Windows 8 - neobavezno

poruka: 67
|
čitano: 25.097
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Windows 8 - neobavezno
CroDexter kaže...
ARazer kaže...

NIti jedan restart ili problem u par mjeseci koliko ga imam..Naravno original. Imaš klasični desktop kao i win 7 ili metro ako voliš i uopće ne vidim problem.

Imam orginal. Restarta se non stop. U 3 dana 3 puta.  A i restarta se po meni prečesto. Ako nešto mrzim to je kad me samo obavijesti da će se restartati za 15 minuta. Pa ne može li se restart napraviti barem sa sat-dva upozorenja. Debilana.

Nemos postopne?

uBlowMeBro?
16 godina
neaktivan

Probaj isključiti automatic update, također poisključuj nepotrebne servise.

http://www.blackviper.com/service-configurations/black-vipers-windows-8-service-configurations/

- ovo ti je link za isključivanje nepotrebnih servisa. 

Nakon toga stavi Ccleaner, počisti i registar i sustav, a zatim restartaj. Ako ti se ponavlja - provjeri sve drajvere i viruse.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
Danyel kaže...

http://www.blackviper.com/service-configurations/black-vipers-windows-8-service-configurations/

Nakon toga stavi Ccleaner, počisti i registar i sustav, a zatim restartaj. Ako ti se ponavlja - provjeri sve drajvere i viruse.

-i to su savijeti osobe koja ima problema.. izbjegavati. Reg nije za prčkanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
u2Noobish4Me kaže...
CroDexter kaže...
ARazer kaže...

NIti jedan restart ili problem u par mjeseci koliko ga imam..Naravno original. Imaš klasični desktop kao i win 7 ili metro ako voliš i uopće ne vidim problem.

Imam orginal. Restarta se non stop. U 3 dana 3 puta.  A i restarta se po meni prečesto. Ako nešto mrzim to je kad me samo obavijesti da će se restartati za 15 minuta. Pa ne može li se restart napraviti barem sa sat-dva upozorenja. Debilana.

Nemos postopne?

Nema postpone.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Danyel kaže...

-i to su savijeti osobe koja ima problema.. izbjegavati. Reg nije za prčkanje.

Nema šta izbjegavati, ako zna koji proces čemu služi. Ihush, nisam od jučer s kompjuterima. Nisi ni ti, pretpostavljam, pa zato lijepo objasni ljudima o čemu se radi. Ili mogu i sami, jer je Black Viper sve lijepo objasnio (ako znaju engleski).

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 2:04 (Danyel).
16 godina
Danyel kaže...
.

Nema šta izbjegavati, ako zna koji proces čemu služi. Ihush, nisam od jučer s kompjuterima. Nisi ni ti, pretpostavljam, pa zato lijepo objasni ljudima o čemu se radi. Ili mogu i sami, jer je Black Viper sve lijepo objasnio (ako znaju engleski).

-ok, to su različita mišljenja-kriteriji, ti misliš da korisnik koji ne zna elementarne stvari, može napraviti nešto dobro alatima ako cc i prčkanjem po registryju, ja ne mislim tako. ..

-druga razlika u mišljenju-kriteriju, je problemi koji mogu nastati kao posljedica ili konkretno znanje za otklanjanje problema, koje sudeći po problemima koje imaš, -nemaš. Usporedi količinu svojih i mojih problema na forumu, dali ti to nešto govori? Hardware kao uzrok može biti, ali statistički je jednako ispravan moj i tvoj, pošto je software također isti (jer ne postoje dva MS-Windowsa) preostaje kao jedina razlika upravo to (ako nije kriv automobil ili viša sila, tad je kriv vozač), podešavanje s razumijevanjem posljedica, korištenje odgovarajućih alata itd.. (npr ne koristim CC jer je nepotreban, u slučaju početnika rizik, u slučaju iskusnijeg višak jer može u 5 sec. obaviti istu stvar umjesto klikanjem po GUIu kojeg ne razumije). Vidi npr Lazarove savjete oko korištenja npr VirtualCDa, npr DT koji je čest uzrok problema I uvjijek savijetuje neki drugi alata koji radi bez problema, pa opet ogoroman dio korisnika ni ne zna za druge osim DT i koriste ga. Sistemski alati su alati kao i skalpel, dali si postao kirurg ako ti je u ruci ili je potrebno znanje?

-za konkretno pitanje, smatram da nije ni potrebno odgovarati, jer nema razloga, tj korsnik se samo ljuti na restart koji nije niti opisao, dali restart nakon updatea, dali BSOD itd, kao i isključivanje updatea koji je generalno loš savijet (za druge korisnike) mada ga za sebe mogu isključiti (i obavljati ručno). Odgovor bi mogao biti da testira kompletan HW, ako se ne otkrije krivac-komponenta, tad clean install koji mora raditi jednako kao na milionima drugih računala, to je PC, 1+1=2, samo ako je neispravan može biti neki drugi odgovor. .. ili je uzrok problema juzer... dok ti daješ odgovor kako isključiti ''nepotrebne'' servise, kao Vidoviti Milan, jer znaš što je nekome nepotrebno. Juzer koji želi naučiti npr kako podesiti defrag, može ga otvoriti i tamo vidjeti postavke, raspored, isključiti.. nije potreban reg-hack. Isključivanje hibernacije je 5 sec. u CMDu itd. itd.

U odgovorima ne smiješ gledati sebe, svoje potrebe, svoj PC, svoje znanje-razumijevanje... moraš se prilagoditi onom juzeru koji možda daje i pogrešne odgovore ili pogrešno formulira fitanje, po samom pitanju se prepozna početnik. Tad gašenje servisa i link kao viper nisu rješenje, nego uvod u još više problema, kao da djetetu daš automobil ili skalpel...

Pomagati je lijepo, ali ponekad je rižično jer ostaneš krivac za posljedice. Ako nisi 100% siguran u rezultat, stani i razmisli. Zato ne dajem odgovor na taj post... jer što je pitanje, što je problem? Kako dati (dobar-točan-koristan) odgovor u takvom slučaju?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 11:37 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Danyel kaže...
.

-ok, to su različita mišljenja-kriteriji, ti misliš da korisnik koji ne zna elementarne stvari, može napraviti nešto dobro alatima ako cc i prčkanjem po registryju, ja ne mislim tako. ..

Ne znam po kakvim si ti to mojim problemima prosudio koliko ja znam ili ne znam (a znam više nego što misliš, možemo i na PP da sada ne spamamo ovdje), no nema zgorega AKO ZNA ENGLESKI da slijedi upute sa tog linka, jer mu je tamo sve potanko objašnjeno.

Dakle, bude li se striktno držao onoga što piše - ne može pogriješiti.

- Moji problemi, koje ja imam NISU POSLJEDICA "prčkanja" po registryu (jedino ako misliš da u ovih 20 godina druženja s windowsima nisam naučio ništa), i to sam i napisao. To što tebi nešto radi, znači da bi automatski meni trebalo raditi? LOL

- Rješenja koja sam mu dao su općenita, i ne može napraviti puno štete s njima, bude li slijedio sve kako piše. Ili misliš da su alati poput CCleanera rizični za njega. Ako je tako, onda mu je najbolje da se odmah ostavi kompjutera.

- Malo smanji doživljaj, prijatelju. Znam, želiš biti "alfa-znalac", i jesi, ali nemoj se praviti pametniji nego jesi. Postižeš suportan efekt. I previše daješ značaja meni, nađi si nekog drugog pa ga maltretiraj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 15:54 (Danyel).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice