Elon Musk odlazi iz DOGE-a i Trumpove administraci

poruka: 14
|
čitano: 2.089
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Elon Musk odlazi iz DOGE-a i Trumpove administraci".
17 godina

znači nije problem rasipanje javnog novca na budalaštine i krađa već ukazivanje na isto...

Moj PC  
2 1 hvala 1
16 godina
Re: Elon Musk odlazi iz DOGE-a i Trumpove administ

Nije ga iz tog razloga zamrzio cijeli svijet. Dio je kabineta D.Trumpa , a puno je lakša bio meta običnih ljudi nego sam D.Trump. Ljudi su utjecali na njegove dionice , isto kao što su oni utjecali na sve ostale dionice, samo što su oni i masno profitirali.

Ne treba za takvima žaliti i zauzimati obrambeni gard.

17 godina
matekws kaže...

Nije ga iz tog razloga zamrzio cijeli svijet. Dio je kabineta D.Trumpa , a puno je lakša bio meta običnih ljudi nego sam D.Trump. Ljudi su utjecali na njegove dionice , isto kao što su oni utjecali na sve ostale dionice, samo što su oni i masno profitirali.

ljudi su generalno retardirani, ne da su mu nisu učinili štetu, već je vjerojatno i zaradio srednjeročno/dugoročno jer sam siguran da je sam kupovao Tesline dionice dok su bile u dip-u.

S kupovinom X-a, ukidanjem cenzure i vraćanjem slobode govora, zamjerio se lijevim centrima moći do te mjere da ga htjeli uništiti i kazneno goniti.

Realno nije ni imao drugog izbora nego se kladiti all-in na Trumpa. 

15 godina

Imaju vlast kakvu i zaslužuju, isto kao i mi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
2 godine
Rekli su da bi smanjio u najboljem slucaju samo 1% sto znaci da je beskorisno, a ukinuo je bitne stvari kao borba protiv zaraze. Ali odlazak njegov nije razlog taj što je on tvrdi nego što ga niko ne zeli iz administracije, ni republikanci ni demokrate. On odlazi radi Tesle i slabe prodaje. Logicno bi bilo da ga izbace i iz Tesle jer je naštetito imidž kompanije i tu nema popravnog dok se on bilo šta pita
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:44 (arcane).

1 2 hvala 0
7 mjeseci
Aldo kaže...
matekws kaže...

ljudi su generalno retardirani, ne da su mu nisu učinili štetu, već je vjerojatno i zaradio srednjeročno/dugoročno jer sam siguran da je sam kupovao Tesline dionice dok su bile u dip-u.

S kupovinom X-a, ukidanjem cenzure i vraćanjem slobode govora, zamjerio se lijevim centrima moći do te mjere da ga htjeli uništiti i kazneno goniti.

Sloboda govora na privatnoj platformi?

15 godina
Aldo kaže...
matekws kaže...

Vrlo zanimljivo zapažanje. 

U svrhu kvalitetnog nastavka diskusije bilo bi poželjno da detaljnije elaboriraš i ukažeš na konkretne lijeve centre moći. Volio bih se istima ne-zamjeriti pa čisto da i ostali forumaši skrenu pozornost na te lijeve centre moći - prokaži ih.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:33 (ivan dragi).
17 godina
ivan dragi kaže...
Aldo kaže...
matekws kaže...

Vrlo zanimljivo zapažanje. 

U svrhu kvalitetnog nastavka diskusije bilo bi poželjno da detaljnije elaboriraš i ukažeš na konkretne lijeve centre moći. Volio bih se istima ne-zamjeriti pa čisto da i ostali forumaši skrenu pozornost na te lijeve centre moći - prokaži ih.

Moram priznati da ih tesko mogu sve pobrojiti bez da izostavim one najbitnije pa sam eto pitao AI. I to ne Groka, već chatGPT koji je cak mozda i blazi u kategorizaciji i jos k tome naginje lijevo... https://chatgpt.com/share/68388bbf-6980-8004-b5a7-0a8f9589c574

ovima ako se zamjeris, nahebo si ko... Musk.

Makar tesko je zamisliti da ces ikad uciniti ista dovoljno veliko da im dodes na radar, stoga

ne brini. Musk je piknuo u bolno mjesto preotevsi im Twitter, leglo cenzure i woke budalastina, ljevicarski safe heaven - to mu nikad nece oprostiti. Kod nas X nije big deal, no u USA je jos uvijek glavni izvor vijesti i kanal obraćanja publici pratitelja, propagandna mašinerija. Ostatak masinerije je gotovo svakodnevno histericno vrištao i zazivao mrznju protiv Muska. Korisni idioti koji su krenuli i fizicki nasrtati na sve tko i što je imalo povezano s njim su ga u konačnici i natjerali da odustane od DOGE-a. Zalosno je gledati kako cak nasi mediji slave i odobravaju to nasilje i anarhiju ako je inicirana s lijeve strane politickog spektra. Onda je to borba za slobodu i ravnopravnosti, jel da?

17 godina

Ono kad ti netko krene gurat Demokratsku stranku iz SAD-a kao lijevi centar moći...  

Gledam te!

3 1 hvala 1
20 mjeseci

Pa nego tko bi trebao biti lijevi centar moći? Granted, nisu izravno demokrati, jer su (samo) političari pa jednostavno nemaju sve karte u rukama (kapital) kao recimo blackrock, ili soros. No nisu li baš oni podupirani potonjima? Pa nije to sad neka nategnuta teorija, to su danas proste činjenice. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
15 godina
Veliki Brat kaže...

Ono kad ti netko krene gurat Demokratsku stranku iz SAD-a kao lijevi centar moći...  

Takve forumaše treba potaknuti da pišu što više. Iskreno, i ja sam očekivao da će iz glave izvući bar 17 komada tih lijevih centara moći, a ne da će morati chatgptat - i k tome još i pogrešno - i gdje zapravo nije naveden ni jedan lijevi centar moći - ali ok, razumijem da je i sa AI-em teško naći taj lijevi centar moći, amerika je velika.

Samo napomena, nije ChatGPT kriv, kakvo pitanje takav i odgovor.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:33 (ivan dragi).
17 godina

Fun fact, vrlo je upitno da li je Musk ikada (pravno-formalno) uopšte bio na čelu DOGE-a:

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:40 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan dragi kaže...
Veliki Brat kaže...

Takve forumaše treba potaknuti da pišu što više. Iskreno, i ja sam očekivao da će iz glave izvući bar 17 komada tih lijevih centara moći, a ne da će morati chatgptat - i k tome još i pogrešno - i gdje zapravo nije naveden ni jedan lijevi centar moći - ali ok, razumijem da je i sa AI-em teško naći taj lijevi centar moći, amerika je velika.

Samo napomena, nije ChatGPT kriv, kakvo pitanje takav i odgovor.

Obojica imate priliku da me (chatGPT) ispravite. Gaslighting nije valjani argument. Naslušao sam se kroz godine kako Demokratska stranka nije ljevica, no dovoljno je pogledati ekipu investitora i simpatizera te stranke da bude jasno kamo ona gravitira. Nekad je i Musk bi dio te ekipe i onda je bio veličan i slavljen... i Trump i RFK... da bi svi doslovno preko noći svi bili odjednom demonizirani. Ja i dalje tvrdim da su se lijevi centri moći angažirali oko izbacivanja Muska...

17 godina

Gle, jednostavno je, nije lijevo ako:

• - se zalaže za slobodno tržište, umjesto za regulirano,

- je u službi kapitala umjesto naroda,

- je iz SAD-a :)

Ovo zadnje je šala, naravno, ali uz malo crnog humora kad se sjetiš Amerike 50-tih i witchhunta protiv komunista.

To što oni imaju stranku koja se naziva demokratskom ništa ne znači ako ta država demokracije nije vidjela od osnutka.

Da se ne lažemo, niti u Evropi nije puno drugačije, iako je čitav spektar političkog djelovanja pomaknut dosta više ulijevo (ali i s ekstremnijim desnim spektrom, pa eto).

Ne znam stanje u svijetu, možda se samo Švicarska približava ideji demokracije, sa svojim referendumima za sve i sva.

Uglavnom, sve nabrojano nisu lijevi centri moći. 

Čak niti sindikati (koliko ja mogu reći iz HR da nikad nisam primirisao u SAD, a i ne planiram, a pogotovo ne pratim akvije njihovih sindikata), usudio bih se reći.

Najbliže nekakvoj idealnoj ljevici bi valjda bili kibuci u Izraelu ili neka plemena. Ili GNU pokret u softverskoj industriji.

Tako da, lijevi centar moći je zapravo oksimoron. Ljevica ne teži centriranju moći, to je desničarska spika i projekcija, jer desničar za drugo niti ne zna.

Ovo je sve iz pera tipa koji se ne bavi politikom, tako da je lako moguće da sam dosta toga krivo polovio, tako da ti moje objašnjenje možeš prihvatiti, ne moraš, a možeš ga i istražiti i educirati se.

Mislim, znamo obojica da nećeš promijeniti stav (da ne misliš da dociram, neću niti ja), tako da zdrav ti meni bio i ostao!

Gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice