Windows 11 - općenito izdvojena tema

poruka: 995
|
čitano: 453.026
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
15 godina
Re: Windows 11 - općenito
Zaporožac kaže...

..

Zakaj je to tak ? 

-jer su to vlk-mak-količinski ključevi, koje firma plaća kao godišnji paušal-partner.. i radi do nekog datuma, nakon kojeg više nema novih aktivacija, tj win10 key koji je do jučer aktivirao w10 i w11 (jer su isti) od tog dana više ne aktivira ni jedan, jer je 'istekao'.. no ne na način da više nije valjana postojeća aktivacija, ona traje.. tj nema samo novih aktivacija, dok firma dobije nove win11 ključeve koji opet to mogu kao što je bilo do sad, naravno ako produži partner odnos..

-za nastavak kao do sad, trebaš opet cimnuti fridaya za novi w11 key.. koji će jednako raditi do izlaska w12 itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine
ihush kaže...
-za nastavak kao do sad, trebaš opet cimnuti fridaya za novi w11 key.. koji će jednako raditi do izlaska w12 itd.

Kupio sam. Njega svejedno nema na forumu, a nije globalno skup-

Hvala na objašnjenju.

合氣道
16 godina
@Valentin17

Nemam instaliran windows, novi pc je pa onda ide ovaj koji ima, jedino prije license key moram kupiti.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2024 18:49 (sage).
13 godina
Windows 11 - općenito

Kad se može očekivati nadogradnja 24H2

0 0 hvala 0
16 godina

Puštena je..

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2024 3:03 (lion002).
4 godine
Windows 11 - općenito

Poštovanje, ekipa!

U vezi 24H2 instalacije, pa me samo interesira jedna stvar. Kada pokrenem Setup, htio bih zadržati sve aplikacije koje su mi instalirane na računalu. Da li u tom slučaju moram ostaviti označeno "Keep files, settings and apps" i da li mi nakon završetka instalacije W11 24H2 ostaju sve instalirane aplikacije koje sam do sada imao?

Hvala na odgovoru!

IP

0 0 hvala 0
15 godina
JayCutler kaže...

Poštovanje, ekipa!

U vezi 24H2 instalacije, pa me samo interesira jedna stvar. Kada pokrenem Setup, htio bih zadržati sve aplikacije koje su mi instalirane na računalu. Da li u tom slučaju moram ostaviti označeno "Keep files, settings and apps" i da li mi nakon završetka instalacije W11 24H2 ostaju sve instalirane aplikacije koje sam do sada imao?

Hvala na odgovoru!

-to ćeš znati kad pokreneš upgrade.. dio rutine, koja ti tad kaže što će biti i tad znaš-odlučiš, nastaviš ili odustaneš + mjesec imaš backup za rollback na staro.

-čemu? update-upgrade će se ponuditi kad dođe vrijeme.. možda već za minutu, prije tog može biti problema, ako čitaš par postova unazad, forsiranje (ovo-ručno instaliranje koje je iz win=upgrade) vs čekanja upgrade-ažuriranja koje u pravilu prolazi bez problema i juzeri već dobijaju..

-enivej, prijavit će ti nekompatibilne appse i drivere ako postoje, što ne bi trebalo postojati, jer sve app koje rade do danas radit će i sutra na istom win-osu.. tj to je za neke 'prastare' appse moguće, dok driver iz sličnog razloga ne može biti pogrešan-krivi na računalu koje uredno radi, .. ali može biti da za najnoviji build-verziju još oem nije izdao odgovarajući driver ili da je bugovit i sl.. trebalo bi sve raditi, ali ponešto ne radi, kao što je problem wd-ov firmware diska..

-da ideš na clean install (od nule, ne iz win nego na čisto s brisanjem diska) tad to ne bi bilo važno, tj tad je optimalno-preporučljivo ići s najnovijom dostupnom verzijom, osim ako je baš bugovita, što za sad nije ...

4 godine
ihush kaže...
JayCutler kaže...

Poštovanje, ekipa!

Hvala na odgovoru!

-to ćeš znati kad pokreneš upgrade.. dio rutine, koja ti tad kaže što će biti i tad znaš-odlučiš, nastaviš ili odustaneš + mjesec imaš backup za rollback na staro.

-čemu? update-upgrade će se ponuditi kad dođe vrijeme.. možda već za minutu, prije tog može biti problema, ako čitaš par postova unazad, forsiranje (ovo-ručno instaliranje koje je iz win=upgrade) vs čekanja upgrade-ažuriranja koje u pravilu prolazi bez problema i juzeri već dobijaju..

-enivej, prijavit će ti nekompatibilne appse i drivere ako postoje, što ne bi trebalo postojati, jer sve app koje rade do danas radit će i sutra na istom win-osu.. tj to je za neke 'prastare' appse moguće, dok driver iz sličnog razloga ne može biti pogrešan-krivi na računalu koje uredno radi, .. ali može biti da za najnoviji build-verziju još oem nije izdao odgovarajući driver ili da je bugovit i sl.. trebalo bi sve raditi, ali ponešto ne radi, kao što je problem wd-ov firmware diska..

-da ideš na clean install (od nule, ne iz win nego na čisto s brisanjem diska) tad to ne bi bilo važno, tj tad je optimalno-preporučljivo ići s najnovijom dostupnom verzijom, osim ako je baš bugovita, što za sad nije ...

ihush, hvala na odgovoru! Slažem se, čemu žurba.... htio sam samo vidjeti kako izgledaju noviteti na 24H2. Po tvojem, onda je najpametnije pričekati kada dođe automatski upgrade. 

Hvala ti još jednom na tvojem znanju i odgovoru! 

IP
16 godina
Windows 11 - općenito

0 0 hvala 0
13 godina
lion002 kaže...

Puštena je..

meni još nije stigla nadogradnja...

12 godina
Windows 11 - općenito

Pozdrav, gdje se trenutno može kupiti najjeftiniji key za Windows 11, a da je legit? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hrčak kaže...

Pozdrav, gdje se trenutno može kupiti najjeftiniji key za Windows 11, a da je legit? Hvala

-sve što ti je dostupno (internet) a da pri tome ne kršiš neki zakon, je za kranjeg-malog-osobnog korisnika, legalno.. dozvoljeno, pa tako i 'najjeftiniji' key. .. no jasno ti je da tad ako pitaš ms to nije legalni izvor..

-globalno, ms-store, to je cijena, kao i svaki ovlašteni distributer (a ovlašetni distributer je onaj s kojim ms ima ugovor..) bez tog je pirat, tad je sve što nije od ovlaštenog=piraterija, pri čemu je cijena sporedna-nevažna kao kriterij.

-no aktivaciju obavlja ms-server, tj microsoft, kao vlasnik.. pa ako prihvati key-aktivaciju, tad je to po svim kriterijima valjan-važeći-validni key, tj nitko drugi-treći ne može reći ništa-suprotno i zakon-države o tome ne odlučuju nit mogu dati odgovor jel neki key valjan. Pirat ti može nešto prodati, izdati račun, time nisi dobio valjanju licencu nego i dalje pirat, npr kupiti ukraden auto, policija ti ga plijeni i vraća vlasniku.. isto pravilo, osim što se key ne plijeni i ne vraća jer je soft-key, ništa.. nema fizičke materije koja bi se plijenila ili uništavala kao što se drobe cd-mediji, pale tenisice-fejkovi itd.. lažne novčanice, bilo što.. soft nije materijalno dobro, čak ne soft jer je to npr os-win koji s time (keyom) skoro da nema veze.. onako, pravna dubioza ili pitanje tumačenja, pri čemu uvjek postoji problem dok na kraju to nije pitanje zakona-države nego vlasnika ms-a, koji ako prihvati aktivaciju-key time potvrđuje njegovu valjanost, .. ne traži račun, to traži domaća-porezna za firme, ms nije porezna.. ms ne zanima račun nego traži key.

-najjeftinije? -nula, ništa, .. to naravno nije cijena, jer cijena robe, komercijala, zakonski i praktično ne može biti nula, pa se zato frime u stečaju prodaju 'za 1kn'. .. jer to je tako, recimo zakon, no najjeftinije je ništa-nula, sve iznad te cijene je skuplje, dok u ms storeu imaš najvišu cijenu na tržištu.

-zašto je u msstoreu najviša cijena? .. jer, kao veleprodaja ms-distributeri.. prodaju malopordaji, ugovori, .. ms ako želi može dumpati cijenu, može čak ako želi dijeliti đabbe, jer je vlasnik, može, ostali ne.. trgovac mora na nabavnu cijenu zaračunati maržu (+poreze itd..) ako to ne napravi, kažnjivo-dumping.. nedozvoljena tržišna praksa i sl. a ako bi ms prodao veleprodajno trgovcu za recimo 100-nečeg, i nakon tog prodavao direktno za recimo 50% nižu cijenu, 50-nečeg, tad se trgovac buni, s pravom.. to je nedozvoljena praksa, zaštićeni su ugovorima, to su radili npr telekomi s mobitelima-excluzivom, pa se kasnije stanje uredilo-stabiliziralo, jer inače trgovac ne bi više tu robu držao na polici jer bi svaki put mogao ostati s robom kojoj je pala cijena.. a licenca-key nije roba u fizičkom-materijalnom smislu.. pa nema ni logike koja bi prepolovila cijenu kao akcijska rasprodaja npr prošlo sezonske zimske robe-obuće.. ili hrana pred istek datuma, oštećena ambalaža.. soft tog nema, nema popusta koje ostale 'prave' robe mogu imati.. nema čak ni realnu-stvarnu cijenu, tj može biti 100, može 200, nema veze s cijenom zlata-žita-nafte.. može biti cijena licence 10€ ili 1000€.. može kako ms odluči, kad odluči. ... zato ne smiju tako dumpanjem to promijeniti, jer tad trgovci ne bi preprodavali.. tj ms to može ako želi eliminirati 'konkurenciju' no ms nije trgovac, nije mu trgovina konkurent nego partner kroz čije kanale prodaje.. ne želi ga uništiti dumpanjem cijena, to rade trgovački lanci kad žele uništiti onog drugog-konkurenta a ms im nije konkurent, nije ista branša, trgovina-soft.

-tako tgovac nešto nabavi po nabavnoj cijeni.. i može prodati uz maržu-zaradu za recimo 100-nečeg, kao ostali, može dati možda 5% popust, da bi bio konkurentniji.. tako se prodaju npr mobitel bonovi-cigarete.. ono što ne određuje sam trgovac kao prodajnu cijenu dok unutar marže-rabata može kemijati, što je između 5-15% ovisno o veličini-količini na maloprodajnu cijenu koja je već zadana.

-po tome 'znamo' da bilo koja trgovina koja bi prodavala za recimo 80-nečeg ili manje, nije, ne može biti prava, ovlaštena, iz izvora-vlasnika-distributera, nego je 99% pirat (ekšli 100%).. no to kao kupci ne možemo znati, provjeriti. .. bilo je tako i na bugu reklama za enterprise licence 10€ .. nema ih više. Pri čemu se bug pravio naivan, no zna se ako se želi znati, jer komercijalni oglas mora biti plaćen a tad se mora imati podatke naručitelja oglasa kao što se sva plaćanja moraju obavljati žiroračunom.. dovoljno za znati gdje-tko je trgovina, kao i oib.. pirat ne može poslovati legitimno-legalno, može do prve provjere podataka ili kako mu uplatiti na žiro ako ga nema.. a ako ga ima, tad podatke ima banka, ako je na području eu tad je pod jurisdikcijom eu zakona.. ako nije, tad ne može poslovati na području eu.. zato više nema takvih oglasa na bugu.. :) no nađe ih se online kao i za sve ostalo.

-legalno, legitimno.. sve što je online, što je dostupno, je za juzera letitiman izvor, pri čemu juzer nema nikakav mehanizam provjere, jel trgovac pravi ili lažni.. npr podatci s trgovačkog suda, na kojem su sve domaće firme-trgovine registrirane, no ne mora biti iz hr, može biti bilo gdje-svijet.. jer to je internet-globalizacija-digitalizacija (i digitalna licenca-key-aktivacija).

-razlika, korisnik.. ako ti npr djedmraz da key, nikad nikome ne moraš dokazivati legalnost, npr računom.. no ako ga imaš tad je to konkretan dokaz, dok firme naprotiv za sve moraju imati račun i to za nas r1 koji ima upravo te bitne podatke za firmu-porez a tad i za sve ostalo ... pa pirat u pravilu ne može izdati valjani r1 račun, ako može tad nije pirat, no može tako i npr tisak-konzum prodavati ''windowse''.. i baš nikako nećemo znati imaju li ili ne pravo distribucije, koje se odnosi na soft, ne na licencu-key.. pa ni sam zakon to ne zna, kako tumačiti.. jer u kutiji nema medija, nema ni s od softwarea, nije distribucija (dozvoljenog ili nedozvoljenog) sadržaja, tad nije piraterija.. dok torrentom je itd.

-ima li kiosk tiska pravo prodavati key? može, jer je trgovina.. a sve je to roba, no možemo li znati jesu li to 'pravi' ili pirat keyevi? -ne, tj kad ne prolaze aktivaciju tad znamo, kad prolaze, tad su možda legalni no to ne znači da su iz ovlaštenog distributerskog lanca, .. karikirano-teoretski, izmišljeno.. sad izmislimo key-aktivacijski kod, asdfg-... 25 znakova, i slučajno kao loto pogodimo, ukucaš to u aktivaciju i ms-server prihvati.. to je tad valjani key, pri čemu izvor ne posotji, nije važan, djedmraz, čarobni štapić, osobno billygates ili msstore.. key je samo key, niz znakova, ostalo radi ms-aktivacijski server, koji će prihvatiti ili odbiti neki niz znakova, po tome je key ok ili nije... svaki koji prođe je tad ok, to ne određuje zakon, država, nego ms-server-kriterij.

-no key nije licenca.. :) .. licenca je dozvola, kao i vozačka, ne kupuje se, vozačka dozvolja znači dozvolu za upravljanje vozilom, licenca za soft znači dozvola (vlasnika korisniku) za korištenje softwarea (pod određenim uvjetima-eula)..

-ako nemaš vozačku? -kazna, ako nemaš valjanu licencu? .. nema kazne, nije to auto-vozačka.

-za korištenje bez odgovarajuće-važeće-valjane licence, vlasnik ms ili bsa mogu privatnom tužbom tužiti.. to se ne radi, firme moraju imati, osobe ne. (točka) i to nitko nigdje dalje ne dira, ne čačka.. tj sve što ide pod pirateriju je iz kategorije kaznenog zakona, hack-crack, djela po sili zakona, ne po privatnoj tužbi, a za soft je primarno neovlaštena distribucija (zakonom zaštićenog materijala).. i tad je torrent ono što je kažnjivo djelo, ne korištenje softa nego distribucija, hack-crack.. pa ako hakneš win, tad je to kršenje zakona, kažnjivo, ako nemaš key, win radi ali ti ga nisi haknuo, tad je to zakonski ok, osim što ms može privatno tužiti (nema privatnih tužbi prema malom korisniku, nigdje-nikad.. osim par povijesnih primjera za glazbu riaa i kazne za mp3.. soft se šlepa na audiovizulanim copright zakonima..).

-ne smiješ nedozvoljenim sredstvima, hack-crack.. jer tad si postao pirat, tj kazneni zakon, ne smiješ distribuirati, pirat, tj ili si ovlašteni distributer ili pirat... a ako pribaviš torrentom tad si postao pirat jer je to srž torrent protokola, distribucija.. pa ako isti win skineš direktno od ms-a, nisi pirat, ako skineš torrentom jesi.. što oboje nema veze s licencom ili keyom.. koji mogu biti valjani-važeći, kupljeni u trgovini s r1 računom..

-licenca se može izgubiti, ako se koristi suprotno uvjetima ugovora.. dok se sama eula razlikuje po državama, emea-regije, kao izuzetak njemačko-austrija imaju pravo prijenosa licence pri kupnji-preprodaji računala s oem softom, jer je tako ugovorila država s vlasnikom.. mi to nemamo, .. no kao eu opet imamo :) .. pa se ni o toj temi ne priča, nema slučaja.. jer zakon ne može riješiti ta pitanja, čak države-zakon to ne zanima, to je ms-ov problem. .. dok sam ms dijeli đabe, omogućuje korištenje win bez keya.. kao da ostaviš auto s ključevima, pri čemu je čak kažnjvo npr na parkingu ostaviti spušten prozor.. vlasnik palti kaznu jer je auto mogao biti ukraden.. neš ti pravne logike :) .. no zakon nije ni najpametniji ni svemoguć.. a ne mogu se ni pokriti baš sve situacije u životu, pri čemu je soft nešto nematerijalno i time digitalna copyja ili key nisu isto što i npr lažna novčanica, lažna slika, duplikat-imitacija bilo kojeg branda klasične robe.. ili nešto što može biti vraćeno vlasniku ako je ukradeno ili uništeno.. jer nije materijalno dobro, više 'duhovno'.. :)

-ako si pohvatao sve ovo, tad znaš odgovore za legit i najjeftinije.. :) dok se ni sam zakon-države time ne žele baviti jer je 'duhovno' .. rekao bi kao papinska odluka o međugorju :)) ..

15 godina
JayCutler kaže...

Poštovanje, ekipa!

Hvala na odgovoru!

Da, ako radiš 'upgrade' označi tu stavku i ostaje sve onako kako si imao na 23H2.

Know your world.
15 godina
hrčak kaže...

Na naslovnici promoviraju neku Halloween ponudu gdje za male novce možeš kupit ključ ali najiskrenije nisam baš siguran koliko je ovo baš legit.

Know your world.
15 godina
Windows 11 - općenito

Meni su spustili 24H2 sinoć. Instalacija je bila dosta brza i za sada sve fercera.

Dakako, neću odmah brisati "windows.old", ima dovoljno prostora na sistemskoj particiji.

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
hrčak kaže...

Evo, čim Bug reklamira, onda je legit.

Vrijedi još i kod za popust. Ja kupio nekidan.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 3:23 (Zaporožac).
16 godina
hrčak kaže...

Pogledaj na royalcdkeys.com, Windows 11 Pro Retail trenutno je €3,70. 

13 godina
Windows 11 - općenito

Na laptopu mi ne nudi ažuriranje za 24H2, probao sam preko media creation toola, dođe mi do 100% i kad treba restart prvi javi mi da nije uspjelo ažuriranje. Čitao sam da ima nekih prijavljenih bugova koji se odnose na čitač otiska prsta kod nekih laptopa pa je stopiran update dok se to ne popravi. Htio sam se kockati i instaliratio preko ISO ali ne ide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
display name ivo kaže...

Na laptopu mi ne nudi ažuriranje za 24H2, probao sam preko media creation toola, dođe mi do 100% i kad treba restart prvi javi mi da nije uspjelo ažuriranje. Čitao sam da ima nekih prijavljenih bugova koji se odnose na čitač otiska prsta kod nekih laptopa pa je stopiran update dok se to ne popravi. Htio sam se kockati i instaliratio preko ISO ali ne ide.

Koji laptopa koristiš?

Neki ASUS laptopi, poput modela X415KA i X515KA, imaju problem s instalacijom verzije 24H2, pa je Microsoft stavio privremenu blokadu na ažuriranje. Bolje je ne pokušavati ručno instalirati dok ne bude dostupno rješenje.

Zašto svi žurite s verzijom 24H2? Često nove verzije mogu imati greške koje će biti riješene u narednim izdanjima. Zar ne bi bilo bolje pričekati da se problemi otklone i da se dobiju jasnije informacije o novim funkcijama?

2 godine
Ivan M. kaže...

Koji laptopa koristiš?

Neki ASUS laptopi, poput modela X415KA i X515KA, imaju problem s instalacijom verzije 24H2, pa je Microsoft stavio privremenu blokadu na ažuriranje. Bolje je ne pokušavati ručno instalirati dok ne bude dostupno rješenje.

Zašto svi žurite s verzijom 24H2? Često nove verzije mogu imati greške koje će biti riješene u narednim izdanjima. Zar ne bi bilo bolje pričekati da se problemi otklone i da se dobiju jasnije informacije o novim funkcijama?

Kako juzer žuri ukoliko mu je ponuđeno ažuriranje, ne pada ti na pamet da možda ms žuri svojom ponudom ažuriranja? Juzer se ponaša potpuno ispravno i ne izbjegava ažurirati ponuđenim apdejtom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 20:28 (notloB).
15 godina
Zaporožac kaže...
hrčak kaže...

Evo, čim Bug reklamira, onda je legit.

Vrijedi još i kod za popust. Ja kupio nekidan.

-opet bug po starom.. :)

Napomena: Ova objava označena je kao oglasni članak, a za sadržaj oglasnih poruka odgovoran je isključivo oglašivač. Za eventualnu pomoć pri kupnji i bilo kakva pitanja o proizvodu obratite se izravno trgovcu.

- odgovoran je i bug.. uvjek, za sve što radi. Plaćeni oglas je ipak biznis-odnos.. :)

- kod za popust je tek smijarija svoje vrste.. hr35.. 'tajni kod'..

- ovako, win licenca još manje-više prolazi kao nevažno, no za MSO je MS osjetljiviji, .. kad vidite ovakve cijene, jasno vam je da je to pirat. (ili nije?) ..

- tko stoji iza reklame? netko mora, jer je netko naručio i platio oglas.. ostalo je stvar pravne države i nadležnih.

- važnije.. pazite, moj savijet, zaobiđite.. White-Sand Cloud Computing(HK) Co., LIMITED, HK

154.19.201.26 - MalwareURL

AS140224 WSCLOUDX-AS-AP White-Sand Cloud Computing(HK) Co., LIMITED, HK - MalwareURL

.. šbb-kbb, što da netko iz buga nazove ms-ured i pita o legitimnosti, legalnosti, valjanosti .. ili misle da je dovoljno natipkati disklejmer u kojem se odriču odgovornosti? zanimljivo... :) opet..

edit: odnosno zna bug, .. više istih oglasa, isti sadržaj druge sličke.. nekoliko, no ni jedan nema forum-komentare.. pitam se zašto? :)) što sve novac ne radi ili što sve radimo zbog novca..

edit: kupcima.. koji žele jeftinije..

- biti svjestan rizika plaćanja-podatci.. pripaziti, dok su ove cijene privlačne u odnosu na 'prave', opet su drugi izvori još toliko privlačniji, npr win licence 2-3€.. pa tko želi jeftino, uz rizik..

- za win je relativno lako, vjerojatno radi.. za office često problematično ili najgori mogući oblik telefonska aktivacija.. pri čemu i dalje nemate legitiman soft, firme nemaju račun-dokaz, a po kriteriju cijene, ako se ne plaća pravi, čemu plaćati pirata.. tad uz malo truda pronađete đabe, uz naravno veći rizik malwarea dok stanovnici dojčlanda ponekad dobiju i uplatnicu za 600€ kazne.. tad jeftinije postane skuplje. Uz podsjetnik da win radi i bez keya, pa čemu bilo što plaćati ili neki rizik.. za office kad je potreban .. kao pretrčati cestu, bez besmislenog moraliziranja o pirateriji.. znati kako, pretrčati-pribaviti, za one koji ne znaju bolje pronaći alternativu.

.. kućni korisnik vs poslovni-komercijala.. razlika, ono važno zašto pišem ovaj dodatak.. za poslovne je ovo beskorisno, jer nema r1.. ne zanima nas pretjerano legalnost, čak da želimo prijaviti ovu prodaju kao pirateriju nemamo kome, gdje-kako.. nitko .. no možemo pokupiti kaznu kad naletimo. Firme tad trebaju dobro razmisliti, isplati li im se raditi ako im je soft licenca preskupa za posao.. a kućni NE TREBA NIŠTA.. za kućne juzere imate free-đabe, legalno-čisto, npr googledocs.. radi, treba raditi nešto više? tipkati word? .. kućni povremeno zatreba neki offcie, za to ima dovoljno legalnih-čistih-free, bez potrebe platiti piratu pogotovo ako je cijena kriterij, nula je manje + nema rizika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 12:43 (ihush).
13 godina
Ivan M. kaže...
display name ivo kaže...

Koji laptopa koristiš?

Imam Lenovo ThinkBook 16 G6 IRL, i7-13700H, 32GB RAM, 1+2TB nvme, ažuriran najnovijim driverima i bios-om.

Nije da žurim, zanima me. Entuzijast sam i zanima me. Na PC-u sam već povukao ažuriranje. Brine me da ako neće sada proći, neće ni kasnije ako je uzrok neki bug ili nešto. Probao sam pauzirati antivirusni dok se radi ažuriranje, reboot par puta, odspojiti ga s neta, ali uvijek isto. Dođe do 100% i kad treba restart javi da ažuriranje nije uspjelo i vrati me na desktop.

15 godina
Ivan M. kaže...
hrčak kaže...

Pogledaj na royalcdkeys.com, Windows 11 Pro Retail trenutno je €3,70. 

Samo napomena:

Iako sam već dosta put kupovao kod njih ključeve za OS, par put za Office i Adguard i sve je prolazilo bez ikakvih problema,

neki dan kad sam uzeo ključ za Win 11 PRO i isti išao aktivirati na novoj instalaciji Win11 24H2 na frendovom laptopu,

nije mi prošla aktivacija i morao sam se natezati s royalcdkeys podrškom,

da bi na kraju ipak morao zvati MS podršku i tek preko njih sam uspio aktivirati OS.

Ponavljam, svaki put je sve uredno prolazilo s aktivacijom do ovaj put.

Tako da ni sam više ne znam što bih mislio o kupovini s royalcdkeys...

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 17:30 (fromcelltohell).
16 godina
notloB kaže...

Kako juzer žuri ukoliko mu je ponuđeno ažuriranje, ne pada ti na pamet da možda ms žuri svojom ponudom ažuriranja? Juzer se ponaša potpuno ispravno i ne izbjegava ažurirati ponuđenim apdejtom.

Koliko vidim, najviše se javljaju oni koji nisu dobili update pa pokušavaju forsirati nadogradnju putem Media Creation Tool-a ili rade čistu instalaciju.

fromcelltohell kaže...

Samo napomena:

Iako sam već dosta put kupovao kod njih ključeve za OS, par put za Office i Adguard i sve je prolazilo bez ikakvih problema,

neki dan kad sam uzeo ključ za Win 11 PRO i isti išao aktivirati na novoj instalaciji Win11 24H2 na frendovom laptopu,

nije mi prošla aktivacija i morao sam se natezati s royalcdkeys podrškom,

da bi na kraju ipak morao zvati MS podršku i tek preko njih sam uspio aktivirati OS.

Ponavljam, svaki put je sve uredno prolazilo s aktivacijom do ovaj put.

Tako da ni sam više ne znam što bih mislio o kupovini s royalcdkeys...

Ja nisam imao tih problema, možda si uzeo onaj jeftiniji key koji treba aktivirati putem telefona?

Još malo problema sa 24H2, ovaj put korisnici WD i Sandisk SSD-ova imaju BSOD nakon instalacije ažuriranja. 

https://www.windowslatest.com/2024/10/17/after-bsod-microsoft-pulls-windows-11-24h2-for-some-pcs-with-ssd-wd-sandisk/

2 godine
Ivan M. kaže...
notloB kaže...

Koliko vidim, najviše se javljaju oni koji nisu dobili update pa pokušavaju forsirati nadogradnju putem Media Creation Tool-a ili rade čistu instalaciju.

Ja se ispričavam, krivo sam pročitao... Uglavnom zaključio sam da mu je bio ponuđen apdejt, sada čitam ponovno i vidim da nije već je išao skidati sam, tako da idem precrtati ono što sam napisao i ispričavam se još jednom.

16 godina
notloB kaže...

Ja se ispričavam, krivo sam pročitao... Uglavnom zaključio sam da mu je bio ponuđen apdejt, sada čitam ponovno i vidim da nije već je išao skidati sam, tako da idem precrtati ono što sam napisao i ispričavam se još jednom.

Sve je u redu, važno je samo upozoriti korisnike na moguće probleme. 

15 godina
Ivan M. kaže...

Ja nisam imao tih problema, možda si uzeo onaj jeftiniji key koji treba aktivirati putem telefona?

Nope. Uzeo sam normalan ključ koji košta 3,70€

Velim da ni ja nisam prije imao problema a kupio sam kod njih 20-ak licenci do sada.

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 23:35 (fromcelltohell).
15 godina
fromcelltohell kaže...

Meni su spustili 24H2 sinoć. Instalacija je bila dosta brza i za sada sve fercera.

Dakako, neću odmah brisati "windows.old", ima dovoljno prostora na sistemskoj particiji.

Draže ti je imati na disku windows.old i vratitii se, uz gomilu smeća na dar, nego prije nadogradnje izraditi sistemski backup postojećeg 23H2, pa ga sam vratiti, ako imaš problema s 24? Ne razumijem tu politiku...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
15 godina
BlackMoon kaže...
fromcelltohell kaže...

Draže ti je imati na disku windows.old i vratitii se, uz gomilu smeća na dar, nego prije nadogradnje izraditi sistemski backup postojećeg 23H2, pa ga sam vratiti, ako imaš problema s 24? Ne razumijem tu politiku...

-windows.old je backup.. razlika je u čemu? .. osim što radiš dupli-besmislen posao jer kod upgradea će automatika-installer uvjek napraviti old neovisno što si ti napravio image-backup... a smeće? ono što je u win je i u backupu neovisno jesi li ga sam kreirao.. itd.

-image je image.. dogme su nešto drugo, zablude itd.. :)

15 godina
Windows 11 - općenito

Win 11 recall.

Kaj nikoga ne muči to kaj budu u budučnosti snapšotali tvoj screen svakih 5 sekudi i prodavali podatke prikupljene AI analizom snapšota?

Desetka je teški spyware, ali ovo sad na jedanajstici.. to prelazi sve granice.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice