Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 526.336
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 4
bubimir13 kaže...
Hornet_93 kaže...

cura danas uzela redmi note 4x, malo smo to popodne namještali i instalirali appove... uglavnom, kad joj posaljem poruku na whatsapp ili fb messenger, ne dolaze joj notifikacije (ni led lampica ne radi). tek kada ona otvori whatsapp/messengeru onda stignu i poruke. 

jel se može kaj napraviti? izgasio sam battery saver (ne zove se točno tako) u opcijama.

uređaj ima global rom 8.2.10.0, security patch 5/2017, verzija mobitela sa snapdragon 625 soc-om.

http://mob.hr/vodic-kako-natjerati-xiaomi-da-prikazuje-push-obavijesti-miui-8/

Imam problem samo kod gmail notifikacija.

Kad idem u radit ovo pod -  korak 2 (autostart), nema mi gmail aplikacije na popisu da joj dodjelim autostart? , zašto?

12 godina
neaktivan
tomislavk24 kaže...
bubimir13 kaže...
Hornet_93 kaže...

cura danas uzela redmi note 4x, malo smo to popodne namještali i instalirali appove... uglavnom, kad joj posaljem poruku na whatsapp ili fb messenger, ne dolaze joj notifikacije (ni led lampica ne radi). tek kada ona otvori whatsapp/messengeru onda stignu i poruke. 

jel se može kaj napraviti? izgasio sam battery saver (ne zove se točno tako) u opcijama.

uređaj ima global rom 8.2.10.0, security patch 5/2017, verzija mobitela sa snapdragon 625 soc-om.

http://mob.hr/vodic-kako-natjerati-xiaomi-da-prikazuje-push-obavijesti-miui-8/

Imam problem samo kod gmail notifikacija.

Kad idem u radit ovo pod -  korak 2 (autostart), nema mi gmail aplikacije na popisu da joj dodjelim autostart? , zašto?

Gore desni ugao - prikaži sistemske aplikacije i trebao bi imati.

14 godina
srcipesak kaže...

Na prvu mi pada na pamet VoiceOverLTE (volte). Probaj ga iskljuciti - phone (dialer) - levo tri crtice dole - settings - sim cards and mobile networks - settings - volte enabled (iskljuci ak je ukljucen ili ukljuci ak nije). Rebootaj telefon po potrebi pa probaj. Naravno, VOLTE jedino radi na 4G mrezi, ne utjece na 3G mrezu. 

Probao sam s time, ali nažalost nije pomoglo, situacija je i dalje ista :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.7.2017 12:25 (hrcbrc).
9 godina
neaktivan

nema..

12 godina
tomislavk24 kaže...

nema..

Nema niti kod mene te opcije no uredno dolaze notifikacije.

Provjeri ovu postavku...

Security - Battery - aplikacije - aplikacije sustava - nađes gmail - no restriction odaberi ako nije.

Ovo ti je pretpostavljam namjesteno:

Settings - Installed Apps - gmail - notification - i tamo ukljucis sve sto zelis (app icon badge, floating notif., lockscreen notif....)

Edit:

I sinkronizacija ti mora biti ukljucena, nadam se da jest :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.7.2017 17:43 (kiki_b).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Da sve što si naveo je pouključivano. 

Očito je neki bug sa tim mejlom. Uglavnom kasni obavijest nekih 20min, očito ću morat živjeti s tim hah

0 0 hvala 0
12 godina
tomislavk24 kaže...

Da sve što si naveo je pouključivano. 

Očito je neki bug sa tim mejlom. Uglavnom kasni obavijest nekih 20min, očito ću morat živjeti s tim hah

Hm... koja verzija ROMa je u pitanju? Možda update ako je moguć ili downgrade?

9 godina
neaktivan
kiki_b kaže...

12 godina
tomislavk24 kaže...
kiki_b kaže...

Da... ako te jako ne smeta, pricekaj novi update, a i MIUI9 ce uskoro.

Ili radi factory reset, stavi drugi ROM, prodi postavke sve, pitaj na službenom MIUI forumu, možda nađes gdje šteka.

11 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Da podjelim iskustvo , mozda nekom pomogne.

Kolegica me zamolila da joj narucim Xiaomi Redmi Note 4X i danas je dosao.

Narucen u nedjelju (23.7.) kasno navecer sa Honorbuy, poslan dan kasnije u ponedjeljak i danas ujutro (srijeda 26.7.) dosao...nisam mogao vjerovati...znaci poslan iz Italije DHL-om i u Osijeku za 2 dana.

Mob je globalna verzija sa Snapdragon procesorom i odmah sam ubacio svoju Tele 2 karticu da provjerim ima li 4G mrezu i sve je OK...mob je iznenadjujuce dobar (ja imam HTC 10 pa ga s njim kompariram) i za 5.5 ekran ima ok dimenzije, mrvicu je veci od HTC 10.

Ekran mu je opcenito odlican...uglavnom ugodno sam iznenadjen...kostao je 1266 Kn ukupno sa ukljucenom postarinom i markicom.

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kiki_b kaže...

... ako te jako ne smeta, pricekaj novi update, a i MIUI9 ce uskoro.

...

Svi ćemo se lagano načekati za 9-ku.

Naime, danas je bilo predstavljanje MIUI 9, ali Kineske verzije koja će krenuti s distribucijom od sredine kolovoza, dok za global verzije još nema podataka.

14 godina
Xiaomi Redmi Note 4

yep, izlazi u fazama, prva faza obuhvaća mi6, note 4 i note 4x, zadnja faza dolazi krajem rujna i obuhvaća starije modele. i to samo kineski rom. globalni uopće nije spomenut. al mislim da bi ipak mogao doći do kraja godine.

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

yep, izlazi u fazama, prva faza obuhvaća mi6, note 4 i note 4x, zadnja faza dolazi krajem rujna i obuhvaća starije modele. i to samo kineski rom. globalni uopće nije spomenut. al mislim da bi ipak mogao doći do kraja godine.

Zapravo su dali popis za China Developer ROM, i to da kreće:

-11.08. za modele Mi 6, Mi 5X i Redmi Note 4X Qualcomm

-25.08. za modele Mi MIX, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 5c, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, Mi 4S, Mi 4c, Mi Note Pro, i Redmi 4X

-kraj rujna za sve ostale modele osim Mi 1/1S i Mi 2A

Dakle, po tome za 4-ku će biti "kinez" tek od rujna, a za global ROM tek treba vidjeti.

Uglavnom, nakon tolike pompe na MIUI forumu glede najava 9-ke, pomalo su razočarali objavama planova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 20:10 (Andy22).
13 godina
ocean77 kaže...

Narucen u nedjelju (23.7.) kasno navecer sa Honorbuy, poslan dan kasnije u ponedjeljak i danas ujutro (srijeda 26.7.) dosao...nisam mogao vjerovati...znaci poslan iz Italije DHL-om i u Osijeku za 2 dana.

Mob je globalna verzija sa Snapdragon procesorom i odmah sam ubacio svoju Tele 2 karticu da provjerim ima li 4G mrezu i sve je OK...mob je iznenadjujuce dobar (ja imam HTC 10 pa ga s njim kompariram) i za 5.5 ekran ima ok dimenzije, mrvicu je veci od HTC 10.

Ekran mu je opcenito odlican...uglavnom ugodno sam iznenadjen...kostao je 1266 Kn ukupno sa ukljucenom postarinom i markicom.

Ispravak u citatu..

Globalna verzija postoji samo za Redmi Note 4 model.

11 godina
assassin.st kaže...
ocean77 kaže...

Ispravak u citatu..

Globalna verzija postoji samo za Redmi Note 4 model.

Ovako je pisalo na narudžbi....Xiaomi Redmi Note 4X Official Global ROM 32GB Smartphone Gold - Option : Global ROM 3+32GB

13 godina

Da, kupio si Redmi Note 4x uredjaj (jedna jedina verzija postoji), a shippali su ti ga s global romom..

11 godina
Jel došao nougat 7 na redmi note 4? Mislim da li je global rom na 6.0 ili 7.0? Trenutno koristim 8.5 eu rom i još je na 6.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 4

global je još na 6.0, ne zna se kada će 7.0

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Kako ću namjestit da mi skinute aplikacije instalira na sd karticu, nemogu nać u postavkama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Kolegica kojoj sam preko neta narucio Note 4X danas 4 dan kako ga je dobila kaze mi da joj aplikacija kamere ne reagira, javlja neku gresku.

Nisam jos stigao pogledati mob, ali sam joj za pocetak savjetovao da skine neku alternativnu app kamere sa Google Play (skinula je Open Camera) i kaze da uredno radi kamera sa tom aplikacijom, a sa defaultnom i dalje NE...ima netko neki pametan savjet sta napraviti, ocito nije problem hardverski...hebem ti Šaomi kad vec 4 dan kamera strajka.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Factory reset ili je zakuhani rom gore.

Kruha i igala...
15 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Citam temu, istrazujem po webu i onda uvijek izroni jos neko ime modela za koji ne mogu nac dostatne informacije. 

Gledam uzeti Redmi Note 4 PRO (neutrino) pise da je global, znaci valjda je gore stabilan global ROM. Posto se u temi spominje samo Note 4 i Note 4x u kojima je razlika to da je 4 sa mediatek procesorom (za kinesko) i 4x sa snapdragonom za international, dolazim do zakljucka da bilo koji redmi, redmi note sa snapdragonom podrzava globalni stabilan ROM te da je Redmi Note 4 PRO verzija Note 4x-a na kojem idu isti ROM-ovi. Jesam li u pravu?

Nadalje, dvoumim se izmedju Obicnog Redmi 4x Vs Redmi Note 4 PRO zato jer zelim imati mob max 5" posto vec 3 godine imam 6"  "pocketripper" . Da li je itko korsitio oba uredjaja i kolika je razlika u performansama, gledam po YT-u razlika u antutu scoru izmedju ova dva uredjaja je 20 000 bodova.

To sta Redmi Note ima 1080p screen mi je manje bitno, najbitinije su mi real world performanse.

MadeInCroatia
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ghost777 kaže...

Citam temu, istrazujem po webu i onda uvijek izroni jos neko ime modela za koji ne mogu nac dostatne informacije. 

Gledam uzeti Redmi Note 4 PRO (neutrino) pise da je global, znaci valjda je gore stabilan global ROM. Posto se u temi spominje samo Note 4 i Note 4x u kojima je razlika to da je 4 sa mediatek procesorom (za kinesko) i 4x sa snapdragonom za international, dolazim do zakljucka da bilo koji redmi, redmi note sa snapdragonom podrzava globalni stabilan ROM te da je Redmi Note 4 PRO verzija Note 4x-a na kojem idu isti ROM-ovi. Jesam li u pravu?

Nadalje, dvoumim se izmedju Obicnog Redmi 4x Vs Redmi Note 4 PRO zato jer zelim imati mob max 5" posto vec 3 godine imam 6"  "pocketripper" . Da li je itko korsitio oba uredjaja i kolika je razlika u performansama, gledam po YT-u razlika u antutu scoru izmedju ova dva uredjaja je 20 000 bodova.

To sta Redmi Note ima 1080p screen mi je manje bitno, najbitinije su mi real world performanse.

Evo, ja sam nedavno nabavio Redmi Note 4 Pro s Mediatek procesorom, a svojem ocu sam nabavio Redmi Note 4 sa Snapdragon procesorom.

Dakle, Redmi Note 4 ima verzije i sa MTK i s SD procesorom, dok Redmi Note 4X ima smo s SD procesorom.

Moj Redmi Note 4 MTK ima Global ROM ali nije international, dok mi SD verzija također ima Global ROM ali je ujedno i international verzija, dakle ima mogućnost komunikacije na B20 kanalu (za 4G).

Dakle, ne moraš imati international verziju da bi gore mogao staviti (ili već imati) Global ROM.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 19:26 (Andy22).
13 godina
Andy22 kaže...
Ghost777 kaže...

Evo, ja sam nedavno nabavio Redmi Note 4 Pro s Mediatek procesorom, a svojem ocu sam nabavio Redmi Note 4 sa Snapdragon procesorom.

Dakle, Redmi Note 4 ima verzije i sa MTK i s SD procesorom, dok Redmi Note 4X ima smo s SD procesorom.

Moj Redmi Note 4 MTK ima Global ROM ali nije international, dok mi SD verzija također ima Global ROM ali je ujedno i international verzija, dakle ima mogućnost komunikacije na B20 kanalu (za 4G).

Dakle, ne moraš imati international verziju da bi gore mogao staviti (ili već imati) Global ROM.

U svakom slucaju, tko moze, mislim da je najbolje uzeti Note 4x od svih Redmi mobitela do nekih 1500kn. Mislim da je Note 4X najbolji trenutno.

13 godina
odjavljen
RedHill kaže...
Andy22 kaže...
Ghost777 kaže..

U svakom slucaju, tko moze, mislim da je najbolje uzeti Note 4x od svih Redmi mobitela do nekih 1500kn. Mislim da je Note 4X najbolji trenutno.

Zasto mislis da je najbolje uzeti bas taj?

13 godina
Robilad kaže...
RedHill kaže...
Andy22 kaže...
Ghost777 kaže..

Zato sto ga ja planiram uzeti ahahahahahaha :D Po specifikacijama, komentarima i iskustvima ljudi i svemu, Redmi Note 4X mi se cini kao najbolji mobitel u kategoriji ulozeno/dobiveno.

13 godina
odjavljen
RedHill kaže...
Robilad kaže...
RedHill kaže...
Andy22 kaže...
Ghost777 kaže..

Zato sto ga ja planiram uzeti ahahahahahaha :D Po specifikacijama, komentarima i iskustvima ljudi i svemu, Redmi Note 4X mi se cini kao najbolji mobitel u kategoriji ulozeno/dobiveno.

Ma da ali zasto bas redmi note 4x ? Zasto ne na primjer redmi note 4 snapdragon international odnosno global? Ja smatram da je taj najbolji

EDIT Evo i slika zasto mislim da je najbolje uzeti redmi note 4 internation/global,  kod nas podrzava band 20 frekvenciju za lte sto je npr meni i velikoj vecini bitno koji nismo u velikim gradovima pokriveni sa b40 frekvencijom (t-com za ostale operatere neznam). A hardwerski se ne razlikuje od 4x

Ja sam trenutno na redmi 4 prime a sad sam uzeo ovaj https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 17:50 (Robilad).
13 godina
neaktivan
Robilad kaže...
RedHill kaže...
Robilad kaže...
RedHill kaže...
Andy22 kaže...
Ghost777 kaže..

Ma da ali zasto bas redmi note 4x ? Zasto ne na primjer redmi note 4 snapdragon international odnosno global? Ja smatram da je taj najbolji

EDIT Evo i slika zasto mislim da je najbolje uzeti redmi note 4 internation/global,  kod nas podrzava band 20 frekvenciju za lte sto je npr meni i velikoj vecini bitno koji nismo u velikim gradovima pokriveni sa b40 frekvencijom (t-com za ostale operatere neznam). A hardwerski se ne razlikuje od 4x

Ja sam trenutno na redmi 4 prime a sad sam uzeo ovaj https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html

Postoji i mala razlika u kućištu - Redmi Note 4 ima cijelo aluminijsko kućište, dok 4X ima i neke plastične dijelove umjesto aluminija (pri vrhu i dnu). Za Redmi Note 4 SD International 4/64 kupljen sa Honorbuy-a mogu reći da dolazi sa Samsungovim kamerama (i prednja i stražnja). 4X bi trebao imati Sony stražnju kameru (nešto bolja kvaliteta).

Koliko je ta razlika u kvaliteti slika između Sony i Samsung senzora, i je li se 4X (po kvaliteti slike) tim senzorom znatno približio kameri na Mi5, u to ne ulazim.

Eh sad, ovisi što je kome važnije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 18:52 (Andy22).
13 godina
odjavljen

Da poznate su mi male razlike u kucistu, doduse i za kameru sam znao cak ima i neka usporedba na yt ali nisam imao pojima na kojim modelima su od sonya a na kojim od samsunga. Mene jedini brine podrska za custom romove bas iz tih sitnih hardwerskih razlika.. npr na redmi 4 prime postoje dvije vrste senzora za otisak prsta tako da na nekim romovima radi otisak na nekima ne.. neznam kakva je situacija na notu 4 ali cim stigne prvo je unlock bootloadera pa trazenje dobrog roma jer nisam bas fan miui-a

13 godina
neaktivan

Moram priznati da mi je ovaj mobitel prvi Xiaomi, pa se tako i prvi puta susrećem s MIUI-em, i nekako nemam namjeru stavljati neki drugi ROM, iako sam otključao Bootloader. Do sada misam naišao na neke stvari koje me smetaju na tom ROM-u (ok, eventualno bi Gmail aplikacija mogla koji puta i ažurnije javljati obavijesti o novim e-mail-ovima, iako sam već podesio sve ono što po forumima piše - isključiti power saving na njemu, itd.).

Iskreno, ne navijam za svoj mobitel zato jer sam ga ja nabavio, već nastojim racionalno referirati dojmove o njemu. Recimo, na forumima se većinom sipaju kritike na račun kamere na toj seriji mobitela, dok su slike koje radim s njim (za mene) potpuno zadovoljavajuće kvalitete - tu i tamo pokoja slika i to isključivo po danu.

Osobno mi više povjerenja ulijeva jednodijelno aluminijsko kućište od kombinacije više dijelova različitih materijala - iako mi je u svojih skoro 20 godina korištenja različitih mobitela, sam uređaj znao pasti na pod svega nekoliko puta, i to bez trajnih poslijedica.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice