Windows Vista instalacija bez cd-a

poruka: 13
|
čitano: 8.544
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam acerov lap to i na njemu instaliranu win vistu, kad sam dobio komp nisam dobio nikakve cd-ove za sistem. Kad udjem na disk C tamo imam da pokrenem neku reinstalaciju sistema ali ne znam kako to funkcionise, a pitam se da li prilikom te reinstalacije sistema kompjuter brise podatke sa svih particija ili samo sa C: . Da li neko zna nesto o ovome?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pomoc?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Windows Vista instalacija bez cd-a

Imam isti slučaj u pogledu proizvoda te ti mogu reći da se netrebaš plašiti reinstalacije  jer pc prepisuje sve preko postojeće instalacije na C ali ne dira druge particije ili jedinice. Problem je kada želim vistu izbrisati do kraja i formatirati C tu je problem. Probao sam svakako i sa raznim windowsima ali ne. Naravno ovo se odnosi ako ti imaš na aceru vistu. ok

16 godina
neaktivan

Ovako vjerovatno si dobio CD-Recovery pa s tim probaj ako ne onda stvarno neznam

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne briše se niti jedna particija, jednostavno se reinstalira Vista (C:\Windows folder). Svi programi ostaju instalirani.

Inače, što se tiče toga da nisi dobio instalacijski disk, možeš sa neta skinuti en_windows_vista_with_sp2_x86_dvd_342266.iso

To je image originalnog Microsoft DVD-a sa svim verzijama Viste, s uključenim SP2. Prilikom instalacije samo odabereš svoju verziju (dakle onu koju si kupio sa računalom) i upišeš serial key (njega možeš saznati pomoću programa Everest Ultimate Edition).

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 19:39 (macak).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

odlicno kad je tako ja ipak reko bolje da nista ne diram dok ne pitam da ne izbrisem sve sto imam na kompu :-)

hvala ljudi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macak kaže...

Ne briše se niti jedna particija, jednostavno se reinstalira Vista (C:\Windows folder). Svi programi ostaju instalirani.

Inače, što se tiče toga da nisi dobio instalacijski disk, možeš sa neta skinuti en_windows_vista_with_sp2_x86_dvd_342266.iso

To je image originalnog Microsoft DVD-a sa svim verzijama Viste, s uključenim SP2. Prilikom instalacije samo odabereš svoju verziju (dakle onu koju si kupio sa računalom) i upišeš serial key (njega možeš saznati pomoću programa Everest Ultimate Edition).

Mislim da nije tocno to sto govoris, jer citam po dosta drugih foruma da kad reinstallaju vistu, upisu key sa one naljepnice! Ako imas neki dokaz koji dokazuje tvoju teoriju, pokazi, jer i mene zanima sto je tocno...

Play hard, go pro!
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Mislim da nije tocno to sto govoris, jer citam po dosta drugih foruma da kad reinstallaju vistu, upisu key sa one naljepnice! Ako imas neki dokaz koji dokazuje tvoju teoriju, pokazi, jer i mene zanima sto je tocno...

Pa to je taj isti key. On je zapisan u operativnom sustavu i osim na način da se fizički očita sa naljepnice, može se očitati iz sustava, pomoću Everesta ili sličnog softvera.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
neaktivan

ja sam dobio vistu originalnu imam naljepnicu pozadi ali nisam sa njom dobio recovery disk nego imam ikonicu za reinstall na c particiji,pa sam brinuo da prilikom te reinstalacije se ne obrise sve iz kompa al dobro je kad samo presnimava c:windows :-)

16 godina
neaktivan
macak kaže...
Fowix kaže...

Pa to je taj isti key. On je zapisan u operativnom sustavu i osim na način da se fizički očita sa naljepnice, može se očitati iz sustava, pomoću Everesta ili sličnog softvera.

Ja sam upravo provjerio, i ta dva key-a nisu ista...Bar meni...

OMG! Sad sam skuzio! Meni je u everestu key zapisan obrnuto nego na naljepnici!

Npr. ako je na naljepnici abcde-fghij, u everestu je edcba-jihgf...

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 20:25 (Fowix).
15 godina
neaktivan

kao sto rekoh imam original win vistu ali sad bi zelio da reistalliram sistem ali nemam onaj cd recovery nego na C: imam jedan folder i u njemu neki fajlovi koje treba pokrenuti da bi predpostavljam krenula instalacija ali ja nemam pojma sta i kako treba. Ako neko zna nesto o ovome neka mi napise, hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
da bi instalirao vistu, treba ti instalacijski dvd. nema veze što ti trenutno imaš instaliranu original vistu. bez dvd-a ništa
Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA
15 godina
neaktivan

a kad sam dobio lap top nisam dobio cd ni nista, samo na c particiji imam folder acer koji ima 1.7GB i to je ustvari sistem t,u samo ne znam kako to da pokrenem da bi krenula reintalacija sistema

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice