Windows 7 Professional 32-bit vs 64-bit, razlike?

poruka: 37
|
čitano: 48.537
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

E ovak, sutra kupujem novi pc u adm (phenom  2 x4 965, msi gtx 460 hawk, 2x2 gb 1333 mhz cl9 ram, samsung spinnpoint f3 1 terab.) i mislio sam im dat usput instalirat windowse, no ima jedna kvaka... Stara mi ima windowse 7 oriđiđi i do jučer je tvrdila da ima 64-bitnu verziju, da bi danas ispalo da ima 32-bitnu -.- -.- -.- -.-... Hoću li ja instalacijom 32-bitne verzije nešto izgubit po pitanju performansi i funkcionalnosti hardvera? Koliko znam, 32-bitna sedmica nekim čudom može iskoristit do 8 gb ram, tako da tu nebi trebalo problema... Je li to stvarno istina? Ja ionako planiram prvo odigrati masu nešto starijih igara poput Aion, Oblivion, Witcher 1 i sl. koje su ionako 32-bitne po mom znanju i bit će onda 100% kompatibilne... Koliko 64-bitne novije igre sporije rade na 32-bitnom sustavu? Hvala!

P.S. Kako god bilo, upgrejdat ću ja na 64-bitnu verziju kroz god-god i pol, ali sad stvarno nemam para još kupovat 64-bitnu sedmicu...

P.S.2: Imam doma oriđiđi 64-bitni xp, dal da to stavim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:33 (Delmogeny).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Windows 7 Professional 32-bit vs 64-bit, razli
prvo i osnovno je da nećeš moć iskoristi svih 4gb memorije na 32bitnim već 3.5 gb! Sve 32 bitne aplikacije bi trebale radit na 64 bitnima windowsima!
14 godina
neaktivan
Memphis kaže...
prvo i osnovno je da nećeš moć iskoristi svih 4gb memorije na 32bitnim već 3.5 gb! Sve 32 bitne aplikacije bi trebale radit na 64 bitnima windowsima!

A baš lijepo, znači sad bih uz 5.5k računalu trebao pljunut još 1200 kn za OS, otkud!? I onda čuđenje kad svi koriste kopije...

16 godina

da se nadovezem na post gore: kad sam bio u istoj dilemi, pogledao sam masureviewa i bencheva i ispalo je da na 64-bitnom w7, na nekim benchevima se dobija visi skor. u igrama je razlika bila par fps gore/dolje.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
16 godina
Delmogeny kaže...

E ovak, sutra kupujem novi pc u adm (phenom  2 x4 965, msi gtx 460 hawk, 2x2 gb 1333 mhz cl9 ram, samsung spinnpoint f3 1 terab.) i mislio sam im dat usput instalirat windowse, no ima jedna kvaka... Stara mi ima windowse 7 oriđiđi i do jučer je tvrdila da ima 64-bitnu verziju, da bi danas ispalo da ima 32-bitnu -.- -.- -.- -.-... Hoću li ja instalacijom 32-bitne verzije nešto izgubit po pitanju performansi i funkcionalnosti hardvera? Koliko znam, 32-bitna sedmica nekim čudom može iskoristit do 8 gb ram, tako da tu nebi trebalo problema... Ja ionako planiram prvo odigrati masu nešto starijih igara poput Aion, Oblivion, Witcher 1 i sl. koje su ionako 32-bitne po mom znanju i bit će onda 100% kompatibilne... Koliko 64-bitne novije igre sporije rade na 32-bitnom sustavu? Hvala!

P.S. Kako god bilo, upgrejdat ću ja na 64-bitnu verziju kroz god-god i pol, ali sad stvarno nemam para još kupovat 64-bitnu sedmicu...

Hmm... Stavljat 32-bitni OS na takvu konfu je ništa više nego smiješno. U zabludi si što se tiče maksimalne količine RAM-a na 32-bitnom OS-u.. 32-bitni OS podržava maksimalno 4 GB RAM-a (prepoznaje kao 3.5 GB ako se ne varam), a 64-bitni 16 GB. Nije samo u tome razlika. 64-bitni OS nije samo brži već proc u tom slučaju zahvaća 64 bita što će reći da je samim time OS teoretski i duplo brži. Ja da sam na tvom mjestu išao bi na alternativan izvor sedmice (ako trebaš sedmicu javi mi se u PM, zna se što sam htio reći {#}). 64-bitni XP je na "zlom glasu" zbog podosta bugova, pa ja to nebi nikako stavljao.. I da, kao što kolega koji me preduhitrio rekoše, 64 bitni OS je gotovo 100% kompatibilan s 32-bitnim aplikacijama.

Nikad ne učini danas ako možeš ostaviti za sutra.
15 godina
neaktivan

ista licenca ti vrijedi za 32 bitnu i za 64 bitnu verziju windowsa 7

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:39 (robx).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Delmogeny kaže...
Memphis kaže...

A baš lijepo, znači sad bih uz 5.5k računalu trebao pljunut još 1200 kn za OS, otkud!? I onda čuđenje kad svi koriste kopije...

Jednostavno instaliraj (daj instalirati) 32bitnu verziju, razliku izmedu 23 i 64bita sto se tice igranja igrica,

surfanje internetom i slicnih trivijalnosti, neces niti skuziti.

Ionako tih 500/300 ili koliko vec mb memorije koje dobijes instalacijom 64bit Win-a gubis jer zahtijeva vise memorije za rad od

32 bitne verzije, izade te na gotovo isto.

Inace ako ne zelis "pljunuti" xxxx kuna za OS uvije mozes uvijek instalirati bilo koju 64bitnu Linux distribuciju, dode te tricavih 0kn.

robx kaže...

ista licenca ti vrijedi za 32 bitnu i za 64 bitnu verziju windowsa 7

Eto vidis nisam znao, onda samo treba skinuti image DVD-a 64bitn-og windowsa 7 (sto je sasvim legalno), sprziti i instalirati koristeci svoju sifru.

Voila.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:56 (drnde).
15 godina
Delmogeny kaže...
Memphis kaže...

skini sa torrenta čisti instalaciju Win7 64bit koje možeš koristi mjesec dana a onda ih moraš aktivirat

17 godina
neaktivan

Dosta gluposti navaljaste ovdje.

Ajmo o memoriji. win 7 32-bitni moze adresirati do 4 gb memorije ali dio adresa otpada na graficku i jos neke stvari takod a ce ti ostati oko 3,2 (zavisi od kompa do kompa ali otprilike toliko) na raspolaganju samom os-u. Drugo ogranicenje jeste da ti niti edna aplikacija ne moze koristiti vise od 2 GB pa ti tih 3,2 gb i ne pravi razliku sto se samih aplikacija tice ali os lakse dise. Sto se tice samoh aplikacija mozes instalirati samo 32-bitne aplikacije. Velika je baza drivera.

Win 7 x64 moze adresirati do 192 gb rama. Mogu se instalirati i 32-bitne i 64-bitne aplikacije. Da isoristis pun potencijal 64-bitnog sistema trebas imati 64-bitni procesor, 64-bitne drivere, 64-bitni software. 32-bitne aplikacije se poansaju identicno kao na 32-bitnom windowsu.

@drnde

Otud ti to da x64 trosi vise rama od x32?

Daj ijedan razlog da ne instalira x64? Nista ne gubi a moze dobiti.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:57 (logic).
16 godina
logic kaže...

Dosta gluposti navaljaste ovdje.

Ajmo o memoriji. win 7 32-bitni moze adresirati do 4 gb memorije ali dio adresa otpada na graficku i jos neke stvari takod a ce ti ostati oko 3,2 (zavisi od kompa do kompa ali otprilike toliko) na raspolaganju samom os-u. Drugo ogranicenje jeste da ti niti edna aplikacija ne moze koristiti vise od 2 GB pa ti tih 3,2 gb i ne pravi razliku sto se samih aplikacija tice ali os lakse dise. Sto se tice samoh aplikacija mozes instalirati samo 32-bitne aplikacije. Velika je baza drivera.

Win 7 x64 moze adresirati do 192 gb rama. Mogu se instalirati i 32-bitne i 64-bitne aplikacije. Da isoristis pun potencijal 64-bitnog sistema trebas imati 64-bitni procesor, 64-bitne drivere, 64-bitni software. 32-bitne aplikacije se poansaju identicno kao na 32-bitnom windowsu.

@drnde

Otud ti to da x64 trosi vise rama od x32?

Daj ijedan razlog da ne instalira x64? Nista ne gubi a moze dobiti.

Sve je to istina, samo.. Krivo ti je ovo "Win 7 x64 moze adresirati do 192 gb rama.", istina je da winsi 7 mogu adresirati do 192 gb rama, ali ne 64-bitni. 16 GB je provjerena informacija. Profesor iz računalstva me nedugo maltretirao s time. Ali kao što kaže stara dobra poslovica; "Ljudski je (ne)griješiti". Možda je profa u krivu... Svakako, ovo da x64 troši više RAM-a je besmislena informacija... Neka mi taj koji je to rekao objasni zašto bi x64 trošio više rama.. Taj vjerojatno nit nezna što ti bitovi označavaju...

14 godina
neaktivan

Nego da mi riješimo onda ovo što je meni najviše upalo u oko ovdje, ako spržim 64-bitnu verziju disk hoće li mi nakon trial verzije normalno se otključat windowsi sa key-em od ove 32-bitne verzije? Moram li onda baš instalirat Professional 64-bit premda je ovo Professional 32-bit što sad imam, ili može i druge verzije?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Delmogeny kaže...

Nego da mi riješimo onda ovo što je meni najviše upalo u oko ovdje, ako spržim 64-bitnu verziju disk hoće li mi nakon trial verzije normalno se otključat windowsi sa key-em od ove 32-bitne verzije? Moram li onda baš instalirat Professional 64-bit premda je ovo Professional 32-bit što sad imam, ili može i druge verzije?

sa 32 bitnim kljucem mozes aktivirat 64 bitnu verziju,ali ako imas kljuc od 32 bitne verzije professional onda moras skinuti i 64 bitnu professsional.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:12 (robx).
17 godina
neaktivan

"all 64-bit versions of Microsoft operating systems currently impose a 16 TB limit on address space and allow no more than 128 GB of physical memory due to the impracticality of having 16 TB of RAM."

Izvor:http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id/5709

Here are the upper RAM limits for the different editions of Windows 7:

• Starter: 8GB
  • Home Basic: 8GB
  • Home Premium: 16GB
  • Professional: 192GB
  • Enterprise: 192GB
  • Ultimate: 192GB

Izvor: http://www.zdnet.com/blog/hardware/max-memory-limits-for-64-bit-windows-7/4254

"Microsoft has increased the maximum RAM supported by x64 Windows 7 Home Premium. If for Vista, Home Premium was stuck at 16 GB of RAM, Windows 7 Home Premium can go as high as 192 GB."

Izvor: http://news.softpedia.com/news/Windows-7-Maximum-Supported-RAM-192-GB-RAM-119101.shtml

Ipak moze do 192 GB rama u zavisnosti od edicije. Zato sam napisao do 192 a ne 192 GB.

16 godina
logic kaže...

"all 64-bit versions of Microsoft operating systems currently impose a 16 TB limit on address space and allow no more than 128 GB of physical memory due to the impracticality of having 16 TB of RAM."

Izvor:http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id/5709

Here are the upper RAM limits for the different editions of Windows 7:

• Starter: 8GB
  • Home Basic: 8GB
  • Home Premium: 16GB
  • Professional: 192GB
  • Enterprise: 192GB
  • Ultimate: 192GB

Izvor: http://www.zdnet.com/blog/hardware/max-memory-limits-for-64-bit-windows-7/4254

"Microsoft has increased the maximum RAM supported by x64 Windows 7 Home Premium. If for Vista, Home Premium was stuck at 16 GB of RAM, Windows 7 Home Premium can go as high as 192 GB."

Izvor: http://news.softpedia.com/news/Windows-7-Maximum-Supported-RAM-192-GB-RAM-119101.shtml

Ipak moze do 192 GB rama u zavisnosti od edicije. Zato sam napisao do 192 a ne 192 GB.

Ma kazao sam i ja njemu tu vijest... Čovjek malo popio izgleda. Heheh. Živi bili pa vidjeli. {#}

17 godina
neaktivan

Zar nisi ti mene ispravio ovim rijecima:" Krivo ti je ovo "Win 7 x64 moze adresirati do 192 gb rama.", istina je da winsi 7 mogu adresirati do 192 gb rama, ali ne 64-bitni. 16 GB je provjerena informacija."

Ja ti pokazah da nisi u pravu. Red je barem da priznas da si me pogresno ispravio zar ne ;) I zaboravih te maloprije pitati ako ne mogu 32-bitni i ne mogu 64-bitni koji mogu? Ostao si nedorecen ;)

17 godina
neaktivan
felonterx kaže...
Delmogeny kaže...

Hmm... Stavljat 32-bitni OS na takvu konfu je ništa više nego smiješno. U zabludi si što se tiče maksimalne količine RAM-a na 32-bitnom OS-u.. 32-bitni OS podržava maksimalno 4 GB RAM-a (prepoznaje kao 3.5 GB ako se ne varam), a 64-bitni 16 GB. Nije samo u tome razlika. 64-bitni OS nije samo brži već proc u tom slučaju zahvaća 64 bita što će reći da je samim time OS teoretski i duplo brži. Ja da sam na tvom mjestu išao bi na alternativan izvor sedmice (ako trebaš sedmicu javi mi se u PM, zna se što sam htio reći {#}). 64-bitni XP je na "zlom glasu" zbog podosta bugova, pa ja to nebi nikako stavljao.. I da, kao što kolega koji me preduhitrio rekoše, 64 bitni OS je gotovo 100% kompatibilan s 32-bitnim aplikacijama.

Samo komentar na ovo podebljano; u kojem je to svemiru 64-bitni XP na lošem glasu?! Argumenti? Primjeri?! Blatra, nema ih... 64-bitni XP je odličan proizvod, možda je u njegovim počecima bilo problema s driverima i nekompatibilnosti, no to je bilo eonima davno (kao što je i 32-bitni XP bio komad smeća kad je izašao na stage, dok ga nisu pošteno pokrpali).

Ostalo su drugi rekli. 64-bitni Pro 7 bi trebao radit sa tvojim ključem... Idi na 64-bita that's the way I like it...

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
14 godina
neaktivan

Prestanite ić u offtopic!{#} Hvala!{#}

Nego, di da ja skinem onda 64-bitni windows 7 professional i zapržim pa im to dam? Postoje li neka stvarno legalna mjesta downloada, ili sam spao na torrente i sl.? Ne postoji li mogućnost da na torrentima naiđem baš na neku ''pokvarenu'', buggy verziju, bilo zbog edicije ili lošeg prženja ili nečeg trećeg?

P.S. A Windows Vista 64-bit vs Windows 7 64-bit?:D Vistu bih mogao nabavit... Hebemu sve osim te 64-bitne sedmice imam nekoga da mi s oriđiđijem-.-...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:27 (Delmogeny).

0 0 hvala 0
16 godina

Ajd vidim ja da sam ispo glup... Ma šta ćeš kad nas ovaj "filla" neistinitim informacijama. Od sad vjerujem samo provjerenim BUG-ovcima. {#} Ispričavam se ako sam nedaj Bože čak nekog nekim slučajem uvrijedio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a je li meni sad bolje da stavim 32 ili 64bit windows 7, a imam 2gb ram-a, a proc 64, x2

hitno mi treba odgovor

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 20:25 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MowERn kaže...

a je li meni sad bolje da stavim 32 ili 64bit windows 7, a imam 2gb ram-a, a proc 64, x2

hitno mi treba odgovor

ako ćeš koristit komp samo ovako za pisanje i ostalo, ne igre, ja bi reko da staviš 64 bitne kad već imaš tako procesor

16 godina
neaktivan
MowERn kaže...

hitno mi treba odgovor

AKo misliš u skorije vrijeme kupit još 2gb rama onda instaliraj 64 bitnu verziju a ako ostaješ na ova 2 onda instaliraj 32 bitnu verziju.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan

Nevjerojatno je šta uz Wikipediu i slične enciklopedije još uvijek ima ljudi koji otvaraju ovakve teme koje su već sto puta otvorene i prožvakane. Zna se tipkat po furumima ali se ne zna tražit po netu? Never ending fail...

{#}{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Joj sto volim ovakve mamine sincice koji mogu pljunut 5.5 k za novi komp a nisu sposobni skinut sedmicu i instalirat i aktivirat....
Najlakse je sve kupit po mogucnosti najskplje i onda se kur*it a neimat pojma o nicemu.....
Dobro je dok mamica i tatica placaju {#}

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
MowERn kaže...

hitno mi treba odgovor

AKo misliš u skorije vrijeme kupit još 2gb rama onda instaliraj 64 bitnu verziju a ako ostaješ na ova 2 onda instaliraj 32 bitnu verziju.

Tako je, a proširio bi da do 4gb rama  x32, preko 4gb x64

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva evo ti ga na
16 godina
neaktivan
indig0F10w kaže...
soundstream kaže...

Zato postoji forum da se pita ako nezna ili nije siguran.

I meni idu neke teme na živce ali barem je pitao u postojećoj temi a ne opet otvorio 32 vs. 64 bit dilemu:)

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 13:25 (F1-IVO).
14 godina
neaktivan

Nemoj skidati Winse od bilo kud. Evo ti link pa skini što ti treba s TechNet stranice (oriđiđi MS). Fora je ta da trebaš imati Live ID. Budući imaš već originalne winse32 nebi trebao imati problema s tim. BTW MS-ov Live ID je korisna stvarčica ukoliko koristiš njihove proizvode.

0 0 hvala 0
16 godina

... po stoti puta, par ispravaka.

za količinu memorije, nije ograničenje u broju bitova OSa nego u hardwareu.

Logic daje link, ali evo malo preciznijeg. Memory.. Starter je tako ograničen na 2GB u obje verzije. To govori o umjetnom ograničenju tj ciljanoj verziji OSa što je opet povezano licencom-cijenom.

Najvažnije kod količine RAMa je MBO-chipset (uz fizičku količinu DIMMova i velićini dostupnih modula na tržištu), kao i CPU.

Tako je za većinu maximum 4/8/16GB (što ima ponajmanje veze s 64bita). MBO koje podržavaju više npr 32GB ili server MBO recimo 132GB.. su još uvijek ispod tih granica od 192GB

Recimo još, npr Celeron je ograničen na 16GB, Pentium itd.. tek npr xeon ima podršku za 288GB-48bit PAE.

Sve to treba gledati kao cjelovitu platformu, proizvođačka ograničenja... ne samih broja bitova.

Količina dostupne memorije je u rasponu 2.7-3.5GB na 'standardnoj' kombinaciji. Prosjek je 3.2GB

Ali, ako chipset ne podržava više od 4GB (8.. remaping) onda ni 64bit OS nemože iskoristiti 4GB, jer jedan dio ostaje rezerviran. Dok suprotno uz patch je vrlo lako iskoristiti RAM i na 32 bita.

Razlika za korsnika između 32 ili 64 bitnog OSa je u većini slučajeva neprimjetna. OS je isti, aplikacije koje prosječan korisnik treba, također...

Treba razlikovati potrebu-obavezu (zbog konketnog softwarea) ili samo prekenjavanje uz piratsku ultimate verziju gdje je uvijek veće (veći broj) 'bolje'...

Sve je to software, kvalitetan koliko je proizvođač kvalitetno nešto napravio. Problem je što je većina do sad bila na 32 bita, prelaskom na 64 samo dolazi do mogućeg problema lošeg drivera ili nepostojanje istog. No ni to nije za većinu problem, jer uz MBO i VGA (dva proizvođača, driveri postoje..) većina nema potrebe za nekim posebnim driverom... tako da je na svakom slobodan izbor verzije OSa. Naravno, situacija s recimo driverima ili stabilnosti aplikacija je svakim danom sve bolja na 64bitnom OSu, dok je 32 bitni već odavno provjeren. To međutim nije savjet za ostanak na 32 bita.

To je samo pokušaj objašnjenja, izbor je na korisniku.

Tu se i predpostavlja da korisnik stvarno ima izbor, legalno kupljen OS itd.. ili promoviramo, 'ma kad već skidaš, skini 357-bitnu verziju, obavezno ultra-hiper-duper-super'..?

Nije moguća nadogradnja 32->64 (ni obrnuto). Tako da korisnik npr win-7-32 ne treba pretjerano brinuti, a ako želi iskoristiti ram nek slijedi link gore.

I da, 64 bitni OS, koristi više memorije za sistemske stvari, kao za driver. No to je danas stvarno beznačajno.

Kao što je za većinu beznačajno ograničene Excela-32 na 64k redaka, ili trebaju zato 64bitnu ver? Onaj tko mora korsititi takvu aplikaciju nema izbora, mora koristiti i takav OS.

Ono što većina nezna ili nerazumije, na 64bitnom OSu, koji može koristiti više RAMa (isto može i 32..), ako se koristi 32bitna aplikacija nema koristi, jer je sama aplikacija ograničena na 2GB, točnije ograničenje je na 1.7-2GB ili uz PAE/3GB switch na 3GB. Dakle sam OS recimo s 16GB nije prednost za 32bitnu app. Vrlo slično usporedbi osobnog vozila i kamiona. Količina tereta je na strani kamiona, ali to ne znači da kupujete kamion umjesto automobila.

Dali je itko od forumaša u toj skupini da je osjetio to kao nedostatak? Govorite o GB-TB kao o 'kikirikiju'... Recimo Irski deficit 80tak milijardi € će biti upumpano kroz kredite EUa.. -'sića'- (?). ... ista je stvar s GBajtima RAMa.

Zaključak, software tj aplikacije i driveri koje koristite, na konkretnom hardwareu određuje koji OS možete ili morate koristiti.

Svaki soft ima i requrements... ostalo je izbor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...

Nemoj skidati Winse od bilo kud. Evo ti link pa skini što ti treba s TechNet stranice (oriđiđi MS). Fora je ta da trebaš imati Live ID. Budući imaš već originalne winse32 nebi trebao imati problema s tim. BTW MS-ov Live ID je korisna stvarčica ukoliko koristiš njihove proizvode.

I s Live ID-om treba ti pretplata na TechNetu ili poziv od nekog člana da bi mogel aktivirati svoj account i skidati nešto. KLIK

Evo ti primjer - imam Live ID ,logiran sam ,ali opet ne mogu do tih isoa (Windows 7)!!

Delmogeny kaže...
.....

Moj savjet - skidanje preko torrenta čistih prinjeraka Sedmice nije rizik ,samo moraš tražiti netaknutu iliti ''Untouched'' verziju.

Upiši u tražilicu ''Windows 7 Professional untouched iso torrent'' i naći ćeš sigurno nešto za sebe.

Nisu svi primjerci s torrenta puni smeća ,samo treba znati šta tražit i najbitnije ,imat strpljenja!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 16:21 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

U pravu si, nisam orbatio pozornost na to da mi u uredu imamo account na TechNet.

@autor: Zaboravi moj link i kontaktiraj MS Hrvatska, mislim da neće biti problema da zamjeniš svoje Win7 32 za 64.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 16:04 (mario.L_hr).
16 godina
mario.L_hr kaže...

@autor: Zaboravi moj link i kontaktiraj MS Hrvatska, mislim da neće biti problema da zamjeniš svoje Win7 32 za 64.

- MS formalno nema ništa s OEM verzijom, ''Contact your PC manufacturer for product support''. Vlasnici retail verzije su nešto rjeđi na ovim prostorima.

Ali, ipak, poziv MSu često daje rezultata, naravno, ako je autor posta stvarno vlasnik originalnih windowsa s licencom, dok ako samo ima originalne windowse, nema šanse. :)

Također, nema tu zamjene, nije to par tenisica... postoji licenca-naljepnica i račun. Te stvari se nemogu zamijeniti. Teoretski da ti MS da novi key telefonom, inspektor u kontroli te svejedno može kazniti jer zatećeno stanje instalirane verzije ne odgovara papirnatom stanju i licencama. -nam tu podrazumijevanja ili razumijevanja, ostaje samo kuverta da nevidi sitnice.

Kućni koirsnik nemora imati toliko brige oko licence, važno je samo da prolazi WGA..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice