Windows 11 - općenito izdvojena tema

poruka: 996
|
čitano: 453.371
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
15 godina
Re: Windows 11 - općenito

-besmisleno trošenje computing snage (za snapšotanje sadržaja ekrana kojeg tad treba ocrovski prevesti u smisleni sadržaj.. jer samo računalo već generira taj sadržaj na tom ekranu kojeg bi skrinšotao tj tvoje oko nije cpu-gpu..).

-tak da .. ne. osim što os naravno da zna sve o sebi, a jel on spy ovisi, kao i čekić, lupiš čavlek ili prstić, čekić je samo čekić..

.. a win12 to podiže na novi level, tj na w10-11 je to kao dodatak, na 12 je već tu.. itd.

edit: + eu birokracija će nas od svega nepoćudnog recimo zaštititi nekim paragrafom.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 9:50 (ihush).
13 godina
danko99 kaže...

Win 11 recall.

Kaj nikoga ne muči to kaj budu u budučnosti snapšotali tvoj screen svakih 5 sekudi i prodavali podatke prikupljene AI analizom snapšota?

Desetka je teški spyware, ali ovo sad na jedanajstici.. to prelazi sve granice.

Istina skroz retardirano, ali da se isključit.

Check If Recall Is ON or OFF:

Open up the command prompt window and type in this command

Dism /Online /Get-Featureinfo /Featurename:Recall

Disable RECALL:

Dism /Online /Disable-Feature /Featurename:Recall

Enable RECALL:

Dism /Online /Enable-Feature /Featurename:Recall

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 21:05 (Cryogenic).
14 godina
Windows 11 - općenito

Instalirao novu ver. WIN 11 i konačno mogu u settings,radi mi konačno firewall i explorer mi se više ne resetira svako malo,cak mi i kalkulator i weather aplikacije rade.

Ja zadovoljan :)

EDIT: I dalje nemogu whatsapp aplikaciju instalirat :(

Napravio update na novu ver. ništa nisam trebao dodatno napraviti,automatika....

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 12:19 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BlackMoon kaže...
fromcelltohell kaže...

Meni su spustili 24H2 sinoć. Instalacija je bila dosta brza i za sada sve fercera.

Dakako, neću odmah brisati "windows.old", ima dovoljno prostora na sistemskoj particiji.

Draže ti je imati na disku windows.old i vratitii se, uz gomilu smeća na dar, nego prije nadogradnje izraditi sistemski backup postojećeg 23H2, pa ga sam vratiti, ako imaš problema s 24? Ne razumijem tu politiku...

Kakva gomila smeća na dar? Ako mi je OS bio ok prije nadogradnje novijom verzijom, o kakvom se tu smeću točno radi?

ihush kaže...

-windows.old je backup.. razlika je u čemu? .. osim što radiš dupli-besmislen posao jer kod upgradea će automatika-installer uvjek napraviti old neovisno što si ti napravio image-backup... a smeće? ono što je u win je i u backupu neovisno jesi li ga sam kreirao.. itd.

-image je image.. dogme su nešto drugo, zablude itd.. :)

Upravo ovo. Meni dovoljno da je tu neko vrijeme dok ne vidim jel OS stabilan u novoj inačici, ako jest nakon toga laganini clean up windows.old mape i to je to.

Meni windows.old ne smeta jer kao što rekoh, ima i više nego dovoljno prostora na sistemskoj particiji. 

Tigar Krezumica
15 godina
Windows 11 - općenito

Ti ko padaš s Marsa pa ne znaš kako je Microužas neuredan i šeprtljav po pitanju čišćenja smeća. Vrati on tebi stari sistem, ali sve to šo je bilo novo, ne briše, već sprema po folderima i zatrpava disk. Šta sve ostaje u registry bazi, da i ne spominjem. Vraćanjem image backupa sve to izbjegavaš, kao da nisi nikad ni instalirao. Ali nema smisla to objašnjavati vama koji utrpate sistemski disk od 2tb u kantu. Vi to i ne primjećujete, niti vas je briga. Ja volim urednost, pa to odradim na svoj način.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Windows 11 - općenito

Također podrška za izradu slike sustava, to je spasilo mene i moje mušterije puno, puno puta velikoga posla.

3 0 hvala 0
15 godina
BlackMoon kaže...

Ti ko padaš s Marsa pa ne znaš kako je Microužas neuredan i šeprtljav po pitanju čišćenja smeća. Vrati on tebi stari sistem, ali sve to šo je bilo novo, ne briše, već sprema po folderima i zatrpava disk. Šta sve ostaje u registry bazi, da i ne spominjem. Vraćanjem image backupa sve to izbjegavaš, kao da nisi nikad ni instalirao. Ali nema smisla to objašnjavati vama koji utrpate sistemski disk od 2tb u kantu. Vi to i ne primjećujete, niti vas je briga. Ja volim urednost, pa to odradim na svoj način.

Hej, jednom se živi.

Prije 20-ak godina sam i ja pazio na svaku sitnicu kaj se računala tiče.

Kaj se tiče "kako je Microužas neuredan i šeprtljav", ako je tome tako, onda i tvoj image OS-a ima negdje spremljenu neku količinu smeća, pa onda kad vratiš taj image...

BTW, OS drive jest 2TB ali zasigurno mi nije sistemska particija te veličine.

Ipak, tih dodatnih 25 GB kaj mi momentalno zauzima windows.old ne čini značajnu razliku.

I da, nije me briga jer mi stroj kao takav radi uredno, nema rušenja, nema apsolutno nikakvih problema.

Da se ne bih još zamarao time...

Tigar Krezumica
15 godina
Naravno da ti sistemska particija nije 2tb, ali zasugurno nije ni puno manja od 1.
Da. Sistemsku sliku obnavljam jednom mjesečno, ali jednu večer svakih 15 dana potrošim na održavanje računala i čišćenje kompletnog smeća koristeći tri alata: ugrađeni Storage Sense, zatim Cleanmgr+ i Bleachbit. Nešto obrišem i ručno. Iskusan sam korisnik, pa dobro znam šta se može brisati, a šta ne.
Ne mogu se načuditi koliko taj neuredni MS ostavi smeća iza stalnih nadogradnji Office alata i preglednika Edge...
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Windows 11 - općenito

Što se dogodilo sa integracijom OneDrive u File Explorer? Već par mjeseci na nekoliko verzija Windowsa 11 (Pro, LTSC, IoT LTSC) mi ovi linkovi sa lijeve strane explorera ne otvaraju OneDrive folder. Kada kliknem ništa ne otvori. Kada kliknem Properties prečica ne vodi nigdje sve je prazno i ne može se ručno ukucati putanja. OneDrive inače radi normalno osim ovog problema. Probao sam u Registriju obrisati ove prečice ali nakon restarta se pojave duple. Microšljuft forum je beskoristan kao i uvijek.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
4 godine
danko99 kaže...

Win 11 recall.

Kaj nikoga ne muči to kaj budu u budučnosti snapšotali tvoj screen svakih 5 sekudi i prodavali podatke prikupljene AI analizom snapšota?

Desetka je teški spyware, ali ovo sad na jedanajstici.. to prelazi sve granice.

U tom slučaju ću imati jedan PC koji neće biti spojen na internet. Pa koliko izdrži bez updateova.

4 godine
ihush kaže...

edit: + eu birokracija će nas od svega nepoćudnog recimo zaštititi nekim paragrafom.. :)

Ovo je veliko pitanje.

Neki dan sam pročitao koliko stotina sastanaka su big tech firme imale s EU birokracijom. Nešto strašno. Trenutno ne mogu pronaći taj članak.

Imam jedan o Amazonu: https://www.euronews.com/next/2024/10/21/amazons-eu-lobbying-spend-hits-5m-nearly-double-its-reported-figures

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 15:00 (zelenapaprika).
4 godine
uss kaže...

Što se dogodilo sa integracijom OneDrive u File Explorer? Već par mjeseci na nekoliko verzija Windowsa 11 (Pro, LTSC, IoT LTSC) mi ovi linkovi sa lijeve strane explorera ne otvaraju OneDrive folder. Kada kliknem ništa ne otvori. Kada kliknem Properties prečica ne vodi nigdje sve je prazno i ne može se ručno ukucati putanja. OneDrive inače radi normalno osim ovog problema. Probao sam u Registriju obrisati ove prečice ali nakon restarta se pojave duple. Microšljuft forum je beskoristan kao i uvijek.

Tamo gdje su quick access linkovi? Uredno mi radi, jer koristim One Drive za posao svaki dan. Doslovno. Probaj obrisat taj link, pa ga opet iznova napraviti.

15 godina
Windows 11 - općenito

Oba linka na OneDrive kao na slici ne rade. Probao na sve načine, reinstalirao OneDrive klijet, beta verziju, registry trikove. Problem je postojao na Insider verzijama 24H2 i postoji i sada. Pitanje je samo gdje su zeznuli File Explorer ili OneDrive klijent. Isto se desi i na Pro verziji kada povežem MS account odmah pri instaliranju Windowsa 11.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
4 godine
uss kaže...

Oba linka na OneDrive kao na slici ne rade. Probao na sve načine, reinstalirao OneDrive klijet, beta verziju, registry trikove. Problem je postojao na Insider verzijama 24H2 i postoji i sada. Pitanje je samo gdje su zeznuli File Explorer ili OneDrive klijent. Isto se desi i na Pro verziji kada povežem MS account odmah pri instaliranju Windowsa 11.

Imam Win 11 Pro 24H2 i na sreću mi radi. Inače nisam ljubitelj One Drivea, ali ga zbog posla moram koristiti. S Microsoftom nema sreće, jer ako je problem na njihovoj strani, bogzna kako ga riješiti (ako ti ne pomaže ni reinstalacija Windowsa).

15 godina
Od MS Foruma obično dobijem osip, pogotovo kad mi se lijepo javi Rahtan Rahtazmian i svojim prijedlozima za rješenje problema radi idiota od mene!
Neki problemi koji uzrokuje najgori OS ikad napravljen, može riješiti samo reset "na tvorničke", jer jedino se tada posloži registry baza, inače horor ovog OS-a. Budući da si oko integracije One Drivea sve probao i nisi riješio, vidim tu muku i tebi...
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
BlackMoon kaže...
Od MS Foruma obično dobijem osip, pogotovo kad mi se lijepo javi Rahtan Rahtazmian i svojim prijedlozima za rješenje problema radi idiota od mene!
Neki problemi koji uzrokuje najgori OS ikad napravljen, može riješiti samo reset "na tvorničke", jer jedino se tada posloži registry baza, inače horor ovog OS-a. Budući da si oko integracije One Drivea sve probao i nisi riješio, vidim tu muku i tebi...

Njihov Community je ponekad zbilja deveti krug pakla. Ja sam tamo pisao o problemu s Officeom 365 koji maltretira CPU i napajanje PC-a ako dokument izravno snimaš i u njemu radiš na One driveu. Ako ga snimaš i u njemu radiš na lokalnom PC-u, sve je u najboljem redu i PC miruje. Problem se manifestira i na super starom PC-u i na Intelovoj 12. generaciji CPU-a od prvog dana. Isto je na win 10 i win 11. Delta kod snimanja (razlika između predzadnjeg snimljenog sadržaja i zadnjeg snimljenog sadržaja) radi taj problem.

I nema lijeka. Community je tupast da tupastiji ne može biti. Uspio sam čak naletiti na malo bolju ekipu u kojoj su pojedinci pokušavali raditi svašta kako bi kao korisnici riješili taj problem, ali pomoći nema. Office 365 + One drive + Windowsi = problemčina. Evo mene na najnovijoj verziji 2409 Officea 365 i nekom nasvježijem buildu i sve je po starom (vidi sliku).

Ako se jave razni MVP-ovi, to je tek užas. Ponavljaju jedno te isto, ne razumiju problem... Najbolje ih je ignorirati.

A Microsoft kao Microsoft. Mastodont koji baš ne mari za korisnike.

8 godina
Windows 11 - općenito

24H2 ima problem kod instalacije, a to je da baca grešku: "We couldn't update system reserved partition". Probao sam "fixeve" s njihove stranice i nam tu sreće. Ako ima netko kakvu ideju...

I want to believe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Brki1994 kaže...

24H2 ima problem kod instalacije, a to je da baca grešku: "We couldn't update system reserved partition". Probao sam "fixeve" s njihove stranice i nam tu sreće. Ako ima netko kakvu ideju...

Mala ti boot particija

https://support.microsoft.com/en-us/topic/-we-couldn-t-update-system-reserved-partition-error-installing-windows-10-46865f3f-37bb-4c51-c69f-07271b6672ac

Ili moras koristiti neki partition manager da ju resize, samo pazi velka šansa da ti ubije skroz boot particiju, ili windwose.

15 godina
Brki1994 kaže...

-kod instalacije (clean) ili upgrade (na već postojeće..), ako je na postojećem, tad će stara-pogrešna particija ostati nedovoljna, ili ručno resizati-fixati, ili novi-clean od nule, od diskparta-clean koji će tad napraviti novo.

-fixeve? neće? nema fixa osim jednog, resizati particiju.. no problem je što ms ne daje juzerske-gui klikabilne alate za taj task nego treba odgovarajuće znanje prosječnog systemca admina koji to zna.. npr osim same particije ona mora imati i odgovarajuće 'oznake' da bi ju os vidio kao pravu recovery-install particiju a sve je odavno namjerno zapetljano jer se tamo skrivaju i oem keyevi-licence itd.. pa je to skriveno-nedostupno juzeru jer tako treba biti, tj bilo je nekad .. 

-clean bilo koje winver radi, ako nema brisanja particije tad nije 'pravi clean', tj nije dovoljno 'format c:' .. + a sve počinje prije installa od podešavanja biosa (uefi-gpt-tpm.. ili bez-legacy-mbr.. ovisno što računalo podržava i potreba) i pripreme odgovarajućeg boot-install medija-stikića, ovisno o prethodnom dijelu rečenice, mctool ili rufusom.. i tek tad bootanjem + diskpart-clean se ide dalje, tad svaki install radi i nema problema. Različito od tog i ima neko ograničenje ili nasljeđivanje postojećeg što je u ovom primjeru pogrešno i treba 'fixati'.. tj ostat će pogrešno dok je tad install-reinstall besmislen-beskoristan jer tad ne može promijeniti stanje particije.

15 godina
Brki1994 kaže...

Stari problem kod Microšrota...koristi Aomei Partition Assistant, uzmi malo prostora od neke druge particije i pridruži ga gore spomenutoj. Probaj još dodati 250 mb. Pazi što radiš, dvaput provjeri prije nego apliciraš radnje...

Stvarno šta rade u toj firmi? Maltretiraju korisnike budalaštinama do besvijesti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 2:54 (BlackMoon).
8 godina
Windows 11 - općenito

Na desktopu sam instalirao novu verziju bez problema uz pomoć njihove apliakcije, ali taj problem mi je na laptopu. Jednostavno ću ga reinstalirati i to je to.

I want to believe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Brki1994 kaže...

Na desktopu sam instalirao novu verziju bez problema uz pomoć njihove apliakcije, ali taj problem mi je na laptopu. Jednostavno ću ga reinstalirati i to je to.

za problem particija-kapacitet -čitaš li? -reinstall ne može pomoći, upgrade.. ništa osim clean, od nule, kreiranje novih particija, ili teže-ručno-fixanje.

-moraš razlikovati riječi-značenje da bi razumio razliku-problem i kako ga (ne)možeš riješiti. Install od nule, na čisto, bez postojećih particija, tad installer kreira nove-odgovarajuće, iz osa je samo upgrade pri čemu sve ostaje isto, dok reinstall na postojećem ne može promijeniti particije i praktički je za ovaj problem jednako kao upgrade, dakle tri različite riječi, upgrade-nadogradnja, reinstal-reinstalacija (postojećeg) i clean-čista-od nule, pri čemu se misli-podrazumijeva i brisanje (pravo) diska, tj postojećih particija, diskpartom-clean naredbom prije nego krene sama instalacija (pritisneš shift+f10 i u cmdu utipkaš diskpart.. select disk-broj, clean..).

8 godina
ihush kaže...
Brki1994 kaže...

za problem particija-kapacitet -čitaš li? -reinstall ne može pomoći, upgrade.. ništa osim clean, od nule, kreiranje novih particija, ili teže-ručno-fixanje.

-moraš razlikovati riječi-značenje da bi razumio razliku-problem i kako ga (ne)možeš riješiti. Install od nule, na čisto, bez postojećih particija, tad installer kreira nove-odgovarajuće, iz osa je samo upgrade pri čemu sve ostaje isto, dok reinstall na postojećem ne može promijeniti particije i praktički je za ovaj problem jednako kao upgrade, dakle tri različite riječi, upgrade-nadogradnja, reinstal-reinstalacija (postojećeg) i clean-čista-od nule, pri čemu se misli-podrazumijeva i brisanje (pravo) diska, tj postojećih particija, diskpartom-clean naredbom prije nego krene sama instalacija (pritisneš shift+f10 i u cmdu utipkaš diskpart.. select disk-broj, clean..).

Na clean install sam i mislio. Napravio sam tokom popdoneva i sve uredno radi.

I want to believe
13 godina
Windows 11 - općenito

Microsoft je potvrdio  da nakon zadnjeg ažuriranja (24H2) Disk Cleanup može netočno prijaviti prostor dostupan za čišćenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 20:32 (HOME123456).

0 0 hvala 1
15 godina
Ispravili su, imaš fix vani. I nije baš pogrešno, meni je vratilo 4gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 11 - općenito

Pojavili su se novi problemi sa 24H2. Na određenim Intel Z890 matičnim pločama dolazi do BSOD grešaka zbog nekompatibilnosti između integrirane i zasebne grafičke.

Neki korisnici prijavljuju probleme s internetom, ne mogu dobiti IP adresu što uzrokuje gubitak veze preko Wi-Fi i Ethernet. Uz to, prisutne su poteškoće s dijeljenjem mreže jer uređaji postaju nevidljivi na mreži.

Preporučuje se pričekati s ažuriranjem dok Microsoft ne riješi ove probleme. 

1 0 hvala 1
13 godina
Ivan M. kaže...

Pojavili su se novi problemi sa 24H2.

Ne znam da li je povezano, ali imam dva laptopa na putu prema meni. Kaže čovjek da mu WIFI javlja connected, ali piše da nema interneta. Jedan je Win 10, drugi Win 11 i kaže da je problem nastao nakon nadogradnje koja je trajala 4 sata.

13 godina
Valentin17 kaže...
Ivan M. kaže...

Pojavili su se novi problemi sa 24H2.

Ne znam da li je povezano, ali imam dva laptopa na putu prema meni. Kaže čovjek da mu WIFI javlja connected, ali piše da nema interneta. Jedan je Win 10, drugi Win 11 i kaže da je problem nastao nakon nadogradnje koja je trajala 4 sata.

Svaki dan sve gore i gore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2024 21:05 (HOME123456).
15 godina
Windows 11 - općenito

Kod mene se situacija uglavnom stabilizirala, 8.63gb bug su ispravili, BSOD nisam nikad ni dobio, a to "nestajanje" računala na mreži, mada je ocija network discovery uključena je problem koji nije nastao tek s nadogradnjom, već je postojao i prije i koji nikad nisam riješio. Kod mene se se u popisu računala na mreži ne vidi baš bazno računalo (laptop). Toičnije, zna se par minuta pojaviti, pa opet nestane. Probao sam sve moguće, omogućio SMB 1 i 2 protocol, resetirao winsock, resetirao mrežu, pomoći nema, Google ne pomaže. Jednom dok ga je bilo, brzo sam ga prikvačio na quick access, pa mogu pristupiti dijeljenim folderima. Jedino što mi je preostalo...

i upnp protokol im je zbugan, koristim Emby na mini PC-u koje mi radi kao server, međutim upnp mi ne detektira i ne prikazuje Emby server ikonu u exploreru, kako bi imao pristup kompletnoj mediji direktno iz njega, već sam morao instalirati Emby Premiere aplikaciju za pristup istoj i shareati sve medijske foldere od tamo. Mislio sam da je upnp problem do samog rutera, ali u ruteru je sve uredno.. Ma smart TV-u di mi je TizenOS i desktop PC-u, s windowsom 10, upnp uredno radi...Ja se i dalje ne mogu načuditi koliko je ta indijska firma s mjestom djelovanja u Redmondu šeprtljava i površna i držim čvrsto do toga da je windows 11 najgori windows napravljen ikada. (Ne bi se posramio niti windowsa ME, a o Visti da i ne govorim).

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina

Probaj u services postaviti Function Discovery Resource Publication na "Automatic". Nekima je to riješilo problem s dijeljenjem mreže i nestajanjem računala na mreži.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 5:36 (Ivan M.).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice