Windows XP "Turn off"

poruka: 11
|
čitano: 5.700
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows XP "Turn off"

Imam problem sa gašenjem kompjutera na Windowsima XP. Kada stisnem Start dolje u dnu mi više nema opcije "Turn Off Computer" nego je sada samo opcija "Log off". Tako se ja moram odlogirati da bi ugasio PC. Više ne mogu ni ugasiti tako da pritisnem samo mehanički gumb na kućištu, a to mi je bilo najbrže i najjednostavnije. Pa ako bi netko znao zašto je to tako neka mi odgovori ako može.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows XP "Turn off"

Control Panel -> Power Management. Poigraj se malo s tim opcijama.

17 godina
neaktivan
bobo8 kaže...

Imam problem sa gašenjem kompjutera na Windowsima XP. Kada stisnem Start dolje u dnu mi više nema opcije "Turn Off Computer" nego je sada samo opcija "Log off". Tako se ja moram odlogirati da bi ugasio PC. Više ne mogu ni ugasiti tako da pritisnem samo mehanički gumb na kućištu, a to mi je bilo najbrže i najjednostavnije. Pa ako bi netko znao zašto je to tako neka mi odgovori ako može.

Jesi rijesio problem ili ga jos imas?

Nisam siguran da li sam te dobro shvatio: dosad si gasio PC tako da si prvo odabrao "Turn off" iz menija a nakon toga si morao jos i pritisnuti prekidac na kucistu? 
Ako je tako onda ti maticna ploca ne podrzava iskljucivanje (znaci da je ili jako stara, ili nesto nije dobro podeseno u BIOSu ili Power opcijama Windowsa)

(iz gornjeg posta nije jasno, ali nadam se da nisi gasio PC samo pritiskom na prekidac na kucistu?)

Usput, mozes pogledati lokalne policy postavke u Group policy editoru, postoji opcija kojom se moze regulirati koji korisnici / grupe korisnika mogu gasiti PC (Windows settings, Local policies, user rights assignment)
16 godina
neaktivan

Ne, nažalost još nisam to riješio.

Problem nije u matičnoj ploči jer je nešto novija.

A ja jesam donedavno gasio računalo samo pritiskom na prekidač na kućištu. Sve se regularno pogasilo: "Windows is shutting down"(pisalo je) itd.

Mene zanima gdje se nalazi taj Group policy editor, pa da tamo nešto pokušam.

16 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Control Panel -> Power Management. Poigraj se malo s tim opcijama.

Eh, da je meni znati gdje je Power management jer ga u svom Control Panelu još nisam našao.
Imam Windows XP Professional.
16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Windows XP "Turn off"

Tako to izgleda kada kliknem Start.

Ne mogu se ni logirati kao administrator.

(našao sam Power management - nažalost još nisam riješio problem).

Slika desktopa Slika desktopa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi ti siguran da nisi pokupio nekog napasnika?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

Start->Run: gpedit.msc

Local Group Policy->User Configuration->Administrative Templates->Start Menu and Taskbar, promjeni 'Remove Shut Down Command' na default

To bi ti trebalo možda pomoći.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Start->Run: gpedit.msc

Local Group Policy->User Configuration->Administrative Templates->Start Menu and Taskbar, promjeni 'Remove Shut Down Command' na default

To bi ti trebalo možda pomoći.

Ovo je riješilo problem! 
Hvala!
16 godina
neaktivan

Hehe, drago mi je :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice