Windows pitanje, aktivacija

poruka: 11
|
čitano: 4.917
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
windows, aktivacija
pitanje

imam lap a isti takav ima i frend. na njegovom je xp na mom vista. da li je moguće koristiti jedan os na dva laptopa. znači kolega ima xp to je oem verzija koja dolazi predinstalirana. znači da isti xp koji on koristi ja stavim na svoj laptop. laptopi su isti. gledam kod njega na tom xp, preko everesta visim da taj windows ne zahtjeva aktivaciju, nego samo genuine advantage tool ili je to isto, nemam pojma.
što bi se desilo kad bi ja uzeo isti taj xp i stavio na svoj laptop koji je isti model kao njegov.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 15:01 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina

A cuj... mozes samo sta ako ti skuze da se taj OS instalira na vise razlicitih kompova mogli bi proglasit njegov serial kao warez pa ste i ti i on bez os-a ostali...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows pitanje, aktivacija
autorov komentar

onda neću, znam ja bi to radilo, ali neću riskirat. laptopi su isti, jedino serijski nije. to su u biti oni cd-ovi koji se naprave od predinstaliranog windowsa sa laptopa, sa svim driverima i ostalo, recovery onaj. tako da samo za taj model laptopa i paše. ne zbunilo me ono u everestu gdje piše za aktivaciju, not required. znaš da ima ono 30 dana korištenja xp-a kod retaila, e to ovdje nema jel je to oem. jedino ima onaj genuine advantage tool koji samo gleda da li je ključ uredan.

17 godina
neaktivan
RE: windows, aktivacija
sage kaže...

imam lap a isti takav ima i frend. na njegovom je xp na mom vista. 

Ako želiš legalne XPe i ako je ta Vista koju si dobio uz laptop Business ili Ultimate(i naravno legalna), možeš ju downgradeat na XP Professional, samo moraš nazvat Microsoft.
16 godina
neaktivan

Prije 3 godine kupio sam računalo sa predinstaliranim operativnim sustavom windows vista home premium. Sad kada sam želio povečat ram memoriju shvatio sam da prije toga trebam jaču i bolju matičnu pa sam je odlučio kupit. Nakon što sam zamijenio staru za novu  matičnu ploću instalirao sam windows vista home premium, ukucao produkt key i instalacija je bila uspješna, kad se prvi put pokrenuo sustav otošao sam ga aktivirat i pokazao mi se prozor u kojem piše da taj produkt key ne valja i da kupim novoga. Kako da sad to riješim a da ne kupujem nove windowse?

MOLIM VAS DA MI BRZO ODGOVORITE JER MI JE ROK AKTICACIJE JOŠ 3 DANA!!!!!

POMAGGGGGAJJJJTTTTEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dancy kaže...

Prije 3 godine kupio sam računalo sa predinstaliranim operativnim sustavom windows vista home premium. Sad kada sam želio povečat ram memoriju shvatio sam da prije toga trebam jaču i bolju matičnu pa sam je odlučio kupit. Nakon što sam zamijenio staru za novu  matičnu ploću instalirao sam windows vista home premium, ukucao produkt key i instalacija je bila uspješna, kad se prvi put pokrenuo sustav otošao sam ga aktivirat i pokazao mi se prozor u kojem piše da taj produkt key ne valja i da kupim novoga. Kako da sad to riješim a da ne kupujem nove windowse?

MOLIM VAS DA MI BRZO ODGOVORITE JER MI JE ROK AKTICACIJE JOŠ 3 DANA!!!!!

POMAGGGGGAJJJJTTTTEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mislim da kad promijeniš matičnu ploču više ne možeš instalirat oem. Znači smiješ mijenjat sve dijelove osim matične ploče.

15 godina
neaktivan

0800 300 300 ti je Microsoftova služba za korisnike. Nazovi ih, ispričaj im svoju priču i možda ti prođe i aktiviraju ti Windowse...

SilvioS, MSP Lead
15 godina
protjeran

OEM verziju možeš samo instalirati na jedno raćunalo, a retail verziju (ako se ne varam) možeš na tri raćunala Cool

Woman's are stupid and I don't respect them! That's right I just have sex with them!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
da,tako ubuduče pazi ako imaš oem verziju da ne mijenjaš maticnu ploču.
15 godina
neaktivan

svejedno pokušaj s 0800 300 300

SilvioS, MSP Lead
17 godina
SilvioS kaže...

0800 300 300 ti je Microsoftova služba za korisnike. Nazovi ih, ispričaj im svoju priču i možda ti prođe i aktiviraju ti Windowse...

Vjerovatno i hoce... objasni im situaciju, ljudi su poprilicno susretljivi. Imaj kraj sebe onu naljepnicu s koje ces trebat procitat serijski i to je to.

I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice