Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 807.281
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
razor1234 kaže...

Znaci jel ja placam njega tako jeftino samo zbog toga sto nema na sebi logo samsung ili iphone?

Ima razlike u zračenju i materijalu. Moj primjer je kineski mobitel kupljen

prije skoro dvije godine, koji je imao karakteristike skoro kao RN2 imenom

Amoi A928W. Sve je dobro ferceralo 4,5 mjeseci i tad je doživio ne baš neki

jaki pad, ali nakon toga nije više ništa valjalo jer se iz nutra sve odljepilo, počevši

od procesora koji više nije imao hlađenje jer se odvojio od komada lima koji se

proteže iz nutra cijelom veličinom moba. Iz vana djelovao je kao iz tvornice, ali

možeš ga gledati i plakati, završio je u zidu, e da, čini mi se da se pokraj njega topila

čokolada ako bi se pustio da duže zvoni kad bi došao dolazni poziv.

17 godina
Ne mozes usporedivati xiaomi sa tim amoi, nije to ista klasa mobitela. Od kineza se uzmu provjereni brandovi. Meizu, Xiaomi, Oppo, Letv
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan
Znate kad ce vam ta cijena za RN2 postat normalna? Kad skontate da sad trenutno mozete kupiti novi samsung tv 121 cm za nesto vise od 3000 kn... A koliko je tu vise materijala iskoristeno, a jos je i brendovska marka... Ne sumnjajte u ovaj telefon zbog niske cijene, stvarno je dobar i to ne samo za te novce nego i u odnosu na puno skuplje telefone...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Vlasnici RN-a 2, s kojim poznatijim mobitelom biste usporedili fotić? npr., usporedivo s GS 3, 4...  LG G2, G3...

I kako stock rom upravlja pohranom? Filozofira i trpa sve instalirane aplikacije u ugrađenu memoriju ili je kulturan pa nudi opciju instalacije na SD?

Također, ima li još netko problema s prebacivanjem fileova (putem kabela, Wi-Fi prijenos me ne zanima) kao jedan korisnik koji je rekao

da mu se prekine prijenos na pola datoteke?

Također bi me veselilo ako netko može potvrditi damu Cyanogen radi bez problema jer mi je to definitivno preferirani rom.

EDIT: I koliku maksimalnu SD karticu može prepoznati? Po specifikacijama valjda 32 GB, ali netko je navedo da bez problema koristi i 64?

Problem kod prebacivanja fileova je taj da ti se  nesmije ekran ugasiti tijekom prenosa jer se prenos prekida. 

Za SD karticu imas video u ovoj temi gdje netko nas ubacuje 128 unutra i radi

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

bio sam rastavio rn2 i odmah se vidi kvaliteta izrade (za razliku od ostalih kineza koje sam imao priliku imat), za te novce jako dobri uređaji...

navodno beta marshmallow verzija u 4.mj, test verzija ovaj mjesec a china stable i global u 5.mj....

0 0 hvala 0
17 godina
Mrle1969 kaže...

Koliko je vama potrebno vremena da  se mobitel napuni do 100%

Nisam merio, ali recimo sat i 40 minuta da dođe sa nekih 12-13 do onoga što on pokazuje kao 100%. Pošto sam i ja primetio da, ako ga odmah skinem, vrlo brzo izgubim prvih 10%, imam običaj da ga ostavim malo duže, mada se možda taj problem javlja samo kad je baterija nova (znam da se Li-ion baterije ne formiraju kao one stare i da maratonska punjenja nisu potrebna, ali iz mog iskustva novoj bateriji treba nekoliko ciklusa punjenja da se "razradi").

Kolacic kaže...

Imam s2 vec 5 godina. Navikao sam se i po meni najbolji mob koji je do sad izasao. Ali baterija me izdala iako sam kupio novu. Probao sam lumia 520,640 ne pase mi wp iako su zesce dobri mobiteli i ne steka ni malo. Probao A5 s5 neo ali ne pasu mi. Jel se isplati nakon toliko vremena prijeci na ovaj mobitel? Imam na 4g 25gb i zelim dual sim.

Ne znam šta ti je smetalo na S5 Neo, pošto na papiru deluje sasvim korektno (osim GPU-a koji deluje slabašno za FullHD i Note 2 je tu svakako bolji), ali generalno je Note 2 vrlo, vrlo dobar. Najveća mana mu je što je toliko ugodan za korišćenje da mami da ga stalno gnjaviš, a baterija mu nije previše izdržljiva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 11:33 (Ivan(4)).
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja bas gledam razliku izmedju note 2 i galaxy s5 neo zato sto galaxy mogu uzeti

u tele 2 na pretplatu uz tarifu za 165kn i ispadne me 3960 (a to je jako puno),

a ovaj note2 za 1100 kn i jos na papiru ima bolji procesor od galaxya.

Nekako mi se cini da je ovaj note2 puno bolji izbor za tu lovu.

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
razor1234 kaže...

Ja bas gledam razliku izmedju note 2 i galaxy s5 neo zato sto galaxy mogu uzeti

u tele 2 na pretplatu uz tarifu za 165kn i ispadne me 3960 (a to je jako puno),

a ovaj note2 za 1100 kn i jos na papiru ima bolji procesor od galaxya.

Nekako mi se cini da je ovaj note2 puno bolji izbor za tu lovu.

nećeš pogrešiti,ja imam 2,nema pritužbi ni na jedan,savršeni su,jedan je kupljen na giztop a jedan u HR (instar informatika) zbog garancije,sad imam 2 a oba mogu dati pod garanciju u HR

16 godina

Kako oba pod garancijom u HR ? Ovaj sa giztop-a možeš na neki servis u hr odnijet ili ? Oo

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
9 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Kako oba pod garancijom u HR ? Ovaj sa giztop-a možeš na neki servis u hr odnijet ili ? Oo

samo na kutijama piše imei ne vidim kako bi znali koja je pošiljka iz kine koja njihova

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 18:02 (Mrle1969).
16 godina

Vjerovatno će provjeravat serijski broj.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
11 godina
protjeran
Pise imei ispod baterije vrlo vjerovatno

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
razor1234 kaže...

Opet vas gnjavim, ali stvarno sam zapeo za ovaj mob pa me jos nesto zanima.

Kad uspoređujem ovaj mob s nekim samsungom od 3k kn ovaj mobitel na papiru izgleda bolje. A tako je i kad ga

uspoređujem sa drugim markama od 3k.

Sad me zanima zasto ovaj mob kosta 1100 kn, a ima iste dijelove ko i neki od 3000.

Znaci jel ja placam njega tako jeftino samo zbog toga sto nema na sebi logo samsung ili iphone?

Stvar je u tome da kod Xiaomija plaćaš mrvicu više od proizvodne cijene mobitela. To je njihova politika. Svjesnu idu skoro u gubitak u prvoj faze prodaje mobitela i onda zarađuju malo kasnije, kada te komponente ugrađene u mobitel pojeftine, pa tako i proizvodni troškovi, a cijena mobitela ostane ista kao na početku. U biti prilično jednostavna win-win filozofija.

15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

evo nešto što toplo preporučam za ovaj uređaj, flashao danas i zaljubio se 

http://en.miui.com/thread-234587-1-1.html

inače rijetko odem na miui.com jer mi je strašno iritantno ono "reply to view this" sranje od kojeg sve teme umjesto da imaju korisne komentare budu zapunjene glupostima ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
berzerker kaže...

evo nešto što toplo preporučam za ovaj uređaj, flashao danas i zaljubio se 

http://en.miui.com/thread-234587-1-1.html

inače rijetko odem na miui.com jer mi je strašno iritantno ono "reply to view this" sranje od kojeg sve teme umjesto da imaju korisne komentare budu zapunjene glupostima ....

puno bolji zvuk?

10 godina
neaktivan

Provjereno, upravo flash-ao, da bolji je zvuk, nema potrebe za uključivanjem potenciatora zvuka u postavkama, srednjotonsko i visokotonsko područije je sad uravnoteženije, omogućuje slušanje bez dodatnih ekvilizacija. Korisno!

12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Imam jos samo jedno pitanje prije nego kupim mob.

Vidio sam da neki pisu kako ih prodavac pita da im stavi rom.

Ja bi kupio mob od top one sa aliexspress i htio bi da mob dodje nov zapakiran da ga nitko ne dira( da mu sam stavim rom).

I jel ja to trebam prodavacu naglasit ili me on pita?

0 0 hvala 0
16 godina
razor1234 kaže...

Imam jos samo jedno pitanje prije nego kupim mob.

Vidio sam da neki pisu kako ih prodavac pita da im stavi rom.

Ja bi kupio mob od top one sa aliexspress i htio bi da mob dodje nov zapakiran da ga nitko ne dira( da mu sam stavim rom).

I jel ja to trebam prodavacu naglasit ili me on pita?

Prilikom kupovine mu možeš ostavit poruku u narudžbi. Ili ga možeš i prije kupovine kontaktirat i dogovorit se s njim sve. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 9:58 (AmonZero).
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ako se nesto dogodit mobitelu(kucnuo sam o drvo) mogu ga bacit ili se moze negdje popraviti?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kolacic kaže...

Ako se nesto dogodit mobitelu(kucnuo sam o drvo) mogu ga bacit ili se moze negdje popraviti?

Xiaomiji se prodaju u našim trgovinama (samo naravno, po duplim cijenama), tako da je servis očito osiguran.

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

molim pomoć,

prilikom slušanja glazbe ,ne mogu isključiti pjesmu ,odnosno player stalno je aktivan na pozadinskom zaslonu..nema nigdje opciju izlaza.prilažem sliku.hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 17:42 (espltd).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
To je zato sto slusas crvenu jabuku :D
I kod mene je isto, moras ocistit nedavne aplikacije i onda nestane...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

e ,ne mogu nabosti gdje se postavi  da vidim nedavne aplikacije.by the way žena koristi mob...

naboooo!!!!!!!!hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 19:28 (espltd).
9 godina
neaktivan

Navigacijska tipka lijevo i onda povučeš prema gore ili ugasiš sve na x

11 godina
neaktivan

da,hvala.ali problem i dalje stoji.nema nedavnih aplikacija aoznak idalje stoji kao na slici

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

po ovome što si slikao, to ni ne možeš maknuti, to je po defaultu

imaš neku stariju verziju ROM-a jer je u u novijima to maknuto i sada je ovako

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

hvala.a koju verziju ti imaš???

15 godina

Moje poštovanje "MASVA". Ako može ovako direktno pitanje. Naime, gdje se može skinuti noviji ROM od ovoga kojega imam, naravno, da je oficijalni kao i ovaj, dakle bez ROOT-a? Ovoga sam skinuo s androidfilehost-a. Hvala još jednom na mogućoj informaciji i isprika ako sam previše direktan!

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 8:10 (Jehonan).
11 godina
neaktivan
15 godina

@Jehonan koliko vidim to je xiaomi.eu ROM, znači to bi trebalo biti ovo. E sad koji je postupak flashanja stablea ne znam pa bi valjalo pričekati dogovor nekoga s više iskustva oko toga :) 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice