OK, situacija je dakle ovakva:
- Windows Server 2003 R2
- Instaliran VIP Broadband USB Stick E372 Dual Carrier HSPA+ (LINK) - sve radi OK, spaja se na Net
- Konfiguriran RRAS - USB stick postavljen kao Internet interface, mrežna na ploči kao LAN
- Podešen DHCP
- Složene TCP/IP postavke na NIC-u prema LAN-u
Klijenti s LAN-a dobiju sve TCP/IP postavke od DHCP-a, ali prolaza na Internet nema. Sve što se TCP/IP-ja podešeno standardno da standardnije ne može. ROFL, RRAS slažem već valjda 1000-ti put u životu, ali ovdje sam negdje očito gadno profulao. Vjerojatno u prilog ide činjenica da sam malo sam glup trenutno (petak, 21:35h) , pa da čujem prijedloge... Otvoren sam za sve što možete nabaciti.
P.S.
Ping na RRAS server prolazi, ping prema Internet IP-jevima ne, i nop - nije stvar do DNS-ova, ne prolazi ništa ni preko IP-jeva. Na RRAS-u u logovima ništa neobično.Kao da promet na RRAS-u iz nekog razloga stane, a ne mogu skužiti zašto... Trenutno gore nisu nikakvi F/W-ovi.
P.S.S.
Ideja je progurati 6 klijenata na Net preko ovog USB sticka, ako nije bilo dovoljno jasno iz ovog gore.
P.S.S.S.
Nisam dosad radio nikad s ovim stickom - postoji li mogućnost da je do njega?? Hmbl.