Gom player i Coreavc

poruka: 11
|
čitano: 6.724
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gom player i Coreavc

Jel neko zna kak da natjeram Gom player da koristi coreavc posto njegov interni codec jako lose prikazuje HD video rezolucije 720p i vise. Media player classic, wmp i ostali pustaju dobro al nemaju podrsku dobru za titlove(nemreju se namjestat vremenski i sve druge razne opcije) za razliku od gom playera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Gom player i Coreavc

Malo sam se poigrao i nasao dva nacina za to - ides u postavke (F5):

1) s lijeve strane Others > kartica Codec - maknes kvacicu s H.264 - nakon toga GomPlayer bi trebao koristiti sistemski dekoder

2) s lijeve strane Filter > kartica Advanced Settings > kliknes na gumb Add Filter i dodas CoreAVC Video Decoder (ili ffdshow ili koji vec hoces - kako se pise na Netu, ffdshow je najkvalitetniji dekoder, a glede mogucnosti pre/postprocesiranja - tu nema apsolutno nikakvu konkurenciju) i Condition mu stavis na Highest. Naravno, ako mislis koristit ffdshow, u njegovom konfiguracijskom dijalogu u kategoriji Codecs za format H.264/AVC moras odabrati libavcodec.

Koji se kodek trenutno upotrebljava mozes vidjet tako da kliknes desnom tipkom misa na glavnom prozoru GomPlayera i oznacis Filter.

17 godina
neaktivan
Gom player i Coreavc

Hvala na pomoci rijesio sam problem sad hd radi bez problema. A ovo kaj kazes da je ffdshow najbolji za reprodukciju, mozda je za obicne sadrzaje al za HD barem u gomu je grozan, al isto tak ovaj CoreAvc je komercijalan program decoder tak da bi i trebo bit bolji od besplatnog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2008 21:03 (HarryPlopper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
HarryPlopper kaže...
A ovo kaj kazes da je ffdshow najbolji za reprodukciju, mozda je za obicne sadrzaje al za HD barem u gomu je grozan
U kom smislu grozan?
HarryPlopper kaže...
al isto tak ovaj CoreAvc je komercijalan program decoder tak da bi i trebo bit bolji od besplatnog.
Ovo rezoniranje ti je logicka pogreska. Ono po cemu CoreAVC iskace od ostalih je brzina dekodiranja.
17 godina
neaktivan

ffdshow je za reprodukciju hd videa u gom playeru jako spor i steka, zvuk ide brze od slike i takvi problemi, no za reprodukciju normalnog sadrzaja je odlican. Kaj mislis pod rezoniranje?

17 godina
moderator
HarryPlopper kaže...

ffdshow je za reprodukciju hd videa u gom playeru jako spor i steka, zvuk ide brze od slike i takvi problemi, no za reprodukciju normalnog sadrzaja je odlican.

OK, onda tako reci - kompjuter ti je prespor za ffdshow. Meni nije (imam procesor Q6600), radi bez ikakvog stekanja.
HarryPlopper kaže...

Kaj mislis pod rezoniranje?

Osmijeh Tvoje razmisljanje o ovoj temi, tvoje vidjenje, shvacanje.
17 godina
mbaksa kaže...
HarryPlopper kaže...

ffdshow je za reprodukciju hd videa u gom playeru jako spor i steka, zvuk ide brze od slike i takvi problemi, no za reprodukciju normalnog sadrzaja je odlican.

OK, onda tako reci - kompjuter ti je prespor za ffdshow. Meni nije (imam procesor Q6600), radi bez ikakvog stekanja.
Ja isto imam Q6600 pa mi šteka sa ffdshow i gom codecom u full HD filmovima (1920x1040). Slika prekirva skoro cijeli ekran.
A od kad sam stavio coreavc sve ide glatko, seekanje po filmu radi puno brže, a potrošnja CPU-a je oko 40% (što troši otprilike 1 i pol jezgru), dok na klasičnom codecu neide više d 25% tj. jedne jezgre.
17 godina
neaktivan
Gom player i Coreavc

Može mi netko at natuknice kako provjerim da GOM koristi taj CoreAVC?

Slijedio sam one upute iz drugog posta i ugasio one integrirane codecse u GOM playeru, i sad mi pod "Playing file info" piše ffdshow...

EDIT:  nema veze, skuzih sam :)

Samo odmah jedno pitanje taj CoreAVC dekodira samo HD, ili radi i sa drugim tipovima fajlova?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2009 21:49 (Lightning).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gom player i Coreavc

Sorry na off-topic.

Kada stavim da gledam DVD u Gom Playeru imam u tom filmu nekoliko izbornika, ali ih ne mogu odabrati nego samo mogu pritisnuti play i on automatski odabere što će se pokrenuti. Kako mogu s mišem odabrati što da se pokrene onako kako u powerdvdeu?

Area-51 m15x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Sorry na off-topic.

Kada stavim da gledam DVD u Gom Playeru imam u tom filmu nekoliko izbornika, ali ih ne mogu odabrati nego samo mogu pritisnuti play i on automatski odabere što će se pokrenuti. Kako mogu s mišem odabrati što da se pokrene onako kako u powerdvdeu?

Ajde netko valjda zna odgovor?Plač
Area-51 m15x
17 godina
neaktivan
HarryPlopper kaže...

Hvala na pomoci rijesio sam problem sad hd radi bez problema. A ovo kaj kazes da je ffdshow najbolji za reprodukciju, mozda je za obicne sadrzaje al za HD barem u gomu je grozan, al isto tak ovaj CoreAvc je komercijalan program decoder tak da bi i trebo bit bolji od besplatnog.

Daj molim te meni objasni kako si riješio taj problem. Kako da GOM prikazuje HD video jednako dobro kao Media Player Classic?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice