RDC Ubuntu na Win Server 2008 SP2

poruka: 7
|
čitano: 2.439
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Koristim Ubuntu 10.04 i RDC radi ok, osim kod spajanja ns Win server 2008 SP2, dok na SP1 ide bez problema.

Koliko sam vidio i drugi imaju taj problem, pa me zanima postoji li neko rješenje za to?

Lp,

0 0 hvala 0
17 godina
Posjetite http://www.MojPortal.com.hr i naš forum http://www.MojPortal.com.hr/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: RDC Ubuntu na Win Server 2008 SP2
Nažalost ne, TV je super stvar, ali je ipak puno sporiji od RDC, a ovdje se radi o serveru preko kojeg se šljaka 12 sati na dan.A i sigurnost nije na potrebnoj razini.
17 godina

da li je problem i sa Win računala ili samo iz Linux-a?

jer znaju u MS-u mijenjati malo RDC iz verzije u verziju (npr. Win XP SP2 -> SP3)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Server 2008 R2 dolazi s RemoteFX, pa sumnjam da Ubuntu to podržava. Malo sam guglao i uopće nema razultata.

Informiraj se što je to RemoteFX.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: RDC Ubuntu na Win Server 2008 SP2
Smooth Operator kaže...

Server 2008 R2 dolazi s RemoteFX, pa sumnjam da Ubuntu to podržava. Malo sam guglao i uopće nema razultata.

Informiraj se što je to RemoteFX.

Ma 2008 RDP radi bez greske sa ubuntuom. Samo proguglaj. Znam da je meni kolega bio to namjestio u cas posla.

Najprije nek provjeri jel mu RDP uopce radi (nek pokusa sa Win klijentom)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 11:15 (tnakir).
16 godina
neaktivan

RDC na win2008 je novija (sigurnija verzija rdc-a) koja po defoltu podržava samo klijente sa NLA-om, odi za početak na Server Manager (ona konzola koja ti se otvara prilikom startanja servera-ako ju nisi ugasio) i tamo odaberi Configure Remote Desktop (do toga možeš doć i desni klik na my computer i onda zadnja kartica) i tamo odaberi srednju točkicu (Allow connections from computer running any version of remote desktop-less secure)

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 11:24 (cekpi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice