Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.316.028
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Windows 7 - općenito

-čitaj redom, jer da bi disk bio bootabilan, tj to je boot sektor-boot loader.. mora biti primarna/aktivna particija (samo takava može biti bootabilna).. itd. BIOS ne zna dali je disk bootabilan (zato je bolji quick menu, neka Ftipka.. npr F8-9-...) on samo pokazuje disk, koji tad mora imati MBR (ili GPT..) koji pokazuje primarnu aktivnu particiju iz kojeg krene loader. Bez tog disk nije bootabilan.

npr pošto koristiš externi/USB HDD, za predpostaviti je da on nema MBR tj formatiran je kao storage disk, tad bez obzira na bios/fat.. ne boota. (ali navodiš da si kroz cmd nešto napravio.. pa možda nije to..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 11:13 (ihush).
13 godina
neaktivan

Sad mi je puno jasnije, hvala puno!

13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imam jos jedno pitanje. Uspio sam sada bez ikakvih problema instalirat 64 bitnu verziju, ali sad kada palim racunalo mogu birat hocu li uci u 32 ili u 64 bitnu verziju. Ja sada zelim izbrisati 32 bitnu verziju. E sad me zanima, posto na jednom hardu imam instaliranu 64 bitnu verziju, a na drugom 32 bitnu verziju, mogu li jednostavno formatirati ovaj disk s 32 bitnom verzijom da se rijesim tih ostataka?

0 0 hvala 0
15 godina

-formatiranje druge particije nema veze s OSom kojeg koristiš, nit s menijom koji se pojavljuje.

-ako ti format ne dozvoli, tad je to aktivni OS ili boot particija, u ostalim slučajevima red iznad.

-boot meni, možeš kroz system properties editirati, obrišeš stavku koja je višak (vidi brojenje sekundi i sl..), overkill je instalirati EasyBCD za to ili tipkati u CMDu.

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-formatiranje druge particije nema veze s OSom kojeg koristiš, nit s menijom koji se pojavljuje.

-ako ti format ne dozvoli, tad je to aktivni OS ili boot particija, u ostalim slučajevima red iznad.

-boot meni, možeš kroz system properties editirati, obrišeš stavku koja je višak (vidi brojenje sekundi i sl..), overkill je instalirati EasyBCD za to ili tipkati u CMDu.

Da, zapravo sam postavio krivo pitanje. Uspio sam pomocu easybcda sada maknuti windows 7 32 bitni iz boot menija. No sto meni sad stvarno zanima je smijem li ja formatirati taj disk uopce? Bojim se da na njemu ima mozda stvari koje su mi potrebne da bootam 64 bitni i da cu izbrisat nesto sto ne smijem.  Kako da znam smijem li uopce formatirat ovu particiju?

15 godina

-jednostavno probaš. OS ti neće dozvoliti ili hoće... (nitko nije ubio win formatiranjem iz win).

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-jednostavno probaš. OS ti neće dozvoliti ili hoće... (nitko nije ubio win formatiranjem iz win).

To je sve sto me zanimalo, hvala na pomoci.

12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozzz

Ovako imam jedan problem al nez kako da ga rijesim... Uradio sam Windows 7 na SSD i kasnije sam spojio i HDD al kad dodje onaj dio gdje pise "Starting Windows" tu mi stane ne zablokira vidim kako se onaj windows logo mice... al mogo bi komotno dan proci ono se nebi pomaklo sa tog mjesta mislim ne bi uslo u windows... cim iskljucim HDD mogu bez problema uci u windows??? do cega bi to moglo biti meni nikako nije jasno ? 

Hvala i LP :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

-čarobni grah kaže, neispravan HDD (i sličan problem.. kabel, kontroler).

12 godina
neaktivan

hehe :) Hvala

13 godina
Windows 7 - općenito

Pozdrav.

Intel konfa iz "Moj pc" je radila cca 1 mjesec na Win 7 (nakon stavljanja nove AMD grafe). Onda se, u prosincu, sukobio upgrade s driverima grafe pa sam stavio Win 8.1.

Tu su odmah nastali problemi (komp ode u "sleep", iako je to bilo isključeno, iz kojeg ga budi samo reset na dugme -> riješeno puštanjem kompilacija s Youtuba od 6 sati). Pred koji tjedan gora nevolja, ugasim komp mišem a on se sam upali kad mu prdne -> nakon 2 sec, 15 min, 4 sata... System Recovery nije uspio a lovci na gamad nisu ništa prijavili.

Ideja -> Da stavim opet Win 7 i spriječim upgrade i još stavim TimeFreeze?

Pomagajte ljudi.

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 18:50 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

- podesi PC. (BIOS, powermangment, driveri, gašenje/paljenje/hyber...). To su stvari koje se podešavaju, ne neki drugi-treći-prvi OS.

13 godina
Windows 7 - općenito

Ma "džabe mi novci moji sinovci", sleep je bio isključen (zato sam i napisao "sleep" s navodnicima). Stavit ću Win 7 i spriječiti upgrade, valjda neće tada biti problema...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sleep i sl. sve to se podešava u BIOSu, OSu +driver. Ponekad treba npr noviji BIOS (izgooglaš slične probleme npr za MBO i to je možda rješenje). Ponekad je verzija drivera problem (provjeri teme, radeon..). Ugl, ako je opcija podešena/isključena tad tako mora radit. OS, driver i sl nisu krivac jer kod drugih radi 'normalno'. Ako ništa ne pomaže tad i reklamacija HWa.

Sve to moraš redom/metodički proči da bi eliminaciom ostao problem i tad ga rješiš. Npr, aktivator i gašenje OSa je 'norlamlna stvar' a nema veze s ispravnošću PCja.

13 godina
Windows 7 - općenito

Pozdrav.

Mogu li se spasiti podatci nakon što je vršena nova podjela HDD na particije, izvršen je "format D" iz Windowsa, stavljeni Win 7 na C particiju? Čini mi se da mi je "stručnjak" ostavio veličine particija iste kakve su bile. Riječ je o D particiji, formatirana je u NTFS (HDD iz Intel konfe "Moj PC").

Ako netko zna, bio bih zahvalan za pomoć.

P.s. idem guglati da sam probam.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

..stvar srece alata i znanja.

nevazno kako su sad postavljene particije nego alat i nacin koji to moze nit ima veze s w7OSom

hirens i sl dok znanje ili srecu moras sam pribaviti.

13 godina
Windows 7 - općenito

Hvala ihush. Može li netko ponuditi još neki podatak kako to napraviti?

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Spiridon kaže...

Hvala ihush. Može li netko ponuditi još neki podatak kako to napraviti?

alatima kao getmydataback, OOrestore, Onetrack, fileforenzic, .. hrpa alata iz kategorije recovery disk/partition manageri. Kolekcija je na Hirensu (uvjek bila, sigurno i aktualna verzija). To nije soft koji se eksperimentira npr crackom, mora raditi inače (npr free-trial možda iskopira samo 1GB..). Hirens i UBCD su OK (pa i poneka starija verzija), linux distre npr ubuntu s gpartedom su beskorisne jer ugl nemaš te alate pa ni chkdsk.. njima možeš bootati i normalno koristiti HDD/particije ali nema windowsovih alata toliko lako dobavljivih.

-pravilo ništa ne stavljati na taj disk (npr paliti OS i instalirati taj soft), pogotovo jer takvi alati nemaju nekog posebnog smisla na korsničkom PCu dok su kao live najkorisniji.

-imati dovoljno velik disk za (pokušaj) kopiranja/spašavanja, nekoliko puta, raznim alatima i načinima do RAW.. a to traje satima/danima i broj pokušaja je samo stvar važnosti onog što se pokušava. Najlakše je s normalnim dokumentima, teže s exe i najteže s video zbog CRCova i veličine + poznati formati datoteke. Kad sve imaš, možda uspiješ, možda ne.. i to je zato jedna od najskupljih stvari (posao) na PCju. npr infodata cjenik ili ransomware... a u slučaju kvara baš nikakvog pravila nema. Ovdje nije kvar koliko razumijem, ostaje samo stvar softa i sreće da vratiš željeno stanje (to je relativno lako) s ciljanim fileovima (teže). npr možda ćeš spasiti neki file od prije par godina/instalacija ali to ne znači da si taj file tražio. RAW je 'najmoćniji' ali ugl zadnje sredstvo, dok 'najgluplji' povratak particije može biti bingo ili katastrofa u par minuta. Više te namuči spašavanje iz recyclebina nego normalno obrisanog filea itd.

Zato, strpljivo, ne brzati prije nego znaš što će se desiti/rezultat i ne vjerovati googlanju nego više puta provjeriti. Ovisno o alatu/načinu neke stvari mogu biti upropaštene dok s druge strane kad se sve sretno posloži možeš vratiti disk u prethodno stanje za par minuta bez kopiranja itd.

14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav!
Imam problem.

Updateao sam windowse i od tada GTA V radi samo u safe modu. 4 updatea su failala

Reinstalirao sam Windowse i pustio update(win su iz 2012) i opet su ta 4 failala i GTA V opet ne radi.

Što da radim?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
chutac kaže...

Pozdrav!
Imam problem.

Updateao sam windowse i od tada GTA V radi samo u safe modu. 4 updatea su failala

Reinstalirao sam Windowse i pustio update(win su iz 2012) i opet su ta 4 failala i GTA V opet ne radi.

Što da radim?

Sigurno neki super-duper-mega blek edišn?

My name is Legion... For we are many!
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito
A ljubim te pametnog.
Na stranu jesu li piratski ili ne, nisam s njima nikad imao problema.
Nakon reinstalacije sve se updatealo ali igra i dalje ne radi.
Jel ima tko sto korisno za reci.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ponavljam - ako je netki super-duper-mega-giga edišn by SpecialGuy, moguće da fali neki runtime/lib.

A ti pametuj i dalje...

My name is Legion... For we are many!
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito
Nije modificiran niti ista.
Gta je radio dok nisam updateao windowse, ali i nakon reinstalla i tog istog updatea ne radi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
chutac kaže...
Gta je radio dok nisam updateao windowse, ali i nakon reinstalla i tog istog updatea ne radi.

Prije cca pola godine sam kupio novu AMD grafu, više-manje je sve radilo ok do update-a Win 7. Zaključak -> više ne radim update Winsa...

EDIT: Vidim da i ti imaš AMD grafu... Moja je PC pretvorila u Pandorinu kutiju. :/

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 0:52 (Spiridon).
15 godina
Windows 7 - općenito

Imam problem s drag and dropanjem. Do jutros sam mogao vidjeti ikonu dok sam ju dragao po desku, a danas više ne. Vučem ju, ali ona postane vidljiva (pojavi se) tek kad otpustim tipku miša i stavim je kamo želim.

Riješeno: Restart je pomogao.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 12:37 (softwaremaniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spiridon kaže...
chutac kaže...

Prije cca pola godine sam kupio novu AMD grafu, više-manje je sve radilo ok do update-a Win 7. Zaključak -> više ne radim update Winsa...

EDIT: Vidim da i ti imaš AMD grafu... Moja je PC pretvorila u Pandorinu kutiju. :/

Sve drugo radi, a vidim da se ljudi javljaju sa istim problemom pa je vjerovatno do igre.

9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

imam win 7 premium original.... 64 bit... mada sam imo 2gb i dosta je stekalo ali se moglo.. i naso sam jos 2 gb i ubacio i sad sve dobro radi..

sinoc prije spavanja sam stavio jednu igru skidat... i danas pogledam kad ono 1.4% skidanja.. znaci zamrznuo mi se..

tako je bilo i neki dan kad god stavim nest skidat moram restart komp *

sto bi moglo biti.. nemam virusa 

hvala

0 0 hvala 0
11 godina

A da provjeriš u kakvom je stanju internetska veza

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

to ima neke veze šta mi se zamrzne i moram restart komp.....

:D

0 0 hvala 0
11 godina
Windows 7 - općenito

To bi moglo imat veze s aplikacijim s kojim skidaš sadržaj.

Probaj neki drugi downloader il torent klijent il sta već koristiš

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice