Windows 7 Professional 32-bit vs 64-bit, razlike?

poruka: 37
|
čitano: 48.542
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Windows 7 Professional 32-bit vs 64-bit, razli

E da ,i ja sam u bivšoj firmi mogel skidati s TechNeta kaj sam htel ,tak sam došel i do Viste i Officea 2007 ,ali to je sad prošlost. {#}

Inače ,bilo koji disk Sedmice ,s bilo kojom verzijom se može vrlo lako pretvoriti u univerzalni instalacijski DVD za sve verzije!!

Samo treba izbrisati ili onesposobiti file ei.cfg na disku.

Kako? Uz pomoć ovog programčića - KLIK

Napomena : napravite kopiju .iso-a ako želite zadržati original i DOBRO proučite prije upotrebe!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 16:35 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
mario.L_hr kaže...

@autor: Zaboravi moj link i kontaktiraj MS Hrvatska, mislim da neće biti problema da zamjeniš svoje Win7 32 za 64.

- MS formalno nema ništa s OEM verzijom, ''Contact your PC manufacturer for product support''. Vlasnici retail verzije su nešto rjeđi na ovim prostorima.

Ali, ipak, poziv MSu često daje rezultata, naravno, ako je autor posta stvarno vlasnik originalnih windowsa s licencom, dok ako samo ima originalne windowse, nema šanse. :)

Također, nema tu zamjene, nije to par tenisica... postoji licenca-naljepnica i račun. Te stvari se nemogu zamijeniti. Teoretski da ti MS da novi key telefonom, inspektor u kontroli te svejedno može kazniti jer zatećeno stanje instalirane verzije ne odgovara papirnatom stanju i licencama. -nam tu podrazumijevanja ili razumijevanja, ostaje samo kuverta da nevidi sitnice.

Kućni koirsnik nemora imati toliko brige oko licence, važno je samo da prolazi WGA..

Problem je ako je OEM licenca i to dobivena uz računalo, tu se u potpunosti slažem. Velika vjerojatnost je da je to upravo ta verzija, rijetki su i dućani koji prodaju Retail. Za kupljenu OEM licencu, kupljenu u dućanu, za RH važi fora da nakon instalacije na računalo i aktivacije OS-a isti nije moguće prenijeti na drugo računalo. Na ovaj način toleriraju prodaju OEM-a bez računala (valjda su shvatili onu staru bolje išta nego ništa). Ovo je tumačenje koje sam dobio od svog dobavljača (nedugo smo naručili nova računala s OS-om).

Koliko vidim autorova mama ima važeću instalaciju OS-a, mislim da svakako vrijedi probati s MS Hrvatska (nam su dozvolili mišlung 32-bita i 64-bita pod istu licencu, za veći broj korisnika), pa ako je software nabavljen preko firme i firma ima odnos s MS-om. Why not?

16 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina
odjavljen
ihush kaže...

Ali, ako chipset ne podržava više od 4GB (8.. remaping) onda ni 64bit OS nemože iskoristiti 4GB, jer jedan dio ostaje rezerviran. Dok suprotno uz patch je vrlo lako iskoristiti RAM i na 32 bita.

Da ne citiram cijeli post, ali PAE može stvoriti više glavobolje nego 64-bitni driveri prije 4 godine, tako da je isplativije preći na 64-bitni OS. Uz to na 32-bitnom osu postoji i ograničenje memorije koju jedna aplikacija može dobiti na raspolaganje, tako da je za stvari za koje treba više rama najbolja kombinacija 64-bitni OS + 64 bitna aplikacija.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
F1-IVO kaže...
.....

Naravno ,to je ''pravi'' ,školski način po MS zapovjedima!! {#} I tko ima vremena i malo znanja ,svakako nek ide tim putem!!

Ja sam slučajno naletil na ovaj programčić i stavil link ,iako to još treba isprobati dali radi kako treba!!

Usput ,kome treba ,na Digital Desire ima linkova za Untouched verzije Windowsa 7 ,za direktni download i preko torrent klijenata!

Kome treba ,nek potraži!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
MrBlc kaže...
ihush kaže...

Ali, ako chipset ne podržava više od 4GB (8.. remaping) onda ni 64bit OS nemože iskoristiti 4GB, jer jedan dio ostaje rezerviran. Dok suprotno uz patch je vrlo lako iskoristiti RAM i na 32 bita.

Da ne citiram cijeli post, ali PAE može stvoriti više glavobolje nego 64-bitni driveri prije 4 godine, tako da je isplativije preći na 64-bitni OS. Uz to na 32-bitnom osu postoji i ograničenje memorije koju jedna aplikacija može dobiti na raspolaganje, tako da je za stvari za koje treba više rama najbolja kombinacija 64-bitni OS + 64 bitna aplikacija.

- Da, ali ciljao sam na nešto drugo.

Postojeći OS i software predpostavka 32 bitni, nema smisla mijenjati samo zbog 64bitne verzije, pogotovo ako govorimo o legalnom-plaćenom OSu i aplikacijama. Dakle, korisnik koji je do sad bio na 32 bita, nema neke koristi od pukog prelaska na 64bitni OS, ako stvarno ima potrebe za tim, to predpostavlja i aplikacije.... Legalno-cijena?

Patch radi sasvim dobro, nema nikakvih anomalija i sl. To je u ostalom i dalje ista osnova kao i ostatak MSovih OSova, koji, gle čuda, podrzavaju recimo 64GB (na 32bita), naravno, druga licenca.

PAE za OS ili PAE u CPU nisu iste stvari, nekad je i MS podržavao PAE no ako se nevaram od SP1 (za XP) je izbačena podrška... zapravo nije ali je.. (komplicirana rečenica, kao i sam stav MSa oko tog, kao i razlozi za umjetno ograničenje).

Suprotan primjer, ako MBO ne podržava više RAMa... onda ni OS nemože pomoći, jedino što će dozvoliti 64bitne app, ništa više. Oni kojima je to stvarno potrebno (radne stanice-serveri) su specifična manjina, nikakao prosjek korisnika kojeg više zanima koliko FPSa će imati u GT4...

Za novo računalo je logičnije odmah krenuti s 64bita, osim ako ne postoji neki razalog za 32. Ali konkretnih razlika za većinu nema. Postojeći korisnici ako plaćaju software moraju imati jako dobar razlog za promjenu, svejedno koje verzije OSa. (to bi bila moja glavna misao).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Naravno da čovjek uvijek treba razmisliti da li mu je potreban 64 bitni OS. U mom slučaju sam odabrao, za posao, radnu stanicu sa 64 bitnim OS-om i 8 GB RAMA. Nužda me natjerala na to. Ali to je poslovno računalo koje će vratiti uloženi novac za 6 mjeseci.

Inače na postojećim računalima, 32-bitna Vista professional, imamo po 4GB RAMA. Malo sam istraživao kako iskoristiti kompletni RAM i kao rezultat mog istraživanja je zaključak da ćeod toga profitirati aplikacije koje trebaju više od 2GB RAMA (u mom slučaju AutoCAD) ada će se sustav lagano usporiti. Kako u radu paralelno koristim i ostale aplikacije nisam išao na tu varijantu već smo se odlučili na kupnju novih radnih stanica.

Mislim da današnji Win 7 64-bita podržava manje više sav hardware, dapače to i tvrdim. Betu sam instalirao na 5 godina staru kantu s AMD procesorom i sve uređaje je prepoznao od prve. Rad 32-bitnih program je besprijekoran, niti sa jednim nisam imao problema. Za programe kojiimaju 64-bitne inačice moraš instalirati upravo njih.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice