Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.312
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ne, ne koristim multilang verziju, vec original stable. 

Inace ako vam je mob rootan nece vam ponudit OTA update, morate ili prvo unroot napravit ili iznova napravit flash cisti nove kompletno verzije

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Mogu li znati zbog čega koristiš original stable a ne Multilang? Baš me zanima.

@Pincek - Hvala na pomoći.

To znači da kad jednom stavim Multilang, uvijek moram iznova radit unroot?

Sorry, ja sam na CyanogenModu i nije mi jasno čemu root pa unroot (nekako korak naprijed pa korak natrag, malo zbunjuje).

Bio sam iprije dvije godine na MIUI ali nije bilo toga.

13 godina

Svi koji ste regani na en.miui.com forum glasajte u OVOJ temi da RedMI dobije sto prije MIUI V6! :)

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

And Xiaomi Mi 2/2S/2A, Redmi 1/1s and Redmi Note will receive beta testing by the end of this year.

citat sa prve stranice

Znaci beta testeri krajem godine...full verzija mozda 3-4 mjesec?

Prijavit cu se za beta sigurno, samo mi je malo to bezveze, 1s ima najvise glasova, ali mislim da to nece utjecati na xiaomi, da ce ici punom snagom da zavrse miui 6 za m3 i m4, dok ostali ce cekati poduze vremena.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
cervelo kaže...

Mogu li znati zbog čega koristiš original stable a ne Multilang? Baš me zanima.

@Pincek - Hvala na pomoći.

To znači da kad jednom stavim Multilang, uvijek moram iznova radit unroot?

Sorry, ja sam na CyanogenModu i nije mi jasno čemu root pa unroot (nekako korak naprijed pa korak natrag, malo zbunjuje).

Bio sam iprije dvije godine na MIUI ali nije bilo toga.

Original je original i sam ga doradim kako hocu, isbrisem iz njega aplikacije koje ne zelim, a isto tako stavim Google aplikacije samo one koje zelim.  Hrvatski jezik mi ništa ne znaci, naprotiv čak mi je zbunjujuće.  Mozda ti svi ovi razlozi ne znace nesto ali meni su bitni.

Sta se tica ROOT-a, e to nije kao na ostalim mobitelima. Prije sam imao HTC i kad bi jednom napravio S-OFF i ROOT telefona to se onda poslije ne mijenja ovisno o android sistemu kojeg stvais. Kod Xiaomia je malo drugacija prica. Svaki put kad napravis update ili stavis ROM na njega maknes i ROOT pa je uvijek potrebno ponovo flashati ROOT file da bi otvorio ROOT. Isto tako nece dozvoliti update ukoliko nije original verzija, jer kad stavis ROOT, verzija dobiva nastvak .1 ( npr original je JHCCNBF36.0 a nakon ROOTa je JHCCNBF36.0.1) te je onda u build.prop potrebno to promjenit nakon ceka ces primit OTA update.

nadam se da sam uspio malo pojasnit.... :)

14 godina
neaktivan

Jednostavno pitanje, nadam se da će takav biti i nečiji odgovor: na koji način spojiti 1s i PC (xp) za razmjenu podataka i je li to moguće bez roota? Multi 36.0.  (wipo sam ga tako da je na njemu zaista sve minimalno, samo sam još stavio gmail).  

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 14:56 (Pincek).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

Original je original i sam ga doradim kako hocu, isbrisem iz njega aplikacije koje ne zelim, a isto tako stavim Google aplikacije samo one koje zelim.  Hrvatski jezik mi ništa ne znaci, naprotiv čak mi je zbunjujuće.  Mozda ti svi ovi razlozi ne znace nesto ali meni su bitni.

Sta se tica ROOT-a, e to nije kao na ostalim mobitelima. Prije sam imao HTC i kad bi jednom napravio S-OFF i ROOT telefona to se onda poslije ne mijenja ovisno o android sistemu kojeg stvais. Kod Xiaomia je malo drugacija prica. Svaki put kad napravis update ili stavis ROM na njega maknes i ROOT pa je uvijek potrebno ponovo flashati ROOT file da bi otvorio ROOT. Isto tako nece dozvoliti update ukoliko nije original verzija, jer kad stavis ROOT, verzija dobiva nastvak .1 ( npr original je JHCCNBF36.0 a nakon ROOTa je JHCCNBF36.0.1) te je onda u build.prop potrebno to promjenit nakon ceka ces primit OTA update.

nadam se da sam uspio malo pojasnit.... :)

Mogu se složiti da je onda bolje imati original MIUI. Samo ja sad ne znam koja verzija ROMa je u ovom S1 koji je stigao iz Mobicitya.

Piše JHCHKBD27.0 i nudi update na verziju 36. Vidim da ima dosta (ako ne i sve) Google apps. Ako je to ta ista Global verzija koju spominješ onda me zanima čime i kako mičeš bloatware sa S1?

Što se tiče hrvatskog u UI meniju mi je potpuno nepotreban (nikako da se naviknem na pojmove) ali jedino mjesto gdje nedostaje je keyboard.

Ja sam za defaultni keyboard na S1 stavio Googleov, no nažalost tu nema hrvatskih slova kao što je to slučaj kod Cyanogenmoda koji imam na drugom telefonu.

Znam da ima i drugih keyboarda za skinut ali htio bih ako je ikako moguće ostaviti ovaj od Googlea.

Imao sam HTC Desire (S-OFFed naravno :))

13 godina

Bok imam verziju 34, i nudi se update na v 36...jel samo triban skinit i to je to? Ili ima nesto kompliciranije ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
marin_bar kaže...

Bok imam verziju 34, i nudi se update na v 36...jel samo triban skinit i to je to? Ili ima nesto kompliciranije ?

Samo napravi update...sljedi korake i to je to...ne moras radit back up ( i mozes ako bas zelis) koji ce ti ponudit

11 godina
neaktivan

Mogu se složiti da je onda bolje imati original MIUI. Samo ja sad ne znam koja verzija ROMa je u ovom S1 koji je stigao iz Mobicitya.

Piše JHCHKBD27.0 i nudi update na verziju 36. Vidim da ima dosta (ako ne i sve) Google apps. Ako je to ta ista Global verzija koju spominješ onda me zanima čime i kako mičeš bloatware sa S1?

Što se tiče hrvatskog u UI meniju mi je potpuno nepotreban (nikako da se naviknem na pojmove) ali jedino mjesto gdje nedostaje je keyboard.

Ja sam za defaultni keyboard na S1 stavio Googleov, no nažalost tu nema hrvatskih slova kao što je to slučaj kod Cyanogenmoda koji imam na drugom telefonu.

Znam da ima i drugih keyboarda za skinut ali htio bih ako je ikako moguće ostaviti ovaj od Googlea.

Nisan siguran koja je tocno verzija. Sumljam da je Stable (ovo su stable JHCCNBF34.0, JHCCNBF33.0, JHCCNBF31.0, JHCCNBE29.0, JHCCNBD24.0), Global nije jer Global je tek poceo od verzije 29, dakle sumljam na Multilang (pogledaj ovdje sam pisao o tome).

Na ovom linku sam i opisao kako micem bloatware (sa Root uintaller.app),sam brisem sta mi ne treba a i vidio sam da je autor ove teme negdje stavio popis app koje su sigurne za izbrisati.

Ne koristim HR znakove tako da po tom pitanju nisam od pomoci

11 godina
neaktivan

Evo tko zeli ima i Cyanogenmod beta za RedMi ne za RedMi 1S korisinke.

LINK

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2014 18:35 (Pasko505).

1 0 hvala 1
15 godina

može link za posljednji multilanguage (hr prijevod) za 1s

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
fear619 kaže...

može link za posljednji multilanguage (hr prijevod) za 1s

tnx

http://media.celogeek.com/roms/android/miui/redmi1s/xiaomi.eu_multi_armani_36.0.0_jb-4.3.zip

13 godina
neaktivan

Imam Xiaomi 1s,gore je global rom V36,jel normalno da jede više od 75% rama, a da je neopterćen,znaći ništa ukljućeno, a on jede 75-80% rama,onaj hongmi 1, nije toliko jeo, cca 45-55%,zna li neko kako riješit taj problem ili je to normalno za ovaj hardware u 1s ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 17:41 (boban357).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

Nisan siguran koja je tocno verzija. Sumljam da je Stable (ovo su stable JHCCNBF34.0, JHCCNBF33.0, JHCCNBF31.0, JHCCNBE29.0, JHCCNBD24.0), Global nije jer Global je tek poceo od verzije 29, dakle sumljam na Multilang (pogledaj ovdje sam pisao o tome).

Na ovom linku sam i opisao kako micem bloatware (sa Root uintaller.app),sam brisem sta mi ne treba a i vidio sam da je autor ove teme negdje stavio popis app koje su sigurne za izbrisati.

Ne koristim HR znakove tako da po tom pitanju nisam od pomoci

Ipak je Global Stable verzija. Tako bar piše na official MIUI forumu. Samo je to bilo rađeno za Singapur/Filipine i još neke zemlje. ROM ima sve Gogogle aplikacije, oko 560MB je update i lijepo piše stable. Jučer je telefon prvi put izgubio vezu, kao da se ugasio. Trenutno ima verziju koju sam spomenuo (27). Htio bih preći na official stable pa molim da mi netko napiše postupak kako preći s ovog 27 Global na 36 official ROM. Moram li prvo root?
11 godina
neaktivan

Jel tko uspio shvatiti kako svakom kontaktu dati različitu melodiju zvona? Probao sam na različite načine, ali jednostavno ne znam ili ne može. Google nema pojma. Mogu staviti melodiju, ali za sve kontakte, ne za jedan.

Do sad svaki mob koji sam imao, pa i oni stari su imali tu mogućnost. Vjerojatno samo ne mogu naći načina. Ima li tko ideju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 22:19 (Interland).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stisni kontakt koji hoces i stisnes default rington i mjenjas.

11 godina
neaktivan
Gigimon kaže...

Stisni kontakt koji hoces i stisnes default rington i mjenjas.

Puno hvala. {#}

15 godina
neaktivan

hej , koji punjac se dobi sa mobicity kad se naruci 1s ? prijateljica ga je narucila trebo bi doc uskoro pa da se pripremi, isto tako , onaj rom sta dode na mobitelu, samo ce trebat ota update napravit stavit sim karticu i moze koristit?

0 0 hvala 0
15 godina

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 14:10 (Pincek).
14 godina
neaktivan
boban357 kaže...

Imam Xiaomi 1s,gore je global rom V36,jel normalno da jede više od 75% rama, a da je neopterćen,znaći ništa ukljućeno, a on jede 75-80% rama,onaj hongmi 1, nije toliko jeo, cca 45-55%,zna li neko kako riješit taj problem ili je to normalno za ovaj hardware u 1s ?

Ne znam jel normalno, ali je i kod mene tako s multijem 36.0.0, a od googleovih aplikacija samo su gmail i karte. Doduše nakon svakog novog pokretanja RAM mu je na oko 55-60%, ali već nakon prvog poziva ili poslane poruke sve ode na 75% i to nakon čišćenja. Igrice još nisam ni stavio, zbog gutanja memorije, ali i zbog zagrijavanja (gornjeg dijela, ne baterije).   

Bilo bi bolje da ima 2GB rama, zbog očito glomaznog MIUI-a, ali s takvim procesorom (1,6x4) trebao bi nadoknađivati manjak memorije.

Ali osim što zagrijava cijeli uređaj to se baš i ne vidi.

Vjerujem da je ipak sve do softvera (memory manager?) koji se prilagođava jačim modelima, a za ove slabije se samo prepisuje s malim nadogradnjama. Ali me i stalno kopka je li hogmi na mobicityu ipak nešto skuplji od novijeg 1s zbog tehničkog razloga, unatoč slabijem čipu i s manje memorije?

Ako dobije kitkat (miui6) možda se stvari promijene....     

15 godina

dobiješ punjač + adapter za eu utičnicu

i da, napraviš update na v36 (vidim 37 stiže uskoro)

15 godina
neaktivan

sad kad je order napravljen za 1s , vidim da se ljudi zale na probleme a da ih nemaju na obican hongmi,pa joj :D

dali da napravimo joj prekid narudjbe ako se jos moze i narucimo obican hongmi il nek dode redmi 1s?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Stiago novi update na v37...sada mozete birati memoriju pohrane kamere/slika...externa ili interna memorija...

0 0 hvala 0
15 godina

izgleda da je aosp stigao i za redmi 1s

http://en.miui.com/thread-39099-1-1.html

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pincek kaže...
boban357 kaže...

Ne znam jel normalno, ali je i kod mene tako s multijem 36.0.0, a od googleovih aplikacija samo su gmail i karte. Doduše nakon svakog novog pokretanja RAM mu je na oko 55-60%, ali već nakon prvog poziva ili poslane poruke sve ode na 75% i to nakon čišćenja. Igrice još nisam ni stavio, zbog gutanja memorije, ali i zbog zagrijavanja (gornjeg dijela, ne baterije).   

Bilo bi bolje da ima 2GB rama, zbog očito glomaznog MIUI-a, ali s takvim procesorom (1,6x4) trebao bi nadoknađivati manjak memorije.

Ali osim što zagrijava cijeli uređaj to se baš i ne vidi.

Vjerujem da je ipak sve do softvera (memory manager?) koji se prilagođava jačim modelima, a za ove slabije se samo prepisuje s malim nadogradnjama. Ali me i stalno kopka je li hogmi na mobicityu ipak nešto skuplji od novijeg 1s zbog tehničkog razloga, unatoč slabijem čipu i s manje memorije?

Ako dobije kitkat (miui6) možda se stvari promijene....     

A ništa vidjet će se s novijim nadogradnjama, hoće to riješit,ako ne, onda su nešto zbrljali s hardwerom.Sigurno već spremaju novi Hongmi...!

17 godina
Pasko505 kaže...

Stiago novi update na v37...sada mozete birati memoriju pohrane kamere/slika...externa ili interna memorija...

Gdje se nalazi ta opcija? Ne mogu nikako naci.

btw, danas sam uradio unroot i ota update i opet root i sve ok, cas posla :)

samo pojavile mi se 2 nove ikone jedan je Read me, druga je nesto nemam pojma na kineskom, ne mogu se izbrisati

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
14 godina
neaktivan
goodye kaže...
Pasko505 kaže...

Gdje se nalazi ta opcija? Ne mogu nikako naci.

U postavkama kamere "Priority saved to external SD" 

14 godina

Mogu li se nekim kontaktima (ili bar jednom) dodjeliti drukčiji zvukovi SMS-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice