniranje?

ffdshow je za reprodukciju hd videa u gom playeru jako spor i steka, zvuk ide brze od slike i takvi problemi, no za reprodukciju normalnog sadrzaja je odlican.
Može mi netko at natuknice kako provjerim da GOM koristi taj CoreAVC?
Slijedio sam one upute iz drugog posta i ugasio one integrirane codecse u GOM playeru, i sad mi pod "Playing file info" piše ffdshow...
EDIT: nema veze, skuzih sam :)
Samo odmah jedno pitanje taj CoreAVC dekodira samo HD, ili radi i sa drugim tipovima fajlova?
Sorry na off-topic.
Kada stavim da gledam DVD u Gom Playeru imam u tom filmu nekoliko izbornika, ali ih ne mogu odabrati nego samo mogu pritisnuti play i on automatski odabere što će se pokrenuti. Kako mogu s mišem odabrati što da se pokrene onako kako u powerdvdeu?

Hvala na pomoci rijesio sam problem sad hd radi bez problema. A ovo kaj kazes da je ffdshow najbolji za reprodukciju, mozda je za obicne sadrzaje al za HD barem u gomu je grozan, al isto tak ovaj CoreAvc je komercijalan program decoder tak da bi i trebo bit bolji od besplatnog.