Dva audiofilska pitanja

poruka: 44
|
čitano: 14.039
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dva audiofilska pitanja

ovako, prema vasem iskustvu, koji codec daje najbolji zvuk, FLAC ili MP3 (naravno preko 256 kbps)

i koji je player najbolji, koji ima najkvalitetniji zvuk?

तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dva audiofilska pitanja

Sve ovisi o uhu... Gdje god ćeš naletit na tekst o FLAC-u i MP3-ci pročitat ćeš da je FLAC bolji zbog više razloga, ali na kraju se sve svodi na to da se razlika jednostavno ne čuje na visoko kodiranim datotekama (iznad 256kbps).

15 godina
neaktivan
a player?
15 godina
protjeran
Dva audiofilska pitanja

Ja sam danas skinuo jedan album u FLAC-u i osjeti se razlika u kvaliteti. A i u velicini pjesama je osjetna razlika   {#}

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 18:55 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...

ovako, prema vasem iskustvu, koji codec daje najbolji zvuk, FLAC ili MP3 (naravno preko 256 kbps)

to ti nije bas audiofilsko pitanje vise kao osnovno neko 

Mp3 ti je jako los samo sta je rasprostranjen 

Flac ti je free lossless audio codec,a mp3 ti je lossy 

CyberPunk
15 godina
1337Code_breaker kaže...

flac format ti se čuje ako imaš kvalitetno pojačalo,ako imaš onboard zvučnu samo deri po mp3,ja još danas koristim winamp.stavio sam istu pjesmu na wmp i poslije na winamp i ne čujem razliku s defaultnim postavkama.

get doooooown !!!!
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
a player?

Svi su otprilike isti, što se toga tiče...

Probaj nekoliko besplatnih (AIMP, Foobar, Winamp), pa vidi...

17 godina
1337Code_breaker kaže...
a player?

Njih imas dole nekoliko, ovaj na vrhu Jaangle nije bez razloga na toj poziciji ja ga koristim vec dugo. Winamp normalno nema na užem popisu uopce, kaj drugo sasvim ocekivano pregazila ga konkurenicija odavno.{#}{#}

http://www.techsupportalert.com/content/best-free-music-players-and-organizers.htm

16 godina
protjeran
Dva audiofilska pitanja

meni je Fooobar najbolji + ima odlican converter 

CyberPunk
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dva audiofilska pitanja

Dal to znači da ako ja slušam flac na laptopu, nema razlike u odnosu na mp3? Iako laptop imam spojen na hi-fi sustav?

http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dva audiofilska pitanja

ovisi nemozes ti mp3 vs flac 

ko zna kakva je kvaliteta rip-a kod oboje 

CyberPunk
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

ovisi nemozes ti mp3 vs flac 

ko zna kakva je kvaliteta rip-a kod oboje 

Recimo da osobno ripam originalni album sa cd-a u 320 kbps mp3 i 1018 kbps flac. Slušam na laptopu koji ima on-board zvučnu (ono, šrot), laptop spojim analogno (3.5 mm jack) u liniju. dal mi ima razlike u zvuku na koncu? Ne uzevši u obzir moj subjektivni doživljaj (dal ja mogu razabrat).

15 godina
protjeran
Dva audiofilska pitanja

To koji je format pjesme i koliko je kbps isteje najmanje bitno...
Bitno je koje Pojacalo imas (reciever)  koji su zvucnici i naravno zvucna kartica a tek onda player, kvaliteta pjesme i njezin format (mp3,flac itd)
Probao sam sve playere i najbolji je AIMP ima najcisci zvuk i najbolji eq trosi najmanje resursa i najljepsi je po izgledu ima radio mogucnost snimanja istog na hdd i jos gro drugih opcija.....
A sto se tice formata Pjesme najbolji je MP3 ima oke kvalitetu (320Kbps) i mali velicinu do 10-11 Mb,dok kod FLAC-a to nije slucaj tam ide od 800kbps pa na vise a sto se tice velicine pjesme ona prelazi i preko 20-25 Mb
Prava razlika izmedu Mp3 i Flac -a osjeti se na cd Playerima na pravoj opremi (zvucnici,pojacalo kablovi) ili na malo skupljim zvucnim karticama one preko 1500kn....

0 0 hvala 0
17 godina
Dva audiofilska pitanja

cim si ti spojio sa tim 3.5 izlazom na pojacalo,nemas stereo, vec mono na dva kanala.

Balavim provokatorima,odgovorit ce moj glasnogovornik. http://www.youtube.com/watch?v=qCTc4zz-b6g
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ma imam svu audio opremu tip top, samo me zanimalo dal mi se gubi kvaliteta zvuka pri ovom zdravoseljačkom spajanju, i na zvučnoj od laptopa. Znači, gubi.
15 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
1337Code_breaker kaže...

to ti nije bas audiofilsko pitanje vise kao osnovno neko 

Mp3 ti je jako los samo sta je rasprostranjen 

Flac ti je free lossless audio codec,a mp3 ti je lossy 

mp3 nije loš ako ga doma napraviš kako treba ,na internetu sa nalazi puno loših mp3-ca kao i loših flacova,probaj izripati mp3 na 128 kb / s ali sa dobrim cd riperom i usporedi to sa nekim 320 kb /s sa interneta

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
Dva audiofilska pitanja

1. to je osnovno pitanje... flac je daleko kvalitetniji format. ima i svoju cijenu naravno, puno vise prostora zauzima.

2. razliku ces primjetiti ukoliko imas audio opremu koja moze predstaviti flac na nacin koji to spada. dakle, ukoliko imas generic audio karticu neces primjetiti razliku izmedu mp3@320kbps i FLAC file-a.

Osobno rokam creative xtreme audio karticu (znam znam nije vrh, ali svoj posao obavi zadovoljavajuce) i alessandro ms1i slusalice pa je razlika i vise nego osjetna.

Lijeva ruka - Logitech UltraX Flat Desna ruka - Razer DeatAdder Oci - Samsung T200 Usi - Medusa 5.1 NX + Creative X-Fi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kolika je cjena dobrih audio kartica?
16 godina
neaktivan
Dva audiofilska pitanja

i jos samo jedna stvarcica. winamp roka svim playerima mame. a probao sam ih sve... od amaroka (linux) do quintessentiala (imao sam prvu verziju instaliranu jako dugo)

preglednost ali i elegancija Big Bento skina me uvijek odusevi :)

Lijeva ruka - Logitech UltraX Flat Desna ruka - Razer DeatAdder Oci - Samsung T200 Usi - Medusa 5.1 NX + Creative X-Fi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

cim si ti spojio sa tim 3.5 izlazom na pojacalo,nemas stereo, vec mono na dva kanala.

Ha? Ne razumijem se bas u te stvari, ali ako je signal koji je izasao iz zvucne kartice prije pojacala bio stereo (dva kanala, jel') zasto bi poslije pojacala bio pretvoren u mono na dva kanala?

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

Hm, 3.5 stereo jack služi za pretvorbu stereo u mono??!?

16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
kolika je cjena dobrih audio kartica?

imas u linksu xtream audio za 350 kn... neces pozalit, samo si uzmi vremena za fino podesavanje postavki.

16 godina
neaktivan
bed kaže...
torrente kaže...

Hm, 3.5 stereo jack služi za pretvorbu stereo u mono??!?

ne. ali nemoj da ja pametujem http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector

16 godina
odjavljen
Nadimak_:o kaže...

i jos samo jedna stvarcica. winamp roka svim playerima mame. a probao sam ih sve... od amaroka (linux) do quintessentiala (imao sam prvu verziju instaliranu jako dugo)

Dijelo sam to mišljenje dok nisam probao AIMP2. Sad AIMP2 roka mame.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Nadimak_:o kaže...

Dijelo sam to mišljenje dok nisam probao AIMP2. Sad AIMP2 roka mame.

previse kontrasta. iako mi je bitnija preglednost audio library-a. kad budem kod kuce poslat cu SS...

17 godina
trackmanijak kaže...

Recimo da osobno ripam originalni album sa cd-a u 320 kbps mp3 i 1018 kbps flac. Slušam na laptopu koji ima on-board zvučnu (ono, šrot), laptop spojim analogno (3.5 mm jack) u liniju. dal mi ima razlike u zvuku na koncu? Ne uzevši u obzir moj subjektivni doživljaj (dal ja mogu razabrat).

Da.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan
Dva audiofilska pitanja

subjektivni doživljaj flaca i mp3ja na zvučnicima od laptopa i njegovoj integriranoj zvučnoj kartici  je upravo jedinstven.

totalni bulšit!

kako možete pričati u tom kontekstu o nekoj audiofiliji i razlici između flaca i mp3ja? ko da uspoređujem kamion sa autobusom. 

ponovimo lekciju: FLAC je superiorniji format jer je LOSSLESS, dakle nema nikakvog utjecaja na izvorni audio digitalni signal! njegova je namjena samo da ga pokuša što bolje stisknut.

Mp3 je LOSSY format, koji kida, ruši i ubija isti taj izvorni audio , sve na temelju neke psihoakustike koja pokušava skontat što mi u biti čujemo a što ne, tj samo se glupiramo da čujemo., sve kako bi taj isti audio sveo na par postotaka svoje originalne veličine. Isto je lakše imat album od Vuce sa 10 nenadmašnih pjesama u 10 megabajta mp3ja nego u 100 Mb flaca.

doduše, danas kad vladaju terabajti, eto to više nije tako ni važno.

A opet s druge strane, flac je samo digitalni format. Niko se ne pita kakve je kvalitete izvorni audio. sranje je sranje i u flacu i u mp3ju.

E sad praktično. Ako želiš izvući neku audiofiliju iz sve te priče o flacu i kompjuterima, onda prvo:

nabavit neku pustu opremu minimum 10000 kuna jer je to ulaznica za svijet audiofila, ono, tad si ko neki gušter, kasnije malo pomalo kako koji kredit dižeš i uzimaš skuplju i skuplju opremu napreduješ u lancu. - e i obavezno kupovat i čitat i slinit nad kakvom  HiFi literaturom.

Ovdje većina zna zapet na nekim logitechovim 5.1 zvučnicima. kad je u pitanju audiofilija na računalu, hebga, krediti danas teško idu, iako vas sve te puste reklame pokušavaju uvjeriti u drugačije.

ASIO, WASAPI - zlatni gral audiofilije na računalu.

Ovdje se mora skontat da audiofilija treba predstavljati pokušaj da audio koji želiš reproducirati bude što sličniji originalu ( ne da "bolje" zvuči, togod to značilo )

Klasični mikser zvuk koji uzima s tvog najdražeg playera, bio on winamp il foobar il sl. provlači kroz svoj audio sitem gdje ga izmješa, resamplira, efektira, prokljuvi, treblira, basira o ko zna što mu još uradi. Dobiveni rezultat očito, kako god on zvučao, nije "audiofilski"

e sad, ako uspiješ player natjerat da ti samo prosvira signal i isporuči ga direktno na pojačalo zvučne kartice, moraš zaobići cijeli taj windows audio, a jedini način da to napraviš jeste preko posebnih drajvera ( koji nemaju sve zvučne kartice nego samo one koji valjaju i koštaju jako skupo ) kao što su ASIO drajveri, a možeš, ako imaš windows vistu il noviji sistem, ići i preko WASAPI drajvera, integriranih u sam sistem, ili pak preko kernel streaminga.

E podršku za ovo ASIO i WASAPI i kernel streaming sviranje malo koji player ima.

Winamp ima odličan pligin za ASIO:

http://otachan.com/out_asio%28dll%29.html

foobar isto, uključujući i plugin za WASAPI i kernel streaming

http://www.foobar2000.org/components/author/Peter

Foobar je definitivno player nb. 1 ukoliko ste voljni investirati u audiofiliju na računalu.

E sad, za one srećkoviće koji mogu iz računala izbaciti samo PCM signal, preko kakve optike, direktno na pravo pojačalo ili receiver, to bi bio pravi pojam audiofilije.

Kad uz sve ovo izbjegneš zvučnike s laptopa i spojiš kakav solidan audio sustav, definitvno ćeš osjetiti razliku između flaca i mp3ja. Ono što u tom slučaju svi osjete nisu neki timbri, frekvencije iznad 24khz, reverbi i jezuckanje, već najobičnija audio dinamika, izrazito čujna u dinamici najglasnijem bas području.

Ali danas, iskreno, s ovoliko djece s oštećenjima sluha od glasnih mp3 playera koje uhvate do svoje 18te godine, malo ko vidi (čuje) razliku i između flaca i mp3jaod 128kbps a kamoli 320kbps.

(p) & (c) Dario - 2011
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 20:57 (Dario).

6 0 hvala 3
15 godina
Dva audiofilska pitanja

ako netko baš želi audiofilski zvuk u glazbi pa nek kupuje originale cd i ploče,prije 3-4 mjeseca jedan je postavio pitanje dali će osjetiti razliku između 320 kb / s mp3 i flaca ja sam mu rekao da razliku ne može osjetiti ako nema dobru opremu i onda me tip tjera s teme,što ćete dobit ako sve albume ripate u flacu ako slušate na nekim kompjuterskim zvučnicima preko kartice od laptopa,ako ste toliko infišani u kvalitetu napravite neki abx test pa vidite dali ima razlike na vašoj opremi ako nema onda je mp3 od 320 kb / s sasvim dovoljan

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dva audiofilska pitanja

Postoji ASIO4ALL driver koji radi sa velikom većinom zvučnih kartica, pa probaj njega instalirat.

Don't lie to me, I Google everything!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 21:10 (Skywalker).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dva audiofilska pitanja

Nikako ne vjeruj da je audio kvalitetniji ako ja flac, jer sam naišao na dosta flac albuma koji su zapravo dekodirani mp3. meni je jako zanimljiva audiofilija, ali nažalost nemam dovoljno novaca da kupujem skupu opremu, ali kada bih imao, kupovao bih CDje ili ploče, gdje je kvaliteta sigurno na nivou.

I am awesome.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice