RRAS + VIP Mobile Broadband

poruka: 3
|
čitano: 2.041
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

OK, situacija je dakle ovakva:

- Windows Server 2003 R2

- Instaliran VIP Broadband USB Stick E372 Dual Carrier HSPA+  (LINK) - sve radi OK, spaja se na Net

- Konfiguriran RRAS - USB stick postavljen kao Internet interface, mrežna na ploči kao LAN

- Podešen DHCP

- Složene TCP/IP postavke na NIC-u prema LAN-u

Klijenti s LAN-a dobiju sve TCP/IP postavke od DHCP-a, ali prolaza na Internet nema.  Sve što se TCP/IP-ja podešeno standardno da standardnije ne može. ROFL, RRAS slažem već valjda 1000-ti put u životu, ali ovdje sam negdje očito gadno profulao. Vjerojatno u prilog ide činjenica da sam malo sam glup trenutno (petak, 21:35h) {#}, pa da čujem prijedloge... Otvoren sam za sve što možete nabaciti.

P.S.

Ping na RRAS server prolazi, ping prema Internet IP-jevima ne, i nop - nije stvar do DNS-ova, ne prolazi ništa ni preko IP-jeva. Na RRAS-u u logovima ništa neobično.Kao da promet na RRAS-u iz nekog razloga stane, a ne mogu skužiti zašto... Trenutno gore nisu nikakvi F/W-ovi.

P.S.S.

Ideja je progurati 6 klijenata na Net preko ovog USB sticka, ako nije bilo dovoljno jasno iz ovog gore.

P.S.S.S.

Nisam dosad radio nikad s ovim stickom - postoji li mogućnost da je do njega?? Hmbl.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 21:44 (vlad0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sve mi smrdi na stik pa bi čisto za svaki slučaj umjesto stika stavi "pravi" internet ili ga barem simuliraj sa nekom drugom mrežom

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: RRAS + VIP Mobile Broadband
cekpi kaže...

sve mi smrdi na stik pa bi čisto za svaki slučaj umjesto stika stavi "pravi" internet ili ga barem simuliraj sa nekom drugom mrežom

Heh... Sad sam se opet uhvatio toga i djelomično si u pravu. O čemu se radi. Kod instalacije softvera za ovaj stick kreiraju se 2 interface-a: jedan je dial-up za 3G modem, a drugi klasični virtualni NIC sa svojim Hight-Speed (H/S) interfaceom. Problem je u tome što ovaj H/S interface "visi" u zraku, dok se prilikom povezivanja s VIP-om koristi dial-up. Ja sam cijelo vrijeme u RRAS-u dodavao H/S interface jer sam predpostavljao da je to bindano na dial-up. Ali ispada da nije. Ne kužim koja je onda uopće poanta tog (dodatnog) H/S interfacea??? {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice