Windows 7 to windows xp

poruka: 83
|
čitano: 18.909
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 to windows xp
kizo2703 kaže...

Badava mu i XP ,osim ako ima staru kantu od PC-a koja još uvijek ima IDE hdd. Sata drivere prvo treba imati ,drugo ,treba imati floppy na PC-u za njihovu instalaciju. Ili ,treba znati znati gdje i kako prebaciti disk u native IDE mode u BIOS-u ,pa onda nstalirati SATA drivere po završetku instalacije XP-a.

A najbolje ,malo strpljenja i pričekat ''majstora'' koji mu je to instaliral da mu i popravi!!!

Nisam htio još zakomplicirati više  navodeći još problema :)...
U svakom slučaju mi je žao kad netko ostavi na cjedilu svoje mušterije.

Private
16 godina
neaktivan

Nije to kompliciranje ,samo činjenice. Dal sam mu prijedlog za najjednostavniju opciju ,da proba popravak Sedmice. Sama ponovna instalacija Sedmice je isto pič*in dim prema instalaciji XP-a ,pogotovo na noviju mašinu koja niti nema neke komponente koje su u vrijeme kad je XP izdan bile normalne ,a opet nekih koje su danas standard onda nije niti bilo.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 1:20 (kizo2703).
16 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Badava mu i XP ,osim ako ima staru kantu od PC-a koja još uvijek ima IDE hdd. Sata drivere prvo treba imati ,drugo ,treba imati floppy na PC-u za njihovu instalaciju. Ili ,treba znati znati gdje i kako prebaciti disk u native IDE mode u BIOS-u ,pa onda instalirati SATA drivere naknadno ,po završetku instalacije XP-a.

A najbolje ,malo strpljenja i pričekat ''majstora'' koji mu je to instaliral da mu i popravi!!!

velikom večinom s s tebon slažen ali da triba flopi za napravit instalaciju to siguro netriba pitanje je dali on zna radit u biosu a da se neradi o nekoj kanti govori več instaliran win 7 zato čemu konplicirat s nekim flopijem i ko to još koristi za instalaciju

ili jednostavnije ko što si napisa neka sačeka onog komu ga je udesija Nevinašce

I Jadantisi
16 godina
neaktivan

Floppy sam napisal zato jel je još kompliciranije objašnjavat mu kak da instalira sata drivere sa cd-a ili usb-a.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 2:03 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Ja dajem glas onima koji mu kazu ili da nabavi obicnu instalaciju win 7 koju niko nije prepravljao ili da da nekome da mu to slozi. Instalacija Xp na komp koji ima sata kontroler moze postati nocna mora i za ljude koji se kuze u to a kamoli neukog korisnika koji pokrene i instalaciju i onda kuku majko nema diska ;)

16 godina
neaktivan
hari55 kaže...

Mene zanima kako sad vratiti stari dobri xp. Imam na cd-u service pack 3 kako sad to da instaliram posto nisam nikad instaliro xp,

Jednostavno uzmi instalacijski boot CD sa Windowsima XP i preformatiraj kompletan HDD i instaliraj ponovno XP.

U Biosu podesi da ti se boota prvo sa CD-a

Ovdje imaš do detalja objašnjeno na hrvatskom jeziku Kako formatirati HDD i instalirati Windows XP uz razne pomoćne linkove o SATA HDD-u i načinima formatiranja

Web tutoriali za početnike, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network ...
15 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

ej..decki! trebam pomoc.. Ja imam Win.7... i sada mi je frend dao win.xp! Znaci ja bi htio da imam (ja imam C i D diskove) na C disku win.7 a na D disku win.xp! al kad ja stavim cd unutra..ne dopusta mi da instaliram (evo dolje slika)! A probao sam i boot...isto nece..pa molim vas za pomoc!

.ılı.|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|.ılı. ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
imager1 kaže...

ej..decki! trebam pomoc.. Ja imam Win.7... i sada mi je frend dao win.xp! Znaci ja bi htio da imam (ja imam C i D diskove) na C disku win.7 a na D disku win.xp! al kad ja stavim cd unutra..ne dopusta mi da instaliram (evo dolje slika)! A probao sam i boot...isto nece..pa molim vas za pomoc!

Ama moraš botat cd joj neznam toćno u kojem broju entera je bilo 100% opisana instalacija windowsa xp to je u broju dok nisu još dvd-e davali!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
15 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

Pa nece botat..u tome je stvar..

.ılı.|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|.ılı. ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
imager1 kaže...

Pa nece botat..u tome je stvar..

A da u biosu naštimaš da ti bota prvo cd-rom pa ćeš onda moć botat ili je taj cd bez bota

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic
17 godina

ajde da ne otvaram novu temu htio bi na win7 slozit pointer od misa da bude isti kao xp(ne po izgledu)na win7 postoji neki acellator(sry nzn kak se tocno pise)koji me zesce ubija u pojam pogotovo u igrama,mislim da cete znati ak ste korisit win7 odma nakon xp-a.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih
17 godina
neaktivan

Pa u driverima od misa bi to trebao imati za iskljuciti.

15 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

decki hvala na pomoci problem je rijesen. 

lock

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne mislis da bi bilo lijepo da napises kako da ne moramo nekome drugom sa istim problemom opet pisati dvije stranice postova?

16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

Pozdrav ljudi!

trebam malu pomoć oko Huawei mobile E 180 sticka. Sad sam i je ponosni vlasnik sedmice i stvarno bi je svakom preporučio. Nego, stick od tele2, sedmica ne prepoznaje kao stick nego ga pedsetavlja kao CD pogon (F:). Stick funkcionira ali prije nego ga izvadim moram ugasiti lap. Možda i nemoram, ali... To i nebi bio neki problem da me ne živcira toliko.

Svaki dobronamjeran savjet je dobrodošao. Hvala!

D.L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pored najbolje volje ne kuzim u cemu je problem. Ako radi sta te briga sta pise u exploreru.

16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

ja kad pokusavam prebacit sa sedmice na xp dobijem ovu poruku ko na slici, pokusao sam stavit na 1st boot device dvd rom al nije uspjelo.Sto da radim? nemogu instalirati ni drivere za zvuk kaze mi da nemam tu maticnu koja treba a imam a drugi windows nemam.

edit:sry neznam zas nije stavilo sliku, i sry zbog ovake slike nez zast al mi blokira snipping tool imam build 7000 beta verziju ultimate x32

http://de.xfire.com/profile/mp14isback/screenshots/?view#96673091
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 21:04 (lamborghini murcelago lp640).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lamborghini murcelago lp640 kaže...

ja kad pokusavam prebacit sa sedmice na xp dobijem ovu poruku ko na slici, pokusao sam stavit na 1st boot device dvd rom al nije uspjelo.Sto da radim? nemogu instalirati ni drivere za zvuk kaze mi da nemam tu maticnu koja treba a imam a drugi windows nemam.

na kojoj slici??,nisi je stavio

u biosu vrati kao first boot device hard disk,to ti nema veze sa boot loaderom.

drivere za zvuk trebao bi pronaci windows update i instalirati ih sam.

u xp vjerojatno nemozes uci zbog pokvarenog boot loadera.

prvo stavi sliku,i malo detaljnije opisi svoj problem,jer ovako ti necemo moc pomoci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 20:55 (robx).
16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

eno slika gore.Kontam ja sta znaci onaj error ali imam samo taj windows a nemogu ga bootat ni instalirat, nebi bio toliki problem da imam zvuk na kompjuteru jer mi sluzi za igrice,a nemogu instalirat drivere znaci imam integrirku u m3a770de+ i ustekam zvucnike ili slusalice stagod i idem instalirat drivere sa cda i nece pise da nemoze naci hardver koji podrzava te drivere, i onda skinem sa interneta i opet nece

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

uspio sam instalirati modirani  borg xp , ali nemogu nikako instalirati drivere za graficku hd5770 a sve ostale instaliralo bez problema probao sam catalyst 10.5 i 9.* ,ja pokrenem instalaciju od drivera i ide sve normalno a kad stisnem install nista se ne desava jednostavno se ugasi taj proces.Pokusao sam instalirati xp pro x64 i kaze setup.exe is not a valid win32 application , windows nema boot kak da ga installam, kontam da mozda jer imam 32 bit sistem i ocu prijeci na 64.Pomozite hitno mi je ako uspijem drivere instalirat necu mjenjat windows ponovno, a ako nemam izbora onda mjenjam.

EDIT: pokusao sam sa driver sweperom i opet nece i sry na triple post ali morao sam...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 17:29 (lamborghini murcelago lp640).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo si pokusao instalirati xp iz win 7 sto ti naravno nije dozvolio pa si onda opet isao to raditi samo sa 32 na 64 bitni pa ti opet nije dozvolio. Jedini ispravan nacin instalacije XP-a je dici ga sa botabilnog CD-a i instalirati. I mani se tih modanih verzija tipa gamers edition lastxp i slicnih jernemas pojma sta je, kako je i zasto je neko nesto uacio ili izbacio iz instalacije. Sa njima samo probleme mozes imati. A sto se tice kartice da li si skinuo zadnje atijeve drivere za tu karticu? Da li si stavio sve zakrpe i nadogradnje za XP?

16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

ma kontam ja sve nego nije mi htio bootat obican xp pa sam mislio instalirat ovaj borg xp koji oce bootat pa preko njega instalirati onaj x64 ali nije uspjelo, taj xp borg koliko kontam nista nije promjenio samo je stavio druge ikone,povrsinu i temu...da imam zadnje drivere od atia no neznam dali je normalno ali cudno mi je sto imam i izbor uninstall catalyst a nije instaliran ili je to normalno no u bilo kojem slucaju mi neide nakon toga, probao sam i sa cda koji sam dobio uz graficku ali opet neide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To da nije mijenjao nista on kaze i ne mora a vjerovatno i nije istina. A to sto ti se driveri nece instalirati je vjerovatno do tog XP-a. Sta regularni nemodificirani xp i ice ti i driveri.

16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

ali jel ima mogucnosti da ga instaliram bez da se boota ili da nekako napravim da moze bootat ili nest?, jel postoje neki drugi driveri osim catalysta? nisam bas informiran za tak sta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini xp bootabilan cd i bootaj sa njega i instaliraj ciste xp pa onda stavljaj drivere. Nema drugih drivera osim atijevih ili onih ko je proizveo tvoju karticu a to su opet atijevi.

16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

nemam flat, imam jos 150mb prometa, sad sam otisao tamo di pise prije instalacije da ekstraktira i pokusao sam pokrenuti setup.exe i dobijem ovo na slici (probao sam restartat komp)

EDIT: nevidi se bas pise : "failed to acess catalyst install manager engine.please ensure that no other instances of catalyst install manager are currently running."

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 18:13 (lamborghini murcelago lp640).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vjerovatno ti je iskljucen servis windows instaler. start run services.msc i vidi da li ti je pokrenut windows instaler servis. Ljepote modifikovanih windowsa ;)

16 godina
neaktivan
Windows 7 to windows xp

bio je ugasen ja ga upalio i stavio na automatic ali opet ista poruka :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

restart pa pokusaj onda ali na tvom mjestu ne bih se zajeba..o vise sa modifikovanim windowsima i instalirao normalne pa onda pokusao. Sa ovim ces samo probleme imati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice