Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.344
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U BIOSu imas opciju za boot priority, pa stavi prvo mjesto disk na kojem je instaliran Windows.
To sam i uradio. Ali ne znam šta sam pogrešno uradio prilikom instaliranja windowsa pa mi sada uvijek treba usb za boot?
Ponovo pokreni instalacijski USB/DVD i prije same instalacije tribala bi biti opcija "Repair your computer" koja bi mogla rijesiti problem.
Pozdrav. Kako se može riješiti problem sa ovim:
Moram staviti usb da bih mogao pokrenuti windows, a bez usb-a ništa, odma dođe ova slika.
.. boot je negdje 'izgubljen' (zato traži boot medij). Ovisno što je uzrok (npr ako imaš više od jednog HDDa tad je možda na njemu, promjeni redosljed ..) ili dodaj na postojeći. Može s instala/fix ili iz win s easybdc-om.
Pozz! Ja sam prešao na Win 8.1 s 7, i nežalim, no i dalje nerazumijem zašto svi misle da na win 8.1 ništa neradi? Ja sve štogod da sam dosada igrao, je radilo odlično, pa čak u nekim slučajevima i bolje nego na win7...b
Windows 8.1 installation has failed. Prelazim sa Windows 7 jogurt verzije. Iskljucio AV, ugasio Windows update... I ne pomaze mi nista.
Zna li netko rjesenje?
btw hocu upgrade, ne zelim gubiti programe i dokumente.
Dali imaš win 8 geniue ili yogurt? Dali instaliraš s USB-a ili DVD-a, i koliko mjesta na hardu imaš? I još nešto, kada ti izbaci error tj. sto installer radi kada dođe do errora? Ja sam također se prebacio s win7 na 8.1 i nikakvih problema nije bilo...
Pozz! Ja sam prešao na Win 8.1 s 7, i nežalim, no i dalje nerazumijem zašto svi misle da na win 8.1 ništa neradi? Ja sve štogod da sam dosada igrao, je radilo odlično, pa čak u nekim slučajevima i bolje nego na win7...b
-svi? jedanko tako i protivnici bilo kojeg OSa ili verzije.. ugl 'početnici', onima drugima svaki OS radi upravo kako je i zamišljeno.
-btw, dali je 'bolje'... je tema za flamewarse. U većini slučajeva običan placebo.
-svi? jedanko tako i protivnici bilo kojeg OSa ili verzije.. ugl 'početnici', onima drugima svaki OS radi upravo kako je i zamišljeno.
-btw, dali je 'bolje'... je tema za flamewarse. U većini slučajeva običan placebo.
PA ugl. da, ali i dalje, koliko sam čuo, da win 8.1 bolje barata s više jezgri nego win7 pa bi možda na desktopu radio malo bolje, no i dalje neznam, i dalje nemam niš protiv win7, no oni koji misle da je win8.1 nepouzdan i sranje((očito ga zamjenjuju za 8)), protiv njih bome imam nešto protiv... :D
Windows 8.1 installation has failed. Prelazim sa Windows 7 jogurt verzije. Iskljucio AV, ugasio Windows update... I ne pomaze mi nista.
Zna li netko rjesenje?
btw hocu upgrade, ne zelim gubiti programe i dokumente.
Dali imaš win 8 geniue ili yogurt? Dali instaliraš s USB-a ili DVD-a, i koliko mjesta na hardu imaš? I još nešto, kada ti izbaci error tj. sto installer radi kada dođe do errora? Ja sam također se prebacio s win7 na 8.1 i nikakvih problema nije bilo...
Jogurt, upgrade iz windowsa 7 ( dakle desktop ), probao sam upgrade sa USB-a i rekao je installer da moram u windowsima napravit upgrade. Puno mjesta imam. Prije je doslo do 48% normalno i onda izbaci samo error, a sad zna 1,2 - 19 % i odmah error.
Jogurt, upgrade iz windowsa 7 ( dakle desktop ), ..
-skiseljena verzija i misliš da bi trebala proći? MS pušta korištenje bez neke licence, ali nije mu (ipak) cilj još i pomagati. Upgrade ni jedne verzije ne može proći na yogurtu jer se upravo taj key provjerava. ..
Jogurt, upgrade iz windowsa 7 ( dakle desktop ), ..
-skiseljena verzija i misliš da bi trebala proći? MS pušta korištenje bez neke licence, ali nije mu (ipak) cilj još i pomagati. Upgrade ni jedne verzije ne može proći na yogurtu jer se upravo taj key provjerava. ..
Men je uspjelo
Sve u svemu isao sam na clean install jer nema sanse da cu zadrzati sve programe koji su bili instalirani na 7mici ( tako pise da cu opet morati instaliravati sve )... Dosta je brza 8.1 verzija i za sad mi se svida :) Prvo sam odmah instalirao Classic Shell kako bi se rijesio metro sucelja.
Čemu to na 8.1? Tamo ionako odmah boota na desk, a Start meni ima tipku za gašenje...
Čemu to na 8.1? Tamo ionako odmah boota na desk, a Start meni ima tipku za gašenje...
Meni ne boota, i tu opciju nisam nasao
Pa ,onda očito nisi tražil na pravom mjestu. Desni klik na taskbar ,Properties i onda tab Navigation. Prva stavka pod Start screen je: ''... go to desktop instead of Start''.
Pa ,onda očito nisi tražil na pravom mjestu. Desni klik na taskbar ,Properties i onda tab Navigation. Prva stavka pod Start screen je: ''... go to desktop instead of Start''.
Tako mi i stoji. Ocito je Classic Shell namjestio, nego da onda izbrisem taj program i biti ce mi normalan start menu? Zelim UI kao u Win 7, metro me ne zanima.
Tako mi i stoji. Ocito je Classic Shell namjestio, nego da onda izbrisem taj program i biti ce mi normalan start menu? Zelim UI kao u Win 7, metro me ne zanima.
Ne moraš brisati ,samo moraš naći opciju u njemu.
Onda instaliraj Windows 7.
Jeste kad čuli za probleme sa bučnim HDD-ima nakon instalacije Windosw 8/8.1? Bratić mi ima problema s tim, prvo je imao na kompu i vratio se zbog toga na Windows 7 a sad je je uzeo laptop, stavio 8.1 i opet mu se to događa. Nešto mu dere po HDD-u, radi neki proces non stop, service ili..... Idem sutra do njega pa da mu to riješim. Sumnjam u neke stvari, npr. indexing, defragmentacija... Negdje sam o tome bio čitao ali ne mogu naći. Ima još tko kakav savjet ili iskustvo s tim problemom, što pogledati i isključiti?
Pozdrav,
danas mi je laptop poludio. pokusavam ga upaliti ali svaki put ili dok pisem lozinku ili kad vec udje u windowse se pojavi bsod dpc watchdog violation i nako par puta tako se pojavilo error code 0xc0000001..i nikako da se upali i ostane normalan. Nista nemogu napraviti a da se on ne srusi. Original win. su s njim dosli,nema nedavnog novog hardvera ni softvera. Pise watchdog a ta istoimena igra uopce nije instalirana. Treba mi laptop tj podaci s njega za prezentaciju prekosutra a nikako da uspim spojit usb i prebacit!
unaprijed hvala!
naravno..ali sve solucije kazu idi u control panel il tako slicno ali ja nemogu jer se odma nakon paljenja pojavi..takodjer ima malli milijun solucija pa ako se vec netko s tim susreo da me odma uputi na pravi put.
Kada idem reinstalirati win 8 imam ovaj problem. Sta da napravim?
???
Kada idem reinstalirati win 8 imam ovaj problem. Sta da napravim?
???
Aha, edit, internet ti nevalja ili ti slika nevalja.Jogobela ili originaL?
Aha, edit, internet ti nevalja ili ti slika nevalja.Jogobela ili originaL?
Original je
- imam kljuc za WIn 8, da li mogu instalirat Win 8.1 pa upisat taj kljuc ili moram prvo stavit Win 8 pa upgrejdat na 8.1?
- imam kljuc za WIn 8, da li mogu instalirat Win 8.1 pa upisat taj kljuc ili moram prvo stavit Win 8 pa upgrejdat na 8.1?
Mozes prvo instalirat 8.1, pa onda aktivirat sa kljucem od Win 8. Ne trebas radit upgrade.
Kako ide ona komanda koja se upisuje u Command Prompt da se vidi do kad su aktivirani Windowsi (nesto kao: slmgr...)?
EDIT:
Mislim da je:
slmgr /xpr