WS2003 map net. drive problem

poruka: 8
|
čitano: 2.400
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako imam sljedeči problem :

Na serveru koji je pod WS2003 imam dijeljenje diskove , na nekim računalima u mreži ne mogu se na "klasičan" map network drive način spojiti, naime što se dešava, kod mapiranja diska pojavljuje mi se djaloški okvir za unos korisničkog imena i lozinke mi se konstantno otvara i javlja mi grešku da su iste pogrešne ( što je naravno pogreška ).

E sad pazite ovo, kada pokrenem RDC na jednom od tih strojeva tada mi mapiranje prođe bez problema, naime dovoljno je da se povežem RDC-om na server ,napravim login i to je to , tada iz nekog "nepoznatog" razloga prođe i network drive map ?

Ovo još nisam doživio i fakat ne kužim u čem je problem.

Molim pomoć.

PS.

domain kontroler je na jednom drugom serveru WS2008 , ali sumnjam da je problem u domain kontroleru kada recimo ostala računala iz domene normalno koriste mrežne resurse.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: WS2003 map net. drive problem
woodgamesfx kaže...

..

E sad pazite ovo, kada pokrenem RDC na jednom od tih strojeva tada mi mapiranje prođe bez problema, naime dovoljno je da se povežem RDC-om na server ,napravim login i to je to , tada iz nekog "nepoznatog" razloga prođe i network drive map ?

Ovo još nisam doživio i fakat ne kužim u čem je problem.

.. 

- problem je u količini iskustva, ... upravo ovako ga stječeš.

- RDC radi konekciju (zato ti radi.. jednako kao copy-paste, radio bi i kad je npr share blokiran firewalom i sl.).

- kad windowsi naprave neku konekciju ili su u domeni .. (noramlan login user name i pass) ''bune se'' za korištenje nekog drugog user-name-passa (ne primaju ga, ovisi i o verziji windowsa, XP-w2003-seven...), može u batchu. Napravi batch file za mapiranje jednostavnije nego svaki put unositi parametre i lakše ćeš razumjeti - otkriti problem.

- koristi IP kao \\192.168.x.y\ do shareanog foldera (nije najpametnije shareati disk) umjesto PC-namea... (ili ga definiraj u hosts-u) i obavezno, moraš reči koji user (s kojeg računala!). npr user@mapiraniPC ... jer tvoj user na PC-1. nema baš nikakva mrežna prava na PC-2, kad se takav user spaja, mora dati user-pass s PC-2. (ili domenski). u ovom primjeru s PC1 user mapira disk na PC2: userPC1name@PC2 (ili oblik \\192.168.x.y\user) .

Ako bi samo napisao ime usera bez oznake računala, to bi se tumačilo kao user s PC1 (ne s PC2).

-sve potrebno možeš pronači prod 'net use' ...

btw:

u batchu je poželjno postaviti delete (unmap) prije mapinga. recimo shareani folder 'Share' mapiran na slovo U: nekiuser i njegov pass moraju biti validni useri na tom PCu. Također kod shareanja treba pripaziti na permisione (users, administrators, guests...) read-write-full..

net use u: /delete

net use u: \\192.168.x.y\Share nekipass /user:nekiuser@nadomeni.xy

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

btw:

u batchu je poželjno postaviti delete (unmap) prije mapinga. recimo shareani folder 'Share' mapiran na slovo U: nekiuser i njegov pass moraju biti validni useri na tom PCu. Također kod shareanja treba pripaziti na permisione (users, administrators, guests...) read-write-full..

net use u: /delete

net use u: \\192.168.x.y\Share nekipass /user:nekiuser@nadomeni.xy

Thanks, probao sam preko VBS-a , sa batchom nisam probao, ali ču sutra sigurno pokušat, javim rezultat.

Inače fakat mi nije jasno zašto se to dešava na par strojeva, a na ostalim strojevima sve radi OK, mislim i na ovima je radilo do neki dan, i da stvar bude smješnija , je ne uviđam neko pravilo, naime jedan pc je sa xp-om drugi su sa win 7 i isti problem.

Da u event logu od tog servera gdje je sheran disk stoji kao error 1053 za svaki pokušaj slanja un i pwd u sesiji, fakat čudno.

PS.

našao sam na internetu da se taj probnlem zna dešavat kada jedan server ne vidi usere s druge domene i da je "najgluplji" način resetirat domain kontroler i sve klijente na kojima se problem javlja, meni niti taj , ajmo reč "glupi" pristup nije pomogao.

Fakat čudno.

16 godina
woodgamesfx kaže...
..

PS.

našao sam na internetu da se taj probnlem zna dešavat kada jedan server ne vidi usere s druge domene i da je "najgluplji" način resetirat domain kontroler i sve klijente na kojima se problem javlja, meni niti taj , ajmo reč "glupi" pristup nije pomogao.

Fakat čudno.

- nije čudno, naravno... tako mora (i treba) biti.

- jer, server ne treba 'gledati' usere, pogotovo ako nisu na njegovoj domeni (useri vide server, dok za spajanje više domena/wg/subnetova postoji routing..). Kod npr logina je najjednostavnije objesniti/primjetiti razliku. Običan PC-user koji nije na DS ima kod logina izbor usera (ikonice-prozorčići..) i klikne kojeg želi. Na DS je to 'nemoguće' jer može bit više stotina-tisuća usera.. i tako su sve stvari s razlogom.

-zato u mapiranju (korištenju mreže) moraš poslati user name i pass u formatu 'neki user s nekog PCa-DSa', sve ostalo odbacuje. To na nekim kombinacijama radi (jer nije isto XP SP0-1-2-3, home-pro, seven, server, firewallovi i GPO..) pa imaš 'čudnu' situaciju, zapravo to je 'normalno'.. {#}

to se kao jednadžba opisuje: 2>&1

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 10:11 (ihush).
15 godina

Postupak je da se naprave na domeni remote user accounti koji se koriste na računalima kada nije ulogiran korisnik domenskim accountom. Onda se fino kod mapiranja odabere da se zeli pristup sa drugim userom i ukuca se taj remote user koji ima prava.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 11:53 (Leryan).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Probao sam ihushov primjer i pojavio mi se error  - "nepoznata šifra" !? tražio sam solution za taj error , našo nekoliko rješenja , ali nijedno nije pomoglo.

Užas,

u ponedjeljak nastavljam dalje :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Najčudnije od svega je to što je sve radilo bez greške, mislim kako sam postavio tako je i radilo, ZAŠTO to odjednom jednostavno ne radi !?

Kažem problem je u tome što od tri računala dva su Win 7 prof , a jedan je XP i oni jednostavno ne žele raditi , ostalih dvadeset-ak radi kako je i radilo.

PS.

ozbiljno razmišljam da pozovem vidovnjake i coprnice koji su specijalizirali za skidanje Microsoftovih uroka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 13:10 (woodgamesfx).
13 godina
protjeran

Jesi ti riješio ovu misteriju?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice