Windows Server 2008 vs Windows Vista

poruka: 6
|
čitano: 2.428
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kao (ne)srecnik koji je dobio priliku da besplatno (legalno) koristi MS-ove proizvode zanima je jedna tvar. Svojevremeno sam na netu citao clanak kako transformisati WinServer 2008 u Vistu i cini mi se da su naglasili kako ta kombinacija stabilnija od same Viste. Da li je neko od vas radio takvu egzibiciju i da li ima poente to raditi? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

server 2008 je server, avista klijent i ne mogu se tako usporedivati...

stvar, najtrivijalnije gledano, je u kolicini podrzanih mreznih servisa....

npr. vista nema dns, dhcp,...

jedino sto sam ja vidio je los pokusaj crackiranja servera 2008, ali dogodi se to da se ugase odredeni servisi pa na kraju dobijes vistu a ne server...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Win Server se ne može transformirati baš u Vistu, nego se može transformirati iz serverskog OS-a u desktop OS koji je ekvivalentan Visti, al je, u teoriji, stabilniji, brži i sl (šta je u biti glavna potreba za servere), isto kao što se Win Server 2003 može transformirat u deskto OS ekvivalentan XP-u..

najveći problem je to što se neki installeri znaju pobuniti kad detektiraju Win server, al se to uglavnom može rješit bez većih problema...

p.s. ja bi na tvom mistu proba, pa šta bude ;)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows Server 2008 vs Windows Vista
mariik kaže...

, al se to uglavnom može rješit bez većih problema...

Kako? Ja koristim Windows Server 2003 već 4 godine i prezadovoljan sam, OS je beton, najbolje što je MS ikada izdao, ali baš me zanima kako prevariti te installere da misle da imama XP ili sl.. jeer baš neki programi, znam da koriste iste dll-ove, iste API-e ali jednostavno program misli da ja imam bog-te-pito šta i ne da mi instalirati.
Znam da postoji načini da se to zaobidje ali nekako sve sutra ću i sutra i tako preleti godina. 
16 godina
neaktivan

pa ako je u pitanju msi installer, a najčešće je, onda skineš http://www.brentnorris.net/orca.msi  i makneš LaunchCondition...

za ostale installere nisan siguran, al valjda i kod njih postoji neki hack ili nešto...

0 0 hvala 0
17 godina

Kraće vrijeme sam isprobavao Windows Server 2008 kao zamjenu za Vistu.

Sve se dalo srediti, osim što nikako nisam uspio natjerati TV karticu da radi. Driveri za Vistu  i program su bili uspješno instalirani, međutim nisam mogao niti gledati TV niti slušati radio. Koliko sam vidio na internetu to je uobičajeni problem sa Windows Serverom 2008, navodno ima veze sa DirectX-om.

Neki su to uspjeli riješiti kopiranjem određenih datoteka iz Viste, ali meni to nije pomoglo, tako da sam se zbog tog problema s TV karticom vratio na Vistu.

Vlasnici kapitala će kod radnika poticati kupnju skupe robe, stanova i tehnologije, obvezujući ih pritom na skupe kredite do razine neizdrživosti. Neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka koje će se morati nacionalizirati, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam. Karl Marx, 1867.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice