ovaj?
edit: e nema ga vise :D
ovaj?
edit: e nema ga vise :D
ovaj?
Tog sam prvog probal i ne radi!!
I nemoj više linkat te tool-ove ,da nam netko ne zalijepi karton.
Oni ipak služe pirateriji.
pa sad sam se sjetio, ja imam original dreamspark kljuc, to ce proci jel?
a ak sam vec prije bio aktivirao s njime, oce sad ponovo proc aktivacija? kak to ide? jel se mora prvo deaktivirat da mozes kasnije ponovo aktivirat ili?
a ak sam vec prije bio aktivirao s njime, oce sad ponovo proc aktivacija? kak to ide? jel se mora prvo deaktivirat da mozes kasnije ponovo aktivirat ili?
Prolazi aktivacija sa Dreamspark Premium keyem. Probao u virtualci te sam malo čitao po MDL forumu i to je uspjelo :)
Naravno da će proći. A taj ključ sa DreamSparka aktivira Windows na DVA PC-a u isto vrijeme.
a sta ako sam ja već bio aktivirao jedan win i morao sam ga reinstalirati i onda ponovo aktivirati? jel to onda vec druga aktivacija ili kako se to gleda? jel se prvo mora deaktivirat da se moze kasnije ponovo aktivirat ili?
edit:
i da, vraća nam se nLite, uskoro i za win 7, 8 i 8.1
nLite 1.4.9.2
2013.08.27
Well, there goes another 5 years. I have finally decided to return to the project, and will be actively supporting it from now on.
If you have contacted me over the years about a language translation update, an updated link to an nLite guide, or similar, please do so again so I can follow up.
Enjoy and feel free to contact me or post at the forums if there is something important to fix or add.
Thank you for your support.
List of changes. This first batch of updates is mainly maintenance. Another thing to add is that direct hotfixing of WMP and x64 ASMS hotfixes is disabled due to safety concerns until a better method is developed for those special cases.
nLite for Windows 7, 8 and 8.1?
2013.08.28
Ever since I released the nLite update after so many years, I am getting the same question: will there be nLite for Windows 7+, is current nLite update all there is?
The answer is that I am working on such a tool, release date is unknown, but it can be counted in months, not years.
Unfortunatelly my quality bar is now much higher so I will not be releasing alpha versions to the public, still considering betas.
I'll post news here as soon as there is any, in the meantime nLite will be updated as it would be if I never left.
a sta ako sam ja već bio aktivirao jedan win i morao sam ga reinstalirati i onda ponovo aktivirati? jel to onda vec druga aktivacija ili kako se to gleda? jel se prvo mora deaktivirat da se moze kasnije ponovo aktivirat ili?
Ne ,to je samo reaktivacija na istom hardveru. Samo napraviš reinstall i eventualno će te tražit da aktiviraš Windows (ako nije bilo konekcije na internet i sistem to nije već napravio sam).
Onaj drugi i dalje ostaje slobodan (ako jeste slobodan).
ja razmisljam kupit ssd i ocu imat problema pri aktivaciji jer je mjenjan hardware?
ako se ne varam, za key se veze jedino maticna. mislim da ni proc nema veze.
ja razmisljam kupit ssd i ocu imat problema pri aktivaciji jer je mjenjan hardware?
Sa kojeg windowsa na koji? Imaš osmicu pa bi je samo prebacio na ssd? Mislim da ne bi trebalo bit problema nikakvih, ako radiš clone disk. Ako ćeš nanovo stavljat windowse onda koristi ovaj programčić da backupiraš aktivaciju.
Inače, ne znam jeste li primjetili, ali Win 8.1 ili više nema fast startup, ili su samo makli opciju da ga se može disable-ati? Ili je ja nemam zato jer ga vrtim na virtualci?
Sa kojeg windowsa na koji? Imaš osmicu pa bi je samo prebacio na ssd? Mislim da ne bi trebalo bit problema nikakvih, ako radiš clone disk. Ako ćeš nanovo stavljat windowse onda koristi ovaj programčić da backupiraš aktivaciju.
Inače, ne znam jeste li primjetili, ali Win 8.1 ili više nema fast startup, ili su samo makli opciju da ga se može disable-ati? Ili je ja nemam zato jer ga vrtim na virtualci?
ma imam osmicu pro kupljenu na akciji za 15 dolara....i napravio sam i backup s atm-om...ali opet nist mi nie sigurno....jos pogotovo najvjerovatnije da necu kupit ssd dok neizade win 8.1 pa da mi jos gore bude....al vidicu kontaktiracu suport pa ih pitat direkt njih....
ma imam osmicu pro kupljenu na akciji za 15 dolara....i napravio sam i backup s atm-om...ali opet nist mi nie sigurno....jos pogotovo najvjerovatnije da necu kupit ssd dok neizade win 8.1 pa da mi jos gore bude....al vidicu kontaktiracu suport pa ih pitat direkt njih....
Backup sa ATM-om ne radi ako si ga napravio na Win 8 pa ideš prebacit na Win 8.1. Ali mislim da bi ti taj key što si kupio trebao bez problema radit na 8.1..
radi bakcup. kod mene je bio slucaj da sam reinstalirao w8 pro media center i office 2013 i vratio backup. obje su aktivirane uredno.
Radi sa 8 na 8.1?
radi bakcup. kod mene je bio slucaj da sam reinstalirao w8 pro media center i office 2013 i vratio backup. obje su aktivirane uredno.
Pa objasni onda na koji način? Naravno ,na Windows 8.1?
----------------------------------------------------
Inače ,danas su izašli i leakovi za language pack dvd .iso-e ,za vas koji želite 8.1 na hrvatskom (ili nekom drugom jeziku).
Magnet linkovi:
x86 - magnet:?xt=urn:btih:71CB8DFA797E7493BCCD3FC230545C5255BC427E
x64 - magnet:?xt=urn:btih:315629A04E41F52BEFFD27A8C00C4CBD245DEEB9
Tko je imao retail ključ mogao ga je aktivirat odmah čim je izašao.
Tko je imao retail ključ mogao ga je aktivirat odmah čim je izašao.
Pa to i kažem, ne mora se čekati da stigne u Windows store, već je dovoljno skinuti ISO (koj je skinut sa MSDNa) i aktivirati ga originalnim ključem.
Ja imam original 8, probao sam s 8.1 preview, i koma, laptop mi se tako zblokirao da je bilo užas, sve mi otišlo kvragu.
Valjda su nastali problemi s driverima jer BSOD mi nikad nije bio niti na 7, niti na 8, ali na ovome je bio skoro svaki puta kad se upalio. I sporo užasno bilo ako je nekad slučajno ušao u sustav.
Uglavnom, laptop ima 6godina, super radi na 7, još bolje na osam, ali ovaj 8.1 sam toliko skeptičan, probao sam i upgrade, i clean, ništa nije radilo kako treba.
A kad dođe nadogradnja. O tome ću dobro razmisliti.
Probao si Preview, ne RTM?
Svi koji imaju original Windows 8 (Home/Pro/Enterprise) mogu aktivirati 8.1 RTM već danas.
To sam napravil još prekjučer popodne ,čim sam instaliral 8.1.
Ja imam original 8, probao sam s 8.1 preview, i koma, laptop mi se tako zblokirao da je bilo užas, sve mi otišlo kvragu.
Valjda su nastali problemi s driverima jer BSOD mi nikad nije bio niti na 7, niti na 8, ali na ovome je bio skoro svaki puta kad se upalio. I sporo užasno bilo ako je nekad slučajno ušao u sustav.
Nekak mi je klimava ta priča ,pogotovo s driverima koji se nisu uopće promjenili - kaj je radilo na 8.0 ,radi isto i na 8.1.
Pogotovo ako si napravil clean install.
Ali dobro ,ti znaš najbolje kaj ti se događa.
A sad moram rastužit sve koji su aktivirali Osmicu na ''alternativne'' načine i backupirali aktivacijske fileove ,u nadi da će nakon instalacije samo vratiti te fileove i da će sistem raditi kao i prije.
Nažalost ,nijedan softver za backup aktivacija ne prepoznaje 8.1 ,i ako i vrati fileove ,sistem je i dalje neaktiviran.
Ista stvar je i sa ručnim vraćanjem aktivacijskih fileova - ne događa se ništa i nakon restarta sistem je i dalje neaktiviran.
Ne postoji mogućnost aktivacije sa WMC ključevima - sistem ih prepoznaje ,kaže da su valjani (oni koji su aktivirani do 31. 01.) ,ali prvo traži aktivaciju sa ''genuine'' ključem.
Sorry dečki.
cek sta sad ja imam onaj kupljen za 15$ i nemogu upgrade napravit na 8.1...stali?
cek sta sad ja imam onaj kupljen za 15$ i nemogu upgrade napravit na 8.1...stali?
Ako imaš samo WMC ključ ,s njim se možeš slikat dok ne aktiviraš Windowse ...
Ali ,ako si bil kupil onaj ključ za tada novokupljene PC-e ,koji je koštal isto 15$ promotivno ,možeš bez problema aktivirati s njim.
Za sve ostale ,koji imaju samo WMC ključ ,napravit ću u sljedećih par dana ponovno ovu verziju
,pa ćemo probat hoće li radit.cek sta sad ja imam onaj kupljen za 15$ i nemogu upgrade napravit na 8.1...stali?
Ako imaš samo WMC ključ ,s njim se možeš slikat dok ne aktiviraš Windowse ...
Ali ,ako si bil kupil onaj ključ za tada novokupljene PC-e ,koji je koštal isto 15$ promotivno ,možeš bez problema aktivirati s njim.
Za sve ostale ,koji imaju samo WMC ključ ,napravit ću u sljedećih par dana ponovno ovu verziju ,pa ćemo probat hoće li radit.
ma ja sam bas kupio upgrade za 15$ a WMC kljuc sam dobio dabe tad odma isto.... a hocu li moc s tim dabe dobijenim WMC kljucem aktivirat i WMC na 8.1?
Ja sam uzeo ključ preko ove stranice, vjerovatno ću moći aktivirati 8.1. Jeli tako?
E sad, dali se može napraviti upgrade/update a da mi ostanu svi programi, igre i ostele stvari?
ma ja sam bas kupio upgrade za 15$ a WMC kljuc sam dobio dabe tad odma isto.... a hocu li moc s tim dabe dobijenim WMC kljucem aktivirat i WMC na 8.1?
Onda se nemaš kaj brinut. Da ,hoćeš ,ako je bio aktiviran prije 31.01.
Ja sam uzeo ključ preko ove stranice, vjerovatno ću moći aktivirati 8.1. Jeli tako?
E sad, dali se može napraviti upgrade/update a da mi ostanu svi programi, igre i ostele stvari?
Može ,ali je ipak bolje napraviti clean install.
- toliko panike oko keya... oni koji imaju valjani key nek sačekaju SP1. Testni strojevi su ionako za test (nije važan key).
- toliko panike oko keya... oni koji imaju valjani key nek sačekaju SP1. Testni strojevi su ionako za test (nije važan key).
Upravo tako.
Mislim da ovaj rtm ide u virtualku.