Lupkaj po f2 odmah cim upališ...kad ugledaš onaj natpis samsung u elipsi tad je kasno jer je dotad fastboot vec svoje odradio...
Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.394
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na žalost ništa ne pomaže, na kraju stoji poruka "all boot options are tried. Press F4 to recover with factory image". Pritisnem F4 on napravi isto i restart i tako bi ponavljo unedogled.
Disk mora biti u laptopu jer f4 poziva alate s diska. A u bios ćeš morati da bi promjenio boot order...
Da disk je u laptopu i neće F4, neće ni bios F2 , fn+F2 i sve kombinacije neće da otvore pristup iu bios. Na "youtube" postoji tutorial kako restirati bios na "default" postavke, ali to je već rasklapanje laptopa i vađenje baterije. Navodno "samsung" onemogućava pristup biosu na predinstaliranim 8 windowsima.
Mozemo mi ovako do sudnjeg dana stoga nosi to nekom tko zna sta radi

Pozdrav.
Imam Win 8.1 cca 2 mjeseca. Kad ugasim komp, zvučnici i miš ostanu upaljeni, na standby... Zvučnici su preko USB-a spojeni a miš preko PS/2.
Miša sam počeo koristiti jučer (koristio bežičnog prije) od prozirne je plastike i sav svijetli (nepoželjno kad idem spavati).
Može li se podesiti da se gase zvučnici i miš kad ugasim komp?
Hvala.
Poštovani!
Kako mogu namjestiti na laptopu da mi odvojena grafička kartica (nVidia GF 540M) pokreće igre sa windows store-a, a ne integrirana intel-ova?
Tražim po netu, ali izgleda da ne tražim kako treba :)
LP
Probaj desnom kliknit na igru pa bi morala biti opcija promjene grafe u padajucem izborniku

Probaj desnom kliknit na igru pa bi morala biti opcija promjene grafe u padajucem izborniku
Ma da znam da to vrijedi za desktop igre i to sam radio na sedmici, ali mi je bitno za one igre sa windows storea (asphalt 8, gt racing,...).
Poz drustvo ovako jedno pitanjce?
Kupio sam novi ssd i ugradio u racunalo stavio na njega windows 7.i vrati hdd na kojim su windows 8.1 pro
I sad kad pokrenem racunalo boota samo windows7, kad udem u bios pa u boot device samo mi se vidi cd i ssd.kad namjestim na hdd nema ssd.imali kakvo rijesenje za to lp.....
i meni izbaciva taj error, ali u safe modeu na win 10 TP.
Pozdrav ekipa, da li se netko susreo sa problemom na 8.1 a to je da priliko shut down-a comp odlazi u sleep/hibernation.
Znaci ne postoji način da ga ugasim jer uvijek ode u hibernation.
thanks!
Nudi li ti ove opcije uopće ?
nudi mi tri opcije:
sleep
shut down
restart
Kao administrator pokreni terminal i onda pokreni komandu : sfc /scannow ,,,,, ( između c i kose crte je jedno prazno mjesto i tako mora biti )
i to bi ti moglo pomoći ako imaš neke sistemske datoteke problematične , no ako ti nisu windowsi legalni onda očekuj svašta nakon ove komande...
Također možeš, ukoliko ti hibernacija nije bitna, napraviti sljedeće:
http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2082951/disable-hibernation-windows-windows.html
i u potpunosti ugasiti hibernate, pa će se računalo stvarno i ugasiti.
Zna li netko kako ukloniti iz control panela ikonu programa koji ste uklonili sa računala?
Konkretno radi se o driver pack solution programu koji ostavi za sobom ikonu u CP, a prije je ostavljao logo u system settings
Zna li netko kako ukloniti iz control panela ikonu programa koji ste uklonili sa računala?
Konkretno radi se o driver pack solution programu koji ostavi za sobom ikonu u CP, a prije je ostavljao logo u system settings
Inače bi to trebao počistiti uninstaller. Ali dobro: otvori folder
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu
ili
C:\Users\Zoran\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu
i potraži u njima i izbriši.
obrisao sam tu,ali i dalje je u CP.
on se ne instalira nego skine s njihove stranice, kao portable verzija, i pokreneš ga i očita stanje drivera.
kad ga pobrišeš, i dalje ostaje u control panelu njegova ikona???
Ljudi,imam problem sa metro viberom, nece da mi reproducira zvuk tokom razgovora.
evo opisano ovdje kako ukloniti neželjene applets iz control panela:
http://www.thewindowsclub.com/hide-show-add-remove-control-panel-applets
a ima i dobar programčić za to:
http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/VisualControls.shtml
Jel zna jel se može podesiti da poruke od windows 8 aplikacija ostanu na ekranu dok ih ne pročitam? Npr. ako dobijem poruku na viber, poruka se pojavi, ali nakon par sekundi nestane. Jel može ostat dok je ne pročitam?
Jel zna jel se može podesiti da poruke od windows 8 aplikacija ostanu na ekranu dok ih ne pročitam? Npr. ako dobijem poruku na viber, poruka se pojavi, ali nakon par sekundi nestane. Jel može ostat dok je ne pročitam?
Pogledaj si u PC Settings->Easy of Access->Other Options ->tu si namjestis koliko da ti stoje notifikacije (valjda)
.. Jel može ostat dok je ne pročitam?
-jedino ako zaposliš sekretaricu... (jer PC inače ne zna dali si pročitao, dali uopće sjediš pred ekranom... zato se defaultno koristi npr lock-neaktivnost.. kako se ponaša pojedina app kao viber, moraš ipak tražiti u njegovim postavkama jer to OS ne može tako 'logički' kontrolirati).
zanima me , dali netko zna , gdje win 8.1 pro, sprema svoja ažuriranja ( značu kad ih preuzme i prije nego počne instalirat u kojem su direktoriju)
Evo na primjer danas (bilo do sad blokano ažuriranje s moje strane , naravno,) preuzima mi upravo sad oko 950 mb ažuriranja , htio bih to spremiti za drugo raćunalo da ne preuzmama dva puta (a i kad ponovo podižem win (reinstalacija) ) instalirao bih ih ručno
hvala
imam asus k551LN koji je došao s hibridnih 750 GB HDD + 24GB SSD. može li se natjerati da taj SSD posluži kao page file, ili produžetak RAM-a (kao da ubacim USB)?