Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.039.246
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

zamislite sta mi se desilo...kao background fotke skinem one sa MS sajta sto se nude, neke plaze, sunce, mora i slicno i stavim da se mijenjaju na npr 15 min...i otkrijem da je stravicno koliko je to uz backup fotki na google drive crpilo RAM memorije, toliko da nisam mogao da udjem u my documents npr cim kliknem zastopa komp i ne moze se nista raditi, cim sam to ugasio, komp radi normalno...svasta

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 10:32 (dadotb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

rijesih problem sa DVD romom, nasao odgovor na MS sajtu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Nakon čieste instalacije win 10 i 1.updatea samo neko vrijeme mi se windowsi normalno očitavaju, a kako vrijeme prolazi sve sporije i sporije do trenutka kad se sve zablokira.molim savjet

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Win 10 pro 64 nadograđeni prije nekoliko dana, za sada rade odlićno. jedino što neradi su USB 3,0. Imam jedan na kutijo (Zalman R1) i dva na matičnoj (Gigabyte GA 970 A DS3P).

Kada prikljućim stick (3.0) u bilo koji 3.0 usb ništa se ne dešava. Isti taj stick na bilo kojem 2.0 utoru radi normalno. Nije neki veliki problem i vjerojatno će biti riješeno kasnije, ali na Win 7

radilo je bez greške. Ako neko zna rješenje bio bih mu zahvalan da ga podijeli ovdje. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Windows 10 - problemi

Instaliraj drivere za chipset i za usb 3.0 sa stranice od matične ploče http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4591#dl

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 17:23 (nicky.sl).
11 godina
neaktivan

Instalirao sam VIA USB 3.0 driver V4.90A ali nije mi pomoglo, i dalje isto sranje.

Hvala na pomoći.

17 godina
Windows 10 - problemi

pitanje onima koji koriste UxStyle program, da bi dobili neku custom temu winsa, tipa dark theme, dal kad u cmd pokrenut kao admin kad upišu sfc /scannow izbaci grešku?

sječam se da je to bilo još na win 7, i da kad sam resetiro komp vratila mi se normalna tema, dal je to na nek način sređeno da više sfc ne bilježi ko grešku ili je ista stvar i dalje, znam da je neko tu u ovoj temi davno mjenjao u dark temu winsa, a bez UxStyle programa je nemoguče, kolko ja znam, al se nemogu sjetitit ko, pa ak neko ko ima instaliran UxStyle i promjenjenu temu molio bi ga da isproba sfc /scannow, a nije mi jasno zakaj ms jednostavno ne doda tu dark temu za winse i gotovo, ko da im je to problem neki.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - problemi

Bio sam na prvom w10 koji je izašao, 10240 čini mi se i napravio sam update na 10586 i od onda imam problema sa start menuom tj. cijelom trakom. Nakon šta upalim komp nije moguće na ništa klikniti na traci, jednostavno ne reagira. Nakon šta stisnem windows tipku na tipkovnici deskop se zacrni i opet pojavi i onda radi sve normalno, ali evo sad sve u traci reagira osim action centra, njega ne mogu otvorit. Savjet?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 0:29 (Zhnu).

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Od maloprije mi je nečist zvuk na slučalicama u VLC-u. Kao da krči i još jaki bass nabijen, a ništa dirano. YT, normalan i sve drugo, al VLC koji mi je primary player dvije godine zeza. Restart pokušao, reinstall pokušao, ne pomažu. Instalirana novija verzija drivera isto ništa. Ideje?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav ljudi. Složio sma potpuno  novi komp (kuciste) i instaliro win 10 professional sa USB-a. Instaliro sve drivere za maticnu i grafu, uptadeo windowse sve sljaka super. Ali eo vec treci put mi se dogodio onaj blue screen of death i to dok surfam netom, samo  se pojavi odjednom i komp se restarta, neznam do cega je to, bio bi zahvalan na pomoći, Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bude natpisić nekakav s greškom tamo pa ga upecaj i zaguglaj ili stavi ovdje.

Ja sam imao problema sa nekim jeftinim USB wireless adapterom (tj. s njegovim driverom) na win 10 kada sam privremeno bio bez žice. Ako koristiš nešto takvo probaj se spojiti na žicu i vidjeti da li se problem i dalje pojavljuje.

15 godina
Peinka kaže...

Pozdrav ljudi. Složio sma potpuno  novi komp (kuciste) i instaliro win 10 professional sa USB-a. Instaliro sve drivere za maticnu i grafu, uptadeo windowse sve sljaka super. Ali eo vec treci put mi se dogodio onaj blue screen of death i to dok surfam netom, samo  se pojavi odjednom i komp se restarta, neznam do cega je to, bio bi zahvalan na pomoći, Hvala.

Stavi dump file na neki servis za dijeljenje datoteka i pošalji mi link na PM, pa ću vidjeti u čemu je problem. Lokacija dumpa je C:Windows\Minidump.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
9 godina
neaktivan
Danas mi se dok sam igrao igru na PC-u cijeli sustav odjednom zamrznuo i nisam mogao izaći iz igre niti bilo što drugo napraviti pa sam stisnuo tipku za restart, ali lnda mi se računalo ugasilo pa opet upalilo za par sekundi, i sad ne mogu ništa. Windowsi se ne bootaju a ne mogu niti ući u UEFI. Sad ne znam dali je to povezano sa Windows 10 jer mi se ista stvar dogodila i prije godinu dana kad sam imao Win7, i također dok sam igrao igru samo što je tad bila druga igra u pitanju, tako da ne znam dali je povezano s igrom. Uglavnom sad mi je komp potpuno "zamrznut" i ne znam što da napravim...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
luka_n1 kaže...

Pozdrav svima..

Jučer sam odradio čistu instalaciju windowsa 10 i sve je prošlo ok. Svi driveri rade sve super. Problem koji imam je sljedeći: kada je komp ugašen prilikom prvog pokretanja windowsi se ne dižu nego stanu kod

onih "prozorčića plavih" i tak stoji cca 45min i niš se ne događa. Napravim reset na gumbek i onda uđe normalno u windowse. Nikakva greška se ne pojavi, sve šljaka normalno čak i kada ga se restarta iz windowsa.

Ako se komp ugasi i ponovo pali javlja se isti problem... prvo blokada pa reset i tek onda se windowsi dignu.

Jel ima tko kakvu ideju kaj bi moglo biti?

Dali je netko našao rješenje za ovo

11 godina
neaktivan

Kako da ubrzam windows 10, iz čudnog razloga je sporo. Nemam previše aplikacija instalirano . 

Evo prebacim ja u drugi korisnicki račun i tamo ne mogu pokrenuti neki video prvih 10 minuta na jednom hdd-u. 

Živi užas, onda probam resertirati pa mi treba preko 10 minuta da se taj korisnicki račun pokrene i da pokrenem video. 

14 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Kako da ubrzam windows 10, iz čudnog razloga je sporo. Nemam previše aplikacija instalirano . 

Evo prebacim ja u drugi korisnicki račun i tamo ne mogu pokrenuti neki video prvih 10 minuta na jednom hdd-u. 

Živi užas, onda probam resertirati pa mi treba preko 10 minuta da se taj korisnicki račun pokrene i da pokrenem video. 

Počisti s CCleaner-om ili Disk Cleanup-om, napravi defragmentaciju diska, skini MBAM i HitmanPro te provjeri imaš li nekih virusa, provjeri zdravlje HDD-a pomoću HD Tune-a i Hard Disk Sentiela,...

14 godina
Windows 10 - problemi

Poz! Inace tj uvijek je kod mene bilo, kad nes trazim po hddu da kad stisnem tipku recimo "u" on mi dodje do foldera koji pocinju na "u" i onda mogu stiskati tako tipku "u" i scrollati medju folderima, mislim da razumiejte.. problem je taj sto kad stisnem tipku "u" on mi baca search, i to me jako nervira... kako to promjenit?

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - problemi

Zna li netko zašto mi stalno "iskače" "Search" dok bilo što radim, surfam,  tipkam ili gledam video.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
aperion kaže...
LIX kaže...

svi ali apsolutno svi su dobili upgrade, legalni ili ne. izgleda da nisi imao sedmicu koja more proci win 10 validaciju. sad imas 3 opcije - platiti 10$ legalnu verziju, napraviti rollback unutar mjesec dana ili nastaviti godinu dana koristiti desetku dok ti ju ne ugase.

1)

Otkud ti ta cifra od  samo 10 $

2) otkud ti taj rok od godinu dana i onda gašenje ??

Imaš li neki link  ili nešto slično. Malo sam guglao i nigdje to nisam pronašao da se nakon

jedne godine w 10 gasi ako ga nisi aktivirao ????

http://www.kinguin.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/

evo zavrsila je akcija sad je 18eura

http://www.computerworld.com/article/2923220/microsoft-windows/microsofts-latest-on-windows-10-to-pirates-no-deal.html

ja sam nesto pomijesao loncice sa tim od godinu dana, pardon na dezinformacijama.

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2015/06/17/windows-10-free-for-1-year-what-happens-next/

moguce da sam oz ovoga neke krive zakljucke povatao...

9 godina
neaktivan

E sori kaj nisam odgovaro nisam mogo. Uglavnom instaliro sam win 7 i tamo opet ista scena, smao tamo pise crush dumb, a na win 10, kernel security check)u win 10- Minidump folderu je ovo:  010516-24265-01.dmp. Pa ako znas rijesenje problema bio bi ti gro zahvalan.

11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Napravio sam upgrade sa Win 7 Pro 64bit odavno na Win 10. Imam original kljuc od faksa.

Nedavno sam kupio novi ssd i odlucio sam napraviti clean install na taj ssd.

Kada sam iz drugog pokušaja (prvi put se neprestano javljao BSOD) instalirao windowse tek dan poslije sam skuzio da su mi svi folderi read only i  ne postoji način da to maknem, sve što sam dosad pokušao opet vrati na staro.

Da li netko zna kako se pouzdano rješava ovaj problem (jer meni stvarno je problem jer ne radi mi overwrite fileova) ?

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - problemi

Od danas imam problem s OneDriveom. Ne logira se i ne sinkronizira i ne daje mi tu opciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nemora biti vezano uz tvoj problem, no danas mnogi ms sevisi ne rade ili rade otezano. Imaju kvar ili nadogradnju i za dan dva bu valjda rijesili...

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Štp još trebam isključiti da windowsi prestanu sa upload-om nečega?

isključeno je dijeljenje update-ova, telemetrije i istalih điđa, windows tweakerom sam uglavnom sve isključio, skenirao malwarebytom i ostalim programčićima, nema sranja rootkitova, sustav čist ko suza.

Windowsi su legalni, 10 pro

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

MS te špija!

Da je samo bilo malo googlati... Osim što se hrpa tih konekcija bavi sa Teredom, ostatak vjerojatno gleda je li licenca ok, neki provjeravaju vrijeme (NTP), neki šalju tvoj search history u NSA i tako...

Yebalo vas to kopanje po windowsima. Šta, netko će u MSu doznati da volite gay bondage? Pa iskopčaj PC sa neta. Isuse.

P.S. Desktop background je vrh. You are the One!

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 12:08 (Sum_of_all_fears).
17 godina
fear619 kaže...

Štp još trebam isključiti da windowsi prestanu sa upload-om nečega?

isključeno je dijeljenje update-ova, telemetrije i istalih điđa, windows tweakerom sam uglavnom sve isključio, skenirao malwarebytom i ostalim programčićima, nema sranja rootkitova, sustav čist ko suza.

Windowsi su legalni, 10 pro

hvala unaprijed

Evo ti hrpa portabilnih programa koja ce ti pokusati to sve napravit - KLIK

Naravno da je nakon toga moguce pojavljivanje raznih gresaka i errora tako da se ogradjujem od svega.

SVE STO RADIS JE NA TVOJU ODGOVORNOST.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Windows 10 - problemi

nego malo sam se zabuljio u ova drugi screen kada sam ga uplodao i vidim poznatu adresu 192.168.... i ugasim wifi i upload se smirio, jasno mi je da postoji nekakva komunikacija windowsa i microsofta ali ovo je bilo uploadanje 0-24 nekom konstantom brzinom, izgleda ja windowsi komuniciraju sa uređajima na mreži i stalno nešto šalju, uglavnom problem riješen, sada znam što je uzrok i više me ne kopka negdje sa strane u mozgu ^^

jep, wallpaper je tu još od xp-a, trenutno mi je i u autu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Koristim win10 te par dana i ne snalazim se još uvijek najbolje... ima jedna stvar koja me nervira, windowsi su na eng i kad sam ih instalirala mail i kalendar (i ostale win aplikacije) su bile na eng i onda se u jednom trenutku (ne znam kojem) to prebacilo na hrvatski. znači win su na eng, al te specifične win aplikacije su na hrv... kako ih vratiti na eng? živcira me to, ne želim ih na hrv :( nisam dirala nikakve jezične postavke.

soft kitty, warm kitty, little ball of fur, happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
shelby-eleanor kaže...

Koristim win10 te par dana i ne snalazim se još uvijek najbolje... ima jedna stvar koja me nervira, windowsi su na eng i kad sam ih instalirala mail i kalendar (i ostale win aplikacije) su bile na eng i onda se u jednom trenutku (ne znam kojem) to prebacilo na hrvatski. znači win su na eng, al te specifične win aplikacije su na hrv... kako ih vratiti na eng? živcira me to, ne želim ih na hrv :( nisam dirala nikakve jezične postavke.

meni je ovo pomoglo

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/use-different-language-app

15 godina
win32 kaže...

Imam "mali problem" koji me vec duze vrijeme zivcira, naime koristim na Win 10 x64 Pro local account i kada se hocu logirati tj. otici na "Sign in with Microsoft Account Instead" nista se ne dogodi i nemam bas nikakvu opciju.

Normalno se logiram na stranici od MS, koristim MS Office i sl. no ne mogu se logirati s MS accountom u Windowsima.

Win koristim samo ja te sam ja jedini user.

Ima netko ideju kako to rijesiti?

Na kompu je jedino disejblan UAC od samog pocetka (uz IS alate, nemam potrebe za UAC-om) i jos neke sitnice koje ne bi smjele nikako uticati na login.

Evo kako to izgleda:

http://imgur.com/6a2sJf0

http://imgur.com/izu60uV

Uistinu nemam volje za "format c" i definitivno nemam bas vremena te mi je to zadnja opcija (i ocito jedina ako mi ovo ne proradi na ne znam koji nacin).

Ne znam bi li UAC trebao uticati na to, ali po meni ne bi trebao imati bas nikakve veze.

Na kompu su svi novi update-i za OS i Office.

Evo da kazem koje je bilo rijesenje za ovo.

Nije naravno bilo doo kreiranja novog accounta (ne znam od kuda te ideje posto je to totalno nepotrebno i jer sam i prije koristio ovaj acc kao sto sam i naveo), problem je bio u  onome sto sam i mislio tj u UAC-u.

Cim sam enejblo UAC, opet se sve moglo normalno ulogirati i sve je naravno proradilo.

Ocito Win login ne radi kao ni vecina novih MS aplikacija bez ukljucenog UAC-a pa enejblanje istog rijesava te probleme.

Htio bi samo napomeuti da se ne zeza previse s PowerShell-om posto je posto uzasno los i ne siguran za koristenje nakon "November update-a".

PowerShell mi je doslovno unistio sve nove MS aplikacije i sva sreca sto sam imao backup (nisam jedini s tim problemom i ne pomaze nista osim backupa ili zezanja s instalacijom i probanjem fiksa kroz sam Win ISO).

Sada kada vidim da radi dok se prebaci sve na UAC, mirne duse mogu opet koristiti normalno svoj local acc jer znam da mi MS acc moze proraditi normalno kada mi zatreba (vidim da iz MS forsiraju MS acc vec kod instalacije, ali trenutno se local acc moze napraviti upisivanjem krivih podataka kod instalacije OS-a ili jednostavno disejblanjem neta).

Ocito ce u skorije vrijeme sve vise forsirati MS acc te UAC, no uvijek ce se naci neko rijesenje.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice