Dva audiofilska pitanja

poruka: 44
|
čitano: 14.037
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Dva audiofilska pitanja
dj_beni kaže...

Nikako ne vjeruj da je audio kvalitetniji ako ja flac, jer sam naišao na dosta flac albuma koji su zapravo dekodirani mp3. meni je jako zanimljiva audiofilija, ali nažalost nemam dovoljno novaca da kupujem skupu opremu, ali kada bih imao, kupovao bih CDje ili ploče, gdje je kvaliteta sigurno na nivou.

A kaj se uopce dobije kad pretvoriš mp3 u Flac,{#} jedino moš dobit Flac-Drek Audio format to rade budaletine na kubik ili ljudi koji ne razlikuju krušku od jabuke.{#}

16 godina
odjavljen
Dario kaže...

subjektivni doživljaj flaca i mp3ja na zvučnicima od laptopa i njegovoj integriranoj zvučnoj kartici  je upravo jedinstven.

totalni bulšit!

Ogromna je razlika između zvučnika od laptopa i solidnog sustava spojenog na zvučnu od laptopa. Autor teme je pitao za ovo drugo. Istina je da ni to baš nije najbolje rješenje, ali ipak ovisi od laptopta do laptopa.

Ako bi slučajno laptop imao i optički izlaz onda je to već ok situacija.

dj_beni kaže...

Nikako ne vjeruj da je audio kvalitetniji ako ja flac, jer sam naišao na dosta flac albuma koji su zapravo dekodirani mp3. meni je jako zanimljiva audiofilija, ali nažalost nemam dovoljno novaca da kupujem skupu opremu, ali kada bih imao, kupovao bih CDje ili ploče, gdje je kvaliteta sigurno na nivou.

Audio je kvalitetniji ako flac nego ako je mp3. Druga je stvar što ne postoji format u kojem je kvaliteta veća nego u orginalu. Ako je za orginal uzet mp3, normalno da će kvaliteta biti onakva kakva je bila u toj mp3-ici, ali to nije problem flac-a već debila koji prodaju (daju na download) muda pod bubrege.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
imam na laptop spojene zvucnike koji su svojevremeno (2004g) bili jako dobri, 2.0 set, jako precizno analogno upravljanje, no vrijeme ih je dotuklo...
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
16 godina
protjeran
Dva audiofilska pitanja

vrijeme ti bas i ne dotuce zvucnike 

kada kupis kvalitetne oni ce ti trajat

CyberPunk
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
traju ovi, a pod vrjeme mislim sestra koja nesvaca da pod nije dobro mjesto za zvucnike -.-
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

ovako, prema vasem iskustvu, koji codec daje najbolji zvuk, FLAC ili MP3 (naravno preko 256 kbps)

i koji je player najbolji, koji ima najkvalitetniji zvuk?

Konkrentno na tvoje pitanje odgovor bi bio sto se mene tice FLAC / FOOBAR i MP3 320kbps / FOOBAR.

Sto se tice MP3-ce kodirane na 320kbps, jednostavno neces cuti razliku izmedju toga i FLAC-a. Ja sve osim Jazz glazbe imam u MP3 320kbps. 

Ali to nisam radio bilo kako jer ljudi vole na svasta napisati MP3 320kbps. Nego skinem FLAC i prekodiram u MP3 320kbps.

E sada, naravno da gomila majmuna nema sta raditi nego uploadaju fake FLAC-ove (transkodirane). Kada skidas pobrini se uz to sto si skinuo dolazi log file u kojemu sve pise.

No da ti kazem, sve to nema veze sa audiofilijom. Vecini audiofila je muka na sam spomen racunala i digitalije.

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

mp3 nije loš ako ga doma napraviš kako treba ,na internetu sa nalazi puno loših mp3-ca kao i loših flacova,probaj izripati mp3 na 128 kb / s ali sa dobrim cd riperom i usporedi to sa nekim 320 kb /s sa interneta

S ovim se apsolutno slažem, ako imaš originale doma i ripaš kako treba, znači na 44.1kHz (više od toga ti ne treba jer je sample rate na audio CD-u 44.1, znači recimo 48kHz-na mp3-ca je besmislena), stereo (ne joint stereo) i s kvalitetnim encoderom vidjet ćeš razliku čak i na 128kbps datoteci u usporedbi s nekim 320kbps skinutim sa neta, ali ako ripaš s originala na 320kbps dobivaš najviše kvalitete kaj se tiče mp3 formata. Tako kodiranu mp3 pjesmu nećeš razlikovati od FLAC-a, po uhu nema šanse pa imao ti ne znam kakav audio sustav. To su mizerne razlike koje naše uho ne čuje.

15 godina
protjeran
a ima li netko preporuku od kud je dobro skidati pjesme u najvecoj mogucoj kvaliteti? Imam par pjesama koje su mi predobre pa bih ih zelio u sto vecoj kvaliteti slusati..
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
15 godina
protjeran
a ima li netko preporuku od kud je dobro skidati pjesme u najvecoj mogucoj kvaliteti? Imam par pjesama koje su mi predobre pa bih ih zelio u sto vecoj kvaliteti slusati..
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Ilegalno je skidati pjesme s interneta, a najkvalitetniji zvuk ćeš dobit na orginal CD-u{#}

BTW, ako voliš live verije imašovdje puno stvari u FLAC-u(mislim da je to legalno)

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...
1337Code_breaker kaže...

ovako, prema vasem iskustvu, koji codec daje najbolji zvuk, FLAC ili MP3 (naravno preko 256 kbps)

i koji je player najbolji, koji ima najkvalitetniji zvuk?

Konkrentno na tvoje pitanje odgovor bi bio sto se mene tice FLAC / FOOBAR i MP3 320kbps / FOOBAR.

Sto se tice MP3-ce kodirane na 320kbps, jednostavno neces cuti razliku izmedju toga i FLAC-a. Ja sve osim Jazz glazbe imam u MP3 320kbps. 

Ali to nisam radio bilo kako jer ljudi vole na svasta napisati MP3 320kbps. Nego skinem FLAC i prekodiram u MP3 320kbps.

E sada, naravno da gomila majmuna nema sta raditi nego uploadaju fake FLAC-ove (transkodirane). Kada skidas pobrini se uz to sto si skinuo dolazi log file u kojemu sve pise.

No da ti kazem, sve to nema veze sa audiofilijom. Vecini audiofila je muka na sam spomen racunala i digitalije.

Foobar, Winamp, a koliko mi je poznato, i većina drugih playera koristi isti "službeni" FLAC kodec, barem ako je vjerovati infu u tim programima, tako da razlike u kvaliteti nema niti može biti, osim ako se koriste neki dodatni DSP efekti, ali onda je automatski izašao iz domene bilo kakvog audiofilizma tako da to nije bitno.

Razlika između mp3-ce na 320 kbps i flac-a se može čuti, više ili manje, ovisno o materijalu, reći da ju "jednostavno neće čuti" je glupo. Naravno da ju neće čuti na zvučnicima laptopa, ali sa nekim boljim zvučnicima čak i sa izlaza na laptopu hoće. Ja sam počeo koristiti FLAC dok sam još imao samo netbook pri ruci tako spojen, i čuo sam razliku, i na slušalicama, i na zvučnicima koje imam (piše pod Moj PC), zbog toga sam ga i počeo redovito koristiti.

blackalbum kaže...

mp3 nije loš ako ga doma napraviš kako treba ,na internetu sa nalazi puno loših mp3-ca kao i loših flacova,probaj izripati mp3 na 128 kb / s ali sa dobrim cd riperom i usporedi to sa nekim 320 kb /s sa interneta

Kako ti više nije dosadno ponavljati to o doma napravljenom mp3-u? EAC-ov log rijetko kad laže, a valjda je 95% muzike na internetu ripano EAC-om, i redovito piše koji je encoder, obično lame, i koji bitrate. Tako da ne vidim kako bi se trebao moj i nečiji tuđi rip pri istim postavkama razlikovati.

blackalbum kaže...

ako netko baš želi audiofilski zvuk u glazbi pa nek kupuje originale cd i ploče

Ovo sa originalnim CD-ima također i dalje ne shvaćam, a tupiš to već odavno. Pred mnogo sam mjeseci dokazao da je cijeli audiozapis identičan na original CD-u i FLAC-u ripanom s tog CD-a, tako da ako želi maksimalnu kvalitetu neka slobodno skida s interneta, samo neka pročita log ili barem provjeri sa nekakvim spectrum analyzerom da nije slučajno transkodirani mp3, to se vrlo lako vidi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 17:16 (Mirko935).
15 godina
neaktivan
Dva audiofilska pitanja

Sve ovo ionako je izvan domene audiofilizma.

Foobar sam mu preporucio ne radi bolje kvalitete zvuka nego radi toga sto mi je bolji i ozbiljniji program nego Winamp.

Razlika izmedju FLAC-a i MP3 320kbps, ja cujem na opremi vrijednoj 15 000 kuna (Harman Kardon, JBL, Goldring). A s obzirom da on nema nesta ni priblizno takvoj opremi, jednostavno ju nece cuti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 18:19 (Dragon23288).

0 0 hvala 0
17 godina
Dva audiofilska pitanja

Sve je ovo u domeni rekla-kazala, jer ionako ne možemo provjeriti da li ti (ili bilo tko drugi na ovom forumu) čuje ikakvu razliku :)

Čovijek je pitao koji codec daje bolji zvuk, i pritom dodao neovisno o tome da li on to čuje - i odgovor je dan. Sve ostalo je isprazno prepucavanje koje se ponavlja u beskonačnost (i nastaviti će se u svakoj sličnoj temi koja bude otvorena).

Što se playera tiće - uzmi bilo koji, jer su svi slični. Nauči njegove funkcije i uživaj...

Ja koristim foobar, ako ti išta pomaže...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva audiofilska pitanja

Ne nego je pitao koji format je bolji po nasem misljenju i koji player daje bolji zvuk.

Ja sam mu napisao svoje misljenje i obrazlozio zasto.

A cemu prepucavanje ne vidim, mislim da je svakom pametnom jasno da se razlika izmedju FLAC-a i MP3@320kbps ne cuje na prosjecnoj opremi.

Playeri su slicni da, sto ne znaci uzmi bilo koji pa je svejedno. Svatko ima svoga favorita, moj je favorit Foobar a zasto moze se pogledati u trenutacno aktivnoj temi Foobar na forumu.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice