Koristim Ubuntu 10.04 i RDC radi ok, osim kod spajanja ns Win server 2008 SP2, dok na SP1 ide bez problema.
Koliko sam vidio i drugi imaju taj problem, pa me zanima postoji li neko rješenje za to?
Lp,
Koristim Ubuntu 10.04 i RDC radi ok, osim kod spajanja ns Win server 2008 SP2, dok na SP1 ide bez problema.
Koliko sam vidio i drugi imaju taj problem, pa me zanima postoji li neko rješenje za to?
Lp,
http://www.teamviewer.com/index.aspx ne pomaže?
da li je problem i sa Win računala ili samo iz Linux-a?
jer znaju u MS-u mijenjati malo RDC iz verzije u verziju (npr. Win XP SP2 -> SP3)
Server 2008 R2 dolazi s RemoteFX, pa sumnjam da Ubuntu to podržava. Malo sam guglao i uopće nema razultata.
Informiraj se što je to RemoteFX.
Server 2008 R2 dolazi s RemoteFX, pa sumnjam da Ubuntu to podržava. Malo sam guglao i uopće nema razultata.
Informiraj se što je to RemoteFX.
Ma 2008 RDP radi bez greske sa ubuntuom. Samo proguglaj. Znam da je meni kolega bio to namjestio u cas posla.
Najprije nek provjeri jel mu RDP uopce radi (nek pokusa sa Win klijentom)
RDC na win2008 je novija (sigurnija verzija rdc-a) koja po defoltu podržava samo klijente sa NLA-om, odi za početak na Server Manager (ona konzola koja ti se otvara prilikom startanja servera-ako ju nisi ugasio) i tamo odaberi Configure Remote Desktop (do toga možeš doć i desni klik na my computer i onda zadnja kartica) i tamo odaberi srednju točkicu (Allow connections from computer running any version of remote desktop-less secure)