Avi to mp4 ?

poruka: 3
|
čitano: 1.479
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Avi to mp4 ?

Snimio sam fotoaparatom 2 filmića koji su u aviu (hd rezolucija), pa bih ih želio ubaciti na you tube. Budući su veliki (svaki oko 1gb), smanjio bih ih, ali da ostanu u hd rezoluciji. E sada neznam koji program je za to najbolji, pa Vas molim da mi javite koje programe Vi koristite za to ???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Avi to mp4 ?

Probaj XviD4PSP nije los, meni je 2.3GB avi-ja pretvorio u 30mb mp4 (open, format mp4, encode)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Avi to mp4 ?
burek22 kaže...

Probaj XviD4PSP nije los, meni je 2.3GB avi-ja pretvorio u 30mb mp4 (open, format mp4, encode)

LOL, a našto je taj video ličio kada si ga smanjio za 99%?

Znači želiš da ostane u HD rezoluciji i ima dobru kvalitetu, a da bude manji?

Možeš smanjit bitrate i stavit H264 codec koji treba manje bitrate-a da bi postigao istu kvalitetu kao AVI, a to znači i manji filesize.

Neznam napamet koje bi postavke stavio, treba malo eksperimentirat da vidiš odnos kvalitete videa i veličine datoteke. Ja zajedno sa par forumaša ripam blu ray-eve. Recimo jednu anime epizodu u m2ts-u od 7GB smanjimo na 900MB [1080p]/ 400MB[720p], a da se ne izgubi kvaliteta slika.

EDIT: sad sam se sjetio, neki video konverteri imaju opciju "output/target size", ti u polje upišeš željenu veličinu i on sve obavi za tebe. Datoteka koja ćeš dobit bit će veličine koju upišeš u polje ili odabereš u padajućem izborniku.

U ovom primjeru sam koristio Handbrake, nemoj mkv kontenjer stavljat, mislim da ga youtube ne prihvaća.

Living in a world of dreams...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 10:00 (Hyperion).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice