Nova zgrada - brainstorming

poruka: 43
|
čitano: 15.690
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nova zgrada - brainstorming
Smooth Operator kaže...
Darky kaže...

Nadzorni sustav ni pod razno ne spajati sa radnom mrežom, za to postoji posebno kabliranje, poseban nadzor i upravljanje, tek se server tih kamera može prikopčati na običnu IP mrežu ako se žele pogledati snimke, ali nikako ne raditi broadcasting. to bi bilo suludo. (IMHO)

edit:

Za ovo kaj radite i 1 Gbit će vam biti dosta za idućih 10 godina.

Baš tako i jeste urađen nadzor.

Ovo ću još viditi, koliko bi me došla cjelokupna razlika, ako ne bi bilo previše, išao bih na 10gbps. Budem to još vidio s Iggyem.

Nisam siguran da treba 10 Gbit svuda (tj, 99% sam siguran da ne treba, eeeeventualno DC), ali svakako vidjeti s projektantima. Bilo bi zgodno imati neku skicu prostora.

16 godina
neaktivan

Više detalja postavim idući tjedan, pa možemo prodiskutirati, sad na odmor, sutra i je neradno.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Više detalja postavim idući tjedan, pa možemo prodiskutirati, sad na odmor, sutra i je neradno.

Može. Neki rade i večeras i sutra i u nedjelju... {#}

14 godina
Old Iggy kaže...
Smooth Operator kaže...

Može. Neki rade i večeras i sutra i u nedjelju... {#}

...ne samo po danu već i kasno u noć...

16 godina
odjavljen

Ako se odlučiš na automatizaciju svjetla u WC-u, nemoj ponovit grešku koja se dogodila u jednom kafiću - senzor nije postavljen u kabinu. Sve je bilo u redu dok čovjek nije zasjeo malo dulje, a nitko nije ulazio u WC, pa je ostao u mraku.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ako se odlučiš na automatizaciju svjetla u WC-u, nemoj ponovit grešku koja se dogodila u jednom kafiću - senzor nije postavljen u kabinu. Sve je bilo u redu dok čovjek nije zasjeo malo dulje, a nitko nije ulazio u WC, pa je ostao u mraku.

A sranja...{#}

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina
MrBlc kaže...

Automatska svjetla imaju smisla samo u garažama (u poslovnim objektima) a nikako u prostorima gdje se ljudi češće kreću. Na jednom objektu gdje je investitor inzistirao na automatskoj rasvjeti u hodnicima, ispalo je da su ista stalno uključena, jer ljudi često hodaju kroz te hodnike.

17 godina
neaktivan

Ako će utičnice biti često korištene, neka budu iznad površine stola, a ne da ljudi uništavaju odijela/hlače klečući na prašnjavom podu.

U serverskoj sobi, obavezno zaštita od vlage i statičkog elektriciteta (posebni podovi npr.).

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Što se tiče utičnica i kablovanja ja bi išao na kombinaciju provoda ispod i iznad stola.

Iz poda dolaze kablovi za struju i net, a na stolu su utičnice.......ovako nešto

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
naxeem kaže...

Ako će utičnice biti često korištene, neka budu iznad površine stola, a ne da ljudi uništavaju odijela/hlače klečući na prašnjavom podu.

U serverskoj sobi, obavezno zaštita od vlage i statičkog elektriciteta (posebni podovi npr.).

Krešo91 kaže...

Što se tiče utičnica i kablovanja ja bi išao na kombinaciju provoda ispod i iznad stola.

Iz poda dolaze kablovi za struju i net, a na stolu su utičnice.......ovako nešto

Za ovakvo nešto je potrebno voditi računa kod kupnje namještaja. Ovako nešto može proći kod tajnica, šefova i u računovodstvu. U prostoru s tehničkim osobljem, napose u projektnom djelu mislim da je teško primjenjivo. Za projektante je radna ploha "sveto" tlo i na njemu ima mjesta samo za projekte i stvari vezane uz projekte. Sve ostalo je nepotrebni višak koji samo smeta i ograničava. Pazi da ti se ne desi pobuna naroda (čitaj tehničkog osoblja) nakon nabave ovakvih radnih stolova.

Na ovom linku koji je dao Krešo91 imaš par dobrih slika gdje je prikazano dobro organiziranje kabela. Nevjerojatno koliko ovakve stvarčice podižu dojam kada se pogleda sa stražnje strane račnala.

16 godina
odjavljen

Ako su radna mjesta (radni stolovi) u uredima uza zidove ili neke pregrade, ja bi utičnice (struja i mreža) postavio u zid, malo iznad visine stola. Tu se postavi monitor i sve 5. Olakšan pristup a i ne vidi se toliko iza monitora.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ako su radna mjesta (radni stolovi) u uredima uza zidove ili neke pregrade, ja bi utičnice (struja i mreža) postavio u zid, malo iznad visine stola. Tu se postavi monitor i sve 5. Olakšan pristup a i ne vidi se toliko iza monitora.

Parapet kanali? Zbog lakse instalacije, pretpostavljam.

A man without a religion is like a fish without a bicycle
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 16:42 (VirtUoso).
16 godina
odjavljen

Yep. Idealno rješenje ako su stolovi uz zidove. Ili ugradit direktno u zid, da se ne vidi sam kanal nego da su samo utičnice vani.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 16:43 (Sum_of_all_fears).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice