Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 806.928
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
razor1234 kaže...

Zanima me kakav je mobitel nakon 5 mjeseci koristenja ako ga netko ima toliko.

Gledam mobitele i ovaj mi stvarno odlican, ali mi je najvaznije da nakon pola godine ne pocne stekat.

5 mj. radi kao i prvog dana,isprobano 10-tak romova,nema zamjerke osim što ga ja mučim i nikad zadovoljan,tražim nešto što nema....(za potrošni materijal imaš odličnu podršku na netu a ako se bojiš da bi štekao,kupi ga kod nas pa imaš garanciju 2g.

15 godina
Imam mobitel od devetog mjeseca. Mobitel ne da je počeo štekati nego i bolje radi. Svaka čast ekipi zaduženoj za software. Mobitel je gol, bez maske i stakla (znam da nije pametno ali stižu uskoro ). Ekran nema ni crtice, maska se drži bez škripanja i drugih problema. Razmišljao sam o prodaji i na dograđivanju na nešto drugo ali za osjetni upgrade bi trebao dati duplo više novca nego za XRN2. Vrijedi svake lipe. U njemu SD kartica od 64gb koja bez problema radi. Mobitel ne zatrpavam gluposti na i aplikacijama koje ne koristim tako da stvarno nemam problema. Svaka preporuka za mob.
9 godina
neaktivan
berzerker kaže...
Imam mobitel od devetog mjeseca. Mobitel ne da je počeo štekati nego i bolje radi. Svaka čast ekipi zaduženoj za software. Mobitel je gol, bez maske i stakla (znam da nije pametno ali stižu uskoro ). Ekran nema ni crtice, maska se drži bez škripanja i drugih problema. Razmišljao sam o prodaji i na dograđivanju na nešto drugo ali za osjetni upgrade bi trebao dati duplo više novca nego za XRN2. Vrijedi svake lipe. U njemu SD kartica od 64gb koja bez problema radi. Mobitel ne zatrpavam gluposti na i aplikacijama koje ne koristim tako da stvarno nemam problema. Svaka preporuka za mob.

Odakle si kupio, ako moze link?

15 godina
Original Xiaomi Redmi NOTE 2 TDD 4G LTE Mobile phone MTK X10 2.0Ghz Octa Core 64bit 5.5'' 2GB RAM 16GB ROM 3060mAh 13.MP MIUI
http://s.aliexpress.com/QNJnm2i2
(from AliExpress Android)

Kakvih iskustva imate sa drugim ROM-ovima? Ja sam trenutno na Weeklyu i zadovoljan sam ali bi volio malo probati druge. I Jel probao tko onaj 1080p60fps mod za kameru?
9 godina
neaktivan
Mrle1969 kaže...

pošto u kući imamo dva RN2 odlučili smo se na jednog probati staviti Cyanogen,instalacija preko twrp prošla jednostavno,za sada izgleda super i najbitnije aplikacije se mogu prebacivati na sd karticu,javim za par dana da li ima kakvih bug-ova

nakon samo par dana vraćam na 6.1.21

sve je izgledalo super ali,odjednom je bateriju punilo jako brzo,za 20-25 minuta puna ali je isto jako brzo prazni a iz punjača se širio opaki miris izgorenog,vraćam natrag pa da vidim oće li se to stabilizirati

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Da se i ja javim. Na mobu nisam ništa mjenjao ROM je onaj koji je došao sa telefonom.

Zadovoljan sve radi glatko i brzo a čini mi se ni baterija nije loša, samo da tako i ostane.

0 0 hvala 0
17 godina

Je l' ja ispravno tumačim tu sliku?! Bateriju si napunio pre 8 sati i 22 minuta, od tada imaš pet i po sati screen on timea i još ti je ostalo 55% baterije?!

Koji je to ROM? Jesi li menjao neke bitne stvari, tipa osvetljenosti ekrana, ili frekvencije procesora?

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

da i mene ovo zanima jer je meni to trenutno science fiction, app usage samo 4%?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 16:07 (Klipson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

I ja se čudim zato sam i stavio tu na forum telefon se punio cijelu noć sa orginalnim punjačem, ekran je na 80%, ROM je taj koji je došao na mobu gore negdje sam napisao i ništa nisam drugo dirao.

17 godina

Interesantno, i meni je došao s tim, možda nije trebalo da menjam!  Mada, prema tom screenshotu bi trebalo da izdrži 16h (dakle, od ujutru do uveče) uz preko 10h SOT-a, za šta bih rekao da nema šanse.

9 godina
neaktivan

Taj sot je nemoguć sa bilo kojim romom, a pogotovo sa originalnim. Znači, uvjeren sam da je mobitel dopunjivan, ali ne do kraja, jer na taj nacin samo nastavlja mjerit vrijeme sota i ostalog... Milijun posto sam siguran!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:55 (Natnor).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Drugim riječima, Sale, laži nekog drugog ;)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2
baterija mi se napuni do 100%,potroši se recimo do 48%,onda ga ne diram i nakon pola sata ima 68%,jel to do punjača ili???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ovak je to kod mene na 6.2.25

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:46 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma 100% greška u gsam-u.

Piše ti held awake 0, ništa. Aplikacije 4%. Koje? Samo launcher bi više potrošio.
Jedino ako si ugasio auto zaključavanje i ostavio mobitel upaljen na home screenu.
Ali mislim da je greška u gsam-u, jer meni je jednom prikazivao isto pun k.rac sot-a a mobitel bio zaključan.

Ovo drugi je realan. Ja dobijem oko 4-5 sati i meni je to zadovoljavajuće. Istina da sam očekivao više, al jednostavno ne ide kad normalno koristiš mob i na 3g i na wlanu. Više od 5 ide kad si samo na wlanu i brightness skroz low

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2
ovo je na momo RN2 prime,stavljen xiaomi redmi note tool,a ono što sam prije napisao je od sina ,baterija mu skače sa postocima,jel do baterije ili punjača?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Evo ja imam mobitel od pocetka 9.og mjeseca pa vidim da su neki ljudi pitali za misljenje pa cu napisat sve.
Treba malo vremena da se privikne na miui. Mobitel ako dodje sa kineskim romom je isto dobar tako da ne treba komplicirati bas oko toga.

Ovako mobitel radi ko zmaj, sve brzo, fluidno i tu nemam zamjerki.

Zvucnik za pozive je jako glasan kao i zvucnik odostraga za glazbu, cak sam se iznenadio kakav je zvuk na slusalicama imao, stvarno presuper i ako narucite neke xiaomi slusalice imate neke dodatne konfiguracije za njih.

Ekran, e sad za to stvarno ne znam sta da kazem jer nisam neki ekspert u tome, ali treba postavke boja stavit na cool jer je inace bijela boja malo zuckasta i onda kad se to napravi bude super. Jedino da mogao je doci uz zastitno staklo, ali kupio sam neko sa ebaya najjeftinije i cuva mob kako treba( frendici to staklo spasilo mob).

E sad kamera, prednja je odlicna za selfije i stvarno daje odlicne fotke, zadnja po meni prosjecna i nista vise, kad treba zoomirat nesto izgleda ocajno, kad se slika nesto po svijetlu je dobra, ali u mraku bas i ne.

I jos da baterija koja mi je na pocetku bila uzasna, znaci do 22.10. je bila takva i onda je izasao taj update s kojim sam imao 6 i pol h sota najvise i to je savrsen rom za bateriju. Baterija se kod ovog moba treba puniti jos pola sata/sat kada dodje do 100% ili se treba po noci puniti jer inace barem meni tako od 100 do 90 posto mi se spusti za 10 minuta i to je jedina stvar koja me zivcira kod mobitela.

Eto tko kupi ovaj mob sigurno nece pogrijesit sa njime.

2 0 hvala 2
17 godina
Deutsch kaže...

... I jos da baterija koja mi je na pocetku bila uzasna, znaci do 22.10. je bila takva i onda je izasao taj update s kojim sam imao 6 i pol h sota najvise i to je savrsen rom za bateriju. ...

Koji bi to bio ROM?

10 godina
neaktivan
5.10.22 xiaomi.eu
13 godina
neaktivan
razor1234 kaže...

Zanima me kakav je mobitel nakon 5 mjeseci koristenja ako ga netko ima toliko.

Gledam mobitele i ovaj mi stvarno odlican, ali mi je najvaznije da nakon pola godine ne pocne stekat.

Evo i ja ga imam od 9. mjeseca. Sve super radi, bez ikakvog problema. Kao što je netko napisao, svaki mjesec radi sve bolje i bolje :)

Mene jedino malo iritira škripanje poklopca, ali da me to jako iritira već bi stavio nešto između da ne škripi.

Uglavnom da danas kupujem mobitel u tom cijenovnom rangu isto bih ga kupio.

10 godina
neaktivan
Natnor kaže...
Drugim riječima, Sale, laži nekog drugog ;)

Nemam šta lagati mobitel nije nadopunjavan i to je to šta aplikacija kaže ako ona krivo mjeri onda je krivo. Tih 5 sati a sada 7 sati je čistog čačkanje internet i fejs.

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Očigledno da se nivo baterije ne smanjuje baš srazmerno potrošnji (5.5h SOT-a => 45% baterije; 1.5h SOT-a dodatnih 32% baterije). Na kraju ispadne da na jednom punjenju imaš ceo dan uz 7h SOT-a, što je doduše i dalje fenomenalno. Pomaže i to što očigledno nisi koristio ni jednu zahtevun aplikaciju i što si stalno na WiFiju (manja potrošnja nego kad se koristi mobile data). No, i tako, jako, jako dobar rezultat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
http://www.androidauthority.com/android-7-0-features-673002/

Kako još nismo ni na marshmallowu nadam se da ćemo i ovaj update imati :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

zna li ko kako namistit u mailu da ako mail ima isti naslov da mi ne otvara povijest mailova sa istim naslovom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 11:14 (vajkl1).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Vlasnici RN-a 2, s kojim poznatijim mobitelom biste usporedili fotić? npr., usporedivo s GS 3, 4...  LG G2, G3...

I kako stock rom upravlja pohranom? Filozofira i trpa sve instalirane aplikacije u ugrađenu memoriju ili je kulturan pa nudi opciju instalacije na SD?

Također, ima li još netko problema s prebacivanjem fileova (putem kabela, Wi-Fi prijenos me ne zanima) kao jedan korisnik koji je rekao

da mu se prekine prijenos na pola datoteke?

Također bi me veselilo ako netko može potvrditi damu Cyanogen radi bez problema jer mi je to definitivno preferirani rom.

EDIT: I koliku maksimalnu SD karticu može prepoznati? Po specifikacijama valjda 32 GB, ali netko je navedo da bez problema koristi i 64?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 14:04 (Yo Momma).

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Na Xiaomi (MIUI) uređajima nema mogućnosti pohrane aplikacija na SD kartici, barem po defaultu. Video sam neke tutoriale, ali se za sada još nisam upuštao u to. Sve ostalo (mape, fotografije, muzika...) uredno ide na SD. Postoje najave da će s Marshemllowom ovo biti omogućeno.

Izgleda da, koliko god to debilno bio, Xiaomi pakuje neodgovarajući kabl uz telefon. Ja sam imao problem sa punjenjem - na lockscreenu bi pisalo charging, a u settingsima not charging (i naravno, nije se punio). Uzeo sam kabl od nekog Energizerovog punjača, koji ima trunku duži micro USB priključak, i i punjenje i prenos podataka rade bez greške.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Opet vas gnjavim, ali stvarno sam zapeo za ovaj mob pa me jos nesto zanima.

Kad uspoređujem ovaj mob s nekim samsungom od 3k kn ovaj mobitel na papiru izgleda bolje. A tako je i kad ga

uspoređujem sa drugim markama od 3k.

Sad me zanima zasto ovaj mob kosta 1100 kn, a ima iste dijelove ko i neki od 3000.

Znaci jel ja placam njega tako jeftino samo zbog toga sto nema na sebi logo samsung ili iphone?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Koliko je vama potrebno vremena da  se mobitel napuni do 100%

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 9:59 (Mrle1969).

0 0 hvala 0
13 godina
razor1234 kaže...

Znaci jel ja placam njega tako jeftino samo zbog toga sto nema na sebi logo samsung ili iphone?

Tako je.

Ta cijena od ~1100kn za te komponente je donekle realna a sve više od toga je mazanje očiju.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Imam s2 vec 5 godina. Navikao sam se i po meni najbolji mob koji je do sad izasao. Ali baterija me izdala iako sam kupio novu. Probao sam lumia 520,640 ne pase mi wp iako su zesce dobri mobiteli i ne steka ni malo. Probao A5 s5 neo ali ne pasu mi. Jel se isplati nakon toliko vremena prijeci na ovaj mobitel? Imam na 4g 25gb i zelim dual sim.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice